Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ancistrus - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 64 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lola – to Malapa
Malapa napsal: Po vykulení se dalších 4-5 dní drží pohromadě... Pak vyplavou a pochcípaj.

Proč by měli "pochcípat"?
Mám momentálně ten samý "problém" (jiker plné hnízdo) a tak zjišťuji, co mně čeká až se mládež vykulí... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 720Martin720
Jj a ještě nějaké informaci měří 8 cm a stál 120 ,-
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ancistrus – Re: 720Martin720
uvidime jestli se vyjadri nejaky odbornik
No právě proto jsem to vyfotil i břicho taky mě to doost pletlo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Spycee
Ano.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ancistrus
rekl bych ze ano, trochu me ale matou ty tecky na brise, moji je tam tolik nemaji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Naruto1992
ja myslim ze to je ancistrus sp
Prosím poraďte :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - protein007 – Re: 720Martin720
Vyzera to tak, ze hej :-)
Fotka k příspěvku A tday je ta druhá :-)

Fotka k příspěvku Ahojte v neděli jsem si koupil ancistruse samičk a nevím zdali to je ancistrus sp. obyčejný tak tady jsou dvě fotky tak skuste prosím poznat děkuju :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Spycee
muze se stat ze obyc ancak bude mit jikry s ancakkem treba gold ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jeviel – Re: 720Martin720
Také jsem přidával 2 ancistruse (sirotky) do nádrže kde už 2 kusy byly. Asi týden si ujasňovali teritoria a pak byl klid, stačí mít dostatek "úkrytů" v nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - roper
Krásné přirovnání palec ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Uli – Re: roper
Pokud budeš na akvaristické burze v dubnu tak bych ti mohl klidně nějaké přivézt :-)
Co já bych za tu jednu jikru dal :-(
Nebudete mít někdo v okolí Brna, nebo Žamberka, nějaké malé anciky k prodeji? Já mám zas milión prců pavích očí ;-)
Aha díky už spolu furt všude lozí :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - solasido – Re: 720Martin720
Neboj ..to oni se jen vítaj :-D
ne-e mají stejnou barvu ale bojím se že je to každý jiný druh potom pošlu foto :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pitger – Re: 720Martin720
Co myslíte tím jiným druhem?
Barevné variace?
Odpověď zní, jako když se zeptáte, jestli se může spářit běloch s černochem?
Amůže se spářit i jiný druh?
Já mám teda samičku o dooost větší než sameček :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - charlie
ja dostal samecka od kamose uz dost velkyho do do tydne se zacali vytirat kazdej tyden s jednou samici ted mam asi 25 -30 mladejch uz tak 1-3 cm a to jsou ve spolecenske nadrzi mam z toho fakt radost
Ahojte včera jsem si koupil ancistruse a dnes jsem ho dal do akva a s tím starým co ho tam mám samečka tak jsem si koupil samičku a furt se požduchhujou neudělají si nic?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - S invalida – reakce na víc lidí
Je pravda že jedna jikra a rozbíhání porodnice není rentabilní ale je první...pamatujete si první sex? A 293tí? Já to chápu......... palec ano
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Naruto1992
prave sa mi vyliahla ta ikra co som mal v porodnicke. je to moj prvy narodeny prisavnik :)
ale za pokus to stoji. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Naruto1992
Dávat do porodničky jednu jikru ancistruse není to pravé ořechové. ;-) Jikry těchto rybek potřebují stálou péči, kterou jim zajistí sameček nebo příslušná technika. Pro jednu jikru zajišťovat vhodné podmínky opravdu nemá cenu. Pokud sameček hlídá zbylé jikry, budeš jich mít i tak dost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verča.D – Jikra =o)
S odchovem ancíků zatím zkušenost nemám, ale podle fotek opravidckých jiker vypadá úplně stejně palec takže . . . GRATULUJI ! X-)
mas s tym skusenost ???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maio777 – Re: Naruto1992
isto hej.... palec palec palec
samcek mi vyhodil dve ikry (prilepene o seba) z hnieza ale len jedna z toho je prazdna. podla mna chcel vyhodit len tu zlu ale ked k nej bola prilepena aj ta dobra tak vyhodil obydve. tak som tu dobru odlovil do porodnicky. ale neviem ci z nej nieco bude. myslite ze z nej vynde mali ancistrus ???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Uli – Re: macymesser
Moji mají jeskyň,ale tam vůbec nejsou. Teď mají jikry přilepené na pozadí. Viz. prezentace Uliho Aqua
 Reagovat na tento příspěvek 0  - macymesser
Mám tam kokos,květináč a další místa na ukryt.Ale bohužel nic.Ale já věřím,že se dočkám
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrBolíto
A mají se kam schovat? je třeba nějaká jeskyňka (z kokosového ořechu), dutý kořen či plastová trubka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - macymesser – množení ancíků
Závidím vám jak se vám množí ancíci.Já mám ve 126 l společném akva 6 ancíků 3 mají od 8-12 cm a další 3 jsou kolem 5 cm.A ani náznak,že by se to chtělo rozmnožovat.Mám s nima jen živorodky.Mečovky,molly a paví očka.Krmení mají pestré.Tablety,syrovou bramboru a okurku.Třeba se někdy dočkám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrBolíto
Hm mě se ancíci taky množí jak pominutí, krmení dostávají tak cca po dvouch-třech dnech. Myslel jsem ze začátku, že je to přidáváním rašelinového výluhu, ale už cca rok nic nepřidávám a množí se stejně, vodu měním cca po třech-čtyřech týdnech. Ale s tou rašelinou to můžete zkusit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marekkt
je mozne ze mi zlaty prisavnik oplodny celu ciernu samicu? :-D inak ta cierna to ani v atklase nieje takze by som vyslachtil tym padom novy druh :-D zlatocierny :-D no ale a khovorite oo tej tyci tak to skusim aj ja .. ale z niecim inim .. a v kokose sa asi nevitru ze?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - džozy
co sa mna tyka tak som v tychto veciach novacik prisavnikov mam 1par a mam ich od mala takze bola UPLNA nahoda ze mi predavacka predala zrovna samca a samicu ...bol som zvedavy ako by som ich mal parit pretoze samec nahanal samicu po celom akva love tak som cital a cital a docital som sa o novodurovej rure to je obycajna rura ktora sa pouziva pri wc vyvaril som ju a vysledok bol skoro okamzity mam okolo 60prisavnikov a dnes som v akva nasiel dalsich okolo 15 :) takze sa celkom zadarilo a som rad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danulavo
já zas nevím co s mladými ancíky dělat :) Žádnou zvláštní péči jim nedávám, krmím pouze JBL Novopleco a množí se jak šílení. Ani jim vůbec netopím. Mám 1 samečka hnědého, 1 samičku gold a 1 samičku gold long. Mláďátka jsou pěkní hnědásci i žluťásci - naštěstí jen normální, ne long :-D
sakra práce.
Já mám ancíky několik let a krmím jak o život a prdlajs jikry coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - janmacu
tu jikru ti závidím,taky chci potlesk potlesk X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa – Re: janci82
Tak nějaký z těh prcků je samička. Pokud má některý z těh prcků 5-7cm tak už se může vytřít.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - janci82 – Re: solasido
Nejzvůastnejsi je, ze samice gold v akvarku nemam, zemrela pred rokem...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - solasido – Re: janci82
To je jikra jak vyšitá ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maio777 – Re: janci82
je to možné ale vacsinou samica nakladie niekde do nejakeho ukrytu a potom sa o ne stara samec az do rozplavania... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - janci82 – Re: janci82
Fotka k příspěvku Jikra je nalepená na okraji ulity... ddalší dvě jsem viděl opodál pod řasokoulí a na skle.

Reagovat na tento příspěvek 0  - janci82 – Ancistrus - je to možné?
Fotka k příspěvku Je možné že jsou to jikry ancistruse? Mám ho totiž v nádrži jediného gold odrostlého. Ostatní jsou ještě prcci, ani nejde poznat zda jsou samci nebo samečci.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa – Re: LucieV
Neměl by. Já vždy vyndavám samce i s jikrama pátý den, obvykle se tou dobou potěr kulí. Pokud už je vykulený, odeberu samce, pokud ne, nechám ho tam, dokud se všechen nevykulí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LucieV – Re: Malapa
Tak jsem presunula cely parez i se sameckem do porodnicky, jeste par nevylihlych vajicek tam je tak uvidime.. jestli je nezere sam samecek :-|

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [64] ...... 82 83

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116620x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1479-ancistrus-odchov?od=3151