Tak mi odesel do vecnych lovist samec Ramirezek, coz je smutnejsi o to, ze jsem tim prisel o polovinu ryb (kdyz mam vsehovsudy jeden par Ramirezek a nic vic). Co a jak sem nepatri, ale zbyla mi dospela samice, ktera se trela co 11 dni a ted chudina jen plavala kolem celniho skla...
Skaknul jsem dnes kolem poledniho do ZOO Branik a v akvarku tam plavali Ramirezaci, ale jaci! Nadherni, krasne vybarveni, velici, postuchovali se tam, a tak jsem si odnesl toho nejkrasnejsiho, dominantniho, toho ktery tam vladl akvariu.
Jsem celkem zvykly, ze ryba je po preneseni do akvarka takova nesmela, na casek se schova, ale tohle? Strcil jsem pytlik do akvarka, at se vytemperuje a samice okamzite zacala plavat kolem, roztahovat ploutve, vylozene zcernala rozcilenim. A kdyz jsem ho pak vypustil, roztahli ploutve oba, a samice ho okamzite zatahla na misto, kde se pravedelne trela, hlavou dolu ke korinku a sup, takove to ozobavani, jako ze tady. Mno, ted tam tancuji a ja musel jit makat, ale jak se zda, bylo to opravdu stastne shledani.
Takze diky ZOO Branik za nadhernou rybu, presne takovou jsme doma potrebovali
.