Ancistrus - rozmnožování, odchov
Souhlas. U mě už si taky vysloužily status plevele...
Lovim a rozdávám...to první není žádná prča

Jo jo, množia sa ako králiky v Austrálii

Co s nimi děláte?

Já jich mám zase plnej kokos

mrchy množivý

Tak já teda taky ještě jeden - z vůbec prvního aktuálního výtěru jednoho páru jsem napočítal 16 mladých, není moc pravděpodobné, že by jich bylo víc, kromě jednoho prcka, který byl už od rozplavání malý a uhynul brzy (tedy s ním 17ks), takže ten počet prvních mladých je opravdu nízký...samozřejmě to zase bude +- autobus

Jasně v roce je jistota,jen sem přidal postřeh

což je cca ten rok pomalu

Když je přidanej do zajetýho hejna tak kolem 8-10 měsíců už se pokouší...když je přidanej sám nebo najednou jako základ hejna tak to bejvá dýl...a asi taky kus od kusu, akva od akva

Dospívají právě když se objevují pohlavní znaky, tedy v té velikosti od cca 6cm a v té době - stáří kolem půl roku - jsou schopni se množit

Někde jsem četl, že půl roku, ale tomu se mi nechce moc věřit. Ze zkušeností to je spíš rok a více...
0 08.02.2012 16:55
Lila1 [31] Pokud sou Tvé fotky nádrže aktuální, či opravdu staré něco přes 2 měsíce, měl by se tam v pohodě schovat

Jestli má 1,5 cm neměl by být problém pokud máš akva zarostlé schová se.
Vždyť já tvé prezentace vidím. To není o kvantitě, ale o kvalitě.

To ale není úplně dobře. Zřeď to alespoň půlkou vody z druhého akva. Infikuj filtr a doufej, že nenastanou problémy. Měň často část vody. Nebo je mrskni zase nazpět tam, kde byli. Pozor na velikost akva. Vidím, že nemáš zrovna ideální osazenstvo ve svých akváriích.
S pokusy o odchov bych pokračoval až poté, co budeš mít vhodnější podmínky a trošku více znalostí. Nemyslím to vůbec špatně, jen se snažím trošku poradit. Hodně zdaru. Držím palce.

0 04.02.2012 21:46 jirkamrvik já tam mám takovou pidi skalku tak uvidím jestly se tam vytřou ..
Já si pořídila do akvárka takovou malou umělou 'skálu' se dvěma otvory... Najedou se samec ztratil a uviděli jsme ho až za pár dnů, že tam nahání vzduch... Teď mám přemnoženo ancistrusáky..

Když byli ještě pidi, nevylézali z domečku, pak se motali jen pod velkými kameny a až povyrostli, tak vyrazili dál. Tak nějak se chránili sami.. Asi občas rájovci nějakého pidi zbodnuli, ale i tak je jich pořád dost.. Toť má zkušenost

0 04.02.2012 21:42 jirkamrvik jojo
Myslím, že ideální je oddělit samce i s jikrami do samostatného akva, kde jim útok ostatních ryb nehrozí

A to množství je opravdu různé, řekl bych, že se především odvíjí od stáří a velikosti rodičů, ale první výtěry jsou kolem 30-50 mladých.
0 02.02.2012 23:14 - Často opustia samca vo veľkosti 1cm a na prvé prechádzky idú cez noc.Dovtedy si ich pekne bráni.
0 02.02.2012 22:09 Jitulka – Ancistrus mláďata
Děkuji všem za odpověď
při správnejch možnostech maj šanci

tak mecune si na nich velmi radi pochutnaju, take jednohubky ...

Jak kdy to ti přesné nikdo neřekne někdy 20 někdy 50 atd. Jinak samec je brání dokud nejsou maskovaní takže je ryby většinou všechny nesežerou samozřejmě se může stát že se samcovi rozutečou a ostatní ryby si na nich pošmáknou
Nic je moc nežere..asi nechutnaj...prvně tak 30-40..někdy míň

0 02.02.2012 17:09 Jitulka – Ancistrus mláďata
Chtěla bych se zeptat kolik mláďat se v průměru rodí? A jestli je ostatní požírají, jako například paví očka, když se včas neodloví.
Pokud jsou dospělé, tak musí být dobře krmené, aby se zaplnily jikrami. Taky nezapomeň na nějaký vhodný úkryt, kam ji dokáže sameček nahnat a který pak dokáže uchránit.
0 01.02.2012 17:30 jirkamrvik
0 30.01.2012 16:38 jirkamrvik Jak už bylo psáno, to co je na zěch tvých fotkách je na 100% sameček.
Mne sa prvý krát vytreli len tak v prednom rohu akvárka, žiadny úkryt, dokonca ani rastliny tam neboli. Keď to na ne príde, veľmi si nevyberajú

Všechno je možné mě se vytřeli přímo pod filtrem.
0 29.01.2012 17:56 jirkamrvik a je možný aby se vytřely za bublátkem ?? nebo na lvovym kameni ??
Dík za nabídku, ale to asi nevyjde

Si dojeď klidně ti dám 2 zdatné samce jeden 11 cm a druhý 9.
já mám samici, která nemá vůbec takové vousky, asi jenom 1pár 1mm vousků u koutků úst, 2. ancík(doufal jsem), že bude samec, ale vypadá, že bude taky samice :(
kokos, hliněnou trubku, nějakou dutinu v kořenu a podmínky tijistě napíšou zkušenější
Nějakou jeskyni/kokos/PVC trubku/lahev a čas
0 29.01.2012 13:43 jirkamrvik tak já teda koupím samičku a ještě jeden dotaz : co potebujou k výtěru ??
Přidat reakci
1 ...... [47] ...... 82 83
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116539x