Omlouvám se, že se vkládám do diskuze, ale sleduji to tady už od minulého týdne a protože jsem dneska byla na Moravě, tak jsem si udělala zajížďku do Brna mrknout se na ten, už teď nevím kým, oslavovaný sklorex. A na základě dnešní návštěvy mi to nedá a musím reagovat. Ano - mají to tam hezké, ano - mají krásný výběr, ano - prodavači mají znalosti (asi hodinu jsem sledovala cvrkot). Je to pěkný obchod ... ALE: mají větší prostor, proto je tam toho víc. Sortiment rybiček se mi zdá stejný, stejně jako rostlin ... a vzhledem k tomu, že jsem byla na Braníku v pátek, tak mohu říct, že je to opravdu jen o tom, kdo má zrovna teď jaký navezený materiál. Takže srovnávat něco takového může fakt jen ignorant, který náhodou jednou (až dvakrát za rok) navštíví prodejnu a náhodou natrefí na čas před dodáním zboží. (Mimochodem - na Braníku měli v pátek asi 10x víc rostlin než ve sklorexu dneska ... a kdo se chce o to hádat, tak ať si to jako já zhruba spočítá ... a vsadím se, že za pár dnů bude ten poměr zase jiný.)
A je tu ještě jedno velké ALE, pro které jsem se tady rozhodně rozhodla přispět: na Braníku se mi NIKDY nestalo, že by mi něco neprodali (no nechci zrovna nesmysly jako skaláru do 2l koule
). Respektive - vylovili mi rostlinku i z akvária o kterém jsem si myslela, že je ukázkové a tudíž jsou dekorace neprodejné. Musím říct, že jsem zírala tenkrát jako čerstvě vyvoraná myš. Narozdíl ode dneška ... a to akvárko v Brně silně pochybuji že bylo ukázkové a tudíž nedotknutelné
Tím se samozřejmě nechci dotknout sklorexu - je to jen subjektivní srovnání na základě zkušenosti (a ano - byla jsem dnes ve sklorexu poprvé, tudíž i já se bohužel řadím do skupiny posuzovatelů na základě jedné návštěvy do roka.)
Nicméně dávám Braníku a jeho majitelům rozhodně palec nahoru za super akvaristiku, která se může směle zařadit mezi republikovou špičku.