Ancistrus - rozmnožování, odchov
0 17.12.2015 20:26
TRULY [164] Ahojte. Dneska pozeram do akva a dalsich 60 drobcpv je v akva..
Z toho mi dnes vyplnuli dalsie dve otazky
1. po akej dobe je vidno na antikoch ci su albin alebo nie
( teda maju teraz cca 6-10dni od vyliahnutia cca 1.1-1.3cm)
2. sedi na ikrach zasadne samec ktory oplodnil samicu? teda ktory bol pri nej ked sa vytrela?
Starší reakce
no nieco na tom bude. Mam doma mrkvu tak skusim prikrmit

Inac mam dalsiu varku drobcov doma ten moj ancitrusovy par ma riadne sexualne sklony hahah

Tie čo ostali som pre istotu preliečil a držia sa.Ďakujem za opýtanie.Jedného samca zobral kamarát a už mu sedí na ikrách.Práve sa mi tiež vytreli L144 black eyes.
Neviem tou čínskou nekŕmim.Najčastejšie kŕmim SAK green/ mrazený cyklop/ Tetra wafer mix/ Tropical green algae wafers.Niekedy na prilepšenie šalátová uhorka či mrkva.
Lacné krmivá často nenormálne kalia vodu a odnesú si to mladé ryby.
tak nemyslel som zase ze im nasypem odpad ale skor tak ze aj dens som kupoval potravu a je rozdiel napr. SERA, TETRA, TETRATEC, atd.. Rozdiel napr. na sera chips pre antikov bol medzi serou a tetra 8€! A peitom sera chips je kvalita a tetrou by som to iste proste preplatil. Zle som to hore sformuloval. Co hovoris na tu cinsku kapustu? PS: ako tvoji antici? uhyn uz prestal?
Chceš kvalitný odchov,tak kvalitné krmivo.Tomu sa nevyhneš.Nahrádzať to lacno ,na rýchlo produkovaným krmivom nerobieva dobrotu.Ak mrazené,tak cyklop.Patentky tiež nerobievajú dobrotu.No a hlavne poriadne rozmraziť.
Oka mam aj nejaku mrazenu v mrazaku tak im mozem dat aj to nie? Moze kaousta alebo spenat prispiet k rychlejsiemu rastu? Je nejake krmivo ktorym sa oplati vykrmovat aj ked je napr. mensej kvality alw je lacne a je dobre? Teda aby som im nesypal TETRU a SERU za 650kčza velku pixlu. Kupil som dneska Cinsku kapusu ( cinske zeli?) moze byt?
Ja pre nedostatok času kŕmim iba raz denne ale výdatne.Ak sú mladé tak na noc.Výmena vody a ancíky sa trú vždy.Je pri nich úplne jedno či tam máš skupinku alebo len pár.Ak kŕmiť tak kvalitné krmivo a mať zdravé ryby.Ako je známe ancíky si neraz donesú vnútorné parazity a to by pri častejšom kŕmení mohol byť problém.
Delší osvětlení nic neřeší a vyšší teplota v této velikosti také ne. Ta padesátka je ideál, ale vybral bych dno (pokud teda bude sloužit jen na tento účel), lépe se ti bude čistit. Krmit 3x denně, jedno celkem čím, samozřejmě živé je lepší, ale střídat to... No a obden minimálně měnit půlku vody a pořádný filtr. Nic jiného mě už nenapadá...
0 12.12.2015 14:51
TRULY [164] čaute.
Chcem sa spýtať na ideálne podmienky na čo najrýchlejší odchov mladých. Viem že je to diskutabilné ale radšej sa spýtam aby som niečo nepokašlal. Podarilo sa mi zohnať odberatela na drobce ale požiadavka je minimálne 3cm.
Momentálne maju tak okolo 2 cm. Mám asi 40ks v 50l akva so strkom a rastlinami + kyslik, bez ohrevu.
Nikdy som im nedaval ani špenát, ani kapustu, ani uhorku, ani žihlavu, ani papriku, ani nič ine okrem SERA WHEEL CHIPS.
Zaujíma ma preto či týmto viem prispieť k rýchlejšiemu rastu.
Nemám záložne akva ktoré by som mohol využiť teda dať ich do napr 200l akva kde ich len krmiť a krmiť. Podarilo sa mi odchovať aj 3cm v ešte menšom akva ale chcelo to viac času torý teraz nemam + dalsich 70ks mam o velkosti 1cm.
Teda nejaký konštruktívny napad?
Viac krmiť, pridať topenie, predlžiť čas osvetlenia? začať davať aj napr. špenatový list? nemožu sa totho prežrať a skapať? alebo si privodiť nejaké zažívacie problémy?
Dakujem vopred, budem zas o niečo mudrejší
PS: sera chips su dobre, ale finančne by sa mi to neoplatilo.....
Starší reakce
A bude nejak vadiť, keď nemám ohrievač? Voda je iba izbovej teploty.
Když nebudou ryby chtít, nebudou se třít ani za modrý z nebe.

Dostatek odpovídající stravy, správná voda a trpělivost.

Starší reakce
V rastlinnom akvárku by ti i tak prísoše robili viac škody ako osohu.Tak ako to máš je to fajn.
A určite i pri prísošoch by si nemal problém,akurát to robíš viac s rozumom než ja.

Ja viem Rado, že na Teba s prísavníkmi nemám
Moje vyliezajú keď majú tak 1 - 1,5 cm - zle sa to meria

. A viem aj to, že bleherky robia len základný výber, bez apistogramy mi z každého vrhu ostalo tak 4-5 kúskov, ktoré dorástli. Odkedy mám zase apistogramu, tak dorastie 1 z vrhu a to mi tak akosi vyhovuje. Radosť z mladých mám, no a starosť kam s dorastom zase naopak nemám - vieš, že v tej mojej džungli je prakticky nemožné malú prícucku chytiť, kým do sieťky nevlezie viac-menej sama.
0 09.11.2015 23:13 - 
No je Slavko rozdiel vo veľkosti samice,šikovnosti samca a dostatku krmiva.Niekedy mávam mladé ako špilky a sotva 0,5cm na dĺžku a už lietajú po akvárku(často ich niektoré samce roztrúsia ešte skôr), inokedy ich samec riadne stráží a keď je to väčšia staršia samica, ktorá bola dobre kŕmená.Niekedy ich samec pustí až totálne skonzumujú žĺtkový vačok a mávajú keď vylezú i cez 2cm a zrejme by ich Bleherka nedala.Mladé často opúšťajú ukryt za súmraku a v noci,keď už väčšina rýb odpočíva a skoro nad ránom sa vracajú späť do úkrytu.
V tvojom rastlinnom akvárku na betón ,,neprekrmuješ,, toľko čo ja,takže ani ten poter ancíka nebude ako by za normálnych okolností bol.(myslím ako v prírode,čiže i tá samica sa napráska viac ako ty nakŕmiš)

ono, likvidácia mladých je jeden z dôvodov, prečo tie tetry mám

No samozrejme.

ono mozno su nepozivatelne ale utocit na nich mozu a vysledok bude smrt drobca . Ked su este len v prvych dnoch resp. aj po spotrebovani zltkoveho vaku si velmi nachylne na akykolvek dotyk alebo tlak. Neraz sa mi stalo ze som ich nejako jemne tukol alebo nasal hadicou a nasleduje uhyn okamzity. A take dobanie od tetier ma tiez svoje, oni skusat budu a aj to skusanie ich zaboje. Po 2,3 tyzdni by to malo byt uz za ale vylucene to nebude aj tak
A nebo můžeš krmit sebevíc a sebelepší stravou a stejně nakonec zvítězí onen základní loveckej pud.

Mladý masíčko je lahůdka.

Nenakŕmiš,tak to máš.

Stáva sa.
Áno, sú už veľké, ale našiel som už mŕtvu tetru bleherovu, ktorej trčal z papule chvostík malého prísavníka - zjavne sa ulakomila a stalo sa to osudné obom

Ak nemajú kam a je chuť resp.dobré podmienky,tak sa vytrú kdekoľvek.Tetry ti mladé nepožerú,lebo chodia neskôr von z jaskyniek až v noci a po spotrebovaní žltkového vačku sú už pre menšiu tetru nepoživateľné.
S patentkami by som to nepreháňal.
Pořádně krmit, nějaký úkryt a až se jim bude chtít, budou se třít pravidelně.
Pořádně krmit znamená, ležet ve žrádle. Kvalitní sušené, mražené patentky, rybí maso. Né zelenina a podobně, to jim nestačí.
O množství jeskyň to není, voda a krmení, to bych viděl jako základ. Jinak máme zde taky atlas.

0 07.11.2015 16:35 bezmena Aké sú najvhodnejšie podmienky? V akvárku mám veľa jaskýň k rozmnoženiu.
Když budou mít vhodný podmínky k tomu rozmnožení, tak se na velikost nebude koukat.
0 07.11.2015 16:32 bezmena Ahoj, chcel by som sa vás opýtať, či sa mi rozmnožia prísavníky, ak samec je skoro 2 krát väčší ako samičky. Ďakujem. Vek majú približne rovnaký.
Starší reakce
tak su aj mensie vrhy. Podla podmienok a sposobu krmenia ale mal som vacsinou od 80-150ks. Ale ako som pisal zaklad je krmenie a zvyknu ich napadat aj niektore druhy ryb, ale to je zas individualne.
Starší reakce
60 z jednoho vrhu? Tak to vam rozhodne nezustali vsechny... Spis tak necela tretina...

dobry den mam tři samičky a jednoho samce a mladé mamé už 3x mladé a nikdy nam je žadne ryby ostatní nepožraly zustaly nam všechny měli jsme jich asi šedesat a ani jednu nepožraly tot vše pokud by jste chtěl něco vědět tak napište na měil vaclav.meravy@seznam.cz
Starší reakce
Daruj alebo predaj 3 samice a kup jedneho samca. Ja som mal v 55l 2 antikov a pohoda ale pozeru ich isto. Ikry chrani samec ale ked sa rozplavu tak ich bud zozeru ryby a terttry s tym problem mat nebudu alebo umru hladom lebo ich proste do velkosti 2,5cm nevykrmis medzi ostatnymi rybami.
Ok ďakujem za radu, už nebudem kupovať nové rybky.

jikry a potěr do rozplavání hlídá samec, takže nesežrali. Už teď je ale zřejmé, že je akva přerybněné... chtít 5x ancistrus v 50 litrech nejspíš hrubého objemu a k tomu další ryby není vůbec dobré. Jako samostatná vytíračka pro ně OK

0 01.10.2015 06:03 Tom – Prísavníky
Ahoj, mám 50 litrové akvárium a rád by som si v ňom odchoval prísavníkov. Mám 4 samice a chystám sa k nim dať samca z rovnakého vrhu. (Mám ich od známeho.) Tak sa vás chcem opýtať, či by mi prípadne ikry nezožrali ryby ako napr. tetry a pancierníčky. Vodu nijak špeciálne neupravujem. V akvárku mám veľkú mušľu s otvorom, skalu a hrad ako úkryty. Kŕmim ich mrazenou potravou a uhorkou. Ďakujem.

Starší reakce
Prvé dni resp.noci sa vracajú mladé späť do úkrytu.Pokiaľ takto činnia samec stále zostáva a stráži.
Mal by ich opustit sam ake nic nepokazis ak ich das prec sam naor. do mensieho akva. Nevieme ci ich chces nechat v akva kde mas aj ine ryby alebo ci mas nejaku liahnu a mas ich tam. Takze ak mas liahen tak klidne daj samca orec ak maju este zltkove vaky tak nekrmit ak nemaju alebo to nevies posudit tak ich zakrm ak to nepojedia tak to na druhy den odsaj a to opakuj az kym neuvidos v akvariu maly trus. Vtedy uz treba krmit stale a kvalitne

Dobrý den, prosím o radu. Potěr ancistruse je vyklubaný cca 10 dní, v pátek 18.9 byl již zbarvený a měl již strávený váček. Samec potěr stále hlídá v keramické trubce a nechce pustit ven. Dočetl jsem se zde, že za 5 dní od vylíhnutí by měl samec pustit prcky napospas do akvaria, ale tak se nestalo. Mám tedy tedy malé vyndat z úkrytu sám (vyklopit např. ke kořenu) nebo počkat, až je samec propustí sám. Jedná se jak o můj tak o jeho první várku. Teplota 24°C. Děkuji za odpověď.

Starší reakce
OKI uvidíme, dnes už byl klid, tak snad si to vyříkali...

no tak je to na tebe. Viem ze k nim mas vztah ale ak suboje neprestanu moze to viest k zraneniu, takze bude na tebe ci samca das nejakemu znamemu pripadne rodine aby si obcas na neho zasiel mrknut

akva o objemu 350l (počítám tak 280l čistě vody) a nevím kolik, 7 velkých 100% a pak nějaké ty špunty...
z těch 7, 3 asi 12-13 cm, 2 tak 10, zbytek okolo 7cm
celkom slusne. Kolko ich vlastne mas a ake velkosti?

1 teritorium albína
2 teritorium tmavého
3 bitva
4 samička
5 bitva
škoda, že mám doma jen mobil, byli by to nádherné fotky. :(
No samičky tam sou a ne jedna...
teritorium mají každý svoje a odděleno velkým kořenem.
Příde mi, že ten tmavý napadá všechny ostatní ancíky, ale ti utečou, bo sou menší, jen ten albín si to nenechá líbit.
No už se zase perou...

Podľa mna je to tak ako píše prasan, dospeli, takže budu suboje, o samičku, teritorium. Ak si samičku žiadnu nepridal tak potom máš zopár možnosti.
1. oddeliť ich od seba na trvalo
2. nechať ich aby si to medzi sebou vysporiadali a možno suboje prestanu, samozrejme ich treba pozorovať aby to nebolo časte a aby to nesklzlo do poškodenia zdravia rybiek
3. spraviť im v akva teritorium, čiže určite obaja samci maju nejake oblubene miesto v akva, tak by som to opticky rozdelil a fyzicky tam dal nejaku rastlinu, utes, bridlicu, aby mali pocit, že su na tej najvačšej polovici

Takéto súboje hlavne po dosiahnutí pohlavnej dospelosti sú bežné.Či už pri šarvátkach o samičku,teritórium alebo len tak pre dokázanie si dominancie.
NN novou ne. Mám v akva asi 8 ancíků. Co se mi narodila drobotina, tak ta je jinde, bo by byla velice rychle sežrána.

DD
Přidat reakci
1 ...... 82 83
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116613x