Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 157 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2010 18:24 Muž 720Martin720 [1] - Živorodky
Ahojte co bych ještě mohl mýz za ryby?
Mám:
3 páry pavích oček
10 mladých pavích oček
2 neonky
A jednu rybu nevím jak jse jmenuje má takovou jak kdyby do šeda barvu a uprostřed černý pruh podél těla

Co bych ještě mohl chovat voda je tvrdší protože nemám test na to abych poznal jaká je :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2010 16:09 Muž Yirka [9196] – Re: Premda84
O to lépe půjdou skaláry. Ale dobře. Já jsem jen reagoval na to že by to mělo skalárám nějak škodit. To při dobré údržbě zavedené nádrže ne. A pokud tam dáš velké dospělé kusy, budou vegetovat vedle sebe, jen se ti holt nebudou množit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2010 16:01 Muž Premda84 [0] - Živorodky – Re: Yirka
No to je hezké, ale já bych se rád krásou Pavích oček spíše kochal než je nechal sežrat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2010 15:57 Muž Yirka [9196] – Re: Premda84
Proč myslíš, že by se to skalárům nelíbilo. Ty budou nadšeny pravidelným přísunem živé potravy. Já gupky se skálárami chovám cíleně jen z tohoto důvodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2010 15:54 Muž Premda84 [0] - Živorodky – Co ke Sklárám?
zdravím,
předem se omlouvám pokud se to tady už řešilo, ale chtěl bych se s Vámi poradit co do 112l akva k 1ks páru Skalár amazónských...? Líbí se mi Paví očka, ale tím pádem by asi zase nešly Skaláry... určitě chci 2-3 ks Ancitrusů, velice se mi líbí Pancéřníček Panda - a co dál? Anebo místo Skalár nějaké menší Cichlidky? díky za tipy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2010 15:48 Vagy – Hodí se k sobě do 60 l akvária?
Zmizeli mi 2 samečci paví očka, takže je asi něco špatně. Teď mám toto osazení:
5 ks tetra černá
1ks bojovnice beta
4ks neonka
1ks krunýřovec
2ks paví očko (páreček)
6ks parmička pětipruhá
Děkuji předem za názor.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 20:57 Muž zbysek@kamucha [0] – Re: Eff
Děkuju moc za nazor :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 18:39 Žena katterinecka [2146] - Rostliny
RE:Eff Hlavně aby omylem místo modré neonky nekoupila tetru modrou, ta je zase větší :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 16:50 Muž Eff [417] - Rostliny – Re: Kamucha
Nepůjde to.

2x Čichavec medový (Trichogaster chuna)
2x Čichavec perleťový (Trichopodus leeri)
1x Krunýřovec sp. gold long fin (Ancistrus sp. gold long fin)
6x Neonka červená (Paracheirodon axelrodi)
2x neSkalára amazonská
6x neSumeček sklovitý (Kryptopterus bicirrhis)
1x neSumíček indický (Mystus vittatus)

Pro skaláry a Sumíčka idického je to malé.
Sumečky sklovité pouze pokud plánuješ proudící vodu jako v potoku.
Skončil bych tím, že bych přidal neonky na konečný počet cca 12 a místo těch tří nevhodných duhů úklidovou četu menších pancéřníčků rodu Corydoras (např. 5-6 kusů).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 16:19 Muž zbysek@kamucha [0] – Půjde to?
Zdravím všechny, jaký je názor na sestavu v tomto zatím plánovaném akváriu? rybicky.net/nadrze/8743 Předem díky za reakci.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 13:06 Muž Eff [417] - Rostliny – Re: Bodlak
Pokud jde o neonky, tak raději neonky modré, jsou cca poloviční velikosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 10:42 Muž Bodlak [21]
dobry den, mam akva 54l, chci se zeptat za by mi akva ustalu 8-10x neonka,6x razbora espeho,1x ancik...dik za nazory :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2010 12:07 Žena Linduš [166] – Re: Eff
mockráte děkuju za všechny rady potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2010 11:54 Muž Eff [417] - Rostliny – Re: Linduš
rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_cantonensis_var_crystal_red
rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_caridina_cantonensis_var_bee

Pozor, ty mikrorasborky barmské jsou ještě plašešjší než galaxy. Ovšem v čím větší nádrži jsou umístěny, tím s větší jistotou se po ní pohybují. Mě se cítily ve své kůži až když jsem je umístil do 270l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2010 11:44 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: Eff
...ve které jsem si nic netušíc přinesl Sidovy dvě Japoniky...
Taky jsem nic netušil! :-| :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2010 10:33 Žena Linduš [166] – Re: Eff
hihi, dárek od sida :-)
no, tady je skutečně problém sehnat i krevetky, občas se objeví cherry (teď v jednom zverimexu měli celé 4). razborky vůbec nehrozí, většina zverimexů podle informací mají svého velkododavatele a ten razborky nevede. a objednávat ryby přes internet, to je pro mě trochu silné kafe.
ale myslím, že s tímhle pánem to půjde. prý i pravdivě radí, což je vzácnost.
nuž dobře, s krevetkami jsem naprostý začátečník, jestli jsou krystalky vhodnější, mrknu na ně.
mohl byste mi ještě prozradit, jestli jsou ty černé tady v atlasu? asi špatně koukám, ale nevidím o nich zmínku stydim
razborky zcela určitě barmské, ty galaxy si tedy rozmyslím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2010 00:35 Muž Eff [417] - Rostliny – Re: Linduš
No malé.. je to asi minimální rozměr, ve kterém dokážou mikrorazborky barmské a galaxy jakž takž v klidu existovat. Myslím že vhodný počet by byl 8 + 8 nebo 10 + 10 (když už ty dva druhy mají být namíchány, osobně bych volil spíš jen jeden z těch druhů. Jen by mě zajímalo, který z těch druhů je u nás nesehnatělný, Já jsem míval oba druhy pohromadě, dokud jsem Galaxy před půl rokem nevyhandloval se Sidem za obří hnědovku, ve které sjem si nic netušíc přinesl Sidovy dvě Japoniky :-P
Ty dva druhy krevetek, mno, Japoniky budou asi trošku důraznější, ale snesou se. Možná bych raději namíchal cherry a černé či červené krystalky. Krevetek se dam vejde dosti, pokud jde o cherry, 50 bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2010 19:53 Žena Linduš [166] – otázečka
zdravíčko zkušení, už mám zas otázku stydim
povedlo se mi sehnat kontakt na akvaristu, který by mi měl pomoct sehnat osádku do akva (tady nesehnatelnou)
nádrž je 54l (tak 50 čistých) a chtěla bych zkombinovat krevetky cherry a japonské + mikrorazborky barmské a galaxy.
nebude jim to malé? a hlavně bych potřebovala vhodné počty kusů do takového prostoru.
šup sem s názory potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.01.2010 12:19 Usine – Re: mike
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2010 09:02 švíco – Re: mike
U mladého kusu by to problém být neměl (dočasně). Spíš si dej pozor na jeho náraočnost co se parametrů vody týče... navzdory všem pramenům, které uvádějí, že může žít i ve sladké vodě, bych rozhodně přisoloval dle doporučení zahraničních webů o čtverzubcích... Pokud nechceš, aby ti strádal a po nějaké době uhynul, tak je ta sůl opravdu nutná (mořská, bez jódu). Musí mít dokonale zaběhnutou nádrž, sebemenší obsah dusitanů a amoniaku ho zahubí a to dost rychle... Potřebuje pravidelně šneky, jinak mu přerostou zuby a nemůže přijímat potravu.... je náchylný k nemocem v důsledku stresu při přepravě a z nového prostředí... Při přechodu ze sladké do brakické vody použij překapávací metodu....
Je to fakt náročná rybka, pořád ho chceš? :-O
Jinak do 54l by byli naprosto dokonalý čtverzubci trpasličí, kteří tak nároční nejsou a určitě jim bude velikost nádrže víc než vyhovovat. Vodu chtějí pouze sladkou, ne brakickou...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2010 23:49 Muž Farrael [28] - Živorodky
No dle atlasu ti ještě čtyřicet litrů skoro chybí. Tam se píše devadesát. Ale mladého jedince by tam chovat šlo, než seženeš větší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2010 23:46 mike – mužu mít čtverzubce zeleného v 54l
Prosim o radu jestli muzu mit čtverzubce zeleného alespon jednoho v 54l predem dekuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2009 14:55 Bexi
i když ta bojovnice by tam ještě mohla být
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2009 14:54 Bexi
to už by jsi měl slušně přerybněno...já mám ve stejném akvárku 11 rybek a jsem naprosto spokojenej
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2009 14:50 Muž falco1992 [0] – muzou byt s polu
ahojte vsichni, mam akva 112 l, mam tam uz 14 neonek,5 black molly a 3 anciky, chci jeste 7 teter krvavejch a naky pancernicky, snesou se spolu ? jeste sem premyslel o okrasnym sameckovi bojovnice ? slo by to ? dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2009 00:10 Muž PaDa [6079] - mřenky a sumci – Re: Veya007
Z těch parmiček není vůbec vhodná ani jedna, ancistrus v takhle malém akvárku může být jen než vyroste, takže co pak s ním, že? Paví oka asi ano, na ty molly to bude také časem malé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 23:48 Veya007
Takže Aqua 54 L: 2x ancistrus( hnědý sameček, žlutá samička)
4x paví očko ( dvě samičky, dva samečci)
13? x miminka pavích oček
parmička žraločí + parmička červenoploutvá
2x molly (samička, sameček)

MŮŽE BÝT? NEBO ŠPATNÁ SKLADBA OSAZENSTVA???? stydim

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2009 20:20 Lin – Re: Haimdol
zkusím, děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2009 20:16 R Muž Silent [5949] – Re: Lin
To je problém. Většina malých ryb je hejnová. Zkus něco pohledat tady v atlase.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2009 20:09 Lin – Re: Haimdol
a jej, takže pancéřníčky škrtám. škoda, v barevných variacích by byli super.
co jiného tedy na dno, aby to bylo malé a stačili by dva?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2009 20:05 R Muž Silent [5949] – Re: Lin
Můžou se smíchat podobné druhy. Minimální počet by měl být alespoň 6 ks.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2009 20:00 Lin
ahojky, mě by zajímalo, jestli se můžou smíchat různé druhy pancéřníčků, nebo musí být stejní?
a kolik by jich mělo v akva být, aby se cítili dobře?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2009 22:27 Muž pancéřníček [168] – Re: kilo
Pancéřníčci a dánia jsou hejnové rybky,pancíků si dej aspoň 4 kousky a dánií 6 a když se vzdáš gupek klidně i víc(přiměřeně) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2009 14:50 kilo – Re: Farrael
no neviem môže byť na začiatok takato kombinacia:
4 gupky
2 x panciernik
2 x dania
1 x mečúň mexický

akvarko je 60 L.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2009 19:26 Žena zelvik58 [22] - Sumci – Re: Bob66
Ti čichavečci jsou choulostiví,potřebují mněkčí vodu,k těm živorodkám se nehodí,ale nějaké hezké pancéřníčky určitě :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2009 19:13 Žena basa1313 [18] - Parmičky
no ja by som tam tych panciernickov dala aspon 5, gupky by som tam nedavala potom sa toho nezbavis, mozno radsej 5 danii :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2009 18:38 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: kilo
Do 60L bych doporučil 6-8ks nějakých menších pancéřníčků, gupky 1+2, buď pár mečovek nebo platy a pár čichavce zakrslého i když není zrovna vhodný pro začátečníka X-) Nebo místo živorodek hejno rasborek ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2009 09:55 kilo
ano v češtine je to čichavec, no neviem, číže mečovku v žiadnom prípade??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2009 09:50 Muž Farrael [28] - Živorodky – Re: kilo
Gupky ok. - ale nedávej jich moc. Stačí pomalu dva samečci a čtyři samičky. Za čas jich bude tolik, že nebudeš vědět co s nima.
Guramy?! - Doufám, že tím po slovensku myslíš nějakého čichavce a ne tohle - rybicky.net/atlasryb/gurama_velka
A mečovku mno to můžeš taky, ale už bych ji tam asi necpal k těm gupkám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2009 09:24 kilo
no uvažujem o gupkách, guramách a neviem čo vhodný mečúň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2009 09:23 Muž Farrael [28] - Živorodky – Re: dvorak
Mno šest gupek bych k těm neonkám určo nedával. Krunýřovec sám o sobě vyroste. Gupky jsou prasátka a neonky zase náročné na kvalitu vody ;-) Já sice mám mladé živorodky v padesátce k neonkám, ale ty jsou tam jen na dorost, protože 25tka by je už nezvládla, pak pujdou pryč - vyberu si akorát nejhezčí gupku pro budoucí chov ;-)
Jinak můžeš skusit třeba i hejno parmiček schobertových třeba, jsou hezky vidět. Furt něco hledají k snědku a jsou to živé rybky. Či parmiček nádherných.
Dál můžeš zkusit páreček Čichavce zakrslého, nebo medového. Oba jsou menšího vzrůstu a je zajímavé je pozorovat.
Až budeš o tom něco vědět, tak pak si můžeš pořídit třeba Cichlidky, ale to až budeš mít nějaký ten čas s akvaristikou za sebou.
Jinak na dno pancéřníčky a dva ancíky.
A vzhledem k tomu, že jsi začátečník, bych ti neonky nedoporučil. Dokáží být pěkně náročné, když na to přijde ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2009 09:16 Muž dvorak [94] - Rostliny – Re: kilo
Tak pokud jsi opravdu začátečník,měl by sis přečíst nějaké články o akvaristice.Některé články zahrnují i jaké a kolik ryb je vhodné pro začátečníka.
Podle mě do 60 l akvarka by se hodili na dno
2 krunýřovci,2 Pancéřníčci
Pak
10 Neonek
6 Gupek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2009 09:09 kilo – Kombinacia a počet rýb v 60L akvarku
Začínam s akvaristikou, kupil som si 60 L akvarko a potrebujem informaci s akou kombinaciou rýb a počtom rýb môžem začať. Vopred ďakujem za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 21:51 whatisis – Re: Al
no to je ale sest. neoniek mas malo. je to hufova ryba. dobre sa citi ked je ich viac. min 9...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 21:23 Al – 54 l
co tak koukám na 54 litrové akvária tak většina akvaristů maj celkem dost rybiček. Já mám 7 rybiček a chtěla bych si koupit ještě. Mám 3 neonky, 2 moly a jednoho krunýřovce. Můžu ještě náké?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2009 15:11 Muž Romy [1839] - Cichlidy – Re: Ja
Také jsem psal v 90%... ;-) Možné je všelico.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2009 08:37 Ja
Modrý samec je asi tříletý, červený samec byl přidán letos v létě. Právě výměnou za samice. Pořád se rvaly, v akva byly neustále bety bez ocasů a podobně. Tak šly pryč. Je ale pravda, že v akva jiné ryby nejsou. V každém případě mám na 110 litrů dva samce a nervou se, neimponují si ani si nijak neškodí. Každý má svojí polovinu akva a potkávají se jen občas u krmení. Někdy mi naopak dá práci je tam najít, protože pořád někde něco loví v hustém porostu.

Tím nechci říkat, že dva samci k sobě jdou vždy bez problémů. Chci tím je říci, že to jde, není to nesmysl a že to může fungovat. A vypadá to lépe, než se samicema.

Romy napsal: V 90% je to nesmysl mít dva samce a ještě na 112 l hrubé litráže.Samozřejmě vyjímka existuje,a to v případě sourozenců na sebe zvyklých,a ani tady to není pravidlem.Falco si myslím je v obraze a dobře ví...
To falco:Crossocheily bych vypustil,ta tvoje nádrž jim bude malá,sice máš 112 l,ale jen hrubých,po osazení dnem,rostlinami,atd...ti zbyde sotva 90 l.Já mám 4 Crossocheily na 540 l čistá litráž asi tak 480 l.Ostatek bych nechal,mollyny si s naplněností nádrže poradí samy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2009 00:33 Muž Romy [1839] - Cichlidy – Re: Já
V 90% je to nesmysl mít dva samce a ještě na 112 l hrubé litráže.Samozřejmě vyjímka existuje,a to v případě sourozenců na sebe zvyklých,a ani tady to není pravidlem.Falco si myslím je v obraze a dobře ví...
To falco:Crossocheily bych vypustil,ta tvoje nádrž jim bude malá,sice máš 112 l,ale jen hrubých,po osazení dnem,rostlinami,atd...ti zbyde sotva 90 l.Já mám 4 Crossocheily na 540 l čistá litráž asi tak 480 l.Ostatek bych nechal,mollyny si s naplněností nádrže poradí samy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2009 23:57
falco1992 napsal: Ty bojovnice to tak myslim, to samozrejme nechci dat vic nez 1 samce, to je nesmysl, )

Proč by to byl nesmysl? Mám v akva dva dlouhoploutvé samce a jsou naprosto ok. Dokud jsem měl i samice, praly se, pořád nějaké okousané ploutve, samé problémy. Teď mám jednoho modrého a jednoho červeného samečka a klid a pohodu. V akva je hodně rostlin a samci jsou ok, žádné praní. To samice se honily více.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2009 19:02 Muž Honz [7] - Tetry
zmenši počet :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [157] ...... 184 185

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199751x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120?od=7801