Pancéřníček - chov
Asi všichni pancéčníčci přes den zevlujou, ty moji taky. Ale jen jim poleví osvětlení, začnou pěkně rejdit

Uffff to mi spadl kamen ze srdce

) Jo, po skoro tydnu vypadaji ze se maji cile k svetu...Diky za nazory ;)
Souhlasím s předchozí reakcí. Taky mám 4 pancéřníčky : 2x julii a 2x skvrnitý a přes den nejsou moc vidět, až večer. Ale nujak zvlášť se neshlukujou a myslím, že se jim daří. Pěkně rostou.

Řekl bych že spíš zevlujou - jsou aktivní navečer a v noci! Taky mi přes den polehávají....

Mno a delaji vam taky to ze jenom tak lezi na dne? ja nevim jesi je neco spatne nebo proste jenom tak zevlujou

Starší reakce
Ja mam 3 kousky.Vim ,ze to neni hejno,ale porad se drzi spolu.Je to pekna a stale cila rybka.Chovam je spolecne s tercovci ve vode 30 st.A pohoda.
Dej jim čas, musí si trochu zvyknout. A pokud čekáš, že se budou plavit v hejnu, tak tě asi zklamu - mám jich 5 + 5 pancéřníčků zlatopásých a do hejna se shlukujou jen občas! Ještě jsem neviděl, že by jich bylo třeba 8 pohromadě, jeden se rozhodl někam odplavat a ostatní plavali za ním, jako to dělají kupříkladu pamičky čtyřpruhé...
Ale vycházím z toho, co vidím doma - třeba je to u někoho jinýho jinak...

Vcera jsem koupil 3 malicke pandy, vim, ze jsou to hejnovite ryby ale nemam tolik penez, abych si jich koupil kotel a taky chci vyzkouset jak se jim u me bude libit. Vypadaji ze moc ne, protoze jsou neustale osamocene na dne, lezi tam, kazda zvlast...nevim co delat.
Starší reakce
100 % je to ohlodaná Dianema longibarbis - dej jí pryč, dokud je čas

Starší reakce
0
[3948] 10.01.07 23:07 Horác nemá mam 2 takový a ty ploutve už má od mala ještě když s kancema nebyl
Spíš se mi zdá že má ty ploutve nějak "okousaný" není mu něco..??
Pansuu - přesně tak..

Podle mě to je Pancéřníček kropenatý, jenom poněkud orvanej a vyděšenej.

Ty kančíci se na něj uplně klepou....
Podle mne je to asi Callichthys callichtys nebo Dianema longibarbis
proto se ptám podle mýho to kropenatý není má úplně jiný ploutve

Jojo, taky myslím že to bude kropenáč
Jen ti co mám já v akva jsou víc kropenatí než tenhle
To je pancernicek kropenaty

podle myho neni ani jedno pancernicek

Nevíte někdo co je to za druh pancéřníčka
Starší reakce
Tak ji nechte napokoji.Pokud jste už někdo z vás navštívil nějaký akvasraz(burzu),tak jste tam viděli prodávat od chovatelů i tyto panceřníčky ve velikosti 6-7cm běžně a někdy kousek navíc.Vždy se jedná o samice staršího věku a chovatel se jich zbavuje a omlazuje chov.
Jinak kdo chce počítat tu samičku od kiiki tak pro info ty červené granule na dně (Rataj.aquaclay ground)je ve velikosti cca 5-8mm.Si dejte práci a spočítejte si to pod vyfocenou rybkou.
Jinak zakrňování není vždy podmínkou akvarijních chovů.Např. spousty cichlid z afrických příkopových jezer běžně v chovu dorůstají o 1-3cm více než v přírodě.Příčina?Nemají v akvárku predátora a dožívají se vyššího věku.A jak známo ryba roste po celý svůj život.

ale neberte to moc vážně, protože jsem si to celý vymyslel!

chybička se vloudila, správně má být: délka pancéřníčka se s 95% jistotou pohybuje v intervalu 52-58 mm s nejpravděpodobnější hodnotou 55 mm za předpokladu, že neonka má 4 cm.
Tak jsem to porovnal, započítal natočení pancéřníka v prostoru oproti neonce a zjistil jsem, že je veliký maximálně 56 mm.
ta neonka má tak 9 cm

Jestli má ten pancéřníček 8 cm, v tom případě bude mít ta neonka asi ještě víc a to už je pořádný chovatelský úspěch. Kiiki bude královna šlechtitelů.

Co takhle ponořit do akvárka pravítko s tabletou krmení na něm?
jo je to určitě samičky a já zas tak dobrá akvaristička nejsem

To ti tady potvrdí hodně lídí

Další téměř stejné foto.

A jseš si kiki jistá že je to pancéřníček? Buhví co tam vlasně máš

Hezký závěr
tak ať jí to roste

..........
Všichni je máme tak kolem 4-4,5. Ale kiiki jediná 8cm. No nejlepší chovatelka no..., vemte si z ní příklad.

tak tomu moc nevěřim,neříkám,že to není možný,ale....
Mohla by jsi ji vyfotit spolu s nějakou jinou rybkou(pro porovnání),až tohle uvidim,tak uvěřím

No,oni asi tu uvedenou velikost mít nikdy nebudou.V literatuře se uvadí až 7cm,ale myslím si že to bude platit pro volně žijící.Nikoliv pro rybky v AQ,tam jsou menšího vzrůstu všechny....
myslíš , že 480 l je jim málo?

Možno že sa prispôsobia veľkosti akva

samička maximálně okolo 5-5,5 cm.Samečky mám tak 3,5-4cm.
těch 8 cm se mi moc nezdá

Mám jich 5 jeden má skoro 5 cm ale ostatní taky kolem čtyř

No já se ptám proto, že ty moje se zdá zakrněli na něco okolo 4 cm a tady se píše v rybách, že mají mít okolo 8 cm. Jak je máš dlouho?

já mám,zatim asi 2-3 cm

Kdo máte pancíky zelený, jak je máte prosím velký?

Starší reakce
Tak moc dekuju takze podle ploutvicky

Horac, ja mam v akvariu jen nudisty

takze urcovani naprosto jednoduchy
Ty na to jdeš moc vědecky. Je všeobecně známo, že nejjednodušší řešení bývá většinou také nejefektivnější.
Co takhle podívat se mu do trenek?

Přidat reakci
1 ...... ...... [39] 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 39921x