PMDD
Ve kterou dobu si myslíte, že je vhodné PMDD aplikovat? V mém případě i s KNO3. Je to lepší ráno, večer, nebo je to fuk?
Starší reakce
No na Slovenskom fore budu vediet skorej ;)
Starší reakce
V tom případě se někde stala nějaká chyba. 90-95% je pravděpodobnější.
V tomto bolo tej nerozpustnej zlozky dost.Tak ze som s toho dostal cca 40% (uz presne neviem) "asi" K2SO4.Tak ze aj cenovo to nieje daako extra vyhodne.
Teď neví jestli síran draselný nebo KCl, ale jedno bylo krásné čisté a druhé byly granulky s červeným popraškem. Ale kromě toho, že se to nerozpustilo, to bylo v pohodě. Prostě nemají důvod, aby v tom neměli různý prach, oxidy železa apod. Ale to, že to má příměsy, které se tam stejně dodají jinými hnojivy sem nic zlého nezaznamenal. Ale to je stejně dotaz na výrobce, určitě bude vědět, co vše tam je navíc.
No ja som mal tento.Pise sa tam ze Cl max. 3%.A rozpustalo sa to zle ani sa to nedalo uplne rozpustit.Lenze to co sa rozpustilo som zlial,prefiltroval,zostal ciri roztok...potom som vodu nechal odparit.Takto sa to dalo aj lepsie odvazit.V akva som to skusal pouzit par rokov dozadu a nezaznamenal som ziadny problem.Len naco spekulovat -ked sa to da bez problemov zohnat v ovela cistejsej forme.
Granulované ES hnojivo s obsahom 50% draslíka ako K2O a 18% síry vo vodorozpustnej forme maximálny obsah chlóru je 1%.
To vůbec ne, je to hnedka rozpustné. Ještě sem se bohužel nepozeptal výrobce na případné nečistoty, ale beztak to bude spíš KCl apod. Jinak já s tím mám dobrou zkušenost (i jiní).
No tie granulovane obsahuju daake pojivo co zabezpecuje pomalsiu alebo pomalu rospustnost.Tak ze na dno by to mozno nebolo zle.Problem ale je -ze to nie je nijak extra ciste...proste moze to obsahovat kadeco skodlive...ale aj nemusi.Proste je to risk.
Z "beznych" hnojiv su asi najcistejsie kristalicke hnojiva.
Používám takto i ostatní makroprvky a vše ok.
0 01.03.2012 18:45 krky – ekolist mikro
Poradte kde kupit hnojivo ekolist mikro v Bratislave a ci mate skusenosti stymto cisto mikroprvkovym hnojivom.
Příklad : Rozpustíš si jednotlivé složky do 400ml vody 1.5 mg/l NO3, 0.4 mg/l PO4 1.6 mg/l K Tohle musíš denně do akvária dostat. Na kalkulačce si spočítáš kolik ml jednotlivých roztoků to obsahuje. Pokud máš akvárium plné rostlin dáš tam plnou dávku pokud kytek tolik není ubereš. No a seš v tom až po uši.
čím viac o tom študujem tým vačší chaos v tom mám..
deCORF.OBRAEN napsal: ostanem pri hnojení v štýle výmeny vody a hotovo
nehadz flintu do zita, ani PMDD
zas taka veda to nieje
No tak "presny" recept som ti uz dal.-coho? a kolko? zmiesat.-a kolko davkovat
-teda od coho sa "odrazit" -a casom si tie mnozstva doladis.
len pproblem je v tom že aj týždenna výmena vody 25-30% mi asi nedodá z tej moje vodovodnej vody všetky potrebné zložky..tak preto rozmýšlam čím by som len dohnojoval chybajúce množstvá
Mozes...ide to aj tak.
Je to podstatně jednodušší jen jestli ti to tvoje světlo dovolí.
ostanem pri hnojení v štýle výmeny vody a hotovo
No moju metodu som tu uz par krat popisoval.
JBL PO4 test a ako "zaklad" zmiesat KNO3 20-25g + KH2PO4 2-3g.
Potom satci v podstate merat len PO4.A pomerovo to v tej vode stale "sedi".
Jedina vec co moze tento pomer "rozhodit" su krmiva.Preto cim menej ryb? -oto je to jednoduchsie.
Kup si potravinářský sanytr což je dusičnan draselný Kno3 (nakládá se v něm maso na uzení) protože 6 g je v balení málo. Je na tobě kterou metodu si vybereš ale, na EI ti to balení na moc dlouho nevydrží. Bez pořádného CO2 bych se do toho ale nepouštěl.
No ja na to pouzivam kuch.digi vahu z presnostou +-1g.Aj preto pouzivam vecsie mnozstva.-ale trebars fosfor si odvazim 6g a rozdelim na 3 casti.
Ale casom asi kupim daaku presnu mini digi vahu. -ved cca 15eur nie je daaka "zavratna" suma
mozes sa drzat toho co napisal kortezhugo, aj ked na to PO4 by som sa nespoliehal a radsej to omeral, PO4 testy su celkom presne. Mas malo KNO3 takze dak dokopy co mas a podla toho zniz mnozsto ostatneho. ked nemas vahu tak .napr 30g MgSO4 rozdelis lahko kreditkou na 3rovnake casti a mas 10g (len pozor nech ta pri tom deleni niekto nevidi pretoze niektore veci nevysvetlis
)
z každeho už len po jednom..( nepočítajúc ešte zvysne polovične davky z minulých balikov)
no a kolko mas takych balikov?
kortezhugo napsal: Ja osobne by som to na tvoje akva namiesal takto.
20g-KNO3 + 14g-K2SO4 + 10g-MgSO4 7H2O -do 200ml vody
1/2 TC alebo Plantexu do 100ml vody
a davkoval 2-4? ml denne...
...dvovod preco takto je ze k tomu rozboru este treba pripocitat krmiva pre ryby -a tie maju nepomer N:P a malo K
lenže moje zložky sú nabalené takto
Tenso 16gr
KH2PO4 6gr
K2SO4 14gr
MGSO4-7H2O 30gr
KNO3 7gr
FE 6% 6gr
Ja osobne by som to na tvoje akva namiesal takto.
20g-KNO3 + 14g-K2SO4 + 10g-MgSO4 7H2O -do 200ml vody
1/2 TC alebo Plantexu do 100ml vody
a davkoval 2-4? ml denne...
...dvovod preco takto je ze k tomu rozboru este treba pripocitat krmiva pre ryby -a tie maju nepomer N:P a malo K
Dalsi vec je to CO2...
Neviem sice ako to buble -ale 1L flasa je na 200L akva strasne malo...aspon 2x1.5L
tie kalkulacky ti povedia o kolko mg/l urciteho prvku zvysi urcita davka tebou namiesaneho roztoku v v danom objeme akva a to presne potrebujes vediet. aj v tom tvojom rozbore uvadzaju mg/l. Su rozne sposoby hnojenia ktore predpokladaju roznu koncentraciu. pri tych nizsich je to zlozitejsie pretoze na testy sa moc spolahnut nemozes a musis vediet podla rastlin rozoznat co pridat a co ubrat. pre zaciatocnika je asi najvhodnejsia metoda EI ktora rata s pomerne vysokymi a koncentraciami a jasne danymi pomermy, ale je zasa narocna na CO2, prudenie vody a svetlo aspon 0,5W/l.
deCORF.OBRAEN napsal: inak podľa testov mám NO3 okolo 10-15 mg/L v akvariu..je to málo?
...nie je to malo ale otazna je presnost toho merania a realna hodnota v akva
vsak vyskusaj vodu otestovat a porovnaj to z rozborom...
inak podľa testov mám NO3 okolo 10-15 mg/L v akvariu..je to málo?
takže stačí namiešať Tenso coctail, KNO3, a K2SO4 ?..mám aj zložku FE 6% ( Fe EDDHA )treba aj to?
a koľko by trebalo dávkovať do 200 litroveho akva?..tu je nejaký kalkulator ale netuším koľko by sa malo pridavať čoho
pmdd.mrp-cz.com/… Mg a PO4 vynechaj.A budes potrebovat mikroprvky a KNO3 a K2SO4.
ide mi o to že ktoru zložku treba v akom množstve davkovat na základe hodnot vstupnej vody
v prvom rade musis vediet ake chces davat davky hnojiva, pokial davas CO2 z TIBI tak by som bol opatrny skus pozriet metodu PPS Pro
www.rostlinna-akvaria.cz/… tu mám rozbor vodovodnej vody u nás..poprosím skúseních PMDD čkároch o návrh a odporučanie ako si to mam namiešať a koľko čoho dávkovať..vid moje akva a osadenstvo
rybicky.net/nadrze/13803
edit: v akváriu je 200 litrov vody -+ 5 litrov
kedze som lenivy tak len mikro a makro zvlast
miešaš všetko naraz alebo po jednotlivých zložkách?
miesam to v 250ml vpohode. Problem budes mat len s K2SO4 ak budes chciet rozmiesat niake vecsie mnoztvo pretoze je horsie rozpustne. 14g sa vsak rozpustilo dobre.
požiadal som vodárensku spoločnost o rozbor vodovodnej vody v našom meste..ak budem mať tie výsledky tak to asi bude lepšie sa vyjadrit k tomu ako by ste odporucili namiešat a ako davkovať..
no nekteri si delaji koncentrovanejsi roztok
kdyz se zachovaj pomery (sumy)
otázka pre tých čo majú skúsenosti s PMDD..
aký mate navzor nato ak by sa PMDD namiešalo v 0,5L vody ale len polovicne dávky tých jednotlivých zložiek a pri davkovaní by sa davkovalo v 2nasobnom množstve..predpokladam že výsledný efekt hnojenia by asi bol ten isty však?..no ide v podstate o to aby sa vyhlo predavkovaniu ak by sa davkovalo povedzme v 1x davke
Starší reakce
Mám veliké dilema - jak s těmito prvky naložit. Za určitá léta v oblasti akvaristiky jsem nashromáždil drobátko mikro a makro prvků v práškové podobě. Jedná se o tyto prvky:
6g KH2PO4
6g NO3
10g MN EDTA
10g CU EDTA
30g FE EDTA
20g CA EDTA
10g ZN EDTA
10g MG EDTA
10g H3BO3
Zajímá mě, jak bych je mohl využít a přidávat do akvária v podobě dohnojování. Co a jak namíchat/smíchat. (škoda to vyhodit)
Děkuji za případné rady a nápady.
Starší reakce
V lednici a v temnu má být proto, aby se neznehodnocovaly cheláty mikroprvků. (houbmi, UVčkem...)
Přidat reakci
1 ...... [44] ...... 70 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 96004x