Tak to jsem taky zvědavý, co na to Sid...
Počítám, že odpoví něco o křišťálové kouli, a že se hned zkraje zeptá, proč si myslíte, že rostlinky potřebují přihnojit?!
Předně - je jedno, která moje myšlenka byla součástí vaší eliminace ruduchy - jsem rád, že se nějaká taková našla.
Co se hnojení týče, musím vás, bohužel, poněkud zklamat - moje křišťálová koule se někam zakutálela a teď bych potřeboval druhou, abych tu první mohl najít... Takže nezbývá, než to zkusit bez ní: proč si myslíte, že vaše rostlinky potřebují přihnojit?
Teď vážněji: přihnojovat má smysl tehdy, máte-li základní podmínky v akva v optimu (zejména světelné a obsah volného CO2), a přesto se na rostlinách objeví příznaky nedostatku nějaké živiny. Ovšem poznat, o kterou živinu/y jde, je vždy tak trochu loterie. Hlavně proto, že nedostupnost konkrétní živiny nemusí být způsobena jejím nedostatkem v prostředí, ale nadbytkem jiné, která brání rostlině v příjmu té "deficitní" - tzv. antagonismus živin.
Dalšími důvody, proč se rostliny přihnojují, může být snaha o dosažení rekordních výnosů biomasy na 1 l vody nebo pěstování náročných druhů rostlin, které se bez jakési "speciální" péče neobejdou.
Omlouvám se, ale konkrétněji v tuto chvíli odpovědět nedokážu. Abych se o to mohl pokusit, potřeboval bych znát detaily o vašem akva. (Ovšem i poté je šance na úspěch "virtuální diagnostiky a terapie" ve hvězdách...
)
Chcete-li to přesto zkusit, zaregistrujte se, (je to zdarma!
), a přes vzkazník mi něco o svém akva napište.