Ancistrus - rozmnožování, odchov
Ancistrusi se mi většinou vytřeli, pokud jsem vypustil polovinu vody a vrátil jsem zpět tu nejstudenejší, co teče z kohoutku.
0 23.12.2012 21:59 jirik98 – ancistrus
Děkuji, ale on je spíše vůči té samici teritoriální, nevidím, že by o ní měl zájem!
0 23.12.2012 21:31 jirik98 – ancistrus
Dobrý den, můžu se zeptat jestli můžu množit hnědou samici ancistruse se závojovými ploutvemi a samce oranžovohnědého? Pokud ano, za jakých podmínek?
Jak musí být ancistrus starý, aby se mohl rozmnožovat?
Starší reakce
0 20.12.2012 16:50 káně Re: Yirka
tak blbej zase nejsem .

No ano. Ale ono to není jako u barev, že když smícháš žlutou a modrou tak vznikne zelená. U těch ancistrusů to bude po částech buďto a nebo.
0 20.12.2012 00:38 káně Re: Yirka
Na barvě nezáleží ne?
Tak to se asi ještě načekáš....
0 15.12.2012 20:55 vojtech – ancistrus odchov
ja je davam do porodnicky a povedlo se, ale jsou haklyvy na premistovani

Starší reakce
0 11.12.2012 21:01 ladis Cus lidi nemate tu nekdo par samicek ancaka
Starší reakce
Mám taky společné akvárko (mečovky, neonky, parmičky pětipruhé, krevety, zebřička) a ancistrusi mi nakladli jikry už 3x. Mladí ancistrusi mi sice ještě ani jednou nepřežili více jak 4 týdny

, ale to bylo z jiných důvodů než že by je jedly ostatní ryby. Udělal jsem nějaké chyby, ale to ted není podstatné. Pokud máš dost skrýší a rostlin tak bych se nebál o jejich přežití z tohodle hlediska. Držím palce

Starší reakce
0 15.10.2012 15:07 Maja – ancistrus odchov
Tak to vypadá, že není ani jeden. Jikry zmizely a malý sumečci nikde.
Starší reakce
Tak někdo má někdo nemá

. Já jsem byl rád když jsem je udal a další bych nechtěl. Joo kdyby se mi podařilo vytřít L213 tak bych mluvil jinak ale nějak se jim mrchám nechce a nevím jak je přesvědčit

. Takže radu klidně uvítám
Tak to opravdu můj cíl nebyl...já mám celkem o odbyt postaráno dobře...

Aspoň nemusíš na víkend krmit, a řešit kam s ancákama příroda se postará

Ešte som ich nemal,tak neviem ako sa preťahujú.

A to ani dokonce v nádrži s členitým kořenem...kde všude se perlovky protáhnou, to jsem zíral...
No jó,no jó.

S perlovkama teda nepřežijí ani dvoucentimetroví...ani kus...

Prežijú dokonca aj pri rakoch.(Niektoré)
Mě jich pár přežilo i s dospělýma mečovkama. Jak píše Yirka, jestli nemáš velké ambice, nech jak jsou.
Pokud nemáš velké chovatelské choutky, klidně je tam nechej. Nějaký přežije na 100%. A možná jich bude i více než se ti bude líbit.
0 09.10.2012 13:50 Maja – ancistrus odchov
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda má někdo zkušenost s odchovem ancistruse v akváriu s jinými rybami (v mém případě 6 terčovců, cca 40 neonek, 3 parmičky, atd.)? Včera jsem si všimla že se samec stará o jikry, které jsou schováné v kořenu. Nevím jestli se je mám pokusit vylovit do nějaké porodničky nebo jiného akvária nebo je tam mám nechat.??
Děkuji za rady.

Starší reakce
0 25.09.2012 15:25 toni TAK UZ JSEM NA TO DOSLA......Ancici nechtely zrat protoze jim byla zima!....zapla jsem topitko a mam tam ted 25-26 stupnu...ancicci se prohaneji jak divi

)))
Starší reakce
Ono je lepší je krmit až po zhasnutí a pozorovat, je to celkem sranda když se tlučou o žrádlo

jo a na to jsem dosla az vcera!!....byly jsme neocekavane vcera dyl pryc a ja jsem je musela krmit az v devet vecer coz kratce predtim zhasla zarivka a oni papkaly jak divy!!!.....ahhh...tak uz vim no

Bude někde zalezený. Jinak já krmím ancíky v noci tak je možné že právě proto ti přes den nechcou moc žrát
ja ti nevim...dneska tam poprve nebyl celej den....chipsy neberou,mela jsem jeste trochu JBL-NOVO GRANOMIX tak jsem tam trochu dala a to jim jelo.....no uvidime jak....
Spíš bych to viděl na to že si hlídá svůj úkryt
Nebo ony na něj.

Bude záležet na podmínkách v daný nádrži, na stáří daných ryb, jejich dospělosti, prostě čím víc chceš, tím míň to jde. Pokud to jsou ryby despělý, tak bych je zkusil stimulovat třeba častějšíma výměnama vody a samozřejmě že dobrý a vhodný papáníčko může bejt taky spouštěčem třecí aktivity.

0 16.09.2012 12:49 káně zdravím . mam samce ancíka , kterej je zalezlej v kamení a nemá se k žádný ze 3 samic . to si na ně musí zvyknout ?

ok tak to se poohlednu jake a jak.....

Jo bude to v pohodě. Jinak s tím množením to nebude zas tak horké. A když už by se to namnožilo tak to někomu potom udáš nebo se vajíček zbavíš. Jinak sám mám v 250L akva solidní rybí polévku stačí přidat maggi.

myslis?ale vsechny druhy se prece mnozi...aby to pak nebyl-prostorovej-problem....?
Myslím si že by to přežil i v těch 54 Litrech

ten druhy je pekny.....vsude pisou ale min.je 60L akvarka..moje je 54..60x30.....hmmmm
no ja jeste nevim...pristi tyden bych mela dostat mollynky od kamaradky ale premyslim za s tim jeste pockam a kouknu radeji jake druhy Ancistrusu jsou.....ja jeste neznam vsechny nazvy ale ten zavojnaty a bily.....jsou krasny!
Jinak plánuješ nějaké jiné ancíky než obyčejné?
tak to mas vlastne pravdu

....diky!
Vůbec nic se neděje rybky si na to zvyknou a pak jim to přijde normální. To je tak i v lidském životě něco děláš poprvé děláš to podruhé potřetí a po 4 už ti to přijde jako běžná věc

S tou vodou jsem nakažený od tebe

. Když dojde na problém vytáhnu hadici a měním vodu tím nic nezkazím.

A rybky mi přijdou po výměně čilejší

Ale možná je to jen dojem
Hi hi hi hi...tak to jsi napsal presne...to clovek muze primo sledovat-do tamicky a hned je to druhou stranou venku venku

)))).....
ale jinak-muzu jich moc vysresovat kdyz jim po ctyrech dnech v MEM akvarku vymenim cast vody?..delam to ted kazdy tyden..odkylit a zaroven novou vodu pak...
Přidat reakci
1 ...... [39] ...... 82 83
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116539x