Ancistrus - rozmnožování, odchov
ja to nikdy v akva nevidim. Prvý krat som to zbadal pred mesiacom ked ako píšem zrejme vyžrali všetky ikry. Dneska zase po cca 16 hodinach ich tam bolo asi 50-60 a premavali sa tam ako na dialnici a samec ich nevedel zrejme vyhnat.
Riadne ma to štve lebo už 3 mesiac nemam sp. verziu len albin a stoji mi odber v KE, tak neviem čo mam robiť.
Ak som dobre googlil tak som sa dostal k nejakemu tvoru s nazovam PLANARIA.
Vsetko v angličtine ale neviem sa dopatrať ako to odstraniť, aj ked su tam nejake chemicke navody s praškami ktore nepoznam a niesu u nas dostupne.
nechapem odkial to je ako sa to živý
Sám netuším čo to je.Skús JBL nedol - ten je šetrný a účinný na podobnú háveď.
0 03.06.2016 17:32
TRULY [164] 

Ahojte.
Včera som preložil albinku na vyter do 45l akva kde mam sp. pár a asi 40 malých ablinikov.
Lenže zase mam ikry len asi 30%. Už minule som riešil že nezostala po výtere a 4 dnoch ani jedna ikra iba prazdne skrupinky.
Je to podla vas spôsobene problemom samca, (predtým žiaden problem), alebo mi zožrali ikry zase parazity? pozrite foto
Ked som otočil kokos pred výterom nebol tam ani jeden parazit. Teraz po 16hodinach od vyteru ich tam bolo asi 60 a prehanali sa prazdnymi vajičkami. Z výteru mi ostalo len asi 23 vajičok ktore som už preložil preč.
Myslím si spravne že ubytok ikier maju na svedomí oni?
Neviete čo je to za háveď, ako vznikla v akva, čím sa živý a ako sa jej zbavím ? Dakujem
Starší reakce
V nie menej podstatnom sú ancíky riadny bordelári vzhľadom na ich nedokonalé trávenie.Pri rastlinách niekdy dobré akurát tak na riasu.Záleží na tom aká nádrž a aké rastlinstvo by si k nim dal.Skôr ak rastlinné akva,tak by som šiel do otíkov.
Starší reakce
asi se teda na ně vyprdnu,jsem rád,že mi rostliny celkem jdou.
Echinodory mi baští jak o život, ale je spousta rostlin, kterých se ani nedotkou ... takže vše záleží na tom, co plánujete ... = pokud je chcete, určitě se dají vybrat pěkné rostliny, které odolají ...
díky ,právě tohle jsem myslel......
Zajímal by mě váš názor,pořídit ancistruse,nebo ne? Při zakládání akva jsem byl osobně nakoupit rostliny ve firmě Aqua Daho,když jsem se ptal,jestli do osazenstva nádrže pořídit ancistrusy,bylo mi řečeno,že pokud chci mít rostliny,mám se vyprdnout na ancistrusy, Pořídil jsem proto na práci u dna několik panceřníčků,i tak ve mě stále hlodá,zda je to dobře,vždy jsem totiž v nádržích ancistrusy měl.......
Starší reakce
Nenapáda.To špliechanie sú v noci oddychujúce ryby vyrušené nočnou jazdou spomenutého ancíka.

Bez obav, nebude

Ahoj
chci se zeptat, když mám v akva velkého krunýřovce obvyč.(10-12 cm) je možné, že mi v noci bude napadat menší ryby (5-6 cm)? Setkal se s tím někdo nebo je to blbost? Napadlo mě to, protože přes den jsou klidné a ten velký zalezlý, ale po chvíli co se úplně zhasne, když jdu spát, je slyšet z akvária občas šplouchání, což přes den není.
Kdyžtak pro lepší představu mrkněte na prezentaci, je tam i vyfocen

Stejně je plánuji odprodat, kdyby měl někdo zájem...ale i tak mě to zajímá.
Děkuji

Starší reakce
nie len zvýšenu teplotu na 29 stupňov nič ine som tam nedaval
To mohlo byť spôsobené liečivom ak si dáke použil.
možno som ju dal do karantény ked bola už v takom štadiu že by sa do večera vytrela neviem proste mala krupičku dal som ju do 30l akvarka s úkrytom ...ked som ju tam dal bola plné a o 2 dni schudla pozrel som do úkrytu a boli tam ikry
Ja som také niečo nepozoroval.
tak samozrejme takemu postupu chapem. Na druhej strane napr. mam samca a je ocividne v dobrej kondicke, dobre a kvalitne krmeny a to iste samica. Je sice pravda ze sa nevytiera vkuse napr. 3 rok. Vase argumenty maju hlavu aj pätu.
Zaujima ma aj Majov poznatok o nakladeni ikier aj bez samca. Uz sa vam to stalo? Nebola samica namotana na vyter a tak sa vytrela po prelozeni?
Ako píše Libor.Samec ak stráži ,tak sa moc ani nenažerie.Proste potrebuje trocha čas aby bol zase k svetu.
Ja ich síce mám všetky tiež spolu,no vytieranie sa dá simulovať.Keď im človek trocha priškrtí potravu(nechám čistiť sklá) a mením trocha menej vody ako zvyčajne,tak sa netrú a samec takto naberie viac síl.Tiež ho určite vyčerpávajú večné štuchanice s konkurentom.
No je to jednoduché,vyčerpaný samec častým třením je náchylný na choroby a hyne podstatně rychleji, než ti co si odpočinou. A samozřejmě o kvalitě potomstva se není třeba bavit... krpatých, náchylných na choroby, brzy chcípajících je mezi mladými mrak... prostě je třeba mu dát čas na regeneraci...
To mají stejně borci co se živí zásobováním spermabank... před odběrem si nesmí vrznout nějaký čas...

Já jdu teď balit ryby, ozvu se...
ved nikto sa nehada. Trosku rozpis to "vim o cem pisu" . Zaujima ma to. Kazda rada poznatok je dobra
Chlapci mně je to celkem fuk, dělejte si to jak chcete, já jsem jen poznamenal, že při tak častém tření dostává samec "na frak" a potomstvo podle toho bude vypadat. A to vím o čem píšu... Samec by měl jít do tření maximálně jednou za 14 dní, lépe za tři týdny. Proto jsem samce sbíral a nechával je s trubkou a mladými a teprve pak vracel do akvária. Jen naokraj ani časté spontánní tření nemusí být důkazem toho, že se rybám vede tak skvěle, jak je o tom přesvědčen jejich chovatel.
j raz sa mi vytrela čo mam najmenšiu bola v karantene a do úkrytu sa vytrela
uz sa ti vytreli bez samca? Ja som mal albinky v akva takmer rok same a.. Priznam sa o tomto som nepocul
to je pekne ale samice budu tak či onak plne ikier a vytrieť sa môžu aj bez samca akurat bude rozdiel v tom že z to nič nebude len plesniva guča
podla mna to myslel tak ze v akva mas napr. len samice alebo samce. A potom ak sa rozhodnes tak prelozis a spravis par
pes a ryba je rozdiel

...ja som zvedavý čo napiše LiborSprysl ako to mam vyriešiť s tým pohlavím a "nekvalitnými" rybami ... ked maju dobre podmienky dobre prostredie kvalitu vody nevidím v tom žiadny problem to iste je aj u živorodiek ako im mam zabrániť množiť sa .. proste sa vytrie ked na to pride čas a vyhovuje im to nedohováram im ani im nedavam svätenú vodu do akvaria aby sa množili

mne sa tru pravidelne, až na výpadok posledny ked sa nevedeli spamatať po tom odstraneni kokosu z akva.
Každých 4-5 týždnov. Nemyslím si žeby to nejako znižovalo kvalitu. Ak su od prírody zvyknute takto sa trieť, tak nevidím problem. Zas ak to mam porovnať napr. so psami, ked každoročný vrh ma vplyv na samicu a na štenata časom tak isto tak neviem. Nemám skusenosti dlhoročné s odchovom prísavnikov. Možno je dobra diskusia k tomu + skusenosti skusených chovatelov, rad sa niečo nove naučim. Takže tiež som zvedavý na odpoved
ved pridaj foto

a ako poriešiť mam im dať písomný rozkaz aby sa netreli každý týžden jedna samička ale iba raz ročne?? maš trochu blbé zmýšlanie si myslím netrie sa mi jedna samička každý týžden ale 4 rôzne v tom je rozdiel a mam kvalitnú chovnú skupinku žiadne choroby ani deformacie ani nič... male rastú ako z vody úplne zdravé .. tak mi prosim vysvetli ako mam poriešiť pohlavie? dakujem
Si nebol u mňa gg.

Klesa kvalita ryb ak sa vytiera samica kazdy mesiac? Ako pytam sa v dobrom, zaujima ma tvoja poznamka ze je toho vela atd.. dakujem
Majo: tak rastu ako z vodu

Inac ten bublinkovac mam aj ja a je ovela lepsi a vykonejsi ako ten obycajny jednoramenny.
Uz som aj uvazoval ze asi odnesiem jedno akva ku svokrovcom a v pivnici spravim taku malu odchovnicku na prisavnikov, nech to tam rastie. Doma zena nadava ze je to tu ako v akvaristike tak tam to nebude v pivnici nikomu zavadziat

No tak je potřeba vyřešit nějak pohlaví... což není tak složité...
je to chovne akvarium nema ich tam kto požrať a konkurenčný samec sa tam nevojde do úkrytu kde sa vytiera a oddelujem ich tak 1-2 dni po vyliahnutí nechcem ich mať plne akvarko potom ich nechytí nikto jedine ich odsajem pri odkalovaní
a čo ich mam napchať zase do samičky ??

mam 2 samcou a 4 samičky proste to tak vychádza že každý týžden sa jedna vytrie
No to ty ryby budou vypadat s tou rychlostí množení...

pekne super. Potom pridaj foto

to je nepríjemné ale v spoločenskéj nádrži to tak chodí že s toho vela neostane ... skus ich hned prekladať poprípade na druhý den lebo sa mu tam zjavne zle strážia ikry ked to ma otvorený priestor a nie neaku jaskyňu kde je jeden otvor kde sa zabarikáduje a nepustí nikoho ... mne sa množia ako besné pred týždnom som vytiahol ikry od samca este ani nestrávili žltkovy vak a už stráži dalšie ikry
tak ho uz len pozorovat ci mu lietaju predne aj zadne plutvy

Ja som dokúpil samcov L144 a L213.
L144 už sedí na ikrách.Vytreli sa mi s mojou samičkou 2dni po tom čo som ho dostal.L213 tiež vyhnal samicu z ukrytu,ale je tak otočený,že dnu nevidím,tak len dúfam.

na seknudu som ho vyplasil ale hned sa vratil. Inac aj tak ich dam do inkubatora. Len ako zacnu rast tak neviem

Tmave mi isli na odber a uz ich nemam len neviem co bude s albinami
tak to gratulujem

Starší reakce
tak ja som pirdal další ukryt + maju tam drevo pod ktore vedia vojst. Ona je stale pri kokose č.1 a samec tam je nonstop tak neviem či im treba naliať vína alebo ...
Nedávnu znáško od L270 čo som mal, samcovi zrejme zožral konkurent ako som už niekde vo fore písal.Odvtedy už do konkrétneho ukrytu nezalieza a vyhliadol si iný.Proste ten pôvodný už nepovažuje za bezpečný.Pritom som 1.ukryt ani necukol a je v akvárku tak ako bol.Samec i samička si fakt dôkladne zvážia miesto i čas.Ak sa niečo zmení ,či ich tam niekto pár krát ,,načapal,, a vyrušil - často si hľadajú nový ukryt.
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 82 83
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116539x