Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Já třeba také ne, s plzenskou vodou se musím spokojit s razborama a na tetry zapomenout
Ono na takhle položený dotaz je milion možnách odpovědí... Nic vlastně nevíme
U té neonky modré,bych se zajímal o vodu,jaká bude v akvárium co se týče Ph,já bych si ji u sebe asi nedával.
Jestli se chceš držet nějaké hejnovky, dominantního páru a krunýřovce, viděla bych to na partů deseti otíků, neonku modrou ve třiceti kusech a třeba pár čichavce zakrslého
Ale co člověk to názor.
Napadlo mně třeba akarka zelená, dánio pruhované a krunýřovec hnědý, ale jestli vás napadá lepší kombinace tak budu rád.Nebo ještě pestřenec similis
0 24.02.2016 22:12 Mind – Rybičky do 112 l akvária
Dobrý den chtěl bych se zeptat jaké rybičky do 112 l akvária. Představoval bych si míň nějakých větších dříve jsem měl neonky a proto bych chtěl změnu a něco na dno děkuji za radu.
Starší reakce
do 120L bych nedal nic vetsiho nez 7cm. pokud je to spol akvarium, coz asi je
0 19.02.2016 20:40 wed Dobrí den chci se zeptat kolik skaláru amazonských jde do 120 litrov.
S cichlidkami nemám zkušenosti,takže to bych nechal na zkušenější co poradí.A pro čichavce my to přijde objemově na hraně,já za sebe bych je tam nedával.
patamatix napsal: Ty čichavce bych zatím asi vynechal,akvárium je čerstvé,tak bych dal na dno cca 6 ks panceřníčků,nebo krunýřovce jednopruhého k tomu hejno 15 rasborek,nebo neonek modrých a prozatím by to stačilo než se akva pořádně rozjede.
a poté? čichavce nebo cichlidky?
Ty čichavce bych zatím asi vynechal,akvárium je čerstvé,tak bych dal na dno cca 6 ks panceřníčků,nebo krunýřovce jednopruhého k tomu hejno 15 rasborek,nebo neonek modrých a prozatím by to stačilo než se akva pořádně rozjede.
Aktualni foto
patamatix napsal: Jak dlouho akvárium běží?
4 týdny
Jak dlouho akvárium běží?
patamatix napsal: Možná by nebylo špatné udělat nejdříve prezentaci,aby jsme se mohli podívat jak máš akvárium zařízené,než se rozhodneš co za ryby,lépe by se radilo.
k tomu se chystám, ale zatím nějak nevyšel čas, tak prozatím přikládám 2 týdny starou fotku
ted tam je o několik rostlinek a trochu dubového listí více.
Možná by nebylo špatné udělat nejdříve prezentaci,aby jsme se mohli podívat jak máš akvárium zařízené,než se rozhodneš co za ryby,lépe by se radilo.
Dobrý den, mám akvárium, cca 109l a uvažuju co do něj, měl jsem v plánu nějaké hejno, a k tomu pár větších rybek.
Jako hejno jsem uvažoval tak 15 razborek hengelových, a potom pár čichavců, případně cichlidek kakadu, fungovalo by to? případně nevíte o jiných cichlidkách, či o nějaké alternativě?
Starší reakce
Ahoj, pořizuju úplně nový akvárko o objemu zhruba 100l, mohl by mi někdo poradit rostliny pro začátek a rybky k pandičkám a krevetám? Mám ještě dvě black molly v menším akvárku, ale nejsem si jistý, zda by nebyla vhodná úplně jiná ryba...budu vděčný za více názorů a pokud možno rybky do různých pater. (BTW: kolik kusů krevetek a pandiček by jste doporučovali?) Díky!
Starší reakce
Ahoj, zvažuji k hejnu Galaxek nějakou dominantní rybu, která by je držela v hejnu. Bez "potenciální hrozby" si okupují akvárko zcela nekoordinovaně. Co doporučit?
Starší reakce
Tak, v tom je to kouzlo, použít více menších rybek, který ve finále udělají daleko lepší efekt.
Ty lorky si myslím že dvě by akvo zkouslo.
ta Lorikárie je opravdu zajimavá,mate pravdu Ancika ne, ono ty neonky kdyby jich bylo cca kolem tech 30 by nejspis vypadaly asi nejzajímavěji, a té Lorikárie kolik kusů jedna nebo by jich slo i víc?
Opravdu toho ancistruse si rozmysli,jak jednou zkusí rostlinky,tak neví kdy přestat.Ale samozřejmě,když ho chceš,budeš ho mít.
Tak fajn, hejno parmiček čtyřpruhých, řekněme 15 kousků, místo ancáka bych dal třeba
rybicky.net/atlasryb/lorikarie_kopinata , bude větší jistota, že nechá rostliny na pokoji a zbytek už asi nic, taková skoro jednodruhovka je vždycky zajímavější a atraktivnější než rybí polívka.
P.S. Ono se těch parmiček bude dát i přidat.
afc1886 napsal: Jo,tak na počty si počkej od někoho jiného.Já bych dal napřed tak 15 až 20 neonek a 8 otíku,potom bych sledoval,co na to akva a případně doplnil neonky na větší množství.
a kdyby ty parmičky čtyřpruhé a nejaké ancitrusy a jeste neco?
Už před časem ses ptal "kolemjdoucich" ve Tvé prezentaci, jakou osadku by ti poradili. Několik dobrých rad jsi tam dostal..
Pokud máš objem nádrže jaky máš, musiš prostě osadku přizpusobit akvariu..pokud se ti libi sestava ryb o krere se tu bavis, měl sis poŕidit větší akva...
Neptej se teda na rady , když si stejně jedeš po svym a nafrkaš si tam rybí polivku, která za nějakou dobu bude ještě dochucena řasou, protože nemáš dost rostlin ....
To co tam ted máš už teď je dost...
Jo,tak na počty si počkej od někoho jiného.Já bych dal napřed tak 15 až 20 neonek a 8 otíku,potom bych sledoval,co na to akva a případně doplnil neonky na větší množství.
romant napsal: Máš to špatně zvolený, ty dvě hejna jsou na tvoje akvo docela dost, nevynikne ani jedno.
Právě že bych řekl že vznikají jedno si plave pěkně v horní části nádrže kde se pěkně drží v proudu co jde od filtrace parmicky si vesele drží střed nádrže a sem tam si jdou něco vyzobat že dna. Ancik se sem tam posouvá po dne a po skle. A věřím že AQ ještě zdaleka svou kapacitu u konce nemá. Proto ještě hledám jeden druh co bude u dna a jeden druh párové dominantní rybky dominantní myslím že smyslu výrazové dominance.
a počet? aby nebylo zarybněno?
a nejake jině napady skladby ryb na to akva? neonky nejsou podminkou
Máš to špatně zvolený, ty dvě hejna jsou na tvoje akvo docela dost, nevynikne ani jedno.
0 31.01.2016 13:45 ondroj Na 105l 21 ryb až dost? Se my trochu nezdá.
Místo neonek ano, jinak bych to nedělal, je to hejnová ryba a už by se to tlouklo s neonkama.
a kdybych k nim chtěl třeba parmičku čtyřpruhou?libilo by se mi více druhů alespon tri
0 31.01.2016 13:25 ondroj Co ještě k parmičce ctyrpruhe a danio pruhovanemu a anciku? Rád bych něco co bude ještě u dna a pak jeden výrazný pár. Který by tvořil jednu z hl. dominanty. Klidne to může být i něco co není tak častěji u dna by se my líbilo něco "hadoviteho"
Ahoj,jsem začátečník a i když procítám příspěvky tak si nejsem jistý, mám akvárium 90x40x30, 40 je výška, cca 110l,vnitřní filtr,rostliny.
jaké ryby a kolik ryb od jakého druhu tam můžu dát aby jich nebylo moc ? líbí se mi neonky a na dno nejaký ancitrus. děkuji za rady
Já za sebe radim už žádný jiný druh ryb..
Zvětši třeba hejno pandíků.
Velikost tvého akva už toho moc nepobere. Bylo by to na úkor osadky...
Určitě nepřidávat živorodky.
Byt Tebou, tak se opravdu zaměřim na to co už tam plave..
Škoda, žes nezvolil jiné tetry než černé. Nejsou do objemu tve nádrže vhodné.Je spoustu menších druhů teter, u kterých by nebyl problem zvětšit ted hejno. Možná by stálo za přemýšlení je někomu dát a pořidit uplně jinou hejnovku
0 29.01.2016 21:20 Začatečník1 – Co k Čichavcum a Tetře černé
Jaké rybky k Čichavcům a Tetře černé
Potřebuji radu jaké rybky do akvária kde mám Čichavce zakrslý jeden pár, čtyři krát Tetra černá a dva Pancéřníci panda. Jde o 60l akvárko s filtrací a vzduchováním mám představu například Black Molly, Plata skvrnitá nebo Tetra měděná ale rád si nechám poradit.
Starší reakce
Jo jo, vím, ty tam mám. Fešáci.
Ta jedna tam bude v pohodě pokud ti nevadí, že občas hrabe do dna
Rostou docela rychle. Tady jsem ji měl cca 7 měsíců a měla kolem 10cm:
rybicky.net/nadrz/19860/30.jpg…
NHKG napsal: a přísavníci, ti ale vyžadují větší proud vody v akváriu.
Přísavníci spíš žerou to co v těch řasách žije i kyž jsem si všiml, že trochu té zelené spasou. Na ostatní prdí
btw: o proud ani tak nejde, jako o teplotu vody a provzdušnění.
Na dno z Asie jsou vhodné mřenky, ale nežerou řasy a přísavníci, ti ale vyžadují větší proud vody v akváriu.
Nechal jsem se unést kouzlem okamžiku
. Podcenil jsem studium. Konkrétně u této ryby. Hledal jsem nějakou vhodnou Asii na dno.
NHKG napsal: A aktivní agresivní ryba, co může dorůst přes 20cm fakt do 100 litrů nepatří.
Přes 20cm sice dorůst může, ale za ty roky jsem v aq tak velkou neviděl. Dvě mám cca dva roky s velikostí 13-15cm a už nerostou. Je pravda, že se dvě přísavky moc nesnesou ani ve 240l akváriu.
Zrhius: Jednu bych někomu dal, dokud je malá. Potom ji už nikdo chtít nebude.
To je pravda, s tou přísavkou to není to pravé. Jedna by to snesla. Ovšem pokud to nebude klapat, půjde holka do světa.
Přidat reakci
1 ...... [53] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199751x