Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Neznam podrobnosti predchoziho, takze se vyjadrim jen k souziti ryb.
Parmicka ctyrpruha neni dobrym spolecnikem k pavim okum. Samci pavich ok s nadhernou ocasni ploutvi mohou trpet premirou zajmu parmicek ctyrpruhych, proste je parmicky mohou neustale okusovat az ustvat.
Mrknu na ne do atlasu. Dekuju za rady. Poradne to promyslim. Mam na to jeste par tydnu cas. Snad budou ryby u nas spokojene
.
Tak potom se obejdeš bez čichavců.
Barevný kvůli dětem, tomu rozumím, ale neudělat z toho polívku typu ienfopf. Když barvičky, tak bych šel do pořádnýho hejna neonek(20-30), ale modrých, jsou o kapánek menší a budou tam sedět více než třeba červený, nebo obecný. Na dno partičku pancéřníčků(6-8), klasikou v podobě skvrnitých se nedá nic zkazit. Nepodcenit dno, jeho zrnitost(ideál pro začátečníka bych viděl 2-4mm) neostré, žádný bílo černý drti, podívej se třeba na flexiobklady, nebo použij klasický písek ze stavebnin tzv. betoňák.
V atlase bylo, za zakrsly je narocnejsi. Clanky mam proctene, ale doporuceny vyber ryb tam neni. Mam male deti, tak bych to chtela pestrejsi.
Fajn, takže jinak. Tohle je povinná četba, takže to začni louskat.
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz…
www.horacovoakvarium.cz…
www.horacovoakvarium.cz…
Jako další se zde registruj a až bude akvo v běhu, tak zřiď jeho prezentaci, kde uvedeš co nejvíce informací. Ten filtr vyměň za klasiku v podobě čerpcí hlavy a kostky biomolitanu
www.akva-exo.cz/… ,
www.akva-exo.cz/…
Ancák je dost prasátko a ostatní osádky čistotný rybky a čistotu vyžadující. Rozhodl bych se mezi kardinálkama a razborama jenom pro jedny a tyto náležitě početně posílil, bude to vypadat lépe. Na ty čichavce se podível na zakrslý, nebo medový, já bych tam perleťáky nedával, nic proti tobě, ale začátečníkovi to nedoporučím.
Akva dovezou zitra. Jeste rybky nekupuju, jen se rozhlizim co a jak. Rostlin mam objednanych 13 kousku. Rozmer akva 80x40x40. Co teda ty perletove 1 par, 8 kardinalek, 8 razbor, 2 parmicky a ty pancernicky? Filtr tetratech IN 800. Proc ne ancik?
Já bych toho chtěl.
Tak vážněji. To akvo musí bejt velmi slušně zarostlý rostlinama, ideál jsou nějaký houštiny z jemnolistějšíh rostlin. Rozhodně mít výkonnou, ale hlavně účinnou filtraci a nepodceňovat údržbu a to převážně v podobě pravidelných týdenních výměn vody. Toho ancáka bych nedával. Kdyby byla fotka danýho akvária napovědělo by to více, zatím budu držet co jsem napsal.
A jaka by byla spravna volba a slozeni rybek? Toho perletoveho bych chtela. A co k nemu?
0 23.11.2014 12:11 bara1 – pomoc :(
Dobrý den, já by jsem se chtěla zeptat na jednu věc. Mam doma malinkate akvárium (15l) a teď si možná od kamaráda budu kupovat větší (112l), ale i s rybami. Je tam 1× ancistrus, 5× neonka, 5× tetra černá a 5× parmicka čtyřproudá. A v tom malem mam 4× pavi očko a chci se zeptat jestli je mužů dat k sobě nebo ne a jestli to nebude prerybnene a jestli tam dat něco jiného? Opravdu nevím, všem moc předem děkuji za odpovědi.
0 23.11.2014 11:45 vera – rybky do noveho akva
Dobry den. Mohu dat 3 pary cichavcu ruznych druhudo akva 128 L? Jeste k nim ancistrus, parmicka cernopruha 2 ks, pancernicek 3 ks, a hejno kardinalka cinska 8 ks, razbora klinoskvrnna 6 ks? Dekuji za rady. Jsem zacatecnik...
Starší reakce
Já mám pár těch Agassizek v 60x30x35 a do menšího bych je nedával a další bych tam už určitě nedával.
a pár Apistogramma panduro + par Apistogramma agassizii ? to by šlo ? dno delka 60cm x sirka 40cm
Čo je napísané v atlase, dnes už nemusí platiť, doba sa mení a hlavne sa mení prístup k zvieratám všeobecne
No jde o to jaké neonky... Obecné se tam určitě nehodí. Převážně to jsou plavci a potřebují delší akva
Žádné, pokud se ti bude dařit, brzy se ti vytřou a budeš mít o podívanou postaráno až až.
Zdravím,chci se zeptat jaké rybky k Cichlidka kakadu a pancernicek panda ? neonky mi byli rozmluvene , kvuli delse akvaria(60cm) ikdyz v atlase je napsano ze takle staci
Dej modrý, ty jsou o kapku menší a těch o trošku více si budeš moci dovolit.
právě tak...ale neonek dám tak max 15 ono zase když jich je v nádrži hodně opravdu vypadaj jako telata
a navíc přikoupit se dá vždy
Já bych popřemýšlel i nad tím co napsal romant. Jednou měsíčně vypouštím cca200-300 neonek a to hejno vypadá mnohem líp než když tam hodím 100 neonek a 100 kongáčů...
ne ne suxi tentokrt dám asik na vás teda
stejně si tam dáš co budeš chtít. I já jsem si tím prošel. Dnes si svých miláčků vážím a chci jim dát to nejlepší, což znamená, prostornou nádrž, vhodné spolubydlící apod. Pokud chceš električky budiž- nebo se koukni na apistogamu - pandurky. Panduro oficiálně, je to, myslím . Měl jsem je a jsou bezva. Při správné péči jsou samci krásně modří. A pěkně se mi množily. Nejsou ani tolik chytlavý na kvalitu vody, ale pro vybarvení je nutná péče
Více druhů, tedy hejnovejch, proč ne, nic proti tomu, ale do dvojnásobnýho objemu. I když se nezdá, to akvo nebude žádná "velká" nádrž a to jedno pořádný hejno říkejme třeba centrální, bude pro pozorovací efekt daleko lepší než hejna dvě. I když budou hejna tvořena zajímavejma rybkama, tak ve finále se to jakoby rozprskne a při pohledu rozmělní a akvo se zdá jakoby prázdnější, i když je tam 30 ryb.
Ale dost už přemlouvání, co píšu, to mám odkoukaný a tak to na mě, vizuálně působí.
chlapy vy mě eště nakonec přemluvíte
chci mít více druhů ryb
chjo tje situace
jasný já plánuju ryby abych tomu přizpůsobil layout a celkkově stavbu akva, udělal skrýše, kořeny a tak, a je jasný že po zajetí třema ampulárkama tam nehodím 30 ryb, dám to postupně, nevím ještě jakou cichlidku zvolím, přeci jen ta kakadu je taková do červena, akara neutrální neona červeno modrá a červenoúska červená, chtěl jsem něco modrého aby to doplnilo barvy, ale neonů 30 nechci, jako velké hejno se mi nelíbí a vypadaj jako telata co se motaj v prostřed ohrady, raději udělám dvě hejna kdy budou ryby pospolu jako mám ted...mám neony pancéřníky a rasbory a každá skupinka krom krmení má vlastní život...to je prostě super je pak pozorovat ty rozdíly mezi rybami, rasbora sbírá s hladiny a neona čeká co spadne do středu a pancík sežere co dopadne na dno chtěl bych skaláry, ale je pravda že v tak malé nádrži bych je trápil potvůrky
Črvenoústky nee, to jsou plavci jako hrom a máš na ně malou rozplavbu a tu hejnovou kombinaci taky vyškrtni, jeden druh a pořádnou partu, to je cesta k pěknýmu pokoukání.
já mám pancků 5 a žádnýho typu řasy si ani nevšimnou
ale patentky jim chutnaj
Do začátků, uvidíš jak to půjde, ale nepřehat to už od začátku, bych volil jeden pár/trio cichlidek (bacha, ramirezky nejsou zrovna nenáročný ryby), jeden druh hejnových ryb, třeba ty neonky, ale mnohem větší hejno, klidně 30kusů. Lepší jedno velké, než dvě malé. Pancíky bych olil nějaké z menších druhů a větší hejno taky neuškodí, klidně kolem 10, záleží na velikosti zvoleného druhu. Někdy je méňě druhů více, udělá to i lepší efekt. Zmíněná kombinace může ve vysledku znamenat parádní podívanou.
Já před 2 dny zakoupil Pancéřníčky skvrnité a do druhého dne jsem snad bez řas. Jsou to skvělé ryby a ohromně mě překvapily
ahoj díky moc za rady, tak jsem malinko pokročil a po rozmýšlel, chci se ještě zeptat, je mi jasné tedy že cichlidky kakadu dám jeden samec dvě samice, protože mě však cichlidky opravdu uchvátili bylo by možné k nim přidat ramirézky 1+2 nebo jiný appistogrammy dle toho co seženu
ale líbí se ramirézka blue elektric + akaru zelenou jeden pár 10 neonu a 10 teter červenoústých a na zem 5 pancíků skvrnitých akva jak jsem již psal 80x35x45. Klidně se vzdám akary ale chci aby mi něco žilo na zemi v prostřed nádrže i u hladiny
a co tam tedy dat,jak rostliny tak ryby a jak se zbavit tech ras,procetla jsem toho hodne ale rasy jsou stale-))
Na Malawi je to malá litráž..
A čichavcům, nejspíš také. K těm zakrsláčkům třeba krevety caridina multidentata. Sice se nebudou množit, ale díky jejich velikosti by to šlo.
No vidis, a jeste jedna vyhoda, Thomaskam budou krevetky jiste chutnat
.
svetlo pridat nejde,je to ve zdi,klidne bych se i kytek vzdala,proto to malavi,a jeste radeji treba 2-3 rybky nez nejake hejno,libi se mi napr,pestrenec cerveny ,proste nejaky barevny klidny rybky
A zhruba do 10 krevetek Red Cherry by akvárku neublížilo ne? Neonky chci určitě minimálně 15 - 20 ks. Na tu Betty se asi vykašlu
Do 112l uz bych si troufnul i
rybicky.net/atlasryb/cichlidka_thomasova . Velice odolna ryba, je to Africanka, takze zadna citlivka na vodu, navic hodne mirumilovna ryba, snese se jich hejno a stejne snasi i jine ryby, ale zaroven dost durazna ryba na to, aby si uhajila mlade. V bezne vodovodni vode jich samo pribyva, staci krmit, mlade zvladaji i suche krmivo, i tak neco odchovas (nebo se spis odchova samo).
Pokud chces mit vic radosti nez starosti, tohle je ryba pro Tebe. A ze nevypadaji moc barevne? V prodejnich akvariich jsou nezajimave, nebarevne, nejspis se prodavaji hur nez ryby v pastelovych barvach, ale jak se Ti zabydli, jejich prouzkovani a neprouzkovani, plus svitive odlesky a nadherny lem na hrbetni ploutvi, tu krasu v nich najdes, toho bych se nebal, a rozhodne je na co se divat, protoze tohle je "premysliva ryba", ne nejaky podes litajici po akvariu jen proto, ze muze
.
Výška 60 cm je docela dost, to je jasný, že ti to osvětlení nestačí.. Chtělo by to posílit.. A pokud jde o ty ryby, zkus najít alespoň 1 která by se ti líbila a zbytek se doladí podle toho..
jak jsem psala 50x50 ,60 cm vyska,je to cca 60 litru,mam tam dve trubice t5(ty slabe)60 cm,bratr tam mel jen anubiasy nic jineho mu tam nerostlo a posledni dobou se mu tam udelala hneda rasa ktere se nemohl zbavit,tak s tim sekl a neveri ze ja s tim neco udelam-))je tam filtr venkovno jbl dekuji za pomoc
Ten tip si dostal od suxe
Za mě neonek (modrých) klidně 20 - 30, 10 pancéřníčků nebo pokud chceš nějakou hezkou barevnou dominantu místo betty, co třeba čichavec zakrslý a těch neonek jen 20. V jednoduchosti je krása
Může prosím dát ještě někdo nějaký tip na vhodné rybičky?
Těžko se radí takhle od stolu, musíš mít aspoň nějakou představu, která se potom dá doladit. Mrkni se do zdejšího atlasu, dej podrobný dotaz, zadej tam kritéria (velikost nádrže, vlastnosti vody, případně biotop) a uvidíš jestli si vybereš.
toto vse uz jsem procetla ale stale nevim,prosim o nejakou konkratni radu dekuji
0 13.11.2014 08:58 ln1111 – prosim o radu
ahoj,jsem zde nova a jsem zacatecnik,zdedila jsem akva rohove zakladny 50 x50cm a vyškou 60 cm,poradte jake ryby by se mi sem hodily,uplne nejradeji bych malavi ale neni to podminkou,dekuji za jakykoliv navrh,Lucie
důkladně rozmísti dekorace, úkryty, ty 3 samci potřebujou trochu místa - nejlépe je když na sebe nevidí. Možná bych doporučil dvě skupinky á 2 samice a 1 samec. Mnohem zajímavější sociální chování a samice se většinou vystřídají a nejsou ve stresu. Mnohem častěji se mi třely.
Bettu ještě nemám
jen jsem o ní přemýšlel. Prozatím mám jen ty pancéřníčky a toť vše a právě chci poradit co dál za rybičky.
spláchni betu do záchodu(nekupuj) a pořiď si 30 neonek.
Zdravím, můžu se zeptat, co by jste mi doporučili za rybičky do 112l akvária?
Prozatím tam mám 7x Pancéřníček skvrnitý, dále uvažuji o 10 - 15 ks Neonek modrých, 8 ks otíků, 1x Betta a ještě něco k nim? Nebo nějaké jiné ryby? Díky za tipy
Přidat reakci
1 ...... [65] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199751x