Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Tetra se bude hodit +- biotopně. Jinak je to asi jedno. Pokud zvolíš nějaké micro razbory/dania můžeš jich dát víc a mít větší hejno. Já mám třeba slabost pro drobnoústky které se k malým pancéřníčkům hodí také.
Razbora Espeho by se hodit mohla.
Vypadá to dobře a bude větší akvárko. Snad to nebude trvat dlouho.-). Dostal jsem rozum a vyměním celou posádku té svojí 54. Otázka zní i s prosbou o radu, co se hodí líp k prťavejm pancéřníčkům. Tetra ohnivá nebo Danio, resp. Razborky. Když já na ty kluky fousatý prostě nedám dopustit......-)
Není zač. Klidně ještě mrkni tady do atlasu
rybicky.net/atlasryb/hledat/
Vyplň si políčko min. velikost nádrže (čistý objem).
Vyber si, které se Ti líbí a pak se zeptej, jestli k sobě půjdou.
Děkuji za dobrý tip. Myslím že se tím budu řídit.
Ve 120l bude vypadat pěkně jedno hejno těch modrých neonek a k nim třeba nějaké menší pancéřníčky na dno + menší párová ryba (jihoamerické cichlidky)
0 23.04.2019 22:08 Jirka1987 – Neonky modré
Ahoj rád bych se zeptal jaké rybky se hodí k neonkám ? Budu teprve AQ pořizovat ale rád bych měl dopředu tohle rozmyšlené. Plánuji také nasadit jednu nebo dvě neritiny. AQ bude mít cca 120 litrů vody.
Cichlidy ramirezovy mám, electric blue i klasiku, pár. Jsou to úžasné ryby, krásné, velmi klidné, jen zpočátku se proháněly, jiných ryb si v podstatě nevšímají. Jsou to klenoty mého akva
Bacha na ramirézky zas tak jednoduchá rybka to není.
Hned jsem mrknul, a co ta cichlidka co jí tam máš, vypadá taky moc hezky
Možná jsem větší neměl psát, spíš nějakou výraznou, dominantní, proto mě napadla ramirezka, možná ve formě elektro blue, ale líbí se mi i klasika. Budu uvažovat i jiné cichlidce, ale akary me začaly lákat taky
Akarky zelené jsou super, mám je taky
Moc děkuji, mám nad čím přemýšlet, akary mě vůbec nenapadly, nic o nich nevím, nikdy jsem je neměl. Ale všechno je jednou poprvé. Díky všem
Ramizerka není špatná volba. Ale máš v akvárku poměrně dost ryb. Mě se třeba líbí akarka zelená. Tu bych zvolil. Ale šel by třeba i čichavec medový, ale to není "větší" rybka. Zde výpis své požadavky, určitě pomůže
rybicky.net/atlasryb/hledat/ Můžete mi prosím poradit větší párovou rybu do 112l společenské nádrže? Přemýšlím nad cichlidkou ramirezovou. Chtěl bych k těm mým drobkům něco většího. Nádrž je dost zarostlá. Viz prezentace. Díky za rady...
Starší reakce
A co tmavopruhé? To zase nikde není....
Záleží na konkrétním druhu. Třeba d. perlové je sice malé ale je to celkem torpédo.
Tetry ohnivé vypadaj taky pěkně.-) Co do malýho Dania? Mám tam plexi kryt (kvúli světlu), takže by nebyl leteckej den.-)))
Tak stavy bych doplnil. Čichavců je hodně druhů a nemám s nima zkušenosti, to ti bude muset poradit někdo jiný.
No tak tam bych klidně přesunul všechno. A sem dal pěkně hejno razborek, teter ohnivých nebo neonek modrých a na dno partu nějakých malých pancéřníčků.
Ancistruse bych tam nenechával. To jsou v dospělosti velké ryby. Jak velká bude ta větší nádrž? Nebylo by nejlepší tam přesunout veškerou osádku?
A nebo jinak Pacéřníčci půjdou s Tetrama do velkýho a nechám s těma Parmičkama oba Ancistry nebo jednoho.
To je taky možnost. Ty pětipruhý jsou nádherný a k nim nějaký barevnější. Pancéřníci jsou už jen dva.-
(
To je těžký, když na parmičky samotné je to celkem malé. Máš nějakých 45 litrů vody...
Jinak bych ti doporučil parmičky dokoupit než tam dávat další druhy.
Parmičky zůstanou, je jich 6. No a k nim chci ,,něco,,.
Tetry měděnky a ty 2 přeživší červený půjdou do velkýho.
Ta kombinace ryb by nemusela být problém, ale máš malou nádrž na tři druhy hejnových ryb.
Nebude
Zdravím,
budu dělit osazenstvo do dvou akvárek a v tom menším chci nechat ty pětipruhé parmičky. S nima hodlám chovat Pancéřníčky a rád bych přidal modré neonky. Bude to fungovat?
Starší reakce
Nene..
ja je snad zitra pujdu nekam do akvaristiky najit
uz ted me zajima co se mi to vlastne libilo
myslela jsem,ze je to prmicka ale nenasla jsem ji
Mix barev ano, ale 20 bude moc. Já hrozně nerad radím vhodný počet ryb do akvária. Ideální je přidávat ryby postupně a sledovat, co to s akváriem dělá.
Takze muzu mit placnu 20psrmicek ale mix barev?
Ty parmičky se prodávají ve více barevných variantách.
Tady najdeš fotky minimálně tří:
rybicky.net/atlasryb/parmicka_ctyrpruha
Ale barevná varianta nic nemění na tom, že to je jeden druh a utvoří společnou skupinu.
Ja jsem s tim v pohode-kolik se jich tam vejde?
a kdyby mohlo byt vic barev spolu-tak nrmam problem
Ty nic pancéřníčkům neudělají. Ale musí jich být alespoň tak 10 aby se zabavily mezi sebou a nezlobily.
Které?
Přidat reakci
1 ...... [19] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199751x