Pancéřníček - chov
Dobrý den, mám dotaz ohledně pancéřníčků.
Mám 4 pancéřníčky Skvrnité a chtěl bych koupit ještě dva aby vytvořili malé hejno. Je možné dokoupit jiný druh? Třeba Adolfův pancéřníček...nebo se musí vždy chovat stejný druh aby vytvořili hejno...děkuji

Mě ted umřeli dva pandíci, v rozmezí tak deseti dnů

taky podivně plavali....... teda napřed víc polehávali, pak najednou začli divně plavat, točit se kolem osy apodobně... a dycky do druhýho dne bylo po nich

vůbec nevim na co umřeli no...
ba ne, asi s nim bude brzo ámen...leží na boku u skla, vypadá jak mrtej a když na to sklo k němu šťouchnu tak sebou jen trochu škubne ale nikam neodplave jako dřív.asi už to je konec

jen aby to nebyla vodnatelnost,tak se začali divně chovat moji pancéřníčci,nakonec jsem o 3přišel.
Má možná zácpu, když dýchá kouskem střeva ne?
dobrý.Díky uvidíme co to udělá...nad přebytkem spolknutého vzduchu jsem taky přemejšlel.uvidíme...
někdy pancéřníčci dělají, že se nechají převrátit třeba proudem vody-"dělají mrtvé", ale když už je to neba, tak se zase přetočí a dál šmejdí po akva, takže jestli plave a baští normálně s ostatníma, tak to bude ono
Zdravim, chci se zeptat jestli nevíte čím to je, když se mi pancéřníček jakmile se zastaví otáčí na záda.Vypadá to jako že to nedělá dobrovolně, ale spíš jako kdybyb v něm byl plyn a vždy mu to břicho nadnesl...nafouknutý něják není.Blíží se konec?Nebo čim by to mohlo bejt?

Ryby jsou asi už dospělé ale nevypadají moc dobře hlavně jejich ploutve.

jj
Mě se třou hlavně po výměně vody. Samice přilepuje jikry kde se dá. Na sklo, rostliny po celém akváriu. Vždy ale jen pár kusů na jednom místě.

já měla dva samce a dvě samice a když dospěli, tak sem měla sklo akvária pořád polepené jikrami, krmila jsem jen sušeným, ale jikry vždy splesnivěli nebo je zbaštili
Myslíš si to špatně.

0
06.10.07 08:50 oldkiwinka myslím si že to jsou 3 samičky a 1 sameček. k oplodnění je potřeba 2-3 samce. a stejně by jsi jim musel dávat nítěnky, patentky než by se samičkám začaly tovřit jikry a pak vytvořit podmínky, ve kterých by se p. vytřeli,jikry vyklubali,mladé odchovali. viz
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_zeleny odchov
1 samice a 3 samci Samice je vždy daleko větší.

Podívej se kdyžtak na moje fotky a někde s tím rájovcem tam jsou i dospělí pancéřníčci. Samička je v dospělosti skutečně skoro dvakrát větší než sameček. Jejda. Lidské samičky ale bývají spíš menší.
ten menší by mohl být sameček, jak píše Vaclav, tak samičky sou větší a tlusčí, někde píší, že mají širší prsní ploutve, ale to sem nikdy moc nezaznamenala
Samičky jsou podstatně větší a vyšší než samečkové.

potrebuji zistit pohlavý tychto 2 ryb please?
ja mam v akva kovovych a skvrnitych. plavu v skupinkach, ale kazdy iba so svojim druhom... tolko moj poznatok...
aha, to je škoda. čistě teoreticky, má někdo zkušenost s křížením pancíků mezi sebou?
a jak vypadal výsledek? já podezírám svoje pancíky skvrnitý že jsou mixlý s albínkama, jsou divně vybledlí-oproti skvrnitým z jinýho obchodu
muze se stat ze se pancici podobne velikosti, ruznych druhu vytrou?
Miluju pancíky

Řikal kamarád, co se pancíkům dost věnuje, že né každej druh se začlení do hejna s jinym druhem.... mam dojem, že řikal, že zrovna ti pandíci né, ale ještě se ho zeptam, abych tu nepsala nesmysl... čili zatim brát s rezervou

možná 4 budou taky málo, ale lepsí nez 2, oni uz se domluvi, já bych do toho šla, jen bych jich vzala víc, jsou to krásný rybky
jde mi o to, ze bych mel 2 z jednoho druhu a 2 z druheho, tak at to nejsou 2 samostatne skupiny, nekde jsem cetl, ze jim je lepe ve vetsich skupinach
moji pancíci tvoří skupinu jen někdy, jinak myslím že preferujou svůj druh, pandíci u sebe, zelený u sebe a skvrnitý plavou spolu, někdy třeba jen ve dvojicích, ale určitě jim to nevadí
Sdruzojou se mezi sebou pancernicci ruznych druhu? Mam skvrnite a rad bych dokoupil at jich je vic, ale nevim, jestli muzu i jine druhy. Jde mi o to, at vytvori jednu skupinu, jsou to v podstate hejnove ryby, ze?
Chaaaa, tady se asi vokotí všici z někoho

těhotný = jsoucí ve stavu těhotenství; těhotenství = stav od početí do porodu (dle SSČ)
Štěpáne že by byla zaplněná jikrama ? Nebo plna jiker .. ale těhotná určitě není
Já myslím...že žádná. Že se tomu prostě nijak neříká, ne? Když má ty jikry jako pořád...
Když není těhotná tak jaká je? Najikrovaná?
Dane ani skalar neni zivorodka tudiz to nepoznas ani na nem

diky za vysvětlení

ale na skalárovi to poznám bo už dvakrát rodil

Pandy maj ty jikry prostě v sobě a pak je někam přilepěj, akorát nerozumím tomu, jak se to do tý samice vejde, ty jikry sou poměrně velký. Takže těhotný nejsou a když klade jikry, tak to poznáš

Přidat reakci
1 ...... [37] ...... 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 39906x