Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Já se nerozčiluju, jen jsem asi nepochopil váš komentář
kryštof to myslel tak že tohle vlákno je určeno pro dotazy na obsadu středních akva a ne pro prezentace, pro ně je tu jiný způsob.
0 27.06.2013 23:07 Javiki – Nerozčiluj se Kryštofe
já to nemyslela zle, je to prostě asi tak trochu rarita. Ale když už ses mne ptal, zda se na něco ptám, tak jak je to s "pusinkováním" rybiček, konkrétně parmiček čtyřpruhých? Ty tu máme krátce, honily se, dneska se začly pusinkovat a pak jakoby tancovat a není mi jasné, že by se snad ve společném akvárku chtěly třít. Jana
A ptáte se na co? Pokud chcete zdělovat takovéto informace, tak si založte prezentaci
0 27.06.2013 22:10 Jana – Naše..
Naše akvárium se skládá z pavích oček (2 samičky, 2 samečci a Benjamínek- to je jméno, pohlaví ještě nevíme, je maličké), pak 10 neonek obecných, neonek černých a danií pruhovaných (5 ks a 6 ks, - nebo obráceně), tři mečovky červené a dvě parmičky čtyřpruhé (páreček), na dně tři ancitrusové. Jejich symbioza vypovídá o všem. Paví očka plavou mezi neonkama - nejvíce samičky, samečci občas, potravu loví na dně hned po krmení. Neonky si zase pochutnávají nahoře, parmičky se honí pouze mezi sebou, ostatních si nevšímají. A protože asi díky tomu, že v jednotě je síla, jsou většinou všechny rybky v jednom rohu pohromadě
Starší reakce
U živorodek, kam oka a mečovky patří je vhodný mít skladbu 1 kluka a 2-3 holky, aby se jejich aktivita rozmělnila mezi více samic.
Křížence mít nebudeš, mečovky jdou údajně s Platama, ale i o tom pochybuji, takže ne nebudeš, a pancéřníčci s okama to uz vůbec né
Ještě jednou díky.Pancéřníček se sklidnil a už je povětšinou udna a zobe...
Mám dva podobné dotazy:
Samec Pavího očka mi stále plave a nedá vydechnout samičce mečovky a to skoro samé dělá jiný sameček Pavího očka, ale ten neustále otravuje Pancéřníčka skvrnitého albína, ale u něho nepoznám jestli je to samec nebo samice. Co s tím?
Je to běžné? Nebo budu mít křížence???
Díky přrdem všem.
a udělej si prezentaci ať víme co poradit
Zřejmě u nich probíhá aklimatizace a vodu měníme vždy při nějakým nestandartním chování ryb.
Jsem laik, ale můžu se zeptat proč vyměnit vodu?
A jen pro doplnění..Dva jsou teď už většinou dole a"dělají to co mají auž jen ten největší si nedá říci.
Díky
Vyměň polovinu vody a sleduj reakci ryb.
Dobrý den, prosím Vás všechny o radu:
Dnes jsem dal do akvária 3 Pancéřníček skvrnitý - albín.
Ze začátku začali jezdit po dně a "vysávat" po 2 hodinách začal jeden kus místo na dně plavat u předního skla +- upřosted nádrže a ne a ne splavat dolů...Za chvíli konečně splaval dolů, ale zas pak vyplaval do cca poloviny akva a stále se tam drží. Nyní ho začínají "následovat" i ti druzí dva a tráví v té polovině akva cca 90% času. CO S TÍM?
Mám za to, že jsou 95% u dna jen občas vyjedou na hladinu a zase se vrátí dolů...
Co je ŠPATNĚ???
Děkuji předem všem.
Ičin napsal: třeba brněnská voda to má. taky se stačí podívat na vodárny co máte za vodu
a pro chov to zas taková tragédie nebude
Celková tvrdost oDH 11,2-19,6 15,9 17,2 O 4,4
Celková tvrdost oF 20-353 28,4 30,8 7,9
Celková tvrdost mmol/l 2-3,5 2,84 3,08 P 0,79
Zdá se, že je to krapek nižší...
Ale já se furt nebudu opakovat, ty tetrácké, pokud jsou čerstvé, pro orinetaci úplně stačí...
K tázajícímu...
Koukám, že tázající už okupuje dvě témata...no když máte blbé dno, tak dejte lepší. Já myslel, že máte takovou vstupní vodu, jak to vypadalo v jiném tématu. Já nemám dno žádné a často mám i 1400 mikro...to skoro odpovídá vaší tvrdosti. Ale je to vstupní vodou. Tu nevyměním tak snadno...
Myslím si že proužky vyhodit a změřit to pořádným testem, podívej se do příslušnýho vlákna.
No když sem to měřil těmi proužky co ponoříš do vody tak mi nestačila stupnice, u mě je problém že mám špatné dno které mi tu vodu ztvrzuje, to špatné dno jsem vyzkoušel tím že pár kamínku v octu šumí, tak sem došel k názoru že mám maximální možnou celkovou tvrdost vody a co si myslíš o těch tetrách krvavých v mé vodě?
0 13.06.2013 22:53 KYtka – TEetra vs DGH
Ahoj, u nás v obchodě mají krásně sytě červené Tetry krvavé, tady na webu jsem se dočetl že mají mít tvrdost vody (celková tvrdost- DGH) 5-15DGH, já mam ale v akvariu tvrdost vody 30DGH myslíte že by mě ty terty v té tvrdé vodě šli chovat? Nechci je rozmnožovat jen je tam mít, a nechci aby se tak kvůli té tvrdé vodě trápili.
0 12.06.2013 19:43 mustanggt ale mrenke sa dost dari aj v tejto nadrzi.este 2,3 mesiace tam vydrzi potom pojde do 200ky,ancistrus tiez.
Začal bych tím, že doplním ty pancéřníčky na dvojnásobek, podaruji tu mřenku(nevhodná litráž i počet) a zamyslím se nad tím ancákem(je to bordelář) a teprve potom bych uvažoval o čichavcích zakrslých.
0 12.06.2013 17:00 mustanggt zdravim ma 60l akva,mam tam 1x mrenka pakistanska, 1x ancistrus sp.long finn, 3x panciernicek skvrnity, ?x krevetky. chcel by som tam doplnit gurami krpate parik. može byt?
Ahoj, mám akvárko 112l s 2x Betta, 6x tetra červenoústá, 3x razborka nevímjaká, 2x pancéřníček třískvrnný (chci je dokoupit do osmi až deseti, až na ně někde narazím), 4x gavůnek jezerní a 3x ancistrus. (Mám tam ještě 2x rájovce a 3x pancéřníčka zeleného, ale ty půjdou /snad ve čtvrtek/ pryč) Můžu k nim přidat 4 Ballon molly, které mi přijdou dnes? Původně jsem je měla do malého 54l akvárka, ale sem bych je dala raději. Děkuji za rady
(a prosím Vás, co nemáte rádi Ballonky, abyste si ušetřili komentáře o hnusu atd, také vám nekritizuji Váš výběr a mně se prostě líbí
)
Starší reakce
Ičin napsal: no pokud nějakou hrubší rybu, tak co nějaký manší kance? třeba sajica. nebo pestřence. ale to bylo tak na druhovou nádrž. a nebo ještě teda čtverzubce jako solitéra a o zábavu bude postaráno
A nebo pár menších perlovek...
Já bych to taky viděl na takové Ramirézky jako hlavní aktéry, k nim pár otíků a nějákou tu hejnovku
Na vrubouše zapomeň a podívej se na cichlidky, nadělají taky spousty parády a do akva Tvého objemu by 2 páry šly.
0 30.05.2013 20:43 niki – Jaké ryby do akva 80x40x35 ?
Jaké ryby do výše uvedenýho akvárka? Chtěla bych něco dravějšího a pokud možno většího. Ale zase ne moc, vzhledem k velikosti akva. Měla jsem zálusk na Vrubozubce, ale nechci je trápit. Nejsem žádný začátečník, ale dostala jsem nové akvárium, tak chci využít toho, že začínám úplně znovu od začátku. Poraďte, Děkuju
Starší reakce
Dánio je šikovná ryba. Dneska se mi jich 200 vykulilo. Není potřeba ani tak moc řešit celkový objem, jako aby měli prostor na plavaní. 80cm délky je rozumné minimum. Dvakrát mrskne ocáskem a je na druhé straně.
kolik litrů to bude nad těch 50? Pokud se budeme bavit o 120, tak hejno neonek o 10 kusech a to samé danio. Pancéřníčků 6-10 a ancíka nahradit krunýřovce jednopruhým. Pokud to bude akvárko do 100litrů, tak bych uvažoval buď neonky, nebo dania o 15 kusech, zbytek jak jsem psal výše.
ono celkově ta osádka (kromě pancéřníčků) do akva kolem 50ti litrů není moc dobrý nápad
0 08.05.2013 22:56 Nothime – Rybky
Ahoj,
Můžete mi prosím poradit?
Chystám se založit akvárko, velikost určitě nad 50 litrů.
Vytipoval jsem si tyhle rybky - Pancéřníčka skvrnitého,obyčejného ancistruse, neonky obecné a danio pruhované.
Bude tato kombinace OK?
Dál chovám ještě krevetky (red cherry). Přemýšlel jsem , jestli jich pár do akvárka nepřidat, ale předpokládám, že to není dobrý nápad?
Díky
Starší reakce
0 02.05.2013 19:53 Pepe – ryby
ok tak tech cervenejch jeste 5 přikoupit?
ne to stači
pridej tech červených ale i to bude dost. Udělěj si ale prezentaci pak se bude líp radit
Do této velikosti akva jenom jeden hejnový druh, bych doporučil a tudíž posílit stávající osazenstvo.
0 02.05.2013 19:21 Pepe – ryby
0 02.05.2013 00:31 TiRa [0] Jo jo, akvárium se zatím stále zabíhá a voda vyměňuje
.
Děkuji všem za pomoc a rady.
Starší reakce
No já s tím počítal že mně doplníš, musel jsem ti taky nechat nějaký prostor
Já tě jenom zlehounka doplním. Já bych při tom čekání a zabíhání, velmi často měnil vodu a akvo klidně lehce nakrmil sem tam troškou suchým krmením, ať je nitrifikace pevnější.
Já bych nechal akvo zajet v klidu aspoň tři týdny, spíš měsíc.. a pak přidával rybky každý týden jeden druh.. začal bych pancíkama, pak tetry, potorm otíky a nakonec cichlidky...
Dej těch teter 15, bude to hezčí. Tetry jsou poměrně čistotné ryby. Já mám ve 112 litrů podobnou osádku, ale teter mám 25. Mám k tomu ale 22 litrů filtr.
0 27.04.2013 16:50 TiRa [0] Dobrá, ampulárky tedy vynechám (i tak lojzalojzovic díky za nabídku). Ale těch teter se nevzdám
ty se mi moc líbí, neonky mi příjdou takové "obyčejné".
Takže rybí osádku už bych teda měl vybranou (12ks Tetra červenoústá, 6ks Pancéřníček skvrnitý, 6ks Krunýřovec jednopruhý, 2ks Cichlidka Ramirezova). Ještě bych měl na Vás jednu otázku a to kdy od založení akvária vysazovat, jaké druhy jako první, v jakém počtu a v jakém časovém rozmezí mezi s sebou. Díky.
nemam tucha
Já nedám dopustit na Razbory hengelovy. Jsou krásně vybarvený, drží se v hejnu, přitom to nejsou žádní strašpytlové.
ta drobnustka vypada nadherne!!! nevis kde ji v okoli ostravy sehnat? na burze jsem ji nevidel...
rad ti jednu ampularku venuju, mam dve ve 120l a staci mi jedna, pokud chces pisni mi vzkaz
Přidat reakci
1 ...... [89] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199751x