Ancistrus - rozmnožování, odchov
Zdravim, chcem sa opytat co s malymi prisavnikmi. Mam ich asi 20 a maju 8-10mm. Drzia sa pokope v dutine. Treba dat starych prec, nezozeru potomstvo?
pripadne mam odlovit mladych a dat ich ku tetram do rastlinneho akva nech sa pasu na riasach? Alebo moze to ostat pokope? Vopred diky
ja se pokusim snad to vyjde dik moc
Hodně se používají i novodurové trubky z výřezem do V ve 2/3 její délky. Jeden konec je zaslepený. Můžete jí položit nebo i postavit. Je jim to jedno. Těch úkrytů je možné udělat víc, ne každý si vyberou.

a kdyz tam mam pulku kvetinace nemam mu zmencit otvor aby byl menci
Kokos koupíš za pár korun v obchodě když budeš chtít

Já mám teplotu tak kolem 26, ale nezáleží jen na tom, hlavní je jestli se jim bude chtít

kokos nemam a akva mam 160 a jakou mam mmit teplotu chci jim to udelat tak abych mel mlade
Můžeš jim tam dát třeba ještě kokos, pokud máš místo, nevím jak máš velké akva

a mam jim tam dat nejaky baracek mam tam kvetinac a skalku z dirou ze muze zalest do vnitr mam tam toho dat vic
Určitě jo, já mám taky samici o dost menší

Jde to i obráceně tak proč ne tak jak říkáš.

a je mozne aby se sparovali kdyz maji asi samice 5 cm a samec cca 8 cm
V téhle délce už by to mělo být rozeznatelné, ale je taky možné, že se z nich ještě udělají samci. Ale snad budeš mít štěstí a nějaká samice z nich bude

0 01.04.2012 20:52 ladis – radu
cus lidi chci se zeptat na par veci takze mam 2 velky samce a dneska jsem prinesl novych 5 kusu meri 5 cm kdy poznam jestli jsou to samice a muzou se sparit i kdyz ti samci jsou o pulku vetsi dik moc rad bych mel svoje mlade
Starší reakce
U mňa jeden ešte neskôr.Mal len drobné po obvode a všetko ostatné mu narástlo až mal skoro 12cm.Dovtedy som bol na tom,že je to samica.Nebol dominantný a vlastne zarastať začal až potom čo na dĺžku prerástol dominantného samca.
5 cm uz maji vsichni a zatim nic .. tak doufam ze nemam vsechny tri samice

To máš různé, někdy třeba už u 5cm mláďat a posledním samcům třeba až když mají 8-10cm.
mam jeden takovy blby dotaz

. mam jeste male ancitrusy a chci se zeptat od kdy samcum zacnou rust fousky?
larix napsal: OT: Díky za pochvalu. Akvárko je vo výstavbe, hodnotenie (možno) spustím, keď sa priblíži mojej konenečnej predstave.tak až to bude informuj,mě se líbí

OT: Díky za pochvalu. Akvárko je vo výstavbe, hodnotenie (možno) spustím, keď sa priblíži mojej konenečnej predstave.
Vďaka. Takéto pasce samozrejme poznám. Lenže v akvárku sú mraky kreviet a mladé ancistrusy rôznych veľkostí, takže to budem musieť nejako selektovať.
Tomu sa chcem práve vyhnúť. Zatiaľ si to predstavujem tak, že každý večer pri kŕmení, keď veľká časť mladých vylezie do prednej časti akva, odchytím maximum čo sa podarí. Tento postup budem opakovať každý večer povedzme týždeň. Ak tam ostane pár rýb, to už nejako rozchodím. Aká bude realita, to uvidíme...

moc sem nepomohl,chtěl jsem dát tomu nádhernému akvu plný počet bohužel nemáš povolené hodnocení,,,

Tak to Ti nezávidím, to bude na částečnou, jak vy říkáte prerábku, až tu akci chytit prcky skončíš. Kus okurky ve větší síťce, aby tam nalezly a vytáhnout všechno ven, třeba.

To práve nie je možné. Z vyššie spomenutých dôvodov ich mám v takomto niečom:
rybicky.net/nadrz/13966/0.jpg…
Väčšinu času sa zdržiavajú v tmavých miestach okolo koreňov a v poraste.
proč?normálně je tam„natlačíš”,problém je členitý interiér,ten v odchovném prosťe nachvilku odložím stranou

Ďakujem. Ale to by som ich najprv na to sklo musel dostať

normálně do menší síťky po skle,při troše cviku to jde snadno,,,
Tomu se říká potrubní pošta

Vďaka za radu. Tiež som ich liahol oddelene ale s odberateľom som dohodnutý na dodanie 3 cm rýb, takže 30 l odchovné akvárko bolo pre 120 kusov malé a museli ísť do hlavného. Uvidím, ako ten ten odlov pôjde, určite sa pri tom dobre "zabavím".
Když už mi utečou v zarybněné nádrži, tak silnější hadicí, abych překonal jejich odpor

Jinak je líhnu se samcem odděleně.
Môžem sa opýtať akým spôsobom ich lovíte? Onedlho ma to čaká...
mám dva samce a tři samicev 100l a nechávám je pohromadě,,,mladé slovuji v cca. 2cm
Jsem rád, že pánská část doplnila informaci nesouhlasící dámě

Netrvám na své pravdě dogmaticky...ono těch proměnných je samozřejmě více v této rovnici. Výsledek je ale spíš shodný s tím mým tvrzením.

Někdy je i malý samec šikula...
To beze sporu. Očekával jsem od někoho podobnou reakci.

(OT)
Taky mám 2 samce s několika samicemi a třou se oba...zatím teda tím způsobem, že když se vytře jeden a dám ho s jikrami sólo, vytře se druhý..asi na to má klid

OT: Dôležitý je charakter

Řekl bych, že když je samec větší, tak ho to ještě nepředurčuje k tomu, že se bude třít. Taktéž jsem měl dispozičně předurčeného jedince společně s menším samcem a vytíral se právě ten menší. Prostě byl asi pro ty holky "větší" osobností, než ten habán, kterej zůstával na ocet. Takže zkušenost stejná.

Tak tady bych si dovolila nesouhlasit. Moje zkušenost je jiná. V akva mám dva samce, dvě samice a jeden menší kousek, kterej ještě čekám, co z něj bude.
Největšímu samci je kolem 12cm a mám ho už dobrých 7 let. Druhej je menší, kolem 9cm a má cca 4 roky.
Když se mi vytřeli ancíci poprvé, tak to byl právě ten menší a mladší. Je pravda, že mu to hnízdo větší rozbil, takže jsem musela začít s umělým odchovem. Teď - po skoro roce se mi vytřeli znovu. A opět ten menší a mladší samec - a tentokrát už i uhlídal (pravda, měl k tomu lepší podmínky).
Starší a silnější samec se mi nevytřel nikdy, i když byl v akva sám a měl "k dispozici" samičky.
Pročti si tady to téma, o krmení je toho tu mraky...
OT
Čo sa týka kŕmenia, mladé žerú presne to, čo dospelé - vločky, chipsy, granule, riasy, zeleninu,...
Dva samci nejsou téměř nikdy ideální u žádných zvířat...Dva kohouti na jednom smetišti...toto úsloví nevzniklo jen tak pro nic za nic. Zkuste si to již konečně uvědomit...jeden nebo tři. V případě ancistrusů lépe jeden. Bude se totiž třít jen ten nejsilnější, protože to holky poznají, bude o něj frmol. Více než tři bych k němu nedával.
V případě úspěchu, čím a jak krmit? Dík
Ak ikry nie sú pod ochranou samca, určite by som ich hneď premiestnil do toho sitka/sieťky.
Standartní nádrž to není, přendal jsem je tam na chvilku než jim seženu nový domov.Chtěl jsem je vytřít nebo vyměnit za malé, protože mi začali žrát kytky. Koupil jsem jim květníky, že uvidím, pořád nic a když jsem se dohodl s prodejcem na výměně tak došlo k úmrtí a vytření. V případě že se úspěšně vytřou nechám si 10 kusů a zbytek odnesu do obchodu a vyměním za něco jiného. V květníku s jikrama nikoho nevidím, tak nevím jsetli jsme s odlovem něco nenarušil. Odlovil jsem tři kusy a hned jsem je vrátil, když jsem zjistil, že tam jsou jikry. Možná jsou to jikry samce co byl zabit, ale to se stalo v jiném květníku.
Přidat reakci
1 ...... [45] ...... 82 83
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116539x