Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Tlamovci rozhodně ne, na ty by muselo být větší akvárium a navíc by sežrali živorodky. Zkusil bych spíš cichlidky.
Ahoj,chtěl bych se zeptat,jestli by šli dát k živorodkám,nějací Tlamovci,popřípadně něco jiného co by se k nim hodilo? (Trošku většího
)
Ps:děkuji za odpověď,akvárko mám 128L
Určitě vyzkouším, díky
Poradím něco
jestli je možnost, kupte si klidně dánia, vyndejte do jiné nádrže ty krvavky a vraťte je za dva dny...Dost to pomáhá...
0 27.05.2012 13:39 Melan666 to je v pohode 112L kavrium je vhodne na jeden parik americhych cichlid vo velkosti 15cm ale samozrejme treba dbat aj na dekoraciu ale ako kolega povedal parmicky alebo neviem ako sa to nazyva su tiez skvele ryby. ale zase musis uznat sam co naozaj ches ja som zacinal mojim 1.akvarkom o objemme25l a mal som tam karasa gupkny mecuna a fosilis a prisavnika poviem ti zabavne ale smutne zistenie po par rokoch ze to bola najsialenejsia kombinacia aku som mal
ale zase nevadi. male amricke cichlidky maju maximalne 8 az10cm a pravidelne sa vytieraju su to hufove rybky a su aj krasne zafarbene. sa ramirezkami je vsak dost probvlem z dovodu castej genetickej a rodinnej upravy takze maju slabu zivotnost...mne zili maximalne1rok...ale treba skusit u vas som videl ceny okolo40KC akze si iste vyberies..
Parmičky čtyřpruhý dovedou bejt podobní neposlušníci jako ty tetry krvavý a je dobrý je mít taktéž v hejnu, to potom se o ostatní osádku tolik nezajímají. Já osobně bych je nekombinoval. Podíval bych se na ty cichlidky, jak zde zaznělo, určitě se z nich bude dát vybrat.
0 27.05.2012 13:17 Melan666 nazdra tak ku hupkam a zivorodkam? odporucal by som ti rybky ktore ich nepozeru cize ak premylsas na karasmi tak za ziadnych okolnosti
skor GURAMY alebo skalare porpipade je zaujimave ze 35CM americke cichlidy su vo velkom akvariu so zivorodkami bezne viditelne a znasaju sa.ale tak ked uz vacsiu rybku a peknu na pohlad tak skus tetrku kralovsku alebo nejake dania malaberske.su to hufove rybyb a je zabava ich sledovat ked uz cosi co naozaj oslni akvarium zozen si naprikladcichlidy BLOOD PARROT.
Díky za radu ale já mám jen 112l akva, takže tyto ryby bych tam dát nemohl
0 27.05.2012 13:10 Melan666 – cichlidky
ak by si chekl mat jeco extra a co sa casto mnozi a nebavia ta uz klasicke rybky ako su guplkny tak skus parik cichilidek thomasovich alebo ramireziek neviem ako sa volaju po cesky . popripade taktiez kancika cervenohrdleho parik alebo akary. z lepsie a krajsie vyfarbenych druhov by som ti odporucil ostriezika cerveneho ale na zaciatok min6kusov nech si vytvoria pary a dominantny par nechaj a ostatne odlov a daj prec zarucenen budes mat krasnu podivanu vela zdaru
Jo ty tetry dokoupím mám je na zkoušku, protože kdybych jich hned koupil 20 a nedařilo by se jim tak by mi všech 20 zemřelo nežto když jich koupím 5 tak mi umře jenom 5, teď už to mám odzkoušené a daří se jim jen čekám na akva burzu a dokoupím je jěště, uvažuji že bych k nim mohl dát parmičky čtyřpruhé - taky jsou dravější.
Na to aby ty tetry trochu vynikly by jich to v první řadě chtělo mít daleko větší hejno než těch 5(údaj z prezentace). Dánia jsou taktéž hejnový rybky a já bych v akváriu Tvojí litráže měl jenom jedno hejno. Jinak s tím co napsal Libor naprostej souhlas.
Aha, ale to mám potom problém. Nechci mít v akvarku jenom tetry krvavé, nevíte někdo jaké ryby bych k nim mohl dát?
Někdy to dělá neplechu, tetry krvavé pokud jim něco přidáte do nádrže, nezáří nadšením a většinou to začnou okusovat...Když přidáte tetry krvavé k něčemu do nádrže, tak se to naopak většinou neděje.
Ahoj Zdravím všechny,
Chtěl bych vás poprosit,jestli by šli později dát do mého akvária i větší rybky,které se snesou s živoradkami,Gupkami,atd.Mohli by jste mi prosím poradit jaké druhy ?
Mé akvarko má 128 litru.Předem děkuji za radu
Starší reakce
já už bych teda nedokupovala
,co člověk,to jiný názor.Z vlastních zkušeností můžu říct,že určitý druh rybek se víc projeví,když má méně spoluobyvatelů jiného druhu.
,,dakujem.viac ani dokupovat nechcem,vyhovuje mi tato skladba ryb..su kontrastne a hlavne okupuju vsetky casti akvaria...
Ve 110 litrech bych se osobně snažil nepřekročil max 35 ryb. Jestli dobře počítám, teď tam máš 24 rybek. Fantomů aspoň 8 by to chtělo a třeba ty samičky kakadu. Jinak bych už toho moc nedokupoval.
,,zalozila som si new 110L akva..mam v nom rasborky hengelove 8ks,fantomy cierne 5ks,pancierniky panda 4ks,panciernik skvrnity 2ks,samcek cichlidky kakadu,par halancikov pestrych a este par halancikov dvoupasych..chela by som este dokupit samicky cichlidky kakadu,rasborky a fantomy....nebude to potom moc??nerada by som akva moc zarybnila...
Kapacita akva je už zaplnená
Aha. No tak to asi nic...
Ono to téma je sice o středním akváriu, ale 51 litrů je akvárium spíš malé než střední a 60 litrů jen o chloupek větší
Pokud něco načtete o malých cichlidkách, zjistíte, že jsou to většinou harémové ryby, ramirézy dost přísně párové. Takže už je na světě problém, který se členitostí dá řešit spíš jen v nádrži velké. Měl jsem třicet ramiréz v šestistovce a docela bez problémů se třely a odchovávaly tři i čtyři páry naráz. Ovšem v té šedesátce to bude o teritoriálním boji a neustálém stresu ryb.
no to možná ano, ale právě proto se ptám. Píšou, že je to kvůli tomu, že by se pobily. A při tom ve zmíněném akva jich žije tolik spolu. Tak mě to zaráží, zda ta info třeba nebyla nějak špatně, nebo zda nezáleží jen na členitosti? A zda by se k těmto rybám, které už mám nedalo ještě něco přidat? Připadá mi to takové prázdné. Mraky rostlinek a občas rybička ...
Dost mě to překvapilo po všech těch radách a tom, že ramirezky mají být 1 pár na 50l.
Myslím, že tímto sis odpověděla sama
Mám v akva 5 pancéřníčků, 2 otíky, 10 neonek a páreček ramirezek. Můžu ještě jeden pár třeba ramirezek neon blue nebo nějakých jiných rybek? Akva má cca 60l. Viděla jsem teď prezentaci akva 63l a bylo tam 7 ramirezek a 2 cichlidky vysokoploutvé plus ty ostatní, které mám taky. Dost mě to překvapilo po všech těch radách a tom, že ramirezky mají být 1 pár na 50l. Díky za názory
měla jsem i neonky obecný a ty podle mě hejno tolik nedržely.
Abych se vyjádřila k rozpoutané debatě - v akvárku žádný predátory nemám, největšími rybami jsou dva samci tetry císařské. Akvárko sice nemám moc objemné, ale docela dlouhé a neonky se neustále drží v jedné části, kde jsou ostatní, nejsou rozprchlé po celé nádrži. Mám je v tomhle akvárku víc jak půl roku a takové chování pozoruju celou dobu, jestli někdo chce rybky co jsou pořád vidět, tak je dohle dobrá volba (i v nádrži kde mají hodně rostlin a mají se kde schovat).
Když je tu řeč o modrých neonkách a jejich chování, tak by se tu měli vyjadřovat ti co s nimi mají zkušenost a nemíchat sem neonky obecné
...ty moje modrý neonky se drží pořád u sebe, i když ne v pevným hejnu, ale neustále jsou uprostřed nádrže ve volným prostoru...
Mám stejnou zkušenost.
rybicky.net/fotogalerie.php… určitě bych nikomu nedoporučoval chovat skaláry nebo terčovce v 40cm na výšku a jsou takový tady já je mám 100,,50,,50cm
Pokud by to bylo 40cm vody, tak bych do toho šel, ale jelikož je prvotní dotaz od uživatele petr68(a předpokládám, že na to narážíš), který má akvárko těch 40cm vysoký komplet, tak tam ty skaláry taktéž nedoporučuji. Jako týrání bych to snad ani neoznačoval, ale ta ryba tam nevynikne tak, jako ve vyšším akvárku.
Viem, že je hejnová ryba, ale v jednom Vašom príspevku ste napísal, že neonky sú stále spolu, v druhom zas, že sú pokope najmä vďaka skalárom. Lenže ako chovať skalára v 40 cm vysokom akva bez toho aby ste ho týral?
Neónky červené sú po mojom akva väčšinou rozpŕchnuté, viem o nich, že stály kŕdeľ držia iba keď je v akva predátor. Drahoša som sa pýtal preto, lebo svoje tvrdenie o tom, že neónky držia stále pokope neskôr poprel, chcel som pochopiť jeho pohľad na vec
.
Neonky za hejnový rybky považuji a ty skaláry k tomu kompaktnějšímu hejnu přispívají. Když v akváriu ty přirozený scháněči do hejna nebudou, tak bude záležet na velikosti nádrže a množství těch neonek. V menším akváriu nebudou neonky tvořit hejno tak dobře a budou jakoby roztřelený po nádrži, jako ve větším, kde jich může být daleko více a to hejno bude pravděpodobnější.
OT
Váš príspevok znel:
Drahoš . napsal: já nenutím nikomu skalára já jsem poslal fotku jak jsou neonky hej-nová ryba jak se drží při sobě
Ja som reagoval:
Sera napsal: To sa stáva iba zriedka, nebude to tým, že sú v akva nové, alebo, nič v zlom, skalármi?
Roman moju teóriu potvrdí.
Vaša odpoveď:
Drahoš . napsal: tak tak Romane svatá pravda
Čo teda platí? Sú neonky hejnová ryba, alebo za to môžu skaláre?
tak tak Romane svátá pravda
Je to přesně tak jak píšeš, ty neonky kolegovi drží to pěkný hejno díky přítomnosti těch predátorů, před kterýma mají respekt a tudíž větší potřebu se shlukovat do hejna.
Parmička siamská: Súhlasím, mám síce len dve, ale aj na tie sa dobre pozerá, ako sa preháňajú po akva. Parmičku siamskú mám aj na grafickej hlavičke webu.
Tetra neónová: To sa stáva iba zriedka, nebude to tým, že sú v akva nové, alebo, nič v zlom, skalármi?
Ja nepíšem, že spolu nemôžu byť. Ja iba píšem, že to neodporúčam, pretože niekomu to funguje, niekomu neónky zo dňa na deň miznú. A ešte k tomu by som chcel vidieť 40 cm vysoké akva so skalármi
Neonky se skalárama býti můžou. Je jenom potřeba dodržet nějaký jednoduchý zásady a to, aby neonky v akváriu byli před skalárami a byli tzv. domácí. Nově příchozí skaláry, pokud jsou mladý jedinci, potom s nima vpohodě rostou a nědělá to žádný problém.
Chovanie rýb záleží nielen na druhu a prostredí, ale aj na osobnosti ryby. Niekomu sa môžu P. simulanis držať v kŕdli a v inom akváriu s rovnakými podmienkami nie. Všeobecne však platí, že neonky držia stály kŕdeľ iba ak je v akváriu predátor, napr. skalár, ale to neodporúčam. Od žiadneho druhu rýb ale nečakaj, že budú plávať stále spolu. Akvaristika je práve o metóde pokus - omyl, až napokon na to prídeš. Skúšaj, chybami sa človek učí.
ty moje modrý neonky se drží pořád u sebe, i když ne v pevným hejnu, ale neustále jsou uprostřed nádrže ve volným prostoru (oproti galaxkám který mám pořád schovaný v kytkých), je to pěkná podívaná.
Jak tady na fotce
rybicky.net/nadrz/13066/1.jpg ale teď už jich mám víc
Jejich krása vynikne právě v tom hejnu. Samozřejmě, že když bude v akváriu světlejší dno, tak ta výraznost nebude taková, jako v nepřesvětleném akváriu s tmavším pozadím.
červenoústky jsou pěkné ale mam strach že mi v akvarku zaniknou protože mají takou průsvitnou barvu
a združují se ty modré neonky ve stálém a pevném hejnu?
a já mluvila o modrých neonkách, jsou měnší než obecné, ty moje mají maximálně 3cm, ale ani to ne, většina je menší, razborka trpasličí je ještě menší, Hengelova taky není zrovna velká
Přidat reakci
1 ...... [118] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199751x