Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Tak neonky do 54l určitě ne....
Opravte ma ak sa mylim, ale v dostatocnom hufe si tie 4 pruhe parmicky ostatne rybky velmi nevsimaju. Vyblaznia sa medzi sebou ak maju aspon 80cm na sprinty.
A uz vobec niesu dotierave k inemu dostatocne velkemu hufu. Okrem levatiek, stacilo ze 1 parmicka v mojom predoslom akvarku do levatky zo zvedavosti spravne "dobla" a sli sa o ten kusok slizu pozabijat, ked ich bolo viac levatiek pri sebe, v tom zhone zacli okusovat vsetky
Třeba parmičky duhový nebo neonky obecný.
U parmiček je toho na výběr: perleťové, duhové, pětipruhé... Nebo kardinálky, razbory...
U těch bys rozhodně žádného okusování nebál.
Jenom cvičně, píšeš o Razborách klínoskvrnných, což je jinej level než ty razborky.
Jasně, že chci Razborky, ale kdybych je nesehnal chtěl jsem nějakou alternativu. Tetry ohnivý vypadaj ale taky pěkně
Nic proti romantovi, ale sehnat ohnivky v Plzni, to už si rovnou můžu říct o perpetum mobile nebo o návod na perfektní život. Ale ohnivky do 54 l proč ne, s tím problém nemám
ok děkuji, ten skvrnitý se i docela líbí...
a nemáte nápad na další druh? třeba i nějakou parmičku...
nic proti romantovi
ale do 54 litrů bych raději volil razborky , to nejsou takoví plavci
Oba dva jsou zcela běžní. Jsou to jedni z nejrozšířenějších a běžně dostupných corydorasů, jak panda, tak skvrnitý. S jeho sehnáním by jsi neměl mít problém...
Ahoj. Moc rád bych chtěl do svého akva 54l Razbory klínoskvrnné, ale kdybych je náhodou nesehnal, tak prosím poradte které rybičky do tohoto čerstvě založeného akvárka pořídit. Nějaké hodně profláklé které mají v každé akvaristice. Díky moc za radu.
už jsem procházel, ale nevím jak jsou dostupní...tenhle je dost pěkny...dá se sehnat(ten co jsi poslal)
to jo, několikrát jsem ho viděl, a nějaký "více přírodní" by nebyl?
popřípadě nějakého levnějšího?
S těma pancéřníčkama problém 100% nebude.
0 22.01.2015 18:25 patrik3332 – Re: Legioix
právě proto se na ty parmičky ptám ;), ale s těma pancéřníčkama by neměl být problém, ne?
na prezentaci teď nemám čas ale do konce týdne asi založím...
Ono je docela těžké k těm parmičkám něco vybrat. Jsou to potvory co někdy okusují ploutve ostatním rybám (dlouhoploutvý ) a navíc se nehodí do společnosti klidných pomalých ryb.
Stejně na to máš ještě tak dva týdny čas. Založ si tady aspon prezentaci at vidíme, jak to zatím vypadá.
no jo...chtěl bych aspoň tři druhy..
asi těch 10 parmiček, nějaké pancéřníčky (asi 6) a ještě něco..pls poraďte.
V tom je ten vtip, když budou všechny stejné a bude jich o to víc, budeš mít originální akvo.
Jen se toho nebát a netlačit to do více druhů, ono ten prostor není nafukovací a když budou druhy dva, možná že i tři by se vešly.
Ovšem je to jenom můj názor, konečný rozhodnutí a třeba i na základě zdejších rad bude na tobě.
ok, tak 10...ať se jim daří
...
ale nemáte tip na další rybu...ať nejsou všechny stejné..
8 je podle mě minimum. Dal bych jich aspon deset.
ok, běží už 2 týdny, zatím vše ok, ale nezdají se mi ty velké skupiny, zůstal bych na 8 parmičkách, 6 nějakých pancéřníčků a ještě něco...prosím doporučte cokoli co by se s parmičkami sneslo...
Není. Pokud to necháš dobře zaběhnout a budeš mít vše tak jak máš, tak je to v pohodě.
to vychází na 105 cm ryb, není to moc?
Těch parmiček 15 a klidně i partu 6ti kusů pancéřníčků.
co takhle 8 parmiček a něco? na jednodruhovku to nevidím... co kdyby nějaké pancéřníčky?
neporvali by se?
Nic, jednodruhovku. 15 kousků a hotovo.
0 22.01.2015 16:39 patrik3332 – akva 112l
ahoj,
mám 112l akvárium, znovu založené, a chtěl bych tam vybrat nějaké ryby...
nejradši bych nějaké parmičky, asi parmičku čtyřpruhou, a ještě něco...
kolik ryb by mi tam asi vlezlo?
Starší reakce
Ja by som to nechal zatial trosku prerast rastlinkami a znizil osadku ryb.
Mas to pekne, neprerybnuj si to uz na zaciatku
Tak mřenky určitě ne, na ně je to malý a je jich málo.
rybicky.net/atlasryb/sekavka_nadherna . Neonky by se spíš hodily modrý, jsou o kapánek menší a těch 70cm rozplavby by pro ně bylo tak akorát, na dno třeb nějaký pancéřníčk, možností je hafo, mrkni se do atlasu.
0 13.01.2015 19:56 Spajda no 8 neonek dvě mřenky ancius 2x půjde pryč paví oko a mečovka jsou to zbytky co přežili založil jsem nové a nechal bych ty neonky a mřenky
Jaká je současná osádka? Vidím tam neonky, nějaký živorodky a taky mřenky nádherný, tak jak to vlastně je?
to jsem taky premyslel jenze pak sem uvidel ty rasbory a jsou prekrasny
Co takhle raději 35 kousků od jednoho druhu? Jedno velké, pěkné hejno
0 10.01.2015 18:45 duffy – hodi se
Dobry den chci se zeptat mam 100 litrove akvarko a chtel bych dat 20 neonek a 10 az 15 kusu Razbora Hengelovahodi se k sobe a je pocet dobry??
souhlasím měl jsem přesně stejnou rybí osádku v 60l akva, klidně jestli chceš můžeš přidat pár krevetek red cherry a nějakýho šneka a hned je na co koukat..když do akva pak hodíš pár patentek uplně ti ožije dno..pandičky jsou nádherné a krevetky je u toho doplňují...razborky si taky smlsnou..pro malý ryby jim je ale raději nasekej
bude to užasná podívaná věř mi
Ono málokterý prodavač pozná pohlaví, prostě ti tam nasází razbory. Samci mezi sebou nijak krvelačně nebojují tak je to jedno kolik tam budeš mít kluků nebo holek.
Lehce sehnatelné jsou třeba pandy, i teplotně se s nima snesou. Větší už bych nedávala, ty pandy jsou opravdu strop se svejma pěti centimetrama.
A pokud nebudeš přidávat žádné ryby tak klidně 15 razbor a 6 pancéřníčků
Ahoj. Tak už jsem na 90 procent rozhodnut, že do svého právě postupně zakladaneho 54l akvarka budu chtít tak 8 razbor klinoskvrnnych. Poraďte prosím v jakém poměru samec / samička si je mám pořídit? A k nim bych posléze chtěl nějaké pancernicky. Poraďte prosím které, lehce dostupné které a kolik by se jich vešlo do toho akva k osmi razboram? Dík moc
Přísavníky ne, jsou to zdatní bordeláři a bude to na ně malý. Neonky si zaslouží taky větší rozplavbu a vyniknou v delších a větších náržích kde budou ve větším hejnu. Na tento druh čichavců je to taktéž malý, když tak čichavce zakrslý a nebo třeba medový. Endlerky jsou v pohodě.
no to je pravda vetsinou moc velky vyber nemaji
podivam se nebo poptam prodavacu.
steje je podle me rozdil hlavne v cene
Tak ono je to s tím výběrem mnohdy "zjednodušeno" tím co se dá v akvaristice sehnat, ani s jedním druhem chybu neuděláš.
jo asi to tak udelam bude to lepsi dam tam teda 1/1cichavce,20o.tetry a asi sest nebo vic pancernicku ale nevim jaky si vybrat bud skvrnityc,leopardic nebo schwartzuv
Přidat reakci
1 ...... [62] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199751x