Dorazila jsem na Chodov v rekordním čase, vyrazila k bytu sousedky, provedla pětkrát nádech, výdech a zaklepala.
Ťap ťap ťap, ticho a následně přesun jakýchsi předmětů a dveře se otevřely. Dáma tak metr a půl, ale výraz mi stačil..Na podlaze v předsíňce naaranžovaný kbelík se zašedlou vodou a špinavý hadr.
Ledva jsem slušně pozdravila, představila se a řekla, že jdu řešit potíže s prachem, akce vypukla.
Prvních pět minut jsem nechápala, jak někdo může ječet tak dlouho bez nádechu
, dalších pět minut jsem se snažila uhýbat špinavému hadru, coby předmětu doličnému, kterým mi sousedka máchala před obličejem.
Zkrátím:
JSem hajzl, dobytek a kapitalistický hovado,bezohlednej spratek a další lichotky.
Otázka:
"Máte matku?" "Kdyby Vás viděla, ta by se asi divila, co vychovala za hovado"
Odpověď: "Do toho vám nic není"
"Já se ptám a vy mi slušně neodpovíte?!!!"
Odpověď: Slušně vám odpovídám, že vám do toho nic není"
Otázka" "Vy mně tu necháte klidně chcípnout a bude vám to jedno"
Odpověď: "Vůbec mě to nezajímá a je mi to úplně jedno"
"SYn je právník a bude vás žalovat a všechno zaplatíte"
Odpověď: "Vůbec mě to nezajímá a je mi to úplně jedno, až podáte žalobu, dám vám číslo na svého právníka"
A takhle pořád dokola.
Sousedka v závěru padla dramaticky na kolena vedle kbelíku,spínajíc ruce a urputně ždímajíc z oka slzu štkala, že na světě už jsou jen takové hnusy, jako jsem já.
Odpověď: Viz výše
Když jí konečně došel dech, dostala jsem se k pár větám i já.
1. Je mi líto, že máte v bytě naprášeno, snažíme se aby práce skončily co nejdříve.
2. Źádné placení úklidové firmy se konat nebude.
3.Pracovat se bude dál, s tím, že se nebudou opakovat agresivní nájezdy na mého manžela
a vstup do prodejny za účelem dalších vulgárních scének se ZAKAZUJE.
3. Žalobu podejte.
4. Diskuze končí, připomínky se nepřijímají.
5. Těšilo mě.
A nazdar.
Ono toho asi padlo víc,ale bylo to krátké, důrazné a ani hlásek jsem nezvedla.
VÝSLEDEK: Dva dny ticho po pěšině a dnes se paní sousedka zastavila na prahu prodejny a lidským hlasem konstatovala, že už se nepráší...
A odpoledne ji Ziky slyšel na chobě nadávat sousedům...
ZÁVĚR: Vždy ve střehu a opatrně, v nejhorším se na ní bude muset opět vypustit Danilkááá
Závěr 2: Obávám se, že dámě časem otrne