Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

PMDD

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Hnojení 

PMDD

Přejít na předchozí stránku 41 Přejít na další stránku   1  
PMDD
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 00:05 gargamel Re: Vája
Zajímavé je, že tento text jste mi nikdy nepřeposlal. Jestli to náhodou není tím, že jste si ho teď upravil k obrazu svému. Pochybuji totiž, že profesor Hauer ví, co to znamená zkratka PMDD. Celé to nějak "smrdí".
A s tím příspěvkem na propagaci našich hnojiv nemám nic společného. Je to soukromá akce člověka, který naše hnojiva prodává na Slovensku. Když člověk vyrobí nějaký produkt, prodá ho obchodníkovi a ten už si dělá reklamu na svůj obchod s tímto produktem nemám já v moci. Nebo mi snad chcete říct, že kdyby tady prodejce (obchodník) s filtry EHEIM dělal nenápadnou reklamu na tyto filtry, byla by vinna továrna v Německu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:58 Vája
Ach jo, že já vůbec něco psal. Tak tedy přesná citace profesora Hauera:

.. článek, na který odkazujete bych naprostým blábolem nenazval. Spíš
bych jej pokládal za laický text tvořený směsí pravdivých skutečností a
několika omylů připravený za účelem propagace hnojiva PMDD.
Tvrzení, že dusičnany "nezpůsobují" řasy, kdežto "čpavek" ano a že
rostlinám stačí dusičnany jsou, mírně řečeno, velmi nepřesná....

A že s ním, ač nerad, souhlasím? Promiňte, ale když někdo napíše, že jediné správné PMDD je od vás... A pokud mi chcete tvrdit, že je to náhoda a nemáte s tím nic společného...

A Johanovi díky. Ano, cítím to také tak, proto jsem napsal nesmysl. Dobrou noc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:53 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: gargamel
Jen si ještě dovolím jednu poznámku. Pokud někde zazní spousta slov tipu, nepravděpodobné, zavádějící, nevhodné, nemožné, tak to je zkráceně pro řeč fóra nesmysl.

EDIT: Jinak já nemám nic proti hnojení různými "moderními" metodami atd., jen naprosto nesouhlasím s teorií, která se kolem toho rozprostírá. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:49 gargamel Re: Vája
Na téma čpavek už se vyjadřovat nebudu. Na to už nemám sílu.
Jen mi vysvětlete, proč jste napsal toto:
napsal mi jeden z nich, že je to sice nesmysl, ale stránky pochválil. Prý opravdu rafinovaný způsob, jak rozjet obchod s PMDD. Tenkrát jsem si myslel, že přehání.....
Proč jste napsal tuto nepravdivou pomluvu? Co z toho máte, když takhle pomlouváte a vymýšlíte si?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:49 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: gargamel
A taky nesmíte zapomínat na to, že jinak se řasy chovají na Mácháči a jinak v tropických oblastech třeba na Floridě a v akváriu. Ten vztah řasy/rostliny je úplně jiný.
Nezapomínám - dle mého není.
Je teda fakt, že nevím co myslíte tím, že "vztah řasy/rostliny je úplně jiný", ale na to asi ***** Alík. Dobrou noc. :-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:46 Vája
Ano, slovo nesmyslné skutečně nezaznělo. Ale všichni tři víme, že ani jeden z nich teorii s čpavkem nepodpořil. A taky to, že byl mezi nimi také minimálně jeden profesor. Slova uvedená Johanem tam jsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:44 gargamel Re: Johan
Vytrháváte slova z kontextu.
A taky nesmíte zapomínat na to, že jinak se řasy chovají na Mácháči a jinak v tropických oblastech třeba na Floridě a v akváriu. Ten vztah řasy/rostliny je úplně jiný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:44 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: gargamel
Stará pravda tvrdí, když dva dělají totéž nemusí to dopadnout stejně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:43 Vája
Vy si myslíte, že EI funguje, Sid že ne. Pokud vám funguje, tak dobře. A Sida nechte, ten se o svá akva postará. A pokud jste poněkud horkokrevnější, nebylo by lepší nechat debatu na druhý den?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:40 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: gargamel
Jak sem napsal... To možná nezaznělo, ale upřímně to se ani nedivím, když je tolik krásných jiných slov. ;-)
"diskutabilní, nepravděpodobné, nevhodné, značný rozpor, nemožné atd."
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:38 gargamel Re: Vája
Já vůbec nezpochybňuji zkušenosti akvaristů. Zkušených chovatelů ryb si velice vážím. Jenom mě dokáže naštvat, když lidi bez jakéhokoliv vlastního testování tvrdí, že EI nefunguje.
Ta diskuze o dusičnanech se později zbytečně vyhrotila. My jsme chtěli jen ukázat, že dusičnany z hnojiva KNO3 nezpůsobují v akváriu problémy. Většina lidí si však myslela, že se bavíme o dusičnanech z odpadních látek a díky tomuto nedorozumění potom došlo k nepochopení obou stran, protože jsme se bavili každý o něčem jiném. Já bych si nedovolil kecat chovatelům do toho, jak chovat ryby, když za sebou nemám ani jeden odchov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:34 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Vája
Každý začátek je těžký, takže trochu reklamy neškodí. Časem se ukáže kdo má pravdu a kdo ne. Jinak by jsme se tu neměli o čem hádat. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:32 Vája
Ale jo, četl. Dokonce uznávám, že , i když ne na základě jen vašich překladů, jsem se poprvé v životě odvážil do vody přidávat KNO3. Zdá se, že to pomáhá. Pro vaši potěchu - použil jsem i vaši kalkulačku. Tak sakra uberete plyn, přestaňte zpochybňovat zkušenosti a inteligenci letitých akvaristů. Přece i o EI se dá mluvit slušně a třeba i s humorem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:32 gargamel Re: Johan
Je to rozhodně ubohé, protože slovo nesmysl tam vůbec nezaznělo, stejně jako něco o reklamách na PMDD. Jsou to sprosté výmysly a pomluvy. A nedělá mi problém ty maily zveřejnit ať všichni vidí, co bylo jejich obsahem. Několika lidem už jsem ta vyjádření algologů posílal a diskutovali jsme o tom na akva.sk.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:28 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: gargamel
Shodou okolností mi maily byly také přeposlány a sice tam od "pánů algologů" není napsáno, že je to nesmysl, ale musíte uznat, že je tam hrozně moc slov tipu: "diskutabilní, nepravděpodobné, nevhodné, značný rozpor, nemožné atd." Takže výroky tipu: "docela ubohé psát takové nepravdivé, pomlouvačné příspěvky" bych si nechal. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:24 gargamel Re: Vája
Jakou jedinou pravdu? Četl jste článek o rozdílech mezi EI a PMDD? Četl jste článek o intenzitě osvětlení a diskuzi pod ním? Všude jsme tam zdůrazňovali, že neexistuje jen jedna cesta k pěknému akváriu, pouze že je to jedna z nich.
Jedinou pravdu tady prosazuje na rybičkách.net pár jedinců. Hlavně potom Sid, který si nedokáže připustit, že to jde i jinak než to provozuje on. Podle něj Estimative index v originálním rozpise nefunguje (i když to sám nezkoušel), údajně podle něj nelze pěstovat rostliny se slabším světlem atd. Kdo tady potom zastává jedinou pravdu? Jako důkazy můžu přihodit spoustu odkazů na tyto diskuze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:19 Vája
Tak dobře, poopravím se. Jo, souhlasím s tím, že ty stránky jsou něco jiného. Průšvih je v tom, když je někdo začne vydávat za jedinou pravdu a ještě ke všemu přezíravým tónem. E-shop mi také nevadí. Jen ty trapné, skryté reklamy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:13 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: grunda
Mě se tyhle stránky líbí i když ne se vším souhlasím. To ale na tom nic nemění. Je to po dlouhé době něco jiného v tom našem akvaristickém rybníčku. Eshop bych neřešil je to na každých slušnějších stránkách. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   06.10.2012 23:11 Muž grunda [1781] - Cichlidy
mě do e-shopu netahejte, já s ním nemám nic společného. Diskutabilní výzkum, diskutabilního profesora na univerzitě, mimo jiné taky člověka, který dělá akvaristiku x let a je uznávaný ve světě. Co na to řict.
napadá mě tohle smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 15   06.10.2012 23:06 Vája – usine
Nene, o závisti to fakt není. Vadí mi, když od pánů G+G čtu poznámky typu "...konečně inteligentní příspěvek" či "....většina lidí vůbec nechápe, o čem se tu bavíme". Viz debata o dusičnanech. Vezmu-li v úvahu, že je zde spousta lidí, kteří se akvaristikou zabývají celý život a najednou přijdou dva mudrci z východu, přeloží pár článků / většinou dost diskutabilních / a rozdávají rozumy.... Otravuje to zdejší stránky. Aspoň tedy mě určitě.
A když se pak dočtu, že jediné správné PMDD dostanete od nich, tak mě to prostě naštve. Toť vše. A tím končím, nehodlám to dále rozebírat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 23:01 Muž grunda [1781] - Cichlidy
já jsem v klidu, prostě mě jen občas překvapují reakce lidí, asi jsem jiný. Gargamel měl nápad, realizoval ho, má úspěch. Já mu to přeju. Na tom webu je spousta užitečných informací, že jsou občas zjednodušené je jasné, pár článků jsem tam taky překládal a je celkem zbytečné ,pro nás běžné akvaristy popisovat co se děje v jaké buňce při daném procesu. Nám stačí, když víme co to udělá s akva jako takovým.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 22:53 dartanan
V tomto Slovaci a Cesi su si rovni. Niekedy mam pocit, ze ludia uz maju tak zatemnene myslenie, ze si zavidia uz aj smrtelne choroby... je to na zamyslenie
:-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 22:52 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: grunda
Je to jen trochu jiný pohled na věc. Já bych byl v klidu. Ne všechno musí být závist. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.10.2012 22:47 gargamel
Můžu se zeptat uživatele usine, proč mi dal 3 mínusové body? Vy snad víte, o čem jsem si s Vájou psal a jaký byl obsah e-mailů, že to můžete takto objektivně posoudit?
grunda: V pohodě, takoví závistivci nám určitě chuť do psaní článků nevezmou. Člověk se jim může tak maximálně zasmát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 22:39 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Vája
opravte mě, jestli se pletu, ale tento potrál není jediný, který nabízí PMDD, nikdo Vás, ani nikoho jiného nenutí tam nakupovat. Proč Vám tak leží v žaludku? Že by se ozval klasický čech a závist?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 22:34 dartanan
Ako z mojho nazoru, ak niekto chce podporit predaj mlieka, tak asi nebude pisat o lesoch. Je jasne, ze kazda firma robi nejaku podporu predaja, ale myslim, si, ze nie jednemu z vas clanky uvedene na spominanej stranke pomohli a zmenili pohlad na niektore problemy.
A myslite si, ze ak by boli clanky mierene len na predaj, zeby rostlinne-akvaria uviedli clanok o intenzite svetla? ved dosledkom toho je menej svetla = menej hnojiva...
Kazda firma, ktora chce len predaj by takyto clanok neuverejnila.
To je moj nazor.
Ruku na srdce, kolky z vas, ste sa tam nechali inspirovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -6   06.10.2012 22:27 gargamel Re: Vája
Já si moc dobře pamatuji na naši e-mailovou komunikaci, kdy jste mi přeposílal všechny e-maily, které jste s algology vedl a co si pamatuju, nebylo ANI V JEDNOM z nich napsáno, že je to nesmysl, ale že je problém komplexnější a článek je velmi zjednodušen. Stejně tak ani v jednom z e-mailů nebylo nic o prodeji PMDD.
Docela ubohé psát takové nepravdivé, pomlouvačné příspěvky. Dobře si na Vás pamatuji, pane učiteli.
btw: Pokud stále tvrdíte, že jste si to nevymyslel, pošlete mi prosím kontakt na toho algologa a rád si s ním o tom popovídám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   06.10.2012 21:39 Vája – rostlinná akvária
Když jsem chtěl před pár měsíci vědět, co si algologové myslí o tom, že řasy způsobuje čpavek, jak se píše na www.rostlinna-akvaria.cz, napsal mi jeden z nich, že je to sice nesmysl, ale stránky pochválil. Prý opravdu rafinovaný způsob, jak rozjet obchod s PMDD. Tenkrát jsem si myslel, že přehání.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 21:08 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Michaldvd
Michaldvd napsal: Čo sa týka tej kyseliny askorbovej, nedá sa niekde bežne zohnať aby som ju nemusel objednávať?
Hneď prvý odkaz od veľkého brata ukazuje na e-obchod PGchem: www.pgchem.sk/…

Na 15 kg dávajú 10% zľavu :-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 20:56 Muž kortezhugo [983] Re: Michaldvd
Michaldvd napsal: Čo sa týka tej kyseliny askorbovej, nedá sa niekde bežne zohnať aby som ju nemusel objednávať? Rozmýšľal som nad obyčajným octom ktorý má cca 2,5 pH

Aj ked E300 najdete uz v kadecom (mozno aj v pive) - kupit to "normalne" takto v cistej forme je problem.Ja som to po par pokusoch (pozerali na mna ako keby som pristal z Marsu) vzdal. :)
Vseobecne sa organicke kyseliny v akvaristike nepouzivaju.Aj ked v tak malom mnozstve by asi nebol problem - je kopec lepsich rieseni.


Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 20:23 dartanan – FEROX a Estimate index
Zdravim, v mojom akva som uz prevadzkoval viacero metod hnojenia. Od PMDD, Estimate index, PPS Pro. Co sa tyka PMDD urobil som chybu, ze som to kupil bez konzervantov a aj ked som to mal v chladnicke tak nejaka ta plesen (huba) sa do toho dostala a roztok bol znehodnoteny. Z toho dovodu som zacal kupovat PMDD uz len od rostlinna-akvaria.cz a vysledok bol hned lepsi. Co sa mi pacilo na Estimate index bolo to, ze rastliny neuveritelne sprosperovali, a mali peknu farbu. V poslednej dobe hnojim hnojivom FEROX, ktore je tiez od predajcu rostlinna-akvaria.cz. Som s nim spokojny, aj ked to nie prave Estimate index :-D.
Co ma ale velmi potesilo je to, ze to uz mozem kupovat aj na SLOVENSKU, lebo rostlinna-akvaria vytvorili pobocku aj na Slovensku. Cize pre slovakov, ktorym sa nechce cakat na tovar a este si nevsimli slovensku verziu tak vrelo odporucam
www.rostlinna-akvaria.sk potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 19:36 Muž kortezhugo [983] Re: Sid
A ja moj vyluh z jelsovych sisiek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 19:25 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Michaldvd
...Prípadne čo iné by som mohol ešte namiešať...
Co zkusit nějaký (komerční nebo i DIY) prostředek na bázi rašelinových výluhů? :-)
(Já používám Torben.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 17:03 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Michaldvd
hups! Na čo som myslel??? Kyselinu chlorovodíkovú (HCl) som mal napísať, ospravedlňujem sa...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 15:37 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: kortezhugo
Ja miešam Plantex 1,2g + 75ml destilky, dávkujem 2ml denne. Čo sa týka tej kyseliny askorbovej, nedá sa niekde bežne zohnať aby som ju nemusel objednávať? Prípadne čo iné by som mohol ešte namiešať. Rozmýšľal som nad obyčajným octom ktorý má cca 2,5 pH
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 21:26 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Michaldvd
Kvapni 0,5 ml kyseliny sírovej (akumulátorová z drogérie) na 300 ml roztoku. To by malo stiahnuť pH zo 7 asi na 5 a to zaistí stabilitu i Plantexu. Aspoň mne tak vydrží aj 6 týždňov bez problémov, ale držím v chladničke, vo fľaške od zaváraniny, ktorú som zastriekal (z vonkajšej strany) čiernym sprejom.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 20:59 Muž kortezhugo [983] Re: Michaldvd
Urcite je to lepsie v chladnicke.Ale vsetko zalezi hlavne ako rychlo roztok dokazete spotrebovat.Preto je lepsie si namiesat trebars 1/2 alebo 1/4.A pouzit na to trebars 100ml flasku - takto to ani nezabera miesto v chladnicke.
Pokial ide o stabilizator? -tak pH ide znizit "kadecim".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 20:45 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: kortezhugo
Jasne tu stabilizáciu som pochopil. Aj po pridaní stabilizátora (kyselina askorbová) bude lepšie uložiť mikroprvky do chladničky však?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 20:29 gargamel Re: Michaldvd
Musí být hlavně v temnu. Viz. článek, kde je vše popsáno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 20:28 Muž kortezhugo [983] Re: Michaldvd
Mohlo -nizka teplota spomaluje priebeh.Inac ta stabilizacia spociva v znizeni pH roztoku na cca 5 - 5.5
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 20:14 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: gargamel
Ou škoda, že som to nevedel v čase keď som objednával hnojivo. Nič to, človek sa učí celý život :-) Takže sa dá povedať, že pridávam rozpadnuté cheláty? Teraz ma napadlo, cca pred 2 mesiacmi som začal mikroprvky skladovať v skrinke a nie v chladničke ako dovtedy. Mohlo to tiež ovplyvniť chceláty?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 19:11 gargamel Re: Michaldvd
Nejspíš železo. Tipuju, že jsi jako zdroj mikra použil CSM+B a při namíchání jsi nepoužil stabilizátor. To je důvod, proč nepovažuji běžné PMDD balíčky, tak jak se prodávají v ČR, za vhodné. Spousta lidí už to pochopila. Daleko lepší je Tenso cocktail (nebo při použití CSM+B použít stabilizátor). Přečti si toto: www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 19:00 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Michaldvd
Nejedná se prostě jen o starý list? Nic nevydrží věčně. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 18:23 Muž kortezhugo [983] Re: Michaldvd
Osobne skusenosti z tak tvrdou vodou nemam.Ale ak sa stav nezlepsi? -tak by som vyskusal pridavat aj MgSO4.7H2O v mensich davkach.
Ale je to tak - chce to hlavne cas a netreba sa unahlit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 18:01 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: kortezhugo
Resp. iný predajca. Prvý krát som objednal PMDD z inzerátu a teraz čo používam je z tejto stránky
www.rostlinna-akvaria.cz/…

Mohol by som ten pomer upraviť zložkou MgSO4.7H2O ? Alebo by mohli nastať problémy?
Zatiaľ však nechcem nič upravovať, zvýšil som dávku KNO3 kvôli nízkej hodnote (cca 5mg/l) a výskytu since, ďalej K2SO4 kvôli tvorbe dierok na Hygrophile. Rastlinky začínajú znova ožívať nechám tomu čas. Veď nakoniec všetko je o čase ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 17:49 Muž kortezhugo [983] Re: Michaldvd
A co sa menilo aky iny vyrobca?
Z toho rozboru vychadza pomer Ca:Mg cca 4:1 Pre rastliny je lepsie 2.5:1 - 1:1
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 15:58 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: kortezhugo
Áno kvôli tvrdej vode nepridávam Mg. Len keď tak uvažujem, rastlinkám sa doteraz darilo, pravidelná výmena vody je stále dodržiavaná a hodnoty vstupnej vody sa len tak hádam nezmenili. Rastlinky začali "protestovať" po zmene hnojiva (iný výrobca) na druhej strane dávkujem len KNO3, K2SO4 a mikroprvky PLANTEX CSM+B, takže hnojivom to asi nebude.

Pridávam hodnoty z rozboru:
Vápnik 122 mg/l
Horčík 31,1 mg/l
Vápnik a Horčík 4,3 mmol/l
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 08:54 Muž kortezhugo [983] Re: Michaldvd
Mg nepridavate pravdepodobne pre vysoke GH.V pripade ze je nepomer Ca:Mg tak aj nadbytok Ca sposobuje nedostupnost Mg.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2012 18:30 Muž kortezhugo [983] Re: Michaldvd
Asi horcik.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2012 17:57 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Michaldvd
Michaldvd napsal: Čo by potrebovala táto rastlinka?
Ten jeden list nevyzerá na nedostatok, leda ak uhorky - pre ancistrusov X-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [41] ...... 70

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 95135x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1540-pmdd?od=2001