Pancéřníček - chov
Ted tu sedim a pozoruju akvarko a koukam, mam dva kousky pancernicku a oni se rvou jak kone i kdyz spolu jsou uz nekolik let a ted se rvou ten jeden asi dela mrtveho protoze od toho druheho dostava pekne sodu, mam jedneho vylovit nebo ho tam nechat a at si to vyrideji.
Při tom zarybnění a ne předimenzoveném osázení rostlinami bych nejdříve zkontroloval kvalitu vody, především na obsah NO2, NO3.
Uz asi tyden pozoruji pancernicka ktery je stale venku ze sve skryse. Dneska rano jsem prisla k nadrzi a on lezel na dne na zadech ale dychal, stale zije ale jeho chovani je podezrele nevim co mam delat. V nadrzi mam dva a ten jeden je v pohode napadlo me jestli treba se nemuzou prat nebo jestli nemam koupit nejake specialni krmeni fakt nevim co s nim nechci ho nechat jen tak.
Starší reakce
já je používám taky a opravdu je to znát

No, bohužel to balení mám doma, tak ti přečíst přesně to chemické působení nemůžu, ale koupili jsme si to tři akvaristi a pomáhá to. Ty perličky totiž jsou tvrdé a mimořádně pomalu chemicky reagují s dusičnany ve vodě, jakoby je na sebe váží a tím se spotřebovávají. Nejsem chemik, ale mám s tím dobré zkušenosti. Hlavně pro malá a střední akva, do "oceánia" bys toho musel mít hodně.
se ani nedivim

To je úplná alchymie :o) ... Takže tenhle "zázrak" snižuje množství dusičnanů (adsorpce? iontoměnič?) a pak se klidně (po roce) rozpustí? A co ty dusičnany? Ty se podějou kampak? To je mi teda záhada ... Ty jsi o tom, jak to funguje, asi nepřemýšlela, že? (bez urážky). Čistě náhodou, když už to máš doma ... není na tom uvedeno, co to vlastně obsahuje?
Pandy jsou choulostivý. Máš tam hodně těch dusičnanů. Malá rada, ale to ti teď moc už nepomůže, jednak máš obrovskou nádrž na to, abys tam střihnul nějakou destilku, a pak - to je na dlouhodobější úpravu - existují takové bílé granulky - Aqua nitrate minus (
www.akvarista.cz/…) - působí dlouhodobě a pomáhaj, vážně docela dost. S nima si můžu dovolit mít hezky zarybněný akvárka. Sice měním často vodu (a vodu dovážíme v kanystrech z lesní studánky) ale ty perličky jsou znát!!! Dávam je jednou ročně, už budu muset zase sypat, někam dozadu pod dekorace.
Jinak - hodně jsem se nazlobila s pancéřníčkama zlatopruhejma, přinesla jsem si tři a umřeli všichni. Pancéřníček skvrnitý je v naprosté pohodě, jen jsem zas jednoho nasála při čištění, tak mi taky odešel, teď mám leopardy a nějakého křížence myslím pancéřníček nádherný, nemůžu si vzpomenout, mláďata, krásný a hodně čilý.
Jak máš velké akva a kolik měníš vody omlouvám se jestli mě to uniklo,ale u hladiny je to špatně mám jich víc i se mi rozmnožily ale litaj na hladinu si čuhnout vzduch prý to má něco společného s tlustým střevem

foto ceho - teho pancernicka ?
Tak uz to ma zasebou, uz lezel jen tak na dne - a jen minimalne dychal, tak jsem mu to pomoh ukoncit. A jak jsem se ho dotk, tak mel kolem hlavy uplne tvrdo ! je to normalni - to bylo jako skleneny. A nevim co tam teda mam za nemoc v akvu !!!, ale dnes mi i zaroven umrel samec od mečovky - priznaky do smrti nemel zadny.
a jeden pancernicek zeleny , ma trochu vykulene oci a ma je jakoby prokrveny.
Nevite nahodou proc se toto vse ted deje ? Vodu sem meril : PH- 8 ,GH- 13, UT- 10, amoniak- 0 , N02- 0 , N03- něco nad 50.
S toho je akorat asi horsi to N03, ale muze to tak ublizit - kdyz ostatek je podle me v poho ?
Cim se da popripade snizit nejlepe No3 ??? - vodu jsem menil za posledni dobu, tydne a pul - tak 1,5krat
diky za vsechny poznatky a rady

Starší reakce
Voda je : dusitany uplne v poho, ph horsi

- vadilo by to temu ?
jak ho snizit - nejucineji ? - vodu sem menil pred 14 dny - ( mam 140 l akvo )
hm.. nevím jak se to mražené upravuje, každopádně bakterie mohou vytvořit tzv spory a tak snadno přežijí i nepříznivé podmínky, u virů to naštěstí neplatí. Když jsem měl akvárium nově založené jen s pancéřníčky tak často si dávali vločky přímo z hladiny, teď když jsou v Aq další rybky tak se bojí. Možná může pancéřníček mít nějakou přirozenou vadu, nebo nějakým způsobem poškozený plynový měchýř.
jj může třeba ta nakaza je jen v jedné patentce kterou zežere jenom ta jedna ryb.kdoví co v tom polsku a ukrajině z kama se vozí většína mraženého krmiva chytají za svinstvo.

KARMEX - JK ANIMAL a to jako muze postihnout jen jednu rybku jo ??
muže to být budto od živých nítěnek.žívé nítěnky pokud nejsou nasekané mužou rybě protrhnout střeva.a nebo je to nákaza z patentek od jakého odběratele je bereš?

ne nekrmim, jen mrazenyma patentkama a dafniema - a pak suchym vlockami a granulemi a lisovanyma tabletama ( vsim tak nejak na stridacku ) - tema mrazenyma tak jednou tydne
no me to nedelal zadnej pancik, ale ted jen ten panda - mam filtr vnitrni klasicky atman ( z velkym molitanem do volneho akva )a 140L akvo a rybek teda po vicero - ale takhle je uz mam tak pul roku - takze si myslim ze je to, tak jaks taks v poho - jak jsem tuto debatu zalozil, tak od te doby se mi zda ze to dela min ( zacal jsem mene krmit - kazdej druhej den mensi davky )
určitě?

mám 4 pancéřníčky, 2 černopruzí lítají ode dna nahoru jak střelení a na dně se moc nezdržují a dva kropenatí se zas celý den jenom válí na dně a nahoře jsem je ještě neviděla.

Problém je asi jen s jednou rybkou.

Časté plavání k hladině je docela včasný indikátor průšvihu.

ahoj,
pokial viem, tak panciernicek je jedna s rybiciek, ktore mozu dychat aj atmosfericky kyslik a to tak, ze ho prehltnu a castou creva ho vstrebaju a potom si "prdnu"

. Normalne im staci kyslik z vody, v pripade nedostatku sa nadychnu nad hladinou. Ja mam tiez pandy, ale nad hladinou som ich este nevidela, hoci mi uz uspesne pribudli drobci. Aky mas filter a vzduchovanie? Mas problem len s touto pandou?
no možná to je možné, ale já bych řekl že ne.Skus to pohledat na netu jako mezidruhové křižení.
Ostatní to přece nedělají. Třeba ho to baví. Jedna skvrnitá samička mi dělá něco podobného. Ona se to ale naučila od ostatních rybek, myslím žrát vločky přímo hned z hladiny.
To by mělo být akceptovatelné, nevím, pro lepší porozumnění by bylo potřeba dát do profilu více informací. (Velikost AQ, obyvatelé nádrže, rostliny, technika, chemie, údržba, dekorace atd..)
Jakou máš teplotu vody, není mu zima?
tak tak - mam to uplne stejny - muj todela taky tak , jen kdyz svitim v akvu - a to v cele dobe sviceni tak 70%
mě to dělá pancéřníček skvrnitý ale jakmile tam něco nasypu tak je hned u dna a chytá řrádlo těsně nade dnem tak neim
tak 3 den uz nekrmim a furt tam saskuje u hladiny

- tu vodu sem zatim nestih otestovat - zitra
Pancéřníčci mi připadají docela odolní. Aspoň mí paleatus. Bude to asi problém konkrétního jedince. Zkusil bych třeba dva nebo tři dny nekrmit. Žere normálně?
pravda, budu doufat, presto tobe dik za krok v pred - a ocekavam nejake vysvetleni od zkusenejsich , aby se nas vic poucilo

Jsem taky zvedavej co kdo ze zkusenejsich poradi. Kdyz se tam placal ten muj, tak jsem moc rad nenasel - spis par podobnych dotazu bez pozitivniho reseni. Doufej ze se vyprdi...
JO tak kdyz se na nej podivam, tak take sleduju jakoby nejakou bublinku na brisku - je ocividna ( kdyz oni vim ) - odbornici, co vy teda nato ?????? dikec

No podobne se u me nedavno projevovali tri pancernicci. Jednoho jsem zrejme posramotil pri udrzbe akvaria (navalil jsem na nej koren). Po par dnech ho to zacalo nadnaset a po nejake dobe uz nemel silu udrzet se u dna, tak se jen tak "valel tesne pod hladinou". Kdyz zacal byt i naprosto netecny na vnejsi podnety, tak jsem to s nim radeji skoncoval. Zrejme jsem mu nejak posramotil ty jeho dychajici streva. Druhy zacal delat za par dni to same, po dvou dnech jsem ho nasel tuhyho za korenem. Co se stalo jemu, to fakt nechapu. No a kdyz se takhle zacal vznaset treti, zacal jsem byt uz opravdu nervni. Zajimavy bylo ze bylo jakoby videt jak v nem zrejme postupuje nejaka bublina. Nejdriv ho to zacalo nadnaset "vodorovne" a potom "zadkem napred". Pak si zrejme poradne prdnul a byl zase v pohode. Ted (po nejakych dvou tydnech) normalne dovadi s partakem...
Tohle vsechno jsou ale pouze moje znacne amaterske dojmy spojene s ruznymi postrehy z internetu.
všechny druhy pancéřníčků se nadechují i z hladiny, ale jen jako blesk... nevím zda-li je to možné ( skušení akvaristé, potvrťte, nebo vyvraťte ) ale možná může mít nějak poškozené žábry a nemůže brát vzduch z vody. Je to jen taková teorie a leckdo se mi možná vysměje...
poraďte moc prosím,umírají mi pancéřníčci,ostatní rybky jsou v pohodě-neonky,tetry žhavé,ancistrus...zato pancéřník už druhý.v neděli jsem odkalil cca 1/3 vody,dnes jsem změřil hodnoty-no2 neměřitelné,ale no3 asi 30 mg/l-nevím proč?krmim asi 5-6krát týdně,nemyslím,že překrmuji,přesto taková hodnota.prosím poraďte.
ne nema

Nemá zvětšený objem nebo odstáté šupinky?
Je to divny ale to rychle nadechnuti me delaji jen tri druhy ale panda ne ty vetsinou blbnou u hladiny dele i kdyz jsem si myslel ze mu neco je tak se nic nestalo naopak normalne se mnozi aniz bych chtel.
jj, jak rikas - to mi delaji i ostatni pancernicci, ze vali se jen nadechnout a šupky rychle dolů - ale tento je tam furt - jak maňas

To se sice může nadechnout i z hladiny, ale ti moji to dělají tak, že jako blesk vystřelí ze dna, nadechnou se nahoře a zase šupem spěchají dolů, u hladiny se nezdržují. Ale co by to mohlo být, to ti neporadím, sama teprve začínám :(
To jako muze delat v kuse treba 2h ?
to jenom dýchá - může se nadechnout i z hladiny
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 40 41
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 40256x