Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 33 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2017 17:50 Žena tramtra [3295] Re: rybickar
Přesně tak, pěkně pomalu nech zabíhat akvárko, chce to hodně zeleně a čas.
Na dno pár Ramek (já bych tam teda ty amazonky nemíchala). Klidně by tam mohla jít i Hlavačka zlatopásá, ale ať to zase nepřerybníme :-), někdy je míň víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.11.2017 16:55 R Muž romant [28001] Re: rybickar
Na čichavce a zvláště meďáky to prozatím nemáš, to samý otíci, to jsou rybky do pořádně zaběhnutých nádrží, ne dříve než za dva měsíce, o ramkách by se dalo napsat to samý. Partu razborek, za mě rybicky.net/atlasryb/razbora_espeho v počtu 20 kousků jako první ryby, to ano. Ancáky bych zavrhnul, budou-li tam do budoucna čichouni atd. To akvárko musí nejdříve pořádně zarůst zelenou hmotou a zvláště čichouni uvítají rostliny až u hladiny, přidej tam i nějaký plovoučky, to mají rádi a budou ti dobře držet event. houpající se N láítky, ale pozor, nic není nekonečné, bez pravidelných výměn vody se neobejdeš, stavíš tu osádku do větší starostlivosti(nic proti tomu).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2017 16:30 Muž rybickar [16] - Společenské nádržeRe: tramtra, Anthrax
To se mi začíná líbit;)...

Čili

2x čichavec medový (pár)

? X razbora henglova/klínoskvrná / může být i jiná hejnová rybka, danio perlové, neonky červené,...?

Prosím o počty ks.

Šlo by ke dnu dát ještě něco?: Třeba ty ramirezky nebo kakadu?

Případně otíky, či ancistrusy?;)

Lze od některých ze zmiňovaných rybek očekávat přímo v nádrži odchov? Dalo by se tam případně něco takového dát?

Díky. Věřím, že to vyladíme;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.11.2017 14:52 Žena tramtra [3295] Re: rybickar
Na perlovku v 90 litrech rovnou zapomeň, i když se ti libí. Pořiďsi ty čichavce medové jako dominantu a k nim hejno nějakých razbor, třeba Hengelových nebo klínoskvrnných, ve velkém hejnu super ryby.
Nebo jak píše romant jednodruhovku s těmi parmičkami (nádherná, čtyřpruhá, mechová) když jim budeš dopřávat zelený krmení, nechají třeba rostliny na pokoji. ;-)
Edit: K těm čichavcům mě napadl ještě okouníček sklovitý, větší hejnko...nemuseli by se bát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.11.2017 14:37 R Muž romant [28001] Re: rybickar
Nejkrásnější jsou jednodruhový nádrže. Osádka tvořená rybkama menšího vzrůstu, ale v náležitých až překvapivých počtech. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.11.2017 14:18 R Muž Anthrax [4934] Re: rybickar
Perlovka by ti asi všechno ostatní sežrala a zničila. Jestli chceš velké ryby pořiďte si větší akvárko. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2017 14:11 Muž rybickar [16] - Společenské nádržeRe: Jifi, Tudy, Anthrax
Já vám nevím.

Když ne 10cm, tak aspoň 8cm;)... chtěl bych tam nějaký dominantní druh, možná páreček, který upoutá pozornost.

Co soudíte o Perlovce červené, Čichavci medovém,... Další tipy?

Akara zlatá se zlatá sice jmenuje, ale nevypadá tak;)

Když píšete nějaký druh (viz dánio), která máte konkrétně na mysli?

Proti "kakaďákům" nemám nic, jen nejsou tak krásní (aspoň pro mě), jako třeba Ramky (ve všech současných variantách;)...

Co se parmiček týče, vnímám je taky jako mrchy, co kousnou do čeho mohou;)

Házejte na mě klidně další kombinace. Budu moc vděčný;)...

Je jasný, že platy se můžou rozmnožit a detritit o to víc,... ach jo,... jak jen si vybrat :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.11.2017 16:53 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Tyrael
Ty parmičky čtyřpruhé/mechové jsou docela potvory. Jak jich je dost, tak si sice moc jiných ryb nevšímají, ale zato ožírají rostliny. A to jim dávám z 50% krmiva pro býložravé ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2017 16:47 Muž Tyrael [1] - raci, krevetky, menší rybkyRe: rybickar
Mě třeba teď zaujala parmička mechová, viděl jsem je v akvaristice a je to nádhera. Jen ke mě to bude opět nekompatibilní:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2017 11:21 Žena tramtra [3295] Re: rybickar
ahoj, dánio perlové je krásná rybka, ale malinkatá, jestli chceš něco dominantnějšího, zkus mrknout na parmičku nádhernou a k nim na dno klidně toho ancistruse. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2017 08:02 R Muž Anthrax [4934] Re: Tudy, rybickar
A co místo ramek kakaďáky? Přeci jen je to méně náročná rybka. ;-)

U těch plat je problém, že když koupíš jednoho kluka a dvě holky, tak ti v tomhle počtu moc dlouho nevydrží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2017 06:26 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: rybickar
Ramirézky 1 pár (nebo jiné Cichlidky - Akara zlatá je také moc pěkná), nahoru Dania 25 ks, Ancík bude likvidovat případné jikry, takže dno bych nechal jen Cichlidkám nebo přidal hejno Otíků 6-8 ks.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2017 06:14 Muž Jifi [675] Re: rybickar
Na ryby okolo 10 cm si pořiď větší akvárko.
Ta dania perlová jsou hezká. Takové hejno kolem 30 kusů je fajn.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2017 23:38 Muž rybickar [16] - Společenské nádrže – Rybky do 96 l (80x40x40)
rybicky.net/nadrze/27767

Do výše uvedené nádrže o čistém objemu cca 96 litrů hledám krásnou osádku. Procházím atlas, zkouším si představovat různé kombinace, ale ne a ne se rozhodnout. Prosím o trpělivost při čtení, berte to jako úvahy;).

Líbil by se mi nějaký dominantní výrazně barevný druh (okolo 10 cm), který když si to přeplave sem a tam vzbudí pozornost, ale nebude to žádný plašan;)... Ideálně v rudé, zlaté nebo oranžovo, červené barvě...

Viděl jsem např perlovku (bimaculata)..., čichavce medového,... perleťového (není zrovna zlatý, ale možná bych mu to odpustil)

Dosud jsem choval ancistrusy, platy, paví očka, neonky černé, červené, cichlidky ramirezovy, nárazově nějaké tetry, - žily, ale dosud neměly dost prostoru.

Mám slabost pro cichlidky ramirezovy, a vždy jsem si představoval, jak se mi je podaří ve společenské nádrži pozorovat při tření, hlídání jiker, a kdoví třeba z těch jiker něco uvidím růst přímo v nádrži... (eventuelně bych zkousl nějakou jinou hezky vybarvenou cichlidku, třeba papouščí...

Líbí se mi také platy (zlaté nebo mickey mouse), ale už jsem byl upozorněn, že si spolu moc nerozumí, ikdyž mám pocit, že 1 samec a 2 samice by na tu litráž nevadily?...

Víc než pancéřníčci se mi líbí ancistrusy, a i u těch jsem si představoval malé potomky v nádrži (v kořenu mám jakousi jamku, kde by se jim snad dařilo naklást jikry)...

Z ryb, které jsem zatím nechoval mě zaujaly i dánia perlová,...

Jak už jsem dřív psal, rád bych pokud budu nucen upustit od Plat (a živorodek obecně), aby se mi něco občas v akvariu rozmnožilo/vytřelo a případně i rozplavalo a žilo to;)

Pokud vám při čtení vyvstaly v hlavě nějaké možné kombinace sem s nimi. Rád se inspiruji.

Rád bych to měl pěkné, netrvám na tom aby ryby pocházely z jednoho biotopu, jen aby si vzájemně nevadily, byly zajímavé k pozorování a pokud možno se daly snadno rozmnožit (Budeli to nutné, výtěrku bych se pokusil zařídit, i když zatím nevím pro jaký druh;)... Pokud se navíc podaří vybrat do hotové kombinace nějakou rybku, kterou jsem zmínil budu rád.'

Díky všem kdo přijdou s nějakou kombinací...

PS: Co se mi nelíbí: Bojovnice, mečovky, molly,...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2017 21:43 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Tudy
Lorikárie co jsem měl já (druh netuším), byly nejlínější ryby co jsem kdy měl. Pokud jsem chtěl odkalit na místě kde zrovna byly, tak jsem je nejdřív musel rukou posunout. Skoro vůbec jsem je neviděl se hýbat. Ale řasy žraly pěkně, to se musí nechat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2017 21:28 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Amatértom
To nevím, Lokarie nemám, 3 samce Akary. Ale mám 2 Ancíky - samice a ty se docela prohánějí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2017 21:11 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Tudy
Jak se k sobě ti samci chovají ? Já myslím, že mám taky dva samce a nijak si neškodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2017 19:48 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: romant
Dle Atlasu, 1 samec a 2 samice. 3 ks u malých ryb kde není ještě rozpoznatelné pohlaví pro větší šanci. Ale člověk také může dopadnout jako já, se 3-mi samci
Takže raději 4 ? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2017 19:42 R Muž romant [28001] Re: Tudy
Proč tři ty lorky? V jakým poměru?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.11.2017 19:41 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Faire42
Obávám se, že s krevetami a raky by to nefungovalo, po svlečce by je mohli zranit nebo i zabít. Lokarie je dobrý tip, kvůli krevetkám musím poupravit i svůj názor na párové rybky, moc vhodné asi nebudou...
Takže jak psal Jifi, větší hejno a na dno třeba tu Lokarii (3 ks).
Edit: větší", pěkně zbarvenou rybku na koukání. Nenapadá mě nic, co by této charakteristice odpovídalo a zároveň nelikvidovalo krevetky, možná někdo jiný bude vědět.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2017 17:24 Muž Faire42 [37] - Z donucení miníčkaRe: Tyrael
Co třeba rájovce?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2017 15:43 Žena lenkalor [583] Re: Tyrael
Myslím, že teplotu můžeš zvednout i na pěkných 22-23 stupňů. :) To by ještě rakům vadit nemělo. Ale opravdu tam na výběr moc nemáš. Velcí čichavci v páru nedělají dobrotu a navíc by jsi asi musel sehnat zdejší odchov, aby byly otužilejší.
Ancistruse si tam nedávej, bývají s ním problémy. Co tyhle rybky ? Ale asi nejsou moc akční. rybicky.net/atlasryb/lorikarie_kopinata
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2017 14:03 Muž Tyrael [1] - raci, krevetky, menší rybkyRe: Tudy
Díky. Já to tu právě pročítal. Ale potřeboval bych nějakou další inspiraci, pohled někoho zvenčí. neznám všechny rybky, neznám jich vlastně moc, procházím atlas a diskuze, ale třeba někdo má tip na rybku do mých ne úplně ideálních podmínek.
- Mě právě napadli Ancistrus a Otocinclus.
- Ještě jsem dostal tip na sekernatky, ale na ty je to studený.
- Na Parmičky černopruhý mi to přijde krátký (80cm).
- Duhovka Herbertova je nádherná a teplotu by asi snesla. Akorát abych na ní neměl moc nízký pH. A nevim jak moc by si pochutnávaly na krevetách. A navíc je hejnová.
- Duhovka akvamarínová, ty Duhovky se mi zalíbily. Tahle má prý snadnější chov. Ale zase chce prý spíš delší akvárium, třeba 120cm.
- Čichavec modrý se mi taky líbí. Ale na toho už by to asi zase bylo moc studené, ten potřebuje spíš nad 24°C.

to Jifi: já vím, to stoprocentně je, hezké, ale dětem se rybky opravdu líbí a chtěl bych tam pro ně nějakou "větší", pěkně zbarvenou rybku na koukání. Ale zase nechci celý akva pokazit. A nechci být jako ti lidé, co přijdou do akvaristiky, ukážou a řeknou, chci tu žlutou.

Teď jsem přenastavil teplotu na 21,5°C s tolerancí 0,5°C. Takže když to dosáhne 22°C, zchladí se to na 21°C. To mi přijde ještě pořád dost velký výkyv, zvlášť když se opakuje třeba několikrát denně. Tak asi zmenším tu toleranci, aby to bylo třeba nastavený na 21,8°C +-0,2°C. Takže 21,6-22°C. To mi přijde už takový bez výkyvu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   06.11.2017 18:35 Muž Jifi [675] Re: Tudy
Já myslím, že i bez párových rybek je akvárko hezké ;-)
Měl jsem jen hejno 30 danií perlových v akvárku 80*35*40 cm a byla to paráda. Nic tam nechybělo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2017 16:57 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Tyrael
Důkladně si přečti toto vlákno, rozhodni se pro počet a druh ryb, je to tu mnohokrát popsáno a v různých kombinacích. Až budeš mít vybráno, dej vědět, někdo určitě poradí. Jinak 20-21 st je pro většinu tropických rybek málo, chtělo by to přitopit nebo výběr druhů zaměř na ty chladnomilnější.
Edit.: Chybí Ti párové rybky, 1-2 páry ke stávajícímu počtu by bylo akorát, ale tady se bojím o krevetky. Takže buď to, nebo klidně těch Razbor 40 ks a 10 Pancéřníčků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2017 15:44 Muž Tyrael [1] - raci, krevetky, menší rybky – nějaké nové rybky do 150l akvárka
Prosím o radu.
Budu porizovat vetsi akvarko, z 50l na necelych 150l, takze furt nic extra velkyho, ale uz mi to prijde rozumnejsi. Vetsi se aktuálně fakt nevejde. Rozmery budou 81*36*50, (sirka,hloubka,vyska).

Az se vsechno zabehne, tak jsem myslel, ze by se hodilo tam dat nejaky větší než malý rybky? Co krunýřovce? Bud nejaky mensi Ancistrusy (tam se bojim, že jim to bude malý a možná nevhodnej příliš jemnej písek (0,3–1,4 mm)?), nebo jsem premyslel nad otocinclama? Neco co by spasalo bud rasy, nebo zbytky po ostatnich. A neco co by se sneslo s ostatnima a nesezralo je to.
Nebo uz bych tam pak nic nemel pridavat? Prijde mi, ze by to pak nejakou vetsi nez miniaturni rybku sneslo.
Poraďte jestli a co by se tam hodilo.

Teplotu udržuju cca 20-21°C.

Bude dost podobne zarizeny jako to co uz mam, skoro stejne rybicky.net/nadrze/25860 ). Vsechno chci prendat ze staryho do novyho. Je mi jasny, ze to neni ideal. Po predelani budu muset menit kazdy den radeji cast vody. Ale filtr zustane, JBL e701. Takze ten bude zabehlej. Nejvetsi zatez pro ryby , krevety a raky bude krome samotnyho transportu asi to, ze se zviri dno a s tim vsechno. Tedy, stary dno chci pouzit a na nej dat vrstvu stejneho typu, noveho pisku.
Zpatky je vpustim az se to trochu usadi, po zasazeni kytek.

Aktualne mam prerybneno na tak malý objem, i kdyz se jedna o maly rybky, osazenstvo je :
Ryby:
7x Pancéřníček trpasličí (Corydoras hastatus)
30x Razbora skvrnoocasá (Boraras urophthalmoides - těch už mi přijde, že jich je míň po tom roce, ale spočítejte to, když tam do toho plavou navíc ještě krevety
Krevety: cca bambilion Neocaridina davidi var. Sakura (Neocaridina davidi var. Sakura)
Raci: aktuálně 2 ks Rak mexický zakrslý (Cambarellus patzcuarensis), pak budou 3
Sneci: různý kružníci, okružáci, levatky, a pak teda 2 neritiny

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 13:47 Muž Jarry [1440] Re: sharka71
Podle mě pro zakrslé, nebo medové ok, ve složení 1 samec + 2-3 samice. U zakrslých pozor na původ a na filtraci / dostatečně zaběhlé akvárium, asi bych spíše doporučil medové. Nezapomeň na plovoucí rostliny, samec bude pořád stavět hnízdo na hladině:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 13:43 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: sharka71
Lepší je jen 1 pár Č. Medových nebo hejno 5-8 ks Vrčivek, na dno místo pancíků spíš nějaký menší druh Lokárie 2 ks, Pancík je nevhodný kvůli teplotě, tu je třeba udržovat mezi 26-27 °C. Tyto Labyrintky nejsou vhodné pro začátečníky, ale to Ty nejsi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 13:06 Žena sharka71 [37] – čichavci medový?
Ahoj, dostala jsem další akvárko 54l a nemůžu se rozhodnout co tam dát. Vždycky jsem chtěla čichavce, ale akvo je malá prdka, takže asi připadají v úvahu jen zakrslíci nebo medový? Akvárko bude něco podobného jako mám prezentaci 112l, jen bych chtěla zkusit jiné dno. Kolik jich tam můžu mít, 1 samce a tři samičky? A můžu přidat třeba pandičky na dno? V případě, že je to na čichavce malé, mohly by tam být vrčivky trpasličí?...teda kdybych je sehnala. Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 08:47 Muž Xbourn [820] Re: romant
Samice betty nechci stačí mi bohatě jeden samec.Jako filtraci budu používat čerpadlo Atman 201 a velkou kostku bioakvacitu myslím že to bude v pohodě stačit. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 19:43 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: nepřihlášený uživatel
Můžeš mít i 2 samce, jednoho v akváriu a druhého proti němu v zrcadle. Funguje to dokonale. Rybka se krásně vybarví a roztáhne ploutve - vše bez rizika ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   30.10.2017 19:42 Žena drvi [2940] Re: nepřihlášený uživatel
Nesmysl, samec betty je bez samic úplně v pohodě, naopak v některých případech nedělá soužití se samicemi v menším objemu vůbec dobrotu. A v některých případech u agresivnějších jedinců může dojít k poranění samic (nebo naopak samce) i v objemu kolem 100 litrů .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 19:37 R Muž romant [28001] Re: nepřihlášený uživatel
No, když na to budou litry, proč ne. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 19:35 nepřihlášený uživatel Re: Xbourn
Dobrý den, já bych k tomu samci Betty přidal ještě jednu až dvě samice. Dávat samce samotného je bohužel častá chyba :-( -toť má zkušenost . Koukni na atlas ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.10.2017 00:24 Muž Tudy [330] - Krevetky – Akara hnědá a Cichlidka Agassizova
Jen pro info potvrzuji, že tato kombinace je možná. Agassizka si jen hájí své malé teritorium, Akara hnědá neútočí vůbec. Vše mimo období tření.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2017 21:41 Žena drvi [2940] Re: Amatértom
Bleherky si bett absolutne nevšímají ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2017 21:20 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Xbourn
Dej si těch pand alespoň deset. Prostory máš a budou raději. Čichavci s bojovníci nevím jestli budou fungovat, ale co se tu psalo tak nic moc. Tetry můžou tahat ploutve. Těch razborek je víc variant jestli si myslíš, že jedna hejnovka by byla nuda jsou i gold, black i růžové. Přečti si tu diskuzi jaké ryby k Betta splendens a tam hledej inspiraci :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2017 20:59 Muž Xbourn [820] Re: romant
Pancéřníčky už mám pandy ,ale pořád váhám jaké ryby mám dát k razborám a tomu samci betty.
Akvárium bude mít 160 litrů tak jestli jěště nějaké hejnovky zatím jsou favorit bleherky nebo 2 páry čichavců no prostě nevím . :-( Budu rád za každy názor a radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2017 20:37 R Muž romant [28001] Re: Xbourn
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2017 20:19 Muž Xbourn [820] Re: romant
Bettu jsem koupil od chovatele a teplotu v akváriu mám 25-26°C a je úplně v pohodě .Tak si myslím že přechod do většího za stejných podmínek by neměl být problém.Spíš pořád řeším koho k těm razborám klínoskvrným
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.10.2017 21:45 R Muž romant [28001] Re: Xbourn
Vždy se dají hledat řešení a pro tebe je třeba za předpokladu, že to nebudeš chtít kvůli betám vytápět na 28st. tento chovatel lpdbetta.blogspot.cz . Jeho betty jsou ze "studenějšího" odchovu a těch 25st. bude v pohodě. Na betty v akvaristikách pozor, to bejvají hodně importy a tam je třeba to tlačit k těm 28st. I když i tam se dají zakoupit tuzemský ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2017 21:35 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Xbourn
Mno ale Bojovnice vyžaduje 26-30 st, viz Anthrax o pár řádků níže... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2017 21:04 Muž Xbourn [820] Re: Tudy
pancéřníčky pandy už mám v menším akvu teplota 25°C a jsou v pohodě takže je tam šoupnu určitě.A nad tou lorikárii kopinatou budu uvažovat vypadá super dík za tip.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.10.2017 20:47 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Xbourn
Pancíky určitě ne, vyhovuje jim nižší teplota do 25 st.C. Vyber spíše nějaké Krunýřovce, třeba
rybicky.net/atlasryb/lorikarie_kopinata

Stačí 1 samec, 2 samice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2017 20:32 Muž Xbourn [820] Re: drvi
no přesně, vypadá to fakt super asi zvolím stejnou kombinaci.
Dík za inspiraci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2017 20:29 Muž Xbourn [820] Re: Tudy
moc se mi nechce mít jenom razbory asi koupím ty bleherky myslím že to bude super a na dno už mám vybráno 6x pandy a pár pancéřníčků skvrnitých
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.10.2017 12:42 Žena drvi [2940] Re: Xbourn
Já mám s kombinací betty, rozbor (Hengelových) a teter červenoustých (resp. Bleherových) tu nejlepší zkušenost . Koukni na mou prezentaci rybicky.net/nadrze/19867-kristalova-
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   24.10.2017 10:58 R Muž Anthrax [4934] Re: Xbourn
Vím, že tě moc nepotěším, ale já bych vynechal tu bettu. Vytápět kvůli jedné rybě 150 l akvárko a pak kvůli ní omezovat výběr posádky jen na ryby, které do takové teploty patří a které bettě nebudou ubližovat, tak to by se mi nechtělo. Ale je to samozřejmě na tobě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2017 10:47 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Xbourn
To je asi lepší volba. A co takhle mít jen Razbory (30-40 ks) a Beťáka ? Větší hejno nadělá více parády.
Edit k zamyšlení : ve výběru Ti chybí ryby dna, nahoře bude plno a dole prázdno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2017 10:45 Muž Xbourn [820] Re: Tudy
dík za odpověď a když vynechám parmičky a tetry krvavé a nahradím je tetrou červenoústou????

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [33] ...... 184 185

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199751x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120?od=1601