Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 150 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2010 12:45 R Muž romant [28001] – Re: orlynka
Takhle jsi to akvárko koupila? Nebo je to nějakej domácí výtvor? Už je to napuštěný vodou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2010 12:28 Žena orlynka [13] - Labyrintky – Re: romant
Teď mě napadlo ještě, zda nemám nakonec víc než 90l. Dá se to nějak vypočítat? Je to ale složitější, protože akva se mírně sužuje směrem nahoru hmm Můžete mi někdo pomoct? Míra jsou- délka 74,5cm, výška 35,5cm a hloubka spodní části je 39,5cm a hloubka vrchní části je 31,1cm. Dá se to nějak napřesno spočítat kolik je litráž tohoto akva? Nevím jak na to, kvůli tomu mírnému sklonu :-O Díky za pomoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2010 11:47 R Muž romant [28001] – Re: Sisinka21
Tu parmičku červenoploutvou tam určitě nedávej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2010 11:17 Žena Sisinka21 [3] – 60l
Zákládám akva, 60l, rozhodla jsem se pro cichlidky Ramirezovy a jeden kousek parmičky červenoploutvé, jde mi spíš o to, jak moc se mi bude v malém akva trápit ... tone (Akva jsem měla již dřív, větší, bývalý mi odmítl rybičky vydat, tak zakládám jiné) rozzureny :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2010 09:33 milan126 – 63 l
Dobrý den, v mém akváriu, které má 63 litrů mám pět teter černých a dva krunýřovce. Myslíte si že bych ještě mohl přidat nějaké rybky? Díky za odpověď ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2010 14:42 Žena orlynka [13] - Labyrintky – Re: traktorysta
Ok, díky za odpověď, zkusím paví očka vypustit úplně.
Romant, ono ty paví očka mám od začátku co jsem založila akva a už se množit začli nekontrolovatelně, proto jsem uvažovala, že všecky samice dám úplně pryč a nechám jen pár samečků, anebo pořídit něco co žere potěr hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2010 12:26 Muž traktorysta [28] - Labyrintky – Re: orlynka
8 dánií, 10 teter, 3 ancíci (jednoho bys mohla někomu darovat) a dle mého názoru by tomu páreček cichlidek ramirézek nebo kakadu nemohl ublížit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2010 12:07 R Muž romant [28001] – Re: orlynka
Když tam chceš mít jen dvě hejna tak je tam dej a už nic víc. Podle toho co píšeš, tak tam těch hejn vidím víc a do budoucna ještě víc, to až se to hejno pavích ok začne množit. Ty tři ancistrusy na 90 litrů je taky moc. Bude to přerybněný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2010 11:51 Žena orlynka [13] - Labyrintky – Re: orlynka
Tak jsem se už rozhodla. Mé akva bude obývat pouze dva hejna. Jen se chci optat.
Chci tam mít ty Tetry modré a Dánia pruhované. Dánií je 8, kolik můžu nakoupit těch teter? Může být větší hejno kolem 10-15ks? Nebo je to moc? Budou tam ještě paví oka asi těch 5-6ks plus tři ancíci. Je možná k nim ještě nějáká ryba, která je bude "shlukovat"? Která? Díky za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2010 12:14 Žena orlynka [13] - Labyrintky – Re: traktorysta
Jo, aha, to mě nenapadlo, no hmm To je fakt, ale když mě se líbí hejnové rybky, no stydim Leda bych tam k nim přidala ještě někoho pouze jeden kus, ale záleží jakou rybu a zda by to nebylo už hodně...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.08.2010 12:04 Muž traktorysta [28] - Labyrintky – Re: orlynka
no, jasně, že to nevadí...ale lepší je mít hejna, která mohou alespoň trošku držet pokupě (což se děje právě tehdy, máš-li tam i jiné dominantnější ryby, které to hejno "drží" a občas trošku proženou). takhle to bude jen spousta malých rybek...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2010 11:53 Žena orlynka [13] - Labyrintky – Re: traktorysta
A proč vadí hejnové ryby? Když tam je počet hejnových ryb takový jaký tam má být, co je na to špatného? Gupky bych chtěla snížit tak na 5-6ks :-| No jo, já za to nemůžu, že se mi líbí samé hejnové ryby :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2010 11:31 Muž traktorysta [28] - Labyrintky – Re: orlynka
máš tam samé hejnové ryby. do takovéto nádrže se hodí jedno-dvě hejna - tedy např. neonky a gupky. přidej třeba dvě ramirezky (cichlidka ramirezova) nebo dva čichavce. každopádně už žádné další hejno...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2010 11:19 Žena orlynka [13] - Labyrintky – 90ti l akva
Mám tyto rybky
Ancistrus 3x
Dánio pruhované 8x
Paví očka asi 10x- ale uvažuju, že ještě snížím jejich počet
Modré neonky 2x- chci jim přikoupit parťáky, alespoň ještě 6ks
A pak ještě Tetry modré, alespoň 8ks
Může být toto složení? Popřípadě, pomůžete mi to poskládat, aby to rybám vyhovovalo?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2010 20:06 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Míša123
k betám tak leda ancistrusy nebo možná pancéřníčky. Některé bety můžou být agresivní. Ale někdo je má i ve společnosti běžných rybek a problémy nemá. Záleží jestli to chceš riskovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2010 19:47 Míša123 – Co k nim?
Co bych si měla pořídit za rybičky do 60l akvárka ke třem bettkám? hmm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2010 13:14 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy – Re: mates
Skaláry a závojnatky určitě ne, na ty je to malé. Pokud betty, tak jim to akvárko věnovat aby tam byly samy. Osobně bych dal ne 10, ale 20 neonek a místo ancíků spiše Otíky rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy tak 3ks a tím bych skončil. Tyto ryby ti z nádrže časem nevyrostou a budeš mít jen minimum práce s údržbou. Taky cpu do padesátek ancíky, SAE a podobné větší ryby, ale jen dočasně a z vlastní zkušenosti můžu říct že to za to nahánění v zarostlé nádrži a nervy nestojí...jen má člověk pomocníky s řasou..na krátkou chvíli :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2010 13:14 R Muž Silent [5949] – Re: mates
Z tebou jmenovaných maximálně ty neonky a párek bojovnic. Ostatní v žádném případě do takto malé nádrže ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2010 13:08 Žena stetinka [270] – Re: mates
Ne!!!Nesmysl! tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2010 13:05 Muž Mates [0] - Tetry
prosim vas budu mit akvarko 50 litrove ado nej bych chtel dat tyto ryby
tri bojovnice(jeden samecek a dve samicky),tri skalary,dve zavojnatky,dva ancistrusy a deset neonek HODI SE K SOBE TYTO RYBKY :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2010 19:00 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: clingfish
je dobré řídit se podle údajů v atlase, a klidně ještě několik litrů přidat. Měli jsme v 72 litrovým akvárku párek čichavců zlatých a i když tam bylo rostlin dost tak stejně samec umlátil samici. Taky je lepší tam dát maličké rybky které tam budou mít úplný ráj, než malé hejno velkých které se sotva otočí ;-) Třeba jestli tam chceš razboru klínoskvrnou tak tam ratši dej razboru Hengelovu, která vypadá podobně (možná je i hezčí) a má menší velikost, takže se tam bude cítit líp. Nebo rovnou ještě menší razborky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2010 18:32 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy – Re: clingfish
No ono je to malé i na ty sekavce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2010 18:21 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: clingfish
na čichavce a rájovce je to docela malé. Zajímavá je vrčivka trpasličí, i když to asi nebude moc dominanta. A k ní třeba hejno razborek galaxy, nebo jiných mini
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2010 11:21 jandy
Já mám jako dominantní rybu rájovce a okolo nich lítaji dánia.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2010 10:29 clingfish
Dobrý den mám akva 54l a chtěl bych mít rybky čistě z Asie. Byl bych rád, kdyby jste mi napsali, která kombinace je nejlepší a kolik kusů od každýho druhu.
1)razbora klínoskvrná
polozobanka malajská
sekavec příčnopásy

2)rájovec čínský nebo dlouholoutvý
razbora klínoskvrná
sekavec příčnopásy

3) pár čichavců perleťových nebo modrých
vím, že je to to pro ně málo asi, i kdyby byli sami, ale raději se optám, líná huba holý
neštěstí

4)máte někdo nějaký jiný nápad, tak aby tam byla nějaká dominantní ryba a nebyla to betta nebo čichavci zakrslí a medoví

Mockrát díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 11:53 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: matos135
tyhle vypocty nejsou moc dobry voditko a nedaji se pouzivat u vsech ryb stejne ;-) hlavne zacatecnici muzou udelat dost velkou chybu "i kdyz jim to sedi do vzorecku"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 11:44 matos135 – pocet
Co sa tyka poctu pokial mas 60L akva. odpocitaj velkost filtru a miesto ktore ti zabera strk a dekoracia. Kolko litrov ti zostane cca 50L na kazdy 1liter 1cm rybicky.To znamena ked mas 50L tak mozes mat 10ks 5cm rybiciek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.08.2010 08:29 Muž Yirka [9196] – Re: Hammer
Začínáš tak nějak od konce. I když rybky pochopitelně jsou tím nejzajímavějším a je třeba o nich přemýšlet od začátku, především je třeba vědět do začátku i něco víc. Pak to jde, věř mi, všechno lépe. Nejzákladnější je velikost nádrže. A pak následuje technika v souvislosti s uvažovaným obsazením. Proto je k již doporučené literatuře dobré si počíst i toto:
www.akvarijni.cz/…
rybicky.net/rady/zalozeni-akvaria
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.08.2010 08:14 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Hammer
Koukni se zatim treba tady do atlasu, muzes to porovnat s tim co u vas prodavaji za rybky. Koukni se jak velkou nadrz potrebuji (lepsi abys mel vetsi nez to co pisou), zjisti si jaky maji naroky a jak jsou snasenlivy. A jestli si pak porad nebudes jisty, tak sem napis co si vymyslel a urcite ti jeste nekdo poradi. Hlavne ted nakup plno rostlin (lepsi objednat po netu, nebo od nekoho, je to mnohem levnejsi), nastuduj si neco o zakladani akvarka, pak par tydnu pockej se zasazenymi rostlinkami, svetlem a zaplym filtrem a pak uz muzes pomalu prikupovat rybky (to prikupovat myslim doslova, ne vsechny naraz). Je to docela slozity sehnat kvalitni filtr a dostatecne osvetleni, vetsina lidi pak zjisti ze musi vsechno menit, hlavne kdyz si koupi set. Taky pozor abys nemel spatnej pisek. A jeste jedna rada, never moc prodavacum ;-) Tady mas aspon nejaky odkaz s nejvetsimi chybami horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 02:01 kyknos – Re: Maza
I Corydoras je hejnová ryba.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2010 23:46 Muž Maza [89] - Raci, krabi, krevetky – Re: Yassmin82
Právě že dva páry hejnových rybek nejsou hejno, bylo by jim smutno :-( Co třeba 20 mikrorasborek, třeba Galaxky a na dno dva tři Corydorasy. Víc bych tam necpal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2010 23:46 Muž Oskar. [23] - Amerika – Re: Hammer
Hlavně nespěchej a dej si na čas. Založ akvárko, dej tam kytky, udělej prezentaci a tak za měsíc si běž pro ryby. Mezitím budeš mít dost času prohlédnout si atlas ryb a pročíst si co nejvíc rad ohledně akvária.
A jak už zde padlo, jako začátečníkovi ti doporučuji aby sis koupil mečovky nebo jiné živorodky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2010 23:25 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy – Re: Hammer
Když pominu to že tady na to je už téma...stačí hledat...tak napíšu že ti asi těžko někdo poradí když nenapíšeš alespoň jaký druh ryb bys tam chtěl mít. (cichlidy, tetry, parmičky, labyrintky atd. )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2010 23:11 Hammer – Rybky do 60 lit akva
Chcel by som si nechat poradiť ake rybky a hlavne počet v utorok idem zakladat akvarium tak sa snazim pozberat co najviac informacii dakujem za odpovede :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 13:46 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: tom05
Nebo je taky možnost koupit starší a u těch to poznáš. Já bych měla dost problém je pak pochytat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 13:39 Muž tom05 [0] - Jezírkové ryby – Re: katterinecka
No já si jich kupuji víc, protože se mi stává, že koupím dva mladé a jsou to třeba dva samci nebo dvě samice. Proto až vyrostou a vytvoří páry, tak nechám jenom jeden pár. Tom05
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 13:29 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: tom05
stačili by v pohodě i dva ancíci ;-) Pokud se ti rozmnoží, tak o obyčejné ancistruse není moc zájem a může být problém se jich zbavit. Možná by stálo za to pořídit si nějaké lorikárie nebo zajímavější druh (i když jejich cena bývá vyšší), dobří jsou taky krunýřovci jednopruzí, ti rostliny neokusují vůbec. Já bych ty moje taky vyměnila za jiné, ale nemám to srdce se jich zbavovat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 13:23 Muž tom05 [0] - Jezírkové ryby – Re: katterinecka
Moc děkuji za radu, všechny uvedené požadavky v akváriu mám. Ancistruse budu přikrmovat rostlinnou potravou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 13:19 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: tom05
asi by s nimi problém být neměl, ale s tetrou paraguayskou zkušenosti nemám. Na ancíky si dávej pozor, až vyrostou mohou docela spásat vegetaci. Já je mám a není to tak hrozný, ale pokud by ti to vadilo, tak si ratši pořiď jiné podobné rybky. Měl bys v té nádrži mít dřevo pro ancíky, a taky členitou nádrž pro ty cichlidky a tetry zase mají rády zarostlou nádrž (míň světla nebo do vody přidávat výluh z rašeliny) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 13:12 Muž tom05 [0] - Jezírkové ryby – Re: katterinecka
Do 160 litrů (čistý objem 150 litrů).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 13:01 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: tom05
a do jak velké nádrže?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 12:59 tom05
Cci si koupit nové rybky, ale nevím zda to je nejlepší. Hodí se tyto rybky k sobě?,
15x Neonka červená,8x Tetra Paraguayská,2x Cichlidka Ramirezova,4 Ancistrus sp. .Předem děkuji za rady. Tom05

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 15:26 Muž Juck [1] - Cichlidy – Čichavci...mužou být spolu..?
Přemyšlím o tom...ře dám 2 ks čichavce zlatého a 2 ks čichavce líbajicího...Bude vše OK..? jake rybky se k nim ještě hodí..?! AQ bude vysoké celkem 117l...Děkuji..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 10:00 Muž Uli [17]
Pak už mě napadá jen ukázka z Filmu Hledá se Nemo kde maj rybky strach z malé holčičky :-) takže třeba ty a nebo někdo kdo u vás žije smich

To si taky nemyslím.. nejsem debil abych si plašil rybky a nikdo malý u nás tak není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 09:59 Petr
Zdravím,
občas na tohle fórum chodím, rád si zde počtu, najdu zde zajímavé rady, názory....
Ale co mě dokáže udivit jsou otázky co si mám dát do akva. To potom s dotyčným zakladatelem akva nemá asi moc společného, když mu poradí co si dát za rybky a co za rostliny.
Panebože jsou atlasy ryb, atlasy rostlin, tak co projevit trochu kreativity a mít třeba svůj názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 09:57 PetrC
Uli napsal: Spolu s těma neonkama mám rasborky barmský, panícíky, 2 malé ancistrusy +2 SAE takže žádný strašák a 95% jich plave spolu hmm
Pak už mě napadá jen ukázka z Filmu Hledá se Nemo kde maj rybky strach z malé holčičky :-) takže třeba ty a nebo někdo kdo u vás žije smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 09:53 Muž Uli [17] – Re: PetrC
Spolu s těma neonkama mám rasborky barmský, panícíky, 2 malé ancistrusy +2 SAE takže žádný strašák a 95% jich plave spolu hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 09:40 Stingray – Re: Juck
To zaléží na druhu třeba ramirezky určitě v páru kakadu jsou harémové takže je lepší 1 samec a třeba 2-3 samice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 09:31 Muž Juck [1] - Cichlidy – Re: UFO
ok..to by mě nemělo vyjít něak draho...ty cichlidy...každy druh po1 páru..?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 09:29 Stingray – Re: Juck
drobné jihoamerické cihchlidky ramirezky , kakadu atd. + nějaké hejnko teter

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [150] ...... 184 185

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199751x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120?od=7451