Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
0 13.04.2008 18:13 weru – Re: weru
a muzu dat cichavce libajici k betakovi???
1 13.04.2008 18:10 weru – Re: chicko
kdyzbych tam mela jen ty platy,pavi ocka,toho ancistruse a tetry vlaknoploutve spolu se sekavci a pancerniky-je to stale moc???
Pokud máš opravdu ve 20-tce 29 ryb, tak z mé strany již bez komentáře.
1 13.04.2008 17:48 weru – Re: holenda
k tem platam a pavim ockum!!! vzdycky samici odlovim mlade davam do jineho akva a pozdeji rozdavam nebo rozprodam
1 13.04.2008 17:46 holenda Toto je veeeelmi vela na 60l. URCITE NIE. Ja by som nechal:
3x parmicka duhova
1x ancistrus
3x tetra vlaknoploutva
5x neonka obecna
4x pancernicek skvrnity
-tetra cerna je podla mna dost velka na 60l, mensie rybky v nom ukazu lepsie
-plata mickey mouse a pavi ocko su zivorodky, dost znecistuju vodu, co je podla mna neprakticke v malej nadrzi a navyse sa rychlo namnozia a co potom s nimi?
-cichavec libajici je urcite velka ryba do toho akva
-sekavec pricnopasy, s nim nemam osobnu skusenost, podla mna to nieje prave najvhodnejsia rybka pre zaciatocnika, dost citlivy na kvalitu vody, ktora v 60l sa moze velmi rychlo menit
-pancernicek skvrnity by som dal radsej 4ks, budu sa citit ovela lepsie ako 2ks, su zvyknute zit v skupinkach
Nevím, jak byl prováděn výběr a které favorizuješ, nerad vnucuji svuj vkus. Proto by to chtělo si něco o svých favoritech přečíst, pak dát do skupin dle snášenlivosti a ty sehnat. no a mohlo by jich dohromady být třeba 60cm
1 13.04.2008 17:41 weru – Re: Yirka
kolik by jich tam a jake z uvedenych mohlo byt???
1 13.04.2008 17:32 weru – kolik ryb
chtela bych s zeptat jestli v 60-ti litrovem akva muzou byt:
2x tetra cerna
3x parmicka duhova
1x ancistrus
4x plata mickey mouse
4x pavi ocko
2x cichavec libajici
3x tetra vlaknoploutva
5x neonka obecna
2x pancernicek skvrnity
3x sekavec pricnopasy
????
1 12.04.2008 11:49 LLLLLL – re:Pedro Raminés
Cichlidy bych uz si nekupovala. podle mne kvuli sve velikosti v dospelosti se hodi spis do vetsiho akva. Zkus treba cichavce ja je mam v kombinaci z parmickama a celkem to jde. jednoho jme si alekoupili uz nemocneho tak umřel
.Ale nesmis davat na rady vsech vyber si hlavne to co se ti libi. Tak se mejte aaahhhooojjj
1 09.04.2008 22:23 teekey – Re: Tereska
vpodstate mame stejne akvarka -
rybicky.net/nadrze/2872
2x Ancistrus, 7x Pancernicek Skvrnity, 5x Parmicka zlata
v tvem pripade bych asi prikoupil jeste nejake ty Panciky, prece jenom jim je lepe v hejnu, nez v par kusech
Jak říká Vondra taky bych přidal danio pruhované a parmy. A nebo danoi tečkované měli by se držet pohromadě s pruhovanými..
A jinak těm platám a molám by to moc vadit nemělo.. teda myslím
Ale pozor čím více živorodek tím více špiní vodou..
1 08.04.2008 14:05 Feri Počítej 5 l na rybu - malou, což je samozřejmě minimum. Vycházím z hodně používaného výpočtu co 1 cm délky ryby, tak 1 l vody. Malé ryby mají v průměru kolem 5 cm, proto těch 5 l vody. Pokud uvádíš čistý objem, tak můžeš mít 13 ryb a budou móóóóc spokojené.
1 08.04.2008 13:15 Tereska – Ryby v akváriu 63l.
Ahoj, potřebovala bych poradit. Mám akvárium 63L, a nevím, kolik rybiček do něj můžu dát aby byly spokojené.
Mám tam teď 2 krunýřovce, 3 pancéřníčky skvrnitý, 4 dania pruhovaná, 2 parmičky nádherný a 2 gold molly. A chtěla jsem ještě přidat 2 black molly a 2 platy pestrý. Neni to moc ryb??? a nebude živorodkám vadit když budou jen dvě od každýho druhu???
Děkuju za radu....
Starší reakce
Jinak 16 parem téhle velikosti si myslím že je v pohodě.
no já měl asi před 5 lety 75 litrové akva. a tam jsem měl parmičky nádherné (což je temperamentem podobná ryba, pak danio pruhované a danio zlaté, pak čichavec zakrslý. Ten čichavec to asi nebyla dobrá volba ale myslím že ty dania by k nim mohli jít jsou taky dost rychlé..
no nevím záleží co na to řeknou ostatní v tomhle ůplně odborník nejsem. Nebo spíše tak já bych to dohromady dal, ale nechci ti poradit blbě
1 29.03.2008 20:28 Duny – Re: Pedro Ramiréz
na 80l by si podľa mňa mohol
1 27.03.2008 20:56 guest – Re: Pedro Ramiréz
Parmička mechová je vyšlechtěná varieta původní Parmičky 4pruhé,jestli se budou držet spolu v akvárku jako hejno,neví s určitostí nikdo.
Jako druhové akvárium by to nemuselo být vůbec špatné,zvlášť při takovém temperamentu Parmiček by pomalejší ryby trpěly ohryzanými ploutvemi.Jako doplněk nějaký Krunýřovec a je vystaráno
.
A co ramirezky?
1 27.03.2008 20:01 Pedro Ramiréz Hm, tak asi zvolím nakonec jen ty parmičky a nějakýho toho krunýřovce.
16 parmiček? není to už moc, mám strach aby se mi tam až vyrostou neumačkaly
Praveze sa mi nezdalo, ze by si chcel mastit vrecka. Dodava hlavne do zahranicia - bezne chovy v tiskach kusov, alebo specialne druhy. To ze ma tam aj s kamaratom pustil pozriet si chovne nadrze bola od neho vynimka a az tam som sa rozhodoval na co sa zamerat - to bola chyba.
Ale kupil som tam aj rybky do spolocenskeho akva, s cim som bol naozaj spokojny, napr. sturisomy panamske...
1 26.03.2008 22:45 Lorenzo Lamas – Re: henrich
tak pokud si chceš udělat biotop ve 100 l s cichlidama,tak jdi do apistogram nebo nanocar,ale rozhodně né do agresivních poměrně velkých ryb..ten chovatel využil tvé nevědomosti!! Doufam, že si se z toho poučil
Ja hadam ze pan chovatel koukal hlavne na penize
.
Tak to sa mozete rovno pustit aj do mna...
Nakupil som do 112L akva ryby vo velkochove s doverou, ze mi dotycny pan hadam vybral vhodnu zostavu (pytal som si cichlidy do 100L biotopu...). Potom som sa doma zahlbal do atlasov na inete a zistil, ze sa k sebe moc nehodia a este k tomu je ich aj trochu moc, kedze som kupoval mlade kusy...
1 26.03.2008 20:31 Lorenzo Lamas – blbosti
nevim proč se do této debaty plete někdo, kdo tomu vůbec nerozumí
¨Takový blbosti se málo kdy vidí. Lenny, je mi líto,ale asi budeš muset podat inzerát jestli je někdo od tebe odkoupí..
1 26.03.2008 15:47 klára Máme od nového roku doma akvárko 60l, volili jsme také kombinaci parmiček (čtyřpruhé - 8, čtyřpruhé albíny - 8, mechové - 8). Tvoří hezkou kombinaci a jsou v jednom hejne.... jen mechové jsou dost pomalé, rozvážné, lepsí je to s čtyřpruhýma, nejaktivnejší jsou pak albíni. Byli jsme varováni, že albíni jsou přešlechtení a méne vydrží, ale opak se nám potvrdil. Jsou krásní, brzy vyrostli a dosud všichni žijí (!), což se predevším o mechovkách říci nedá (dnes 6 a stále 2 vypadají malé, tak asi také nepřežijí
)Kombinaci s jinými druhy ryb nám v akvaristice nedoporucili. Jo a žije s nimi jeden krunýřovec
Pane Tokuschew..nezlobte se na mě,ale to jsou přesně rady obchodníků v akvaristikách...v tom se opravdu nezapřete.Nechat lidi nacpat do takové louže co nejvíc ryb....však oni se zase vrátí až jim to pochcípe,že.
Pokud chce někdo barevné rybky,je přeci z čeho vybírat...proč zrovna tlamky.Navíc v těchto podmínkách ty ryby budou věčně ve stresu a nikdy se nevybarví tak jak by měly.Vybarví se maximálně největší a nejagresivnější samec...zbytek bude zalezlý pod šutrama.
Jasne ale je dulezity nez zacnu si neco precist.Na netu jsou toho o tlamkach tuny staci hledat.Ono b y stacilo se porozhlednout tady na rybicky.net a precist si ze minimum pro ne je cistejch 200 litru tzn. bez dna a pozadi.Ja mam treba taky rad lachtany ale urcite si ho neporidim do vany i kdyz by se tam nejaky mlade veslo
Ale ja s tebou plne súhlasím. A verím, že na to príde aj dotyčný tázateľ. A možno si časom najde priestor kde nainštaluje väčšie akvárium. Každý nejako začínal a to akva až také malé zase nie je. Budú väčšie nároky na filtráciu a údržbu.
Vis i v koncentraku zili lide a nekteri to i prezili.Ovsem zivot se tomu asi rict nedal.Tem rybam se tam moc darit nebude a nikdy nedorostou spravne velikosti.Je velka pravdepodobnost ze jedny ryby vyroste nejakej raubir a vsechno to tam pomlati.Lenny ma to akva pekne naaranzovany a verim ze jinejm rybam by se tam opravdu darilo ale tlamovci to bohuzel pro nej(nebo spis pro tlamky) nejsou.
Sid napsal: Tokushewe, je velký rozdíl mezi tím, jestli je někdo komik a nebo komický...
Side, to moc dobře vím, jen nevím co to ma společného s tímhle tématem.
Tokushewe, je velký rozdíl mezi tím, jestli je někdo komik a nebo komický...
niekto používa vytieračky 112 litrové, niekto 200 litrové, iný 12 litrové. Všetky sú závislé od chovu konkrétneho druhu, rodu. Samozrejme, že nebudeme vytierať diskusy v 30 l akvárku a vytierať naonky v 200 l. Pri afrike je síce 112 litrov trošku málo, ale poznám X ľudí, ktorým sa cichlidky dária aj v menších akváriách. Vytieračky na papulky nepotrebujeme.
Aj ja a aj vy ste určite nezačínal hneď s 500kou.
Už podľa toho viem, keď niekto dá dánia k tlamovcom, že sa jedná o začiatočníka. Myslím, že mu bolo potrebné poradiť a nie odradiť.
A, ozaj, komik som.
No ja se spis uz nedivim tem manikum z akva.sk.Zhruba 112l akva pouzivam jako vyteracky a ty mu radis aby si dokoupil dalsich deset tlamek a to nepocitam ty dania co tam ma.Ty jsi komik.
Nechápem niektoré reakcie.
112 litrov na začiatok...to nie je až tak zlé. V každom prípade je potrebné sa dánií alebo tlamovcov zbaviť. Neviem kto ti to poradil dávať k tlamovcom dánia, ale stáva sa.
Pri afrike je dôležitá hostota, t.j. do tvojho akvária ešte minimálne patrí 10 ďalších rybičiek. Pri afrike je dôležité, aby z jedného druhu tam bolo aspoň 6 kusov. Ako povedal Radovan, najlepšie bude vyberať z menej agresívnych druhov ako yelowky.
Pre oponentov. Sám som kedysi mal afru s gupkami. Vyrástla medzi nimi a nikdy si ich ani nevšimla. Žili vo vzájomnej symbioze.
PřihoĎ tam nějaké drobnější rybičky. Jako jsou sichlidky,mečovky, a další. Jinak k tamovcům jediná ryby která se hodí je nějaký větší krunýřovec.
1 26.03.2008 12:42 Lenny Tlamovce lombardaky mi zpatky do obchodu uz vzit nechteli. Dalsi nakup uz si poradne promyslim. Ale 4 rybky mi pripadaji na 112 litru malo. Akva vypada prazdne. Ted uz vim ze jsem zvolil spatne. Co ted?
1 26.03.2008 08:12 Pedro Ramiréz – 80l -parmička+ ...dál?
Právě si zakládám 80l akvárium.
Chtěl bych jsi pořídit 4 parmičky čtyřpruhé + 4 parmičky mechové.Dál bych pak chtěl tak 2 nějaký větší rybičky ale nevím přesně jaký. Poraďte prosím!
A když dám parmičky čtyřpruhé a mechové k sobě-budou tvořit spelčnéhejno nebo každé zvlášť?
Starší reakce
dělej jak myslíš,wladys a já už nějakou dobu tlamovce máme a já měl i lombarďáky i yellowny,který se mi zase přemnožili. Jinak jsem měl taky tlamovce v malym akvárku, jenže lombarďáci sou divočáci.Ty yelowni by tam sami klidně mohli být,ikdyž se to nedoporučuje,ale budou trochu plašší,protože jich tam nemůžeš mít moc. takže ti doporučuju si něco přečíst hned a pak vrátit aspoň lombarďáky jestli nechceš vrátit oboje..protože tlamovci se v párech nechovají.Navíc u 4cm nepoznáš ani pohlaví,což je taky celkem problém!začti se, nechci ti tu psá info,když je napsaný v atlase
zato slovaci jo co..ty dělaj stejný blbosti jako češi..
1 21.03.2008 09:06 Lenny Tak vam dekuju za reakce. Tlamovce uz prikupovat nebudu.
Moji tlamovci nemaji zatim snad ani 4 cm a dari se jim tam podle vseho zatim dobre.
Pokud to takhle pujde dal nic na tom menit nebudu.
A vzkaz pro hrdeho Slovaka: V CR mame spostu knihoven a dokonce internet.
A nezapomen ze jsi na Ceskych strankach tak reaguj trosku klidneji.
Přidat reakci
1 ...... [179] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199751x