Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
0 24.10.2009 15:04 whatisis – Re: ustavprochore
specializacia upravena. a aku konkretne by ste mi poradila? Labyrintku...
Nějakou labyrintku? (Navíc, když je to vaše "specializace"...
)
Dánia jsou taky hejnovky, na tak malé akvárko jsou ta vaše 2 hejna až až.
0 24.10.2009 12:34 whatisis tak co ake rybky by som mohol este dat k neonkam na hladinu?
0 24.10.2009 11:45 whatisis mam viac akvarii ale este nemam na vsetky prezentacie, vlastne len na jedno a to je este nekompletne lebo neviem nazvy niektorych rastlin.
0 24.10.2009 11:42 whatisis je 52 litrove a su v nom 10 neoniek a sedem tetier ziarivych. a prisavka thajska (zatial je malicka a ked podrastie pojde do 120l akva) par krevetiek a ampularka...
0 24.10.2009 11:39 whatisis danio je dobry napad. tie som vlastne uz mal a ani ma nenapadli. skuste este ine poradit... dakujem
Tak já bych doporučil třeba dania ale záleží jak velké máš akvárko , kolik je tam už těch neonek a ostatních ryb.
Tomas Enderson
0 24.10.2009 11:30 whatisis – ake rybky na hladinu k neonkam?
ahoj. poradte mi prosim ake rybky by som mohol dat k neonkam na hladinu. nechcem ale pavie ocka, mollyny ani ziadne zivorodky a chcel by som nejake podobnej velkosti s podobnymi narokmi na vodu... dakujem za rady...
Starší reakce
0 17.10.2009 20:01 deltik nic moc teda.a ja si je kupovat nebudu dnes jsem byl v hornbach a byly tam ramirezky takové bílé z černýma pruhama za 17kč.to je nějak levné ostatní byly asi za 45kč.
3 17.10.2009 19:01 XY – Re: deltik
Představ si,že budeš celej svůj život zavřenej v místnosti 5x5 metrů společně s dalšíma 10 lidma.A všechny potřeby včetně kakání budete vykonávat jen v tý místnosti.Nedej bože,když vám ten bachař (pro tvoje ryby to seš ty) co se o vás stará zapomene vynýst pravidelně kýbl.A kde budete mít chvilku jen pro sebe taky nevím(to ryby taky potřebujou)...Tak jak se ti v tý místnůstce líbí?
tuším v profile píšeš že miluješ akvaristiku..určite aj tvoji chovanci ťa budú "zbožňovať"..
Vypadá to, že chceš být stejně "dobrý" akvarista jako strýc(jedno jestli vlastní či nevlastní). Z vás musí mít prodavači radost jen vás uvidí. A pokud budete pokračovat tak ještě dlouho budou mít.
0 17.10.2009 12:44 deltik – Re: kaote
napiš mi co ty máš doma za bybky a jak velké mš akva
1 17.10.2009 11:46 deltik a řekni mi důvod na první pohled jak se na to mé akva podívám ta se mi nezdá že tam mám moc ryb.většinou jsou všechny ryby malé
0 17.10.2009 11:40 kaote – Re: deltik
ne
0 17.10.2009 11:09 kaote – Re: deltik
Nemůžou tam být! Proč se ptáš pořád dokola?
Komu není rady, tomu není pomoci...
Proč se tedy ptáš, jestli můžeš, když si je stejně koupíš protože chceš?
Ono se asi neptáš, protože potřebuješ radu
Edit: Abych nezapomněl, chtěl jsi odpověď, tak tady je:
UŽ TAM NEKUPUJ NIC !!! 0 17.10.2009 09:57 kaote – Re: deltik
Ne, 1,5 litru vody stačí jen pro ty nejmenší druhy. Počítej s litrem vody na každý centimetr rybí délky. Ryb tam máš více než je zdrávo.
0 17.10.2009 09:50 deltik a kdybych už nic nedokupoval a mněl bych už jen 38 ryb a ty gupky ještě 10x a ty ancíky 10x a stačí 58ryb tak ty ramirezky můžou být?
0 17.10.2009 09:47 deltik VŠAK JEDNA DOSPĚLÁ RYBA MUSÍ MÍT 1,5 LITRŮ VODY VŽDYT TO NEVADÍ NE?ALE V HORNBACHU MI ŘEKLI ŽE GUPKY A RAMIREZKY ANI NÁHODOU PROTOŽE GUPKY ZNEČIŠTUJÍ VODU A RAMIREZKY JSOU NA TO CITLIVÉ
Jestli si vzpomínám tak máš objem nádrže 110 nebo 120 litrů. Z toho jednoznačně vyplývá že již teď je přerybněno a předruhováno. Akvarko máš pěkně zarostlé takl se rozhodni kterým směrem ho chceš budovat a dle toho postupně postupuj a redukuj, popřípadě měň.
0 17.10.2009 08:38 deltik nevím jaké ryby mám napsat protože si budu dokupovat zatím tam mám
7x neonka obecná (dokupuji 10x)
3x razbora červenoocasá (dokupuji 2x)
4x razbora průsvitná
2x ancitrus obecný (dokupuji 5x)
5x plata pestrá
3x gold molly (dokupuji 2x)
9x gupka duhová (dokupuji 10x)
4x panceřník skvrnitý
1x panceřník albín
celkem:38ryb TY CO SI BUDU DOKUPOVAT TO AŽ ČASEM DO 4MĚSÍCU AŽ BUDE PŘÍLEŽITOST.
OT: Pardon, já našel jiný profil...
Jo, super - už jsme Tě našli!
rybicky.net/profil/11318
- Když budeš psát nějaký příspěvek do fóra, tak se předtím přihlas - bude to podstatně jednoduší pro všechny ty, co ti budou chtít poradit.
- No a s tím focením - zkus to, alespoň nějak - nejlepší to asi bude večer, nech svítit jen akvárko a zkus fotit.
- Spousta věcí je možná vyřídit přes osobní vzkazy - po přihlášení, samozřejmě.
0 16.10.2009 20:25 deltik – deltas
rostliny:cabomba,echinodorus,javský mech,limophila a ještě dvě ale nevím jak se jmenujou.mám asi málo rostlin že?
mám tam 2kořeny malé a pár menších kamenů 10cm
0 16.10.2009 20:17 deltas ale dnes jsem se už přihlásil jak to mám dát najevo
.a to mé akva nejde moc dobře vyfotit protože mám světlo zezadu jako za sklem.
No já bych vám pane "deltasi" zaprvé doporučoval založit si profil (to doufám dokážete sám) a následně prezentaci (pokud vám něco při zakládání prezentace nebude jasné můžete mě kontaktovat na můj profil do SZ) aby sme vůbec věděli jak to vaše akvárium vypadá.. Zadruhé by ste se měl trošičku osamostatnit a začít používat rozum (alespoň selský).. Až provedete alespoň 1 "bod", tak pro vás bude + více odpovědí na dotazy a pro "nás" bude + vědět jak to teda vypadá a co tam je.. Vždyť já ani nevím co máte v akvárku za kytky, jaký tam máte kameny, prostě nic, takhle bych se to dozvěděl z vaší prezentace a nemusel bych se vyptávat a zbytečně nám oboum brát drahocenný čas..
Já bych řekl, že ve 120litrech by Ramirezky být mohly,
avšak ne v tom vašem akva,
alespoň do té doby, dokud se nečemu nenaučíte.
Zatím vás zjevně baví pouze stále dokola klást rozličné dotazy.
Zkus taky něco hledat trošku sám.. OK?? Všude se vyptáváš, ale nikde nehledáš..
0 16.10.2009 16:44 deltas tak můžou být ramirezky v tom mém AKVA
Starší reakce
Mám něco podobného, ale je tam deset neonek obecných, dva krunýřovci, dvě parmičky a dvě skaláry. Takže moc to nebude. Spíš bych řekl, že tak akorát.
0 11.10.2009 13:55 deltas ahoj chtěl bych cichlidky tedy můžou být cichlidky z neonkama nebo gupkama,ancitrusy,danio pruhované,razbory,platy poradte když tak napište co s nimi být nemůže ano a můžou být ve společenském akva 120 litrů
0 08.10.2009 16:16 šemík – 107 litrů
Zdravím.. budu kupovat 107l akvárko,je to moje první a chtěl bych se zeptat,co do něj,abych to nepřehnal.. Na dno bych chtěl dva krunýřovce obyčejné,a pak 10x tetra krvavá a 10x neonka červená.. Nebo jen ty krunýřovce a třeba 20x neonku červenou?Není to moc,nebo naopak málo?díky
jj, i když já mám raději perleťáky
Párek ve 375 l by asi šel, ta uváděná velikost je opravdu maximalistická, jako větší problém vidím spíš to je dostatečně nakrmit. Jako kluk jsem tyhle ryby kdysi měl a myslím, že v podstatě po nějaké době zemřely na podvýživu, takže radši varuji předem
S tímhle výhledem by to snad šlo
Znáš tenhle popis v atlasu na akvaristovi?
www.akvarista.cz/…
Na čichavce líbající je to malé...
JAKÉ ryby by byly nejkrásnější a nejvhodnější.
Nejvhodnější: už žádné.
Nejkrásnější: to jsou ty, které žijí v relativně beztresovém prostředí a chovatel jim poskytne maximum podmínek, které potřebují ke spokojenému životu (vhodná velikost akvárka, vhodně dekoracemi a rostlinkami opatřené akvárko, vhodní společníci...), za což se pak náležitě odmění.
Přihazováním sebekrásnější rybičky do rybího guláše si žádnou dlouhodobou radost neuděláš...
0 05.10.2009 19:37 dest KiREL napsal: chci tam ještě pár rybek.
já se ptám JAKÉ ryby by byly nejkrásnější a nejvhodnější.
co nechapes na tom ze tech rybek tam mas uz tak moc ? Ale kazdopadne proti gustu ... vsak sam vis ... az se jednho dne rano proberes a bude ti lezet 30 rybek na hladine vubec se nebudu divit
no pochop, jelikož jich tam máš už teď dost tak žádné, a pokud tohle nepochopíš tak už asi není rady.
0 05.10.2009 19:07 KiREL chci tam ještě pár rybek.
já se ptám JAKÉ ryby by byly nejkrásnější a nejvhodnější.
Tezko radit nekomu, kdo o radu nestoji...
Přidat reakci
1 ...... [159] ...... 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 200677x