Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ancistrus - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Přejít na předchozí stránku 63 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: 720Martin720
Neruš ho. Až bude zalezlý několik dní v tahu uvidíš jej jen částečně a jak se vlní aby ovíval jikry, budeš vědět že tam něco je.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 720Martin720
A mám se tam podívat ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: 720Martin720
Nenecháte se překvapit? Trošku trpělivosti. Určitě neplánují útěk z akvária. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 720Martin720
AHojte teď tak cca 2dny se u kokosu a i byla v kokosu samička a tteď tam zalezl sameček (ancistrusi!!)
A chtěl bych se zeptat jestli tam třeba nemohla naklást jikry mám se tam podívat? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - voko
Taky bych doporučil dát třeba část rybek do většího akva. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radim – Re: protein007
kdyz jsou jeste malí po rozplavání tak to je celkem jedno jestli jsou v te"odchovničce"(nevim ale co je u tebe odchovnicka. Ja videl odchovnicku sice na neonky ale měla 720 litrů :-))
muzes si to vyzkouset, dej jich pár do té stovky a po měsíci uvidíš rozdíl při stejném krmení(ta mřenka jim dá ale asi zabrat :-( )
kamarad ma stejný problém množí se mu to tam jak o život pri 60 litrech uz jich tam má kolem 50 a to se mu tam zase vytřeli...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - protein007 – Re: radim
To hej, len ked som chodil po archive diskusii, tak som cital, ze ludia to maju bezne v odchovnickach preplnene, len neviem kde je ten limit; lebo este ich mozem dat do 100l spolocenskeho akva, ale to mam uz teraz zarybnene akurat, a bude sa to tazsie cele cistit ako ta odchovnicka (tu len vyplachnem pod vodou). Ovplyvnuje nejak velkost akvarka, ako rychlo rastu ancici? Doteraz som myslel, ze to ovplyvnuje len mnozstvo zradla, ktore im clovek dava kazdy den...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radim – Re: protein007
to uz tam budes mít 75 ryb na 20 litrů vody...a v tak malém akva si docela počkáš než dorostou do těch 3cm...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - protein007 – velkost odchovnicky
Aku velku odchovnicku treba na odchov ancikov? Aktualne mam v 20l akva 35 kusov mladych ancikov, a chcem tam pridat dalsich 40 (mozno viac, mnozia sa mi ako divi). Chcem ich tam odchovat do predajnej velkosti, cca 3cm. Nebude to uz prilis male na nich? Aktualne tam menim kazde 2 dni 50% vody, a mam pustene aj vzduchovanie.
Přeju ti štěstí, ať se podaří něco odchovat. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Naruto1992
Je to jen o tom jestli to bude strohá odchovnička, nebo taky něco pěkného na pohled. U strohé odchovničky je pochopitelně lepší být bez substrátu a dát třeba jen nějaký kořínek a rostlinku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Naruto1992
viem. a dakujem. uz som si to pozeral aj pred tym. mam tam dat aj strk a rastliny ???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Naruto1992
Poslal jsem to tuším včera inspiraci vzkazem,v těch rozměrech prospětují skvěle, v pondělí jdou na cesty.
ale uz su dost velke. samcek si ich uz nevsima
Podle mně by ale sameček měl být alespoň poblíž, ale může to být asi i jinak. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo
som nasiel jedno "pekne" video... :) smich
www.youtube.com/…
-kalamita :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: Vašek
10 je dost vela podla mna :-) nakolko "dlho" ziju...-ide o to ze aj narastu pomerne velke...
...co bi som dal za to keby "zostali" cca2-3cm??? :) - a to ze dospele su uz pomerne lenive...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida – Re: Vašek
Už sem to někde psal...při vypouštění sem vylil z kořenu 1 den starý ance...dal sem dětem ve třídě po 1nom do kelímku vod ramy a brčko...aby občas zabublali...a vysvětlil že krmit až po strávení ž.v..přežilo všech 14 ano palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vašek
Tak dnes jsem přesunul kamen s již vylíhlým plůdkem do malé nádrže. Plůdek až na jednoho opozdilce byl všechen vykulený a přisátý na kameni od kterého se nechtěli hnout. Původní odhad počtu vzal za své. Je jich přibližne 90 - 100 a všichni se mají čile k světu. Přemýšlím kolik si jich nechám do své 180 a zbytek dám do akvaristiky.

Co myslíte nebude 10 ancíků do mého akvária v profilu moc?
viete mi poradit v akom velkom akvariu (dlzka, sirka, vyska) mozem odchovavat ancistrusov sp. a co vsetko by v tom akvariu malo byt ??? zatial mam asi 15ks 1,5 cm ancistrusov v spolocenskom akvariu. dakujem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kacoo – Re: voko
bez dreva ano ,brambor sem jim nikdy nedal ale za to meli cukutu,okurku,papriku :-D takze taky vitaminy ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - voko – Dotaz
A to tam dáte normální vykrojeno hmm u bramboru ? A tu mrkev - to stačí dát malý plátek ? hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bluedream – Re: čichavec27
Po živém (nebo mraženém) se budou množit víc. Ale chce to pestrou stravu, ne jen "masíčko".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida – Re: čichavec27
Jo to netuším...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - swatty – dřevo
Já měla asi třikrát během pěti let mladý od obyč. ancíků a dřevo jsem tam nikdy neměla, ani nedávala brambory, jen vločky . V akva byly v mých deseti letech jen rostlinky a říční písek :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - protein007 – Re: invalida
To hej :-) Len ked som to skusal tak, tak sa obcas stavalo, ze platok sice klesol, ale presne do nasavania filtru :) A mrkvu obcas pouzivam aj vtedy, ked sa mi premnozia slimaky - a ked ju tam necham na noc, aby sama klesla, tak mi ako naschval vzdy zapadne niekam dozadu, medzi korene a rastliny, odkial nie je sanca ju normalne dostat - tym padom akurat tak zakrmim slimakom este viac :) Tak ju teda davam odmocit do pohara na noc, a na dalsi den ju mozem hodit presne tam, kam chcem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - čichavec27 – Re: invalida
takž myslíte že když začnu všechny své rybky a krevetky chovat živou potravou tak že se začnou rozmnožovat? potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida – Re: protein007
Ale když ho dáš do akva taky klesne :) a já nevyndavám..není co aklidně nechám 2-3 dny když zbyde ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - protein007 – Re: ZeKo
Skus to dat na jeden den do pohara s vodou, cez noc by ten platok mal klesnut na dno, a potom ho mozes hodit do akvaria. Ja to tak robim s mrkvou, ked neposlucha :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - roper
Nebo třeba tak palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida – Re: JJaanca
File spařené i syrové brambory syrové..
Ale Jančo, to víš že nevařené a jinak neupravované, pouře přírodní verze palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JJaanca
Bramboru a file dáváte syrové nebo vařené?
Jóóó jóóó, tak filátko jim taky dávám a móóc jim to chutná. Všechny rybky se do toho pustí palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida
No já to nechám plavat a oni se nacpou a eště se pobavěj honěním..a brambora stejně neplave..že si ji odtáhnou je věc jiná...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pepik
ja to mam udelany tak, ze do vzduchovaciho kamene, ktery my zbyl jsem zapichl spejly a na ni vzdycky napichnu tu zeleninu, je to v poho
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zeky – prosím o radu
zdravím čím bych mohl nějak tu bramboru nebo tak připevnit ke dnu,zkoušl jsem to páratkem ale vždy to vyplulo na hladinu hmm díky předem za radu ;-)
Já občas dám filé
 Reagovat na tento příspěvek 1  - S invalida – Re: sustík
jo daj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sustík – ?
Dají se zkřížit normální hnědý ancík se zlatym?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - protein007 – Re: Vašek
Ono to asi bude tym "zivym" krmenim, darmo priroda je priroda... U mna sa napriklad zacnu triet razborky hned na druhy den po tom, co zakrmim patentkami. A nie som sam, kto si to vsimol :-) Aj prisavnici sa mi stale tru, za mesiac tak 2-3krat (mam 2 ci 3 samicky), tym staci ked im dam raz za cas trochu spenatu s hlavkovym salatom. Hmmm, ked tak na to pozeram, tak asi preto sa mi mnozia ako divi :) Zacnem ich asi znova krmit len "umelym"...
Takže otázka zní..povedli se vám ancíci bez dřeva? Dáváli jste brambor? Opakovalo se tření? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida – Re: Vašek
No frk sem tam plátek..takže po tejdnu se ozvu..a zkusím to i jinde až bude místo bez dřeva z bramborem...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vašek – Re: invalida
Kdepa dřevo tam bylo taky spoustu let stejnej kořínek. Anubias zbyl z nákupu kytek do nového akva. Asi to bylo tou bramborou. Do dnešních dní žrali jen padlé vločky a tablety se spirulinou (nebo jak se to píše). Každopádně na to čekám celý život a oni se rozhoupu, zrovna když je potřebuju přestěhovat a udělat domov pro krevetky.
Asi sem možná napsal pitomost..všude se píše dřevo= balastní látky= rozmnožování...mě jdou velmi..mám hodně dřeva? Mám= funguje to. Ale jinak..mám elka 270ky..zatím jen 2..daří se jim i když strašení s náročností jsem zažil.. Někdo si elka otrávil zeleninou z obchoďáku.= dávám jen svou..= v zimě dávám jen mrkev a brambory..koncem zimy jen erteple protože mrkev vyschne... V zimě hlavně koncem stále obsazený dutiny...dávám první salát..všichni samci venku...na posouzení nechám Vám nejsem ani bůh ani Lenin.. :) ale něco na tom jablku ehm bramboru je...
Anubias byl na dřevu a to tam dřív nebylo ..hádám správně :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Vašek – Zázraky přírody
Možná Vám to jako zázrak připadat nebude, ale dnes se mi stala krásně, ironicky podivná věc. Začnu od začátku.

Již od dětství a prvních akvárié doma, tedy něco přez 20 let, mám pokaždé v akváriu nějakého toho Ancistruse. Posledních 5, ze kterých mi zbyli 4 jsem dostal přibližně před 8 lety od kamaráda, kterému se rozmnožili v 20 l akváriu a nevěděl co s nima (vlastně jsem je zachránil, žili v otřesných podmínkách, bez filtrace a vůbec čehokoli). Do té doby jsem si nemyslel, že je možné Ancistruse v domácích podmínkách rozmnožit, trochu jsem si myslel, že si ze mě dělal srandu. Internet nebyl a tak jsem nevěděl, že se to někomu daří až moc. Doufal jsem že se i mě povede je rozmnožit, ale po 8 letech ani Ň. Dnes jsem se chystal je a zbylé ryby ze staré nádrže přelovit do nové a starou upravit pro krevetky, které přijdou v úterý. Vše jsem si připravil, vyhrnul rukávy a vyndal první lávový kamen ze dna. Pod ním ležel největší sameček Lojza a ze spoda na kameni bylo asi 30 jiker. Opatrně jsem vrátil kamen nad něj a teď budu čekat co se z toho vyklube. Doufám, že když jsem mu kamenem pohnul neztratí o jikry zájem. Nedokážu si vysvětlit čím to je, Proč 20 let nikdy nic a poslední den před stěhováním najednou sou tam. Poslední změny v akváriu byly ty že přibyl jeden anubias, ale hlavně jsem jim prvně v životě dal plátek brambory, které si týden nevšímali a po dalším necelém týdnu dnes byla snězená. Takže asi nová kytka a kus žvance na ně zabral:-)

Stalo se i Vám něco zvlášního?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bára – Re: provokater
Někdy je vidět pod kořenem ploutev jak se hýbe takže mrtvý rozhodně není. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MatroneK – Re: Yirka
Tak to sem smolař , mít ve 112L ze 6 ancíků 6 samic :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: MatroneK
6-7cm, při normálním chovu cca 9 měsíců.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [63] ...... 82 83

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116628x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1479-ancistrus-odchov?od=3101