Přihlásit se RYBICKY.NET »

Pancéřníček - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 37 Přejít na další stránku   1  
Pancéřníček - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tenebras
Já mám osobně osm pandíků, ale slyšel jsem, že když k nim pridáš jiný druh, tak se spolu snášejí dobře.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Méďák – Pancéřníček
Dobrý den, mám dotaz ohledně pancéřníčků.
Mám 4 pancéřníčky Skvrnité a chtěl bych koupit ještě dva aby vytvořili malé hejno. Je možné dokoupit jiný druh? Třeba Adolfův pancéřníček...nebo se musí vždy chovat stejný druh aby vytvořili hejno...děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rebbie
Mě ted umřeli dva pandíci, v rozmezí tak deseti dnů :-( taky podivně plavali....... teda napřed víc polehávali, pak najednou začli divně plavat, točit se kolem osy apodobně... a dycky do druhýho dne bylo po nich :-( sad sad vůbec nevim na co umřeli no...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mucaca
ba ne, asi s nim bude brzo ámen...leží na boku u skla, vypadá jak mrtej a když na to sklo k němu šťouchnu tak sebou jen trochu škubne ale nikam neodplave jako dřív.asi už to je konec sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Xantis – nemoc
jen aby to nebyla vodnatelnost,tak se začali divně chovat moji pancéřníčci,nakonec jsem o 3přišel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marsz – no
Má možná zácpu, když dýchá kouskem střeva ne?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mucaca
dobrý.Díky uvidíme co to udělá...nad přebytkem spolknutého vzduchu jsem taky přemejšlel.uvidíme...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Onďa
Třeba jen spolkl troch víc vzduchu. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petrys
někdy pancéřníčci dělají, že se nechají převrátit třeba proudem vody-"dělají mrtvé", ale když už je to neba, tak se zase přetočí a dál šmejdí po akva, takže jestli plave a baští normálně s ostatníma, tak to bude ono
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kittie
rybicky.net/nemoc/, zku se podívat sem
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mucaca – Pancéřníček
Zdravim, chci se zeptat jestli nevíte čím to je, když se mi pancéřníček jakmile se zastaví otáčí na záda.Vypadá to jako že to nedělá dobrovolně, ale spíš jako kdybyb v něm byl plyn a vždy mu to břicho nadnesl...nafouknutý něják není.Blíží se konec?Nebo čim by to mohlo bejt? :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mrosko12
no dve su okusane lebo som ich kupil z akva a tak boli z dravimi cichlidami ale uz sa to lepsi a ploutve dorastajpú
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Mrosko12
Ryby jsou asi už dospělé ale nevypadají moc dobře hlavně jejich ploutve. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wampi
Fotka k příspěvku V podstatě souhlasím s Václavem, jen malou připomínku k dobru ...jsou už to dospělé kusy? Mě se moc nezdají a u odrostu , který je stejně nestejnoměrně velký to nepoznáš viz. mé foto. Pokud je to 1 samice a 3 samci tak na odchov ideální poměr pohlaví. A propó 4 kusy je dosti málo , mělo by jich být aspoň 7 , 8 .

ano jj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine
Mě se třou hlavně po výměně vody. Samice přilepuje jikry kde se dá. Na sklo, rostliny po celém akváriu. Vždy ale jen pár kusů na jednom místě. :-)
já měla dva samce a dvě samice a když dospěli, tak sem měla sklo akvária pořád polepené jikrami, krmila jsem jen sušeným, ale jikry vždy splesnivěli nebo je zbaštili
Vyzkoušejte
PRO Václav: tak potom by mohly bejt jikry ne? kdyz jedna samica a traja samci
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – oldkiwinka
Myslíš si to špatně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - oldkiwinka
myslím si že to jsou 3 samičky a 1 sameček. k oplodnění je potřeba 2-3 samce. a stejně by jsi jim musel dávat nítěnky, patentky než by se samičkám začaly tovřit jikry a pak vytvořit podmínky, ve kterých by se p. vytřeli,jikry vyklubali,mladé odchovali. viz rybicky.net/atlasryb/pancernicek_zeleny odchov
1 samice a 3 samci Samice je vždy daleko větší. :-)
Fotka k příspěvku Potrebuji zjistit pohlavi tych 4 ryb a ci mozu mat mali

Reagovat na tento příspěvek 0  - marsz
Podívej se kdyžtak na moje fotky a někde s tím rájovcem tam jsou i dospělí pancéřníčci. Samička je v dospělosti skutečně skoro dvakrát větší než sameček. Jejda. Lidské samičky ale bývají spíš menší.
ten menší by mohl být sameček, jak píše Vaclav, tak samičky sou větší a tlusčí, někde píší, že mají širší prsní ploutve, ale to sem nikdy moc nezaznamenala
Samičky jsou podstatně větší a vyšší než samečkové. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mrosko12 – pancernicek zlatopásikový
Fotka k příspěvku potrebuji zistit pohlavý tychto 2 ryb please?

Reagovat na tento příspěvek 0  - holenda
ja mam v akva kovovych a skvrnitych. plavu v skupinkach, ale kazdy iba so svojim druhom... tolko moj poznatok...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bucliik
aha, to je škoda. čistě teoreticky, má někdo zkušenost s křížením pancíků mezi sebou?
Výsledek vypadal asi tak, že jikry splesnivěly. :-O
Vyzkoušejte
a jak vypadal výsledek? já podezírám svoje pancíky skvrnitý že jsou mixlý s albínkama, jsou divně vybledlí-oproti skvrnitým z jinýho obchodu
Já jsem kdysi měl samičku p. zeleného a samečka p. skvrnitého v jednom akva a vytřeli se. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik
prý jo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Criple Fishx – krizeni
muze se stat ze se pancici podobne velikosti, ruznych druhu vytrou?
Miluju pancíky :-) Řikal kamarád, co se pancíkům dost věnuje, že né každej druh se začlení do hejna s jinym druhem.... mam dojem, že řikal, že zrovna ti pandíci né, ale ještě se ho zeptam, abych tu nepsala nesmysl... čili zatim brát s rezervou ;-)
možná 4 budou taky málo, ale lepsí nez 2, oni uz se domluvi, já bych do toho šla, jen bych jich vzala víc, jsou to krásný rybky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PT
jde mi o to, ze bych mel 2 z jednoho druhu a 2 z druheho, tak at to nejsou 2 samostatne skupiny, nekde jsem cetl, ze jim je lepe ve vetsich skupinach
já mám p. zelené a skvrnité a snáší se v pohodě.
ještě jsem chtěla pandy, kdyby na ně bylo místo.
ale i tak je to pro mě pěkné se 2 druhy pancíkama
moji pancíci tvoří skupinu jen někdy, jinak myslím že preferujou svůj druh, pandíci u sebe, zelený u sebe a skvrnitý plavou spolu, někdy třeba jen ve dvojicích, ale určitě jim to nevadí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik
vytvoří skupinu z různých druhů
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PT – Mix pancerniku
Sdruzojou se mezi sebou pancernicci ruznych druhu? Mam skvrnite a rad bych dokoupil at jich je vic, ale nevim, jestli muzu i jine druhy. Jde mi o to, at vytvori jednu skupinu, jsou to v podstate hejnove ryby, ze?
to sme kdysi řešili ve škole s holkama
jaká je ryba: vytřená, zajikřená, březí, těhotná a k ničemu sme nedošly smich
Chaaaa, tady se asi vokotí všici z někoho :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kate
těhotný = jsoucí ve stavu těhotenství; těhotenství = stav od početí do porodu (dle SSČ)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash
Štěpáne že by byla zaplněná jikrama ? Nebo plna jiker .. ale těhotná určitě není
Já myslím...že žádná. Že se tomu prostě nijak neříká, ne? Když má ty jikry jako pořád...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Štěpán
Když není těhotná tak jaká je? Najikrovaná?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Horác – dan
Já z Tebe taky asi porodim ... ježky ... smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash
Dane ani skalar neni zivorodka tudiz to nepoznas ani na nem tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dan
diky za vysvětlení ano ale na skalárovi to poznám bo už dvakrát rodil potlesk
Vyzkoušejte
Pandy maj ty jikry prostě v sobě a pak je někam přilepěj, akorát nerozumím tomu, jak se to do tý samice vejde, ty jikry sou poměrně velký. Takže těhotný nejsou a když klade jikry, tak to poznáš :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [37] ...... 40

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 39906x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4309-pancernicek-chov?od=1801