Ráda bych se s Vámi podělila o dojmy z tohoto neobyčejného obchodu a ještě neobyčejnějším přístupem prodavačů.
Obchod jsem našla bez problémů kousek od zastávky MHD. Hned po vstupu mě šokovalo obrovité akvarium 2500 l, ano, slovy dvatisícepěset litrů velký rybník plný sumečků a pokud jsem správně koukala cichlid ocasookých, reagujících jak jsem posléze byla pobavena na propisku s peříčky jako na potravu - velmi vtipné
Líbil se mi velký výběr zdravých a aktivních rybek (například Betty velmi neobvyklých barev) a spousta inspirace v připravených nádržích, některé byly plně spuštěné i s rybkami - například zrovna Bettarium, některé jako inspirace bez vody. Další inspirace byla v nádržkách a různé dekorativní nápady v podstatě kam oko pohlédlo (technika přichycení mechu, vytvoření stromečků z mechu a kořenů například). Skvostné bylo mořské akvarium a mé první setkání s živými mořskými kameny a rostlinami svítícími pod světlem, okolo kterých se proháněli mořské rybičky. Bylo zde i pár dalších zvířat včetně produktů k chovu a potrava. V několika nádržích byl obrovský výběr rostlin.
Když jsem konečně rozdýchala tento nádherný šok, tak jsem byla šokována opětovně přístupem prodavačů. S tak osobním a nadšeným přístupem jsem se nesetkala nikde a nikdy. Očividně je pro ně jejich práce koníčkem a je vidět, že jí dělají srdcem a s velkým nadšením. Paní prodavačka byla chodící encyklopedií na rostliny i rybky a se vším si věděla rady i v praxi, pomohla, poradila, stačilo se zeptat a otázkami jsem jí zahrnovala skoro hodinu, byla velmi nápaditá a plná znalostí z praxe, jen jsem koukala s pusou dokořán
Pokud tedy v Praze sháníte akvaristiku doporučuji navštívit tuto, je to opravdu jedinečný zážitek