Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ancistrus - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Přejít na předchozí stránku 80 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gomez – Ancistrus jikry - postup
Zdravim vsechny... nedavno jsem dal do meho akvaria k samicce ancistruse pekneho samce. Je to par dni a uz se cinili v keramicke sopce jsem nasel pri cisteni krasne oranzove jikry. Bylo mi divne ze se porad tam drzi a nejde ven.
Ma cenu s tim neco delat jedna se o spolecenske akvarium. Je vubec nejaka sance ze neco prezije??

Pripadne co bych mel udelat aby se to narodilo. Kam kdy a do ceho prendat??

Dekuji z rady Gomez

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa – Re: dox
U ancistrusů to takhle nefunguje, prostě se třou, když se jim chce. Nijak je nedonutíš. Samozřejmě předpokládám, že máš v nádrži květináč, nebo trubku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dox
Ještě jsem se chtěl zeptat jak poznám samičku plnou jiker.
Ryby jsou už dospělí asi 3 roky jinak mam tam jeskynku,ořech a plastovej hrad ale přesto díky všem za odpovědi palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer – teritoriálnost
samec si hlídá svuj úkryt i před samicemi pokud s ima nechce mít mladý..když tam máš dva samce, tak jde spíš o to že samci soupeří čí potěr zůstane..tzn - i slabší samec je schopnej při šarvátce se silnějším zničit jikry..proto je lepší nechat na výtěr jen jednoho samce
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Snofrev
jsou teritoriální pouze k samcum
pokud je v kava dost úkrytů, tak by ostatní samce měl nechat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - henrich
Mna by zaujimalo, ci su hanblivi - t.j. ci ta skrysa moze byt presvitna? Mam totiz taku malu sklenenu vazu s dnom hmm ( 20cm vyska, 5cm priemer )

A ked pisete, ze su teritorialni a treba odlovit dalsich samcov - ja mam s nimi este dvoch mladych, cca 5cm a pohlavie este neviem urcit... vadia aj tito?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - dajos – Re: Killer
i dorostenci můžou mít mladé.. :-D a není to jen u ryb :-P :-D smich :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer – Re: Malapa
rok stačí;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - deCORF OBRAEN
tak ako písal DAJOS...priprav im nejaku jaskynku a keď dostanú nato chuť tak to už potom pôjde samo ano ..a možno to ani nezastavíš ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa – Re: dox
Jak jsou velcí? Rok je u ancistrusů málo, to jsou teprv dorostenci.
jo tak dik

Reagovat na tento příspěvek 0  - xx – Re: dox
Dej pryč slabšího nebo menšího samce a zbývající ryby krm masitou potravou, zkus třeba mražené patentky.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - dajos – Re: dox
jeskyň, díru, kokosový ořech, popř. PVC trubku aby se tam ancistrus vešel s roztaženýma ploutvema. pak už to jde samo :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dox – ancistrusi
Máte někdo nějaký fígl jak přivíst ancistruse k výtěru.Já mám 2 samce a 2 samice albíni už asi 3/4roku .Krmím okurkou tabletkama a někdy jim tam šoupnu jabko nebo bramboru ale voni pořáde nic jo a taky už jsou dospělí. prosim vás odpovězte :-|

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - doris – prisavky
ako často sa vytiraju prisavniky ?? pradte pliss mam jednu samicu obycajneho prisavnika a jedneho vejaroviteho mal som ich prv v 25 l akva a potom som ich prelozil do 120 l akva a tam sa mi prvykrat vytreli mali asi 40 malych prisavnickov no stoho prezili len 4 :-( :-( :-( skoda ale stoho dvaja su obycajny a dvaja vejarovyty no od vtedy je to uz asi pol rok sa mi nikdy nevytreli :-( mam ich dat znova do maleho akva alebo nechat ich vo velkom a dat tam vela skrys a jaskyn a podobne hmm poradte ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - speedTT
Tak se mi vykulilo asi deset malejch šmejdů, tak doufám že přežijou. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MESTEK
hale, mě se narodila asi 1/4 krunýřovců, cca 5 z 20 vajec.Samec 5 dní nežral, hlídal, krunýřovci jsou myslim chytré ryby, nenasaješ je, protože se nenechají, doporučuju tako 21 dní nečistit dno akva "luxem" abys je nenasál a měli co žrát, jinak okurka připíchnutá na skle jim stačí

Reagovat na tento příspěvek 0  - MESTEK
hale, mě se narodila asi 1/4 krunýřovců, cca 5 z 20 vajec.Samec 5 dní nežral, hlídal, krunýřovci jsou myslim chytré ryby, nenasaješ je, protože se nenechají, doporučuju tako 21 dní nečistit dno akva "luxem" abys je nenasál a měli co žrát, jinak okurka připíchnutá na skle jim stačí

dík moc, prozatím jsem na klasický filtr dal čistou látku, aby je to nevcuclo a pak se uvidí.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - jirkaa – Re: speedTT
klasickým vzduch.molitanovým,nebo čerpací hlava a kostka modrého akvacitu,jen nepoužívat nejhrubší zrnitost jsou schopní se do něj zavrtat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa – Re: speedTT
To je zbytečné, lepší je obden vyměnit většinu vody. Řeší se to tak, že máš třeba 50 - 100 malých ancistrusů v 20l akváriu a denně, nejvýš obden jim měníš komplet vodu. Můžeš tím pádem mladé pořádně krmit, aniž by jsi je otrávil dusišnany.
Dík za rady, ale mám ještě jeden dotaz : čím filtrovat vodu, abych nenasál malý... :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer – Re: Horác
díky,snažili sme se ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác
Jinak ale článek dobrej palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer – Re: Horác
nějak sem si nevšiml toho dovětku že se stará o jikry..omlouvam se
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: speedTT
Tak tak. Dokud se stará o jikry, nekrm ho. Stejně žrát nebude. X-) (pro Killera: Tohle jsem v tom článku vážně nenašel).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jirkaa – Re: speedTT
nekrmit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer – článek
Na co sem to vlastně psal? Asi vážně nemá cenu něco psát.. rybicky.net/rady/krunyrovci-loricariidae
 Reagovat na tento příspěvek 0  - speedTT – krmení ancitruse
Vím, že to tu bylo už tisíckrát, ale můžete pls poradit čím a jak krmit samce ancitruse, když se stará o jikry????
Předem moc dík
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Malapa – Re: jackduben
Nevím co je pro tebe žluté, jikry a první dny po vykulení i potěr je oranžový. Rozhodně je nech u samce, pátý den od výtěru vyndej jikry s dutinou ve které se vytřel, i se samce do elementky. Jak se potěr vykulí, klidně samce odlov zpět. Koukni ke mě do prezentace Akva, zrovna jsem tam fotil seriál vývoje potěru ancistrusů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jackduben – Ancistrusí jíkry
mám ancistruse kouknu se do akvárka a vidim klubko jiker ale asi jen tři jsou žluté ma je tam ne chat aby je sameček oplodnil nebo je mám vyndat ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - rybářka – Re: honky
to my taky dělaly a teď mám plný filtr jikřiček. hop hop hop

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - pepik
Fotka k příspěvku me se pravidelne vytiraj do tyhle jeskyne

Reagovat na tento příspěvek 0  - rolandmynar – Re: Pepas
No jo, jenže třeba mým rybám se nikdy nelíbilo co jsem jim nachystal a nakonec se zabydlely vždy někde jinde. Až na jeden případ, kdy se Akary zabydlely v dutině, kterou jsem jim přichystal a to proto, že nic jiného neměly. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepas
na sklo asi 8 krát8cm nalepíš silikonem novodurovou trubku asi 15cm 2cm od vrchu uděláš rovný zářez asi skoro do poloviny průměru a pak ze spod asi 3 cm ze šikma další zářez a spojjíš se v místě toho horního řezu stačí na to pilka na žělezo,pok to trochu začisti šmirk papírem a nalep na trubku,stačí i trubka ze starého vysavače ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - darley
kokosové orechy tam boli. Nevšímali si ich. Je tam aj veľký koreň s dutinami, ale ten si obsadili botie... a tie flaše sa im páčia... ale možno tam dám ten kvetináč ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - memeo
Nejlepší je malej květináč......hliněný.....do něj udělej z boku díru,aby tam mohli Ancistrusi zalézt a máš klid.
Já to mám takhle a třou se mi v něm pravidelně. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filo – Množenie prísavníkov a flaška v akváriu
ad původní dotaz: možné to je.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - bunda
Proč tam nedáš rozpůlený květináč nebo kokosový ořech ? Také se dá použít novodurová trubka, ale tá nevypadá moc dekorativně a musí se zatížit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - darley
Zatiaľ to je v poriadku. Čím iným by som mohla tú flašu zatmaviť???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa – Re: darley
Ano, ale ta izolačka se asi bude rozpouštět do vody!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - darley – Množenie prísavníkov a flaška v akváriu
Dobrý deň. V akvaristike nám poradili, aby sme do akvária postavili zrezanú pivovú fľašu. Fľaša nemá ostré hrany a je oblepená izolačnou páskou kvôli zatmaveniu. Usídlil sa v nej jeden prísavník, ktorý odtiaľ odháňa všetkých ostatných. Niekedy mu odtiaľ vytŕča len hlava. Môže byť, že tam má ikry a ovieva ich chvostom??? Ďakujem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa – Re: dox
já už to nedělám, hodně mi to kalilo vodu... zůstávám u klasiky: okurka, brambora, salát apod.
dik za odpověd ale mam ještě jeden dotaz muzu dat ancíkum plátek jabka??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rolandmynar – Re: dox
Když ho přelovíš do jiného prostředí, může být ve stresu a jikry spapá. Stane se to i u jiných ryb.
nevíte někdo proč mě samec sežral jikry :-( když jsem ho s jikrama přelovil do vitíračky o stejné teplotě vody jako v akvárku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa – Re: pepik
Tak to by mělo být úplně v pohodě, když jsi je bral i s domečkem, já to pochopil tak, že jsi lovil už rozplavané...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pepik
prendal jsem je i s jeskyní, voni ty parmy vubec nejdou chytit tak jsem to musel vyndat palec palec palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa – Re: pepik
Jestli jsi je odlovoval šetrně, tak by to vadit nemělo. Jen nerozumím tomu, proč jsi rovnou neodlovil jen parmičky? ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [80] 82 83

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116628x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1479-ancistrus-odchov?od=3951