Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ancistrus - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 81 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa
Potěr se vykulí pátý den po výtěru a devátý se rozplave. Platí to pro tepolotu kolem 25C. Nejlepší je pátý, nebo šestý den přendat květináč, trubku nebo v čem je ancík s jikrama, přendat i se samcem do malého kavária a zavést vzduchování. Za pár dní odlovíš samce, potěr vyleješ z květináče a je to.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dox
jo a kdyz ty jikry přemystim z jednoho akva do druheho i s umělim hradem do kteryho je nakladly tak nestane se snima nic na 3 sekundy bez vody
hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dox
tak dik všem potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Šámes
myslim že je samec ochrání ale až se rozplavou tak je prostě šoupni jinam ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Markii
Ja musela na chvili dat rajovce pryč.... ale pokud mas dost porostu tak nejaci to zvladnou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jirka4
Já si myslím že je nesežerou , sameček se o mladé stará ještě několik dní po rozplavání mládďat. Hodně štěstí k odchovu !!!!!!!! ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dox – acistrus
Při odkalovani jsem našel jikry anciku ale mam v akvarku i rajovce a mečovky a tak sem se chtěl zeptat až se ty ancici rozplavou tak asi je ty rajovci je nesežerou sad dik za odpověd
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov
mě se třeli od 23°C do 26°C X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - David
jaká ja asi tak dobrá teplota na tření ancistrusů dik za odpověd
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KORY
ja jsem mel samce i samici z jednoho obchodu 1,5 rokua za tu dobu se mi vytreli 4x
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rybar
V přírodě krunýřovci žijí v tekoucích vodách, a to často i v hodně prudkých, takže 20°C by jim určitě nevadilo, ale budeš je na to muset postupně zvykat, protože ti co se chovají u nás jsou už zchoulostivělí a zvyklí na teploty kolem 25-28°C.
20C v pohodě přežijí a budou normálně přijímat potravu a růst. Samozřejmě nesmíš ryby zvyklé na 26C přendat do 18C a myslet si že jim to nebude vadit!
Ancistrus rozhodně nepotřebuje vysoké teploty, ideální pro něj bude 24C, ale klidně i méně. Vytírat se bude stejně, jen bude, jako všichni studenokravní živočichové, žít víc let.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa – anci
Na 100% posloužili jako potrava pro závojnatky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - anci
Pred pár týdny sem v akvárku zpozoroval pár malých ancistrusů, měřili asi okolo půl - až jednoho centimetru.ale te´d už se tam neoběvují, je možně aby je sežraly závojnatky?, které jsou v tom akváriu s nimi? :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marius
Chceš to presne vedieť? Najoptymálnejšie teplota na výter a zdravý vývin ikier pri ancistrusoch je teplota 26 stupňov, povedzme pri teplote 28 - 29 sa poter vyliahne skôr ako je dobré a má to potom často za následok ďalšie problémy, napr. aj úhyn či zdravie rýb. Každá ryba má svoje optimum. Môžeš si to overiť, skúšaj a skúšaj ak pochybuješ. A hlavne ak chceš robiť takéto pokusy tak si všetko poctivo zapisuj, teda teplotu, Ph, uličitany ... Aby si vedel porovnávať výsledky. Je to cestá zdĺhavá a tŕnistá, no isto sa veľa naučíš...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - georged
Ale byl to jen krajní případ, v žádném případě bych tak ryby nechoval - je to týrání a ryby to oslabuje no , takže nakonec mohou i pojít rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - georged
Krátkodobě to přežijí(ale budou ve stavu "strnulosti"), pokud už jsou dospělí, tak tak mohou vydržet i delší dobu - předloni byla docela velká zima a v pokoji s akvárkem nešlo topení(a ani v akvárku žádné nebylo a bylo tam cca týden jen 18 stupňů a všechny ryby to přežily hmm )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - piego
Při 22´C se možná rozmnožej, ale plůdek se už nevykulí z jiker :-( , chtělo by to aspoň 24´C.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matrix069
No skusit to môžeš, smich Ale Horáč má pravdu,lepšia by bola otázka či prežijú(dlhšiu dobu). Veď skúšaj. Tak sa človek najviac poučí. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Horác
20 stupňů? Bych se spíš ptal, jestli při téhle teplotě můžou vůbec přežít? hmm ... Například ve zdejším atlase je uvedena doporučená teplota pro chov 24-28 st. Celsia ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - otesánek – ancistrus
můžou se mi rozmnožit i při teplotě 20 - 22°C????Díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03
Jeden samec a dve tri samice.Ja som to tak praktizoval a fungovlo mi to skvele vytieral som ich 1000 mesačne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - irilin – prosím poraďte
kolik je dobré mít ancistusů v 50l akváriu aby se rozmnožily???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marius
Moja rada je, urob si viac kokosov s pomerne malými otvormi. Otvor má byť taký aby tam samec dosť na tesno vošiel. Niektorý z kokosov si potom určite vyberie a obýva ho. Ešte mám pomerne dobré skúsenosti z drevom v ktorom je otvor. A môj názor na tie umelé kamenné domčeky? Je to strašný gýč!!! Inšpiruj sa prírodou a len prírodou. Čiže taký kokosový orech pôsobí v akváriu vierohodne a určite Ti poslúži. Ja som totiž strašný odporca tých všeliakých umelých napodobenín, fototapiet či umelých bublinkujúcich mušlí a potápačov... Niečo strašné, no žial je stále veľa ľudí ktorým sa to páči a preto sa to celkom dobre predáva, podobne ako umelé rastliny. Hrôza!!! Ak robíš akvaristiku so srdcom, časom prídeš na to čo do akvária patrí a čo nie. A ešte Ti niečo poradím k tým trubkám. Tá je dobrá akurát tak na výter Loricarie a nie ancistrusov. Ináč taká trubka z PVC je v akváriu tiež strašná a preto ak ju chceš mať tak tam daj bambus. Kamoš v nich vytiera Loricarie ako na bežiacom páse a je to 100 krát lepšie ako tá z PVC. Toť môj názor, ktorý sa asi nebude všetkým páčiť...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vláda
Je fakt,že si podklad čistí,ale do všech skulinek se nedostane.Já krmil jen živým a s trubkou jsem měl lepší zkušenost.Dá se zakrýt kamenama a není vidět.
Zkus kořen nebo domeček pořádně vyvařit. Jinak nevím proč by měli jikry plesnivět.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - matrix069
Fotka k příspěvku Ja mám domček-veľkosť by mala byť aspoň 2až3xtaká ako je ancistrus,lepšie je ak má iba jeden vchod,aby sa samček citil bezpečne-chráni ikry. Ak nie domček,tak radšej tú novodurovú trubku ako ten koreň. No ak to máš v spol. akva tak Ti aj kôli estetike odporúčam ten domček. Ale nekupuj zbytočne veľky-tam sa prísavník nebude cítiť bezpečne! Ja mám 2 samičky a jedného samca a malých každý mesiac. Viď moje akva. Ak sa samček zabýva,tak máš skoro jasné že budú malé. A po čase nebudeš ani vedieť čo s nimi. ahoj palec ano Hlavne treba mať čistú vodu.

Reagovat na tento příspěvek 0  - wladys
U mě se vytírají ve dvou odchovných akvárkách jen do kořenu a s žádným plesnivěním nemám problém....mladých je vždy až moc... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vlada
V dutém kořenu většinou dost jiker splesniví.Nejlépe se vytírají do novodurové trbky, ale musí mít šířku jako sameček i s ploutvema.
No květináš je dobrý(ale esteticky strašný :-( ), novodurová trubka je taky dobrá(ale taky to neni moc přírodní :-O ), já mám velice dobrou zkušenost s "domečkem" z kokosáku... prostě kokosák s dírou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bucliik
četla jsem že hodně lidí používá trubku, a samec si pečlivě vybírá podle velikosti děr...dej vědět jestli se ti to povede,držím palce
dutej kořen :) X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Behy – acistrusi
co je lepsi pro vytreni ancistrusu kvetinac, trupka nebo kokosak

diky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - samantha
ja dávam prísavníkom očistený kokos tam sa vyliahnu a buď potom ikry prenesiem normálne so samcom alebo bez neho do menšieho akva s tou istou vodou po vyliahnutí čistím dno. Sú v 70 z toho napustená je len 30l vymením zatýždeň max. tak 10l, krmenie normalka, suché, cyklop tablety, šalátové listy oparené horúcou vodou ahoj - až keď sú trochu zdatnejšie tak ich premiestnim do väčšieho akva prípadne dolejem vodu. S tou vodou fakt nepreháňaj a aby ich nebolo veľmi veľa
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Laďa – Pro Anonym
Fotka k příspěvku Samec jikry neúnavně brání.Ten je určitě nesežral,to obstaraly jiné ryby,které tam máš.Pokud ale nebyly oplozené nebo zplesnivěly,tak je jednoduše vyházel ven z úkrytu.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Anonym – Zmizení
Taky se mi vytřeli ancistrusi, a samec je asi sežral. Byly tam 2 dny a ze dne na den zmizely. Asi je požral. Mrva. tone A samička se teda zaplní asi za ten měsíc jo?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Laďa – Pro Jáju
Fotka k příspěvku ..a ještě jednou..

Reagovat na tento příspěvek 3  - Laďa – Pro Jáju
Fotka k příspěvku Posílám fotku mého Aloise s dvoudenní mládeží.

Reagovat na tento příspěvek 0  - matrix069
Fotka k příspěvku Ono,ak si tam mala iba pár ikier,tak asi nebolo všetko v poriadku. Ale neboj sa,Ak sa ti chceli rozmnožovať raz,tak potom čakaj tak za mesiac že sa to zopakuje. Ja sledovávam domček a keď v ňom vidím aspoň jednoho malého Ancistrusa tak ho opatrne otočim a pozriem či už sú vyliahnute alebo nie. A Ak sú tak ich vylejem do sitka a dám do (pôrodničky-malé akva). Ale ak už je domček prázdny,tak sa ti zrejme niekam už rozutekali. A potom to je už iba na nich a na prírode,či to zvládnu. Ale neboj,určite aspoň nejaký niekde bude schovaný-mne lozia do filtru a po čase sa objavia. X-) ano palec

Reagovat na tento příspěvek 0  - Laďa
Krunýřovci se vytřou ochotně téměř v každém akváriu.Potřebují k tomu úkryt přiměřený jejich velikosti.Jikry jsou oranžové a mláďata se vykulí asi za 4-5dní.Dalších 5 dní trvá,než stráví vajíčko a ztmavnou.V této době jsou nejvíce zranitelná.Žerou úplně všechno,ale nejlepší je dát jim mladý salátový list.Počkej nějakou chvíli,jestli nejsou někde schovaná.Pokud je nenajdeš,tak je asi sežrali ti pancéříčci.
určitě se v pohodě rozmnoži ve společnym akva,ale spiš došlo k tomu že jikry nebyly oplozený:-) a samec je vyhodil ven a pancici je požraly X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jája – Kam zmizli ancistrusi?
V týdnu jsem náhodou objevila 5 vajíček ancistrusů v kokosové skořápce při čištění, mám samce a samičku v malém společenském akva s několika neonkama a 2 pancéřníčkama. Samec se o ně pěkně staral, pořád byl ve skořápce, ale dnes už vylez!Tak jsem se tam mrkla a po vajíčkách jak když se zem slehla, ani ty bílé obaly tam nebyly :-( . Poradí mi někdo, kde se mohla stát chyba nebo kdo je mohl sežrat?? Nebo se vůbec ve společenském nedají rozmnožovat? Dík!!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zdeněk
Tření ancistrusů nastává často hned po výměně vody z důvodu chladnější dolité vody. není to pravidlo!!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sprachys
no mne se vytreli kupoval sem je jako 2-3cm a ted zacatkem srpna to bude rok a uz se mi asi pred dvema mesicema vytreli ve spolecenskym takze nic nezustaleo ale nevim kolik jich muze bejt... samec ma tak 7cm a samice neco malo kolem 5cm
No nevím nevím, v roce? Spíš tak ve dvou, ale je možný, že někdy se může stát a už i malí ancistrusi se začnou ojediněle třít.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Markii
miro03 : užasná fotka
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Anonym – pro Radeno
Na velikosti záleží - u samičky. Ta se obvykle začne zaplňovat jikrami v délce 5-6 cm.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - miro03
Fotka k příspěvku na velikosti nezáleží, ale na stáří ano, ancistrusi začínaju dospievat okolo jedného roka ahoj

Reagovat na tento příspěvek 0  - Radeno
A aka velikost je uz na vytrenie dobra? Od kolko centimetrov su schopni ... :-P ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wladys
...nevim jak sou na tom ostatní,ale já je nijak nepřipravuju...mám je v odchovných akvárkách a třou se furt... ;-) Takže pravidelná výměna vody ,filtrace něco k snědku a ukryt,kam smice naklade jikry.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [81] 82 83

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116620x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1479-ancistrus-odchov?od=4001