Přihlásit se RYBICKY.NET »

Pancéřníček - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Pancéřníček - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Freedlo Re: kvakva
Klidne bCh se nebal vice kusu:) ja jich v te moji louzi i s drobotinou mam asi 15 a řaděj tam jak pominuti: )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kvakva Re: RAP
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD Díky za rady, ale než jsem si to přečetl, od včerejška už jsou tam (6ks).Snad se jim bude dařit.

Reagovat na tento příspěvek 2  - RAP Re: kvakva
Škoda, že tu není prezentace akvária, lépe by se radilo.
U zaběhlého a fungujícího akva této velikosti a osádky bych se nebál dát 6-8 jedinců těchto pancíků.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - vlka Re: kvakva
Mrkni tady do atlasu ryb, tam je o nich toho dost...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kvakva Re: vlka
Díky za radu. Zkusím pandy. Stačí pět? (At jich je dost, ale at to nepřerybním)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: kvakva
Pancéřníček malý je sice ,,prďola,, ale velké hejno dokáže udělat velkou parádu. Jak píše ale Václav, třeba pandíci jsou také super...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: kvakva
Doporučuji nějaký menší druh třeba pandíky. rybicky.net/atlasryb/pancernicek_panda :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kvakva Re: vlka
Hrubý objem 84l (80x30x35cm) další obyvatelé:neonka obecná 10ks, tetra ozdobná 6ks
 Reagovat na tento příspěvek 1  - vlka Re: kvakva
A jak velké je to akvárium ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kvakva – osiřelý pancéřníček
Dobry den Jsem tu nový a chtěl bych se poradit o chovu pancernicku. Zbyl nam v akva jeden pancernicek zeleny a chceme mu koupit společnost. Rádi bychom vyskoušeli nový druh. Přidá se k hejnu pancéřníčku jineho druhu, nebo potřebuje svuj druh? Děkuji za radu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Danča84 Re: vlka
Fotka k příspěvku HD Děkuji za nápad ale než jsem si tohle přečetla... už tam jsou... stydim

Reagovat na tento příspěvek 1  - zelenakapusta Re: Danča84
Samozřejmě, darovat do lepších podmínek je daleko lepší možnost než vymýšlet, jaké jiné řešení by bylo nejmenší zlo.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - vlka Re: Danča84
Nabídni je akvaristice v tvém bydlišti...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Danča84 Re: zelenakapusta
Děkuji. Napadl mě jeden člověk s obrovským akváriem (vdova po bývalém klientovi pečovatelské služby kde dělám), ale nemám na tu paní kontakt, jen jí občas potkám. No ani nevím jestli to akvárko ještě má, bylo manžela... No když tak bych jí dala ty tři :-O nic lepšího asi nevymyslím, moc děkuji! pivo
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: Danča84
Ahoj,
tyhle přepočty nelze brát jako absolutní, je třeba ještě brát ohled na část akvária, který daný druh převážně obývá.
Každopádně 17 l je leda jako karanténa, ale pro hejno pancéřníčků skvrnitých to trvalé ubytování opravdu být nemůže. Jsou to příliš aktivní, pohyblivé rybky než aby zrovna u nich nerespektovat minimální vhodný objem.

Každopádně je tady konkrétní situace, takže protože není možnost rybku darovat a tyto druhy bez společnosti prostě strádají, danou situaci bych řešila dokoupením dvou dalších pancéřníčků čímž by vznikla skupinka. Rozhodně to nebude v pořádku, ale za daných okolností...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Danča84 – Pancéřníček skvrnitý v malém akváriu
Ahoj. Předem říkám že vím že tohle není ideální situace, prosím o rady co by bylo nejmenší zlo. Nějakou dobu zpátky jsem dala k hejnu 10 parmiček čtyřpruhých tři p.skvrnité. Ano, nebyl to dobrý nápad uznávám. Parmy je týraly až jsem při sobotním čištění našla jen jednoho (ještě v polovině týdne tam byli všichni, ale jak byli zalezlí tak mi to nepřišlo divné že je nevidím). Toho posledního jsme tedy dali do bezpečí do akvária cca 17l vody (22,5l axbxc) ke 4 samcům endlerek. Tam je mu "dobře". A teď co s ním? Nechat samotného, nebo mu do takového plivátka dokoupit kamarády? V okolí nikoho neznám kdo by si ho mohl vzít do lepších podmínek.
Na minimální objem nádrže z atlasu je to hrůza to vím, na objem 17cm ryb mínus 8cm endleráků, to vychází na 2 pancéřníčky. Jako malá jsem měla v té době super knížku od Dicka Millse a tam počítali s plochou hladiny děleno 30, to je 45x20=90:30= dokonce 30cm ryb, čili 4 panc. V této knize bylo doslova uvedeno "vysoká a úzká akvária mohou sice vypadat zajímavě, ale nevejde se do nich více ryb než do akvária poloviční výšky"... Dokonce se pamatuju že tam byly rady ohledně zakládání akvária, a na fotce byly v akváriu 60x35x38 dvě skaláry... A to psal britský top odborník... A teď čemu věřit...
Díky předem pivo

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jozef Re: zelenakapusta
Než som sa ich zbavil, mal som troch ozaj veľkých. Neviem si predstaviť, že by cielene zabil inú rybu. Nevadil im ani tesný kontakt menších druhov panciernikov. Iba pri kŕmení to boli tanky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta – Může mít rybí samotář společnost?
Zdravím,

může to znít divně, ale vzhledem k mým dosavadním negativním zkušenostem...

Má reálný smysl pořizovat společnost pro stávajícího thorakáta samotáře společnost?

Jde mi o to, že...
- zkusila jsem pořídit společnost pro svého ancistruse - 2x zabil samičku
- - pro čichavce zlatého - také to skončilo zabitím samičky
- - pro kančíka zelenookého (zkušenost ještě mého táty) - stávající samec samičku zabil

Může se podařit vytvořit nový pár(skupinku) nebo je solo chovaná rybka už navždy samotářem?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Dzumigar – Fúziky
Fotka k příspěvku Keď Vám budú, tvrdiť v obchode, že panciernikom dorastú fúzy. Je to lož. Majú trvalé poškodené ústa.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Freedlo Re: tramtra
Diky!

Uz jsem si to ‘nazivo’ overil:)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - tramtra Re: Freedlo
Přidají se k ostatním.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Freedlo – Panda + venezuelský
Ahoj, Kamarád si pořídil do mini akvária 2x pancerniček venezuelský. Byl nezkušený a důvěryhodná paní v akvaristice mu je samozřejmě kvůli zisku prodala.

Chtěl bych se jich ujmout a dát k mému hejnu pandíků.

otázka: přidají se tyto dva kousky do hejna jiného druhu? nebo budou brouzdat akvárium v páru?

díky
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - Freedlo Re: moreplavec
Zdravim
Osobne mam Pandy necele dva roky na japanese soil(mix normal a powder) a ziji a mnozi se radostne pivo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - moreplavec – Jaký substrát
Jdu si pro radu, neboť jsem byl požádám o pomoc při překopání akvária. V akváriu jsou nenáročné ryby (hlavně živorodky) a nenáročné kytky (bez CO2). Ale jsou tam i pancéřníčci (asi 5 kusů). Chci se zeptat, pokud jako substrát použiju Tropica soil a Tropica soil powder, nebude to vadit? Všude je vidím na jemné písku. Nebo musím udělat alespoň nějakou část akvária s písečným dnem, prostě protože to mají rádi/vyžadují?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Freedlo Re: Lukáš
Jak psal RAP. Může to být osvětlením nebo taky všeobecně nevyhovujícími podmínkami v nádrži. Určitě by pomohlo vytvořit prezentace a pořádně vyplnit. také je možné, že ke své spokojenosti potřebují vice kamarádů. Pokud si dobře vzpomínám, různé druhy pancéřníčků se neshlukují do hejna. 5ks Sterbáků není úplně hejno - ideální je 7-10 kousků například. Takže pokud pandové jsou v cajku, je možné, že v 8mi jim je prostě dobře.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP Re: Lukáš
Až na velikost nádrže a osádku není o akváriu žádné info.
Rybám nemusí vyhovovat osvětlení, ruch kolem akva.....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukáš – Pancéřníček plachost
Dobrý den, mám problém s pancéřníčkama šterbovejma akvárium je 120l mám tam 8x pancéřníček panda 5x razborka klínoskvrná 6x neonka obecná 1x parmička červenoploutvá a 5x pancéřníček štěrba ten problém je že se ty štěrbové schovávají v zadní části akvária mezi kytkami ani když jim tam dám krmení tak nevyplavou do předu akvária. :-(

Děkuji za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Beastie
To vypadá nejspíš na skvrnitého.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - permonici Re: Beastie
Zkusila bych jej nabídnout někomu, kdo má velké akvárium a vhodné rybky k tomuto obříku. Také jsem nikdy tak velkého pancéřníčka neviděla. Ale je nádherný!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Beastie
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Μám takové dilema
Paní nabízela za odvoz pancéřníčka, že ruší akva, že mi teda k němu dá tři paví očka, ale že Sterbův. Bohužel mi to vyzvedával někdo jiný, a to co přivezli není Sterbův, je to sotva pancéřníček, takové vykrmené monstrum :) cca 8-9 cm, je to paleatus podle barvy ale takhle velkou rybu jsem snad ještě neviděla. Moji chudáci dvouleti starbaci jsou tak poloviční, je t ovětší i než altispinosy co v tom akva mám
Je v karanténě, ale co teď
Darovat ho někomu, kdo má paleáty? Zkusit ho zařadit ke sterbovým, akva se bude brzo kvůli počasí oteplovat, teď je tak na 25C a bude 27 v létě. Nebo pokud jde o teplotu, moje asijská řeka má méně, ale zase nemá písek, jen kamínky. Tak já nevím
Přikládám foto

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - tramtra Re: hrábě
No je to takové hodně světlé, nasvícené, prázdné. Dej tomu čas, akvárko trochu zaroste, zvyknou si.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hrábě Re: tramtra
Prezentace přidána, teter tam je 10, pandy tam jsou asi měsíc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tramtra Re: hrábě
A jak vypadá akvárko, kde ty pandy máš? Podle mých zkušeností nemívají problém s takhle malými rybkami. Jak staré je akvárko, jak dlouho jsou v něm pandy a kolik teter jsi přidal? Nemáš prezentaci není se od čeho odpíchnout.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hrábě – Panda-chování
Dobrý den, mám v akváriu 5 pancéřníčků panda. Když jsem přidal do akvária tetry ohnivé, pancéřníčci se panicky schovali do skrýší a odmítají je opustit. Pravděpodobně se nových ryb bojí, spraví se to časem samo, nebo to mám nějak řešit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - Redsnake Re: Summer
Taky mám japan soil od invitalu a šterbáci ani zelení si nestěžují a fousky mají že by z fleku mohli nastoupit k ZZ Top
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Summer Re: Freedlo
To je dobrý nápad, děkuji palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Freedlo Re: Summer
Já mám 6pandíků a Invital Japanese soil a přijde mi, že je jim fajn: ) Žádné rostlinky mi nevytrhávájí

Na výživný substrát bych už nic nedával.Vše záleží jak vaše akvárium vypadá. Je možné to nakombinovat. Oddělit část akvária a udělat Japanese soil pro stonkovky a v jiné častí udělat pláž pro pandy z křemičitého písku. (nic ostrého kvůli fouskům)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Summer Re: Starka
A jinak ste s ním spokojená? Chtěla bych převážně anubias na kořeny, samozřejmě i pár rostlin do dna...tak kdybych kolem nich naskládala kamínky, to by také mohlo pomoct, ne? Mám 5 pandiček už dospělých, nyní mám křemičitý písek a mám asi hodné pandy, sice jezdí po dně, ale nikde nic nerozhrabávají :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Starka Re: Summer
Unisoil mám a nejspíš bych ho znovu nechtěla, byť se mi líbí jeho barva. Problém tohoto dna je, že je celkem lehké, takže moje 4 mimi pandy jsou schopné rostliny vytáhnout. To je můj poznatek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Summer – Dno akva
Dobrý den, jaké je prosím nejvhodnější dno k pancernickum?? Chtěla jsem Soil, ale zase na to si někdo stěžuje hmm takže ideální dno pro rostliny a pancernicky?? Samotný soil? Soil a na to křemičitý písek? Myslím si, že propadne :-O jiný nápad? Děkuji ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tramtra Re: Beastie
Elegansky, formosky, šikmostojky i malé druhy razborek by mohly být, jsou klidné a hledí si samy sebe. Tetry a dania bych asi nezkoušela, ale třeba i ty by mohly fungovat, když to bude víc džungle.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Beastie
Přemýšlím, jestli existuje nějaká miniribyčka, kterou bych mohla přidat do akvária do Kostky, která by nesnížila šance množení pancéřníčků ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Beastie Re: Freedlo
Pancéřníčci jsou citliví na kvalitu vody U DNA. skoro nikdo z nás neměří vodu tam, jen na hladině. Ale oni si víří ten bordýlek, co se usazuje, ryjou do dna, uvolňují kapsy plynů a jsou na ně náchylní. Ve vodním sloupci se pak plyny ztratí.
Alespoň to je moje zkušenost. Taky jsem o pár přišla, od té doby prostě každá údržba znamená odsátí dna a ot jen první vrchní vrstvy, žádné hloubkové zajíždění. Je to s nimi trochu jiné no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarásekLut Re: Anthrax
Takže kolik panceřníčku koupím, tolik jich tam bude. To je super. Aspoň se nebudou množit a nezaplní celý akvárko. Jen jsem se bál aby nebyly jako živorodky který se jen množí a jí. smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Anthrax Re: KarásekLut
Ano, i s těmito krevetkami. Pancéřnícci se mi v této nádrži nerozmnožili. Respektive pokud ano, tak krevetky jikry požraly.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Freedlo Re: KarásekLut
Pokud mohu pridat zkusenost s pancernicky: mel jsem pandy, 6kousku v 60ce. Bohuzel mi vsichni krome jednoho odesli:/ Castokrat jsem cetl, ze jsou citlivejsi na paramentry vody, nicmene ja jsem svoji casto kontroloval a neprislo mi, ze by bylo neco v neporadku. Mozna jsem nemel stesti, nicmene pancernicky uz porizovat nebudu. Vseobecne pandici jsou strasne krasni a je sranda je pozorovat pri praci:). Zaroven jsou al velmi drahy - ja za jednoho dal myslim 90kc!! Co tak koukam po akvaristikach tak takhle cena je celkem standard.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarásekLut Re: Anthrax
Aktualizoval sem foto. Měl jsi 20 těchto panceřníčků s krevetkama? to muselo být kompletně plný akvárium. Množí se tito pancéřníčci lehce nebo je a to potřeba vytírací nádrž?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Anthrax Re: KarásekLut
Bude to někde mezi 0 a 25 a nebo i víc.. Počet kusů se blbě odhaduje, když si jdeš opět pro radu bez aktualizované prezentace. Nikdo tak neví, v jakém je akvárko stavu a kondici. :-)
Já měl v 54 litrech s krevetkami 20 těchto pancéřníčků. Jednalo se o hustě zarostlou nádrž s pravidelnou údržbou, takže by klidně nebyl problém i na počtech přidat... Ke krevetkám jsou tihle pancéřníčci naprosto v pohodě. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lojza007 Re: Beastie
Já si myslím, že většina pancéřníčků nechá krevety úplně na pokoji. Pohybují se na dně kromě nádechů a tření a krevety se pohybují ve vodním sloupci a množí se nejraději v mechu a podobných hustých porostech. Možná je u krevet menší životnost, ale na dostatečně zarostlé nádrži to člověk nepozná, prostě přibývají mnohem větším tempem, než by mohly ubývat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarásekLut Re: Beastie
Já tam mám zatím jen žluté krevetky (přemýšlím že jich ještě pár přikoupím aby se "rychleji" rozmnožily), jednoho Otíka a pár japonic. Nejde mi o to aby se rybky rozmnožily ale aby akvárko "oživily". Krevetky jako takové akvárium samy o sobě zpestří ale když tam do toho plavou i nějaký rybky tak mi to připadá jako "komplexní" akvárium. Ale chci hlavně aby tam vynikali krevetky. A taky chci aby rybky co tam budou "pomáhali" s čištěním dna a případně i listů.

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 40 41

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 40241x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4309-pancernicek-chov