Ancistrus - rozmnožování, odchov
Stane sa, ale za na normálnych okolností samec ikry ubráni. Otázkou je, či 10 rýb v 50 litroch sú normálne okolnosti

Nemôžem súhlasiť.Samec ak nie je dostatočne silný a schopný ustrážiť ikry,tak nie vždy ale môže byť odohnaný sokom a ten násadu zožerie.To je jednoducho príroda.Odchová len ten najsilnejší.U ancistrusov sa to stáva.Na jeho mieste, ak nevie či to samec zvláda by som postupoval ako si písal v predošlom príspevku.

Dospelé ich nepožerú ale horšie to bude s udržaním kvality vody.
0 05.03.2012 19:00 aldo – Ancistrus
A pokud nechám v nádrži všechny ancistrusy tak o jikry příjdu? Vodu i tak měním každý den 1/3.
Dospelé ryby môžeš pokojne odviezť (vrátane strážiaceho samca). Ikry z kvetináča premiestniť do nejakého sitka/sieťky tak, aby boli jemne ovievané vodou z filtra a priebežne pinzetou odstraňovať plesnivé ikry. 50 litrová nádrž bude rybám stačiť tak do veľkosti 1 cm, potom budú musieť ísť do väčšieho alebo bude potrebné denne meniť vodu.
0 05.03.2012 15:55 aldo – Ancistrus
Zdravím, je možné odchovat ancistruse, když mám 3 samice a 7 samců v 50L nádrži? Koukal jsem že jsou jikry v jednom z pěti květináčů a tak jsem odvoz do obchodu odložil. V 50L nádrži jsou na přestupní stanici do zverimexu. Ryby jsou asi i dost agresivní a poprvé jsem viděl jak jeden ancistrus samec zabil druhého a to tak že ho zadusil v otvoru květníku. Roztrhl jsem je od sebe již pozdě. Květináče mám otočené vzhuru,ale při potyčkách do nich narazí a popostrčí je až vypadnou i jikry. Prosím o radu zda mám počet samců snížit. Děkuji mailto:ales.calek@seznam.cz
ano dva kluci,už se mohou holit,,,

Lidi pevně usuzuji že mám dva samce prosím o potvrzení.Díky
Jestli se potvrdí že mám dva samce, tak minimálně jednoho rád daruji.
Starší reakce
diky vypadato jako banka koupil jsem to v akvarterea jinak se polepsim
A nemyslel baňku? Vánoční

Počkal bych až se všichni rozplavou a pak bych samce odlovil.
Zopakuj si češtinu
Ty si taky dobrý odec! Jinak tatík je bude chránit do té doby než budou maskovaní pak už na ně kašle. Nech ho s nima dokud se nevybarví. A projdi si základy ČJ kdo to má po tobě číst! A vypni capslock!
0 17.02.2012 09:34 L-sumci-Havířov – odchov ancitruse
ahoj vcera semi vyklubali ancitrusi dal jsem je s odcem v bance do mensiho akvaria parjich vylezlo ven zbytek zustal s odcem v bamce ma otazka je JAK DLOUHO MUZU PONECHAT ODCE S MALIMI PORAD SE O NE STARA A BY JE TREBA NESEZRAL DIKY ZA ODPOVEDI

Jojo, to je fakt... ono to totiž původně bylo pro Kakaďáky

, ale ten ancík se tam tak dlouho pokoušel narvat, až jsme mu tu díru o kousek zvětšili

Díky

No tak asi jo, snad to půjde nějak dostat pod hladinu, resp. zavodnit

Ten ancák je rád že se tam narve

ale jinak super

Sušený v OBI, Bauhausu, Baumaxu, Hornbachu - oddělení zahrada. Jestli se tedy používá suché dřevo?
Tak upřesňovat nemusím

Ale musím vyzkoušet to s tou skleničkou na okně, už jsem o tom přemýšlel, trochu boj je to sluníčko teď

Ale taky se zeptám - pořídil jsem lorikárky a potřeboval bych pro ně bambusový tyčky nějaký...samozřejmě většího průměru, aby se tam vlezly...nevíte někdo, kde by se daly sehnat?????
Trošku Tvůj nápad Venco musím upravit. Uříznu pilkou na železo jelikož flexu nemám a vydlabu to lžičkou, jelikož se taky chci nabaštit. Mám obavu, že za 15 minut to nevyhrabu, tak nepiš, že než vypiju pivo to mam hotové (snad to není přiznání k alkoholismu, pivo mam prostě rád)
Uříznu to flexou na velikost cca 20koruny...pak to šroubovákem udloubneš...než vypiješ pivo máš to hotový...v létě to dej do mraveniště...nebo to hodku dvě vař a tu sr... pak vylej

Tys udělala takovou malou dírku a komplet ho vydlabala? Máš pravdu, co bychom pro ty naše miláčky neudělaly, ale nervy mám skutečně pouze jedny, takže tohle bych skutečně já teda nedlabal a zvolil nervově přijatelnější způsob.

No jednoduchý to nebylo, ale co bychom neudělali pro rybičky
Tady je foto hlídajícího hnědýho ancíka. Pravda, trochu s tím kokosem splývá

To musela být docela otrava ho takto vydlabávat ne? Nicméně nějakou možnost k výtěru jim chci dát.
Já ho nepůlila. Nechala ho celý, jen do něj udělala "vchod". (Samozřejmě vydlabala z vnitřku kokos a vyvařila). To 14-ti dnů se mi v něm ancíci vytřeli.
Dej sklenici s vodou do tepla na osluněnou stranu za okno. Do týdne by se ti měla vytvořit zelená řasa. Sklenici poté ponoř do akva. Maličtí ancíci to ocení. Uvidíš.
Počkej až ho stráví. Když se mi jednou narodily, tak potom lozily po skle a živili se tím co jim přišlo pod tlamku, ale jak je tady asi několikrát zmíněno, tak okurka, filé... tiliček a invalida upřesní nejlépe.
Invalido, říkal jsi kokos jo.... Fajn, koupím si nějakej, vypiju, vyjím, očistím dám do akvárka. Chci zase mladé od ancíků. Dej sem fotku jak ho máš umístěnej. Rozpůlenej a udělanej "vchod"?
0 14.02.2012 10:22 reddriver Ahoj, snažil jsem se přečíst pár stránek tohoto rozsáhlého tématu, ale nenašel jsem odpověď na svou otázku. Čím krmit krmit mladé několik dnů staré ancíky? Mají ještě váček, jsou stále průhlední. Předpokládám, že mám počkat, dokud nespotřebují obsah váčku a potom můžu přidat třeba jednu tabletku? Mám je v porodničce ve společenském akva bez samce.
Eště strouhat

kus ulomí a hotovo

jj, chápu. Já mám teda 5 čichavců zakrlsých, ale filé strouhám, takže než se na ně dostane, tak už není ledový

Zatím mi problém nehlásili

Jsou háklivý a nedočkavý...z mrazáku jim nedávám a spařuju protože odležený v teple zapomínám hodit do akva..přeleju vroucí ..studenou a hned hodím. Jo dá se říct že kvůli labyrintu...proto se jim akva i zakrejvá

Těm dává smažené filé

OT
Labyrintkám spařuješ kvůli labyrintu?
Nakrájím předem do kelímku a hodím..když tam nemám labyrintky tak zmrzlý...když jo tak spařený...žerou to i platy očka mečovky.
není proč brzdit

OT
To jim tam to filé prdneš jako kostku a oni si to ožmoulají, což?
Filé a mrkev..mrkev maj celou velkou v akva tak 3 dny..filé dávám denně tak kus 3x3 cm

A zkoušel si jim dát patentky rybí filé? potom by ti třeba nechali rostliny na pokoji.
U mě to mělo úspěch. krmit je víc a pak se ti na rostliny vyprdnou
Nejspíš mají hlad...

při dostatečném krmení devastují ancistrusi pouze výjmečná rostlinná akvária. V běžných jsou škody minimální.
okurkou, tabletama, pojídají i sušený, mražený, všechno...
Nojó, to neni moc platný

Zkoušel si je přikrmovat?
Jéé já tam přihodím pár texíků

U mňa ich udržiavajú na bezpečnej úrovni raky.Dravé ryby nemám.
Čo prežije prežije,rozdám,predám a tak.Niečo ostane.
Nemám rád dravý ryby...nemůžeš jich mít víc druhů většinou

U mňa majú status živej potravy.Prevažne.
Přidat reakci
1 ...... [46] ...... 82 83
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116539x