Pancéřníček - chov
Diky za tip! Nicmene brochisove jsou uz docela hovadka, chtel bych neco mensiho, proto ten predvyber
0 18.04.2011 22:53 Deathbull [1928] - Cichlidy Teď mám v jednom hejnu s pandama
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_smaragdovy
A můžu říct že je to celkem podívaná, takže tyto fakt doporučím
Akorát mám podstatně tmavší varietu, tyhle světlé jsem dost dlouho neviděl.
Chtel bych se zeptat tech, co maji corydoras trilineatus, similis nebo venezuelanus, jake maji s nimi zkusenosti? Chtel bych vybrat jeden ze tri druhu, ale chtel bych aby byli aktivni a neskryvali se (nebyli lekavi). Ktere byste doporucili? Mam dobrou zkusenost s pandami, ale vim, ze nekteri pancici jsou docela pasivni a nebo aktivni jen v noci. Predem dekuji za jakekoli zkusenosti s jednim ze tri druhu.
Starší reakce
já mám právě taky jednu samicu a každu chvilu nacházím nakladené jikry....
Kdyz se ti to stalo, tak to mozne je. Me se pandy vytiraly tak po tydnu, ale stalo se, ze se trely v sobotu a pak hned nasledujici stredu. Pocet jiker uz ale byl mnohem nizsi. Mluvim o jedne samici samozrejme.
Je normální aby se pancéřníček zelený vytíral každý čtvrtý nebo pátý den? Už se mi to stalo 3x během 14 dní...
Starší reakce
nevíte, za jak dlouho se dokáže samička opět zaplnit jikrami? konkrétně nanus
třeba zahrady, když ti mají poradit s akvárkem
nafoť a vyplň údaje o akvárku, dost to pomáhá
líls tam nějakou chemii, léčiva, cokoliv kromě vody?
udělej si prezentaci
tření bys poznala, opravdu se natřásají. koukej na břišní ploutev, ten prostřední pár. samičky ji mají prostě kulatou, samci do špičky
Zajímalo by mě, jestli to je spojeno s pohlavím nebo jestli jenom tak blbnou.
Může být tak i tak
Jsou to hejnové ryby, takže dovádivost a družnost je jim vlastní.
To pohlaví se u dospělých ryb pozná celkem snadno, samice jsou takové celkově mohutnější a kulatější, samečci štíhlejší a menší. U mladých rybek se to poznává blbě
Dík, tam je toho nejvíc, co jsem kde viděla.
Mě by zajímalo - pořád si ňufkají po hlavách, plavou jeden na druhém - a pak zas ten, co je dole, jede na jiném. Zajímalo by mě, jestli to je spojeno s pohlavím (nepodařilo se mi rozeznat, koho to vlastně máme, popis - samice má kulatější ploutev - je takový nejasný, jak moc kulatější, co je kulaté a co už špičaté? My máme totiž všechny něco mezi... těžko říct, kam to, co mají na zádech, zařadit...
Nebo jestli jenom tak blbnou.
Jde o pancéřníčky skvrnité.
Nevíte někdo, kde by se dalo přečíst něco (víc) o chování pancéřníčků? Zajímalo by mě to.
Starší reakce
Pancéřníčci dýchají vzdušný kyslík,to co dělá je naprosto v pořádku.
zdravím můj panceřníček se začal chovat divně , obcas vypluje na hladinua a zpět mysleli jsme si že nemá kyslík ale nadrž je okysličována a dělá to jen on druhý panceřníčet to nedělá ještě se obas otírá o sklo a valí se na boku ....ale dělá jak řikám jen jeden panceřník
Starší reakce
To nevim, jsou puvodem z Nemecka.
Já mám C. punctatus. Jen mě napadlo jestli ti Pancéřníčci nejsou odchováváni v nádrži např. s provozovanou UV lampou, nebo jiným způsobem zchoulostivělí ...
A mas c.hastatus? Ja je kupoval na dvakrat a ze stejneho zdroje a vim, ze padli jeste jednomu kupujicimu. Porad vaham, jestli dokoupit dalsi nebo ne. Byli by asi z jine varky, ale ze stejneho zdroje. Zbyvajici tri v pohode plavou a zerou, ale to se muze rychle zmenit.
Naroky hastatu jsou podle vseho priblizne stejne jako c.pygmaeus a c.habrosus, ktere mam uplne v pohode.
Žádné velké zkušenosti s Pancéřníčky nemám, sám je chovám sotva pár dní, ale co jsem četl před jejich pořízením, jsou to ryby celkem citlivé na kvalitu vody. Ale když ti ostatní druhy drží a padají jen tito, těžko radit. Jedině snad nechat udělat na veterině rozbor uhynulé ryby ...
EDIT: Ryby jsou vždy ze stejného zdroje?
Nikdo nic? Ani dobre ani spatne zkusenosti s corydoras hastatus?
Dobry den. Chtel bych se zepat kohokoli, kdo ma dlouhodobou zkusenost s corydoras hastatus. Ja je mam a bohuzel mi postupne umiraji bez zjevnych pricin. a vicemene nahle. Ne hned po koupi, ale postupne behem nekolika tydnu. Jsou to krasne rybky, ale uz nemam odvahu je dokupovat. Ostatni ryby s nimi v akvariu prosperuji (razbora galaxi, corydoras duplicareus, corydoras habrosus, c.pygmaeus, otici, boraras maculatus). Nejsou vsichni v jednom, zkousel jsem postupne ve dvou akvariich, v obou mi padaji
Predem diky za odpovedi.
Starší reakce
0 21.11.2010 19:14 Parson – Pancéřníček - anomálie?
Zdravím, mám dotaz - týká se pancéřníčka. Máme ho už cca. 2 roky. Pancéřníček má nepřiměřeně dlouhé prsní ploutve a hřbetní ploutev (viz. foto). Ostatní současně koupené ryby jsou zcela běžného vzhledu.
Prosím o info, jestli se jedná o anomálii, případně jestli jste se s takovým vzhledem pancéřníčka už setkali a proč má ryba takové ploutve.
Předem děkuji, Parson
Starší reakce
Ja mam pandy relativne kratce a nejakou choulostivost nepozoruju. i podle toho, co jsem cetl nejsou narocni a rozmnozovani by nemel byt velky problem. Me se na nich libi to, ze se neschovavaji a ani moc neboji, . Mych pet samic je vetsinou pohromade.
0 06.11.2010 15:05 rybka11 – pancéřníček panda
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na pancéřníčka pandu, jestli je chováte a mohli by jste napsat své zkušenosti, někde píšou že tito pancéřníčci jsou docela choulostiví. Dřív jsem měla v akvárku pancéřníčka skvrnitého a byla to velice nenáročná a odolná rybka. Je mezi nimi velký rozdíl v chovu? A co rozmnožování, je obtížné? Děkuju moc za každou reakci
to asi nezvládnu, takže mám dávat pozor na vyboulení boků?
Podle těchto fotografií se to moc nedá poznat,lepší je vyfotografovat rybky z vrchu nebo zespodu.
zkušení, co říkáte těmhle samicím? vypadají zaplněně?
Příští týden plánuji nákup Corydoras punctatus - tedy punctatus které mi nabízela paní v akvaristice. Mě osobně nejde o to mít doma opravdové punctatus, zkrátka ty ryby se mi líbí, potřebuji rybu na přerývání dna a na druhu mi nesejde. Schválně je pak zkusím vyfotit a vložit sem fotku - uvidíme jaký druh to nakonec bude
Starší reakce
Teď koukám, že zatímco v noci byla přímo u příspěvku první ryba, teď je tam ta čtvrtá, podobná Corydoras agassizii. No, vkládal jsem na tento server fotky poprvé a trochu jsem bojoval, než jsem pochopil, že se nedá vložit více fotek k jednomu příspěvku najednou
- to bude asi tím. Takže pro úplnost - tady je třetí z jedinců velmi podobných Corydoras delphax a zase s odlišnou kresbou v hřbetní ploutvi.
Diky moc za podrobne a uzitecne informace! Patrne jsou to skutecne ti sami, co jsou v hornbachu.
čtvrtá ryba - tato ryba je poněkud odlišná od ostatních a hodně podobná druhu Corydoras agassizii
třetí ryba
druhá ryba
Problém není až tak s Corydoras punctatus, jako s exportéry ryb na straně jedné a jejich dovozci na straně druhé, jimž ani jedněm příliš nevadí, když prodávají ryby pod nesprávnými jmény. Opravdový Corydoras punctatus vypadá tak, jako na fotografiích na
www.planetcatfish.com – čili černá skvrna v hřbetní ploutvi je pouze v její distální části, proximální část ploutve je průhledná, ryby nemají tmavou klínovitou skvrnu na hřbetu u báze hřbetní ploutve, ani zlatý pruh (skvrnu) před ní, ani tmavý pruh přes oko. Kromě toho je docela podstatným údajem také to, že Corydoras punctatus žije v Surinamu – ze Surinamu se ryby příliš nevozí, občas se dostanou do Evropy v rámci individuálního dovozu, ale velkoobchodně ne.
Ryby popisované z Hornbachu („s černou hřbetní ploutví a pruhem přes oči“) se k nám začaly dovážet pod označením Corydoras punctatus z Kolumbie. Velmi se podobají třem druhům: Corydoras agassizii, Corydoras ambiacus a Corydoras delphax. Z těchto tří druhů jediný Corydoras delphax žije v Kolumbii, C. agassizii žije v Brazílii a v Peru, Corydoras ambiacus v Peru. Pro všechny tyto pancéřníčky je typická dost velká variabilita kresby. S vědomím tohoto faktu a s přihlédnutím k uvedenému výskytu považuji za nejpravděpodobnější, že v případě těchto importů jde o Corydoras delphax. Sám jsem počátkem tohoto roku koupil tyto ryby z jednoho z našich největších velkoobchodů – jméno „Corydoras punctatus“, původ importu Kolumbie. Pro dokreslení variability přikládám snímky čtyř jedinců z této desítky – povšimněte si jednak variability tělní kresby, jednak ještě výraznější variability v kresbě hřbetní ploutve. Jedna z těchto čtyř ryb je opravdu velmi hodně podobná Corydoras agassizii, další tři se už docela dobře podobají Corydoras delphax. Ale spekulovat o tom, že by mohlo jít dokonce o směs dvou druhů, se mi příliš nechce, spíše si myslím, že jde skutečně o variabilitu vnitrodruhovou.
Jaroslav Hofmann
Starší reakce
No, jak uz samy vysledky (obrazky) hledani napovidaji, zda se, ze v c.punctatus je trochu zmatek. V hornbachu jsem videl jako c.punctatus ty s cernou hrbetni ploutvi a pruhem pres oci, ale na planetfish.com a jinde zadne vetsi cerne fleky nemaji...
OK. Díky moc, hledal jsem na Seznamu ..................marně
Dneska jsem se byl podívat v akvaristice na kterou nedá známý dopustit, velký výběr a zadravé ryby byly opravdu ve všech nádržích. Ptal jsem se na nějaké pancéřníčky, kromě zelených a Panda mi nabízela i skvrnité - ty jsou pěkní a nějaké Punctatus. Nikde jsem ale o nich nic nenašel, nevíte co by to mělo být za pancéřníčka?
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [25] ...... 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 39561x