Ahoj. V první řadě, doma se nám ten pořad moc líbil. Danilla a ZOO Braník, dobrá práce. Bylo to inspirativní. Všechny návody z novin a televize bereme doma s rezervou, spíš jako inspiraci. Právě kvůli těm střihačům, režisérům, odborným poradcům a jiným umělcům, kteří rádi "tvoří."
Jak si tak čtu tuhle debatu, napadá mi otázka, jestli je alespoň teoretická šance, aby tyto příspěvky našel a přečetl někdo, kdo je za ten pozměněný smysl pořadu odpovědný. To je jednoznačně televizní štáb. Proč žádná z těchto námitek (snad oprávněných) není na webu ČT v diskusi pod tím pořadem? Tvůrci by měli vědět, že v tom pořadu byly díky "novinářské zkratce" doporučené věci, které nejsou správné, ač můžou chvíli vypadat hezky.
Myslím, že tady zaznělo jasné poselství, že štáb udělal chybu (možná víc). Tady jsme na fóru, kde většina pravidelných uživatelů ví, že v ZOO Braník hlouposti nedoporučují. Já osobně nepochybuji, že Danilla a ZOO Braník obecně udělali na tom pořadu nejlepší práci, jakou mohli. Teď se tady ve vlákně, které jim je věnované, dá bezpečně a docela dlouho dohadovat o tom, jestli je to chyba režiséra, poradce, střihače nebo jeho sestry. Ale to je jejich problém, neměl by to být problém ZOO Braník. Proto by bylo fajn, kdyby podstatná část z této debaty zazněla třeba tady:
www.ceskatelevize.cz/…
Tam je šance, že na to narazí někdo kompetentní. Zatím je tam jen jeden dotaz týkající se akvaristiky, a ten se týká "chemie proti tvrdé vodě." Já bych tam napsal sám, ale nemám zkušenosti s neonkami ani s rybami v nevhodně malé nádrži, tak by to bylo jen nějaké papouškování. Ale opravdu mě svědí klávesnice.
Odpusťte mi trochu obecnější OT poznámku: Odkdy žiji v ČR, obecně mám pocit, že se často správné a oprávněné námitky řeší na místech, kde se s nimi nedá nic dělat. Na místech, kde je k nim prostor za cenu nějakého toho konfliktu, je často ticho. Nechci to příliš zobecňovat a stěžovat si, jen takové osobní pozorování.
Taky si můj příspěvek, prosím, nevysvětlujte jako snahu nějak se tady snažit řídit nebo omezovat debatu. To bych si nedovolil. Jen poukazuji na další místo, kde by taky stála zato.
Omlouvám se za dlouhý příspěvek a přeji všem hezký den.