Akvarijní burzy Brno
Starší reakce
pokud se plány nezměnily, tak na příští burze by měla být opět soutěžní výstava miniakvárií
je pravý čas založit nějaké to mini, nebo zvelebit stávající
0 11.03.2012 07:08 Šaman Třetina kytí byla do paludarií a přesto prezentována jako akvarijní,byl jsem ubezpečen,že acorus je 100% podvodní,podvodní info to bylo(od slova podvodník
)
Rybky a kytky na slušný úrovni,technika se mě zdála předražená.
Takže asi jako všichni.
zrovna dneska tam měli kupu echáčů a všechny 100% pěstovaný pod vodou...jojo, anubiasy byly emerz.....navíc se podívej na jejich fotky pěstírny a nemluv o překupnících...
No, tak ti zrovna pěstují nad vodou
, ale údajně některé kytky i pod vodou.
Navíc, jsou to překupníci
.
Existují i malé české pěstírny, co pěstují pod vodou. Každopádně tady je asi nikdo znát nebude.
já to chápu, je dobrý upřednostňovat český výrobky, někdo si taky rád připlatí za český i když se prodává levnější z Číny a kdoví odkud (je to padlý na hlavu vozit přes celej svět výrobky, když si je můžem vyrobit tady). Ale mnohdy je ta kvalita stejná, nebo třeba i z ciziny lepší, každej s musí sám vybrat co odkud chce kupovat.
Na burze v Bratislavě jsem se bavila s jedním takovým prodejcem, který prodává pro jednu firmu rostliny. Mají "fabriky" na mnoha místech po Evropě a každá se zaměřuje na jeden druh rostlin, protože kdyby měli všechno pytlíkovat na jednom místě tak se jim to prostě nevyplatí (a to jsou rostliny pěstovaný na agaru, který snad v životě ve vodě ponořený nebyly). Tak jak to dělají akvaristi co si doma něco vypěstují v akvárku pod vodou, se nedá jen tak dělat ve velkým. Je to biznis no.
Ale budu ráda když budeš podporovat právě ty menší prodejce. Třeby my jsme měli u klubovýho stolu na prodej přebytky z našich akvárií (tentokrát jich bohužel bylo docela málo) a všechno se prodalo, tak jsme rádi
Velká část výdělku jde na provoz burzy
Btw.: hodně takových "domácích" pěstititelů taky pěstuje rostliny na suchu třeba ve skleníku, anubiasy, echinodory... protože to prostě rostle rychleji a nemusí se trápit s řasou atd
Proč by jezdil na letiště pro import, tohodle prodejce jsem už na pár burzách potkal, a prodával rostliny z Aqua-Daho
Ani se nenamáhal vyndat z rostlin jejich šťítky
Takže překupník to je
0 10.03.2012 19:41 Amálka Pokud máš namysli dvě největší firmy v ČR tak si piš, že jim lítá import každý týden
Jeďte se tam mrknout a uvidíte.
Dokonce se můžeš setkat s názorem, že rostliny pěstovaný tzv. na suchu se v akváriu lépe přizpůsobují, než pod vodou pěstovaný.
české pěstírny taky pěstují rostliny "na suchu" a nejsou to překupníci
Souhlasím, že změna podmínek může sehrát podstatnou roli, při aklimatizaci rostlin, ale to nemá co dělat s tím, jestli ta rostlina byla vypěstována v čechách nebo dánsku.
A z tuzemských pěstíren si nekupujeme rostliny, který nejsou pěstovaný na suchu?
No ono to tak opravdu může být.
Razantní změna podmínek nemusí všem rostlinkám vyhovovat.
0 10.03.2012 19:26 Amálka Protože ty rostlinky jsou pěstovaný na suchu!A pod vodou jsou max.týden.
A proč by importovaný rostliny měli růst jinak než ty tuzemský?
0 10.03.2012 12:55 matesino – foto z burzy dne 10.3.
chhtěl bych se zeptat zda nejsou někde fotky z burzy z dneška ? bohužel jsem se tam dnes nedostal tak aspon pro inspiraci . díky
Dnes opet plno, misty se neda ani hnout
Myslim ze prodejcu taky velky vyber, takze doufam ze lidi pekne nakupuji... Ted sedim na prednasce o tercovcich a i kdyz to neni muj obor, ale rad si poslechnu a neco se priucim.
ten difuzor zatím nikdo? Vemu ho a kdyžtak si ho veme do bazaru Ondra.
0 09.03.2012 20:31 Sid [6685] - Rostliny Pokud by se chtěl někdo zbavit okružáků nebo levatek, rád se jich ujmu. Zn.: "Do dobrých rukou!"
(A rostlinných akva.
)
Případné nabídky do SZ.
Tak to ještě nevím. Zkus to projít a nějak to najdeš. Asi nejlíp u mně na stolech budou vidět barevné akvarijní štěrky.
budu jenom rád ;) kde tě tam najdu? jedu se podívat poprvé takže ve finále budu rád když se neztratím po brně...
jestli chceš, tak jich pár vezmu.
0 09.03.2012 13:34 harpunar – rezavka-to je na mé narozeniny,takže
budu ovíněn a ceny budou jarmareční,dle xichtu! Takže se máte na co těšit! Zítřejší burzu vypouštím s důvodů hexenšusu krčních obratlů,ale bude tam Ludvík Šabršula a ten nezklame nikoho!!! Tak hezkou burzu a ať se daří!!!!
Přednáška bude v 10:30 hod a prodejce s terčovcama bude jen pan Monharth
Kdy se přibližně bude přednáška konat, aby jsem ji nepropásl? Nevíte kdo všechno tam bude prodávat terčovce? Na stránkách jsem našel pouze tercovcivrbne.cz. Děkuji.
3 09.03.2012 13:15 rezavka –
Re: Uli Příští burza bude v sobotu 12.5.2012.
Zdravím všechny.
Jen doplním že přednášku o terčovcích bude přednášet člen ČKCHT pan Picka.
Už se na ni sám těším.
Aha, tak to jsem nevěděla, v atlase není označený jako nevhodný do akva
ach jo..
Tak, myslím, že v sortimentu burzy jsou snad 2-3 rostlináři co prodávají mechy. Tak se zeptat přímo jich?
. Mimochodem , Tortula ruralis alias star moss, je polosuchý mech. Tzn. roste sice ve vysoké vlhkosti, ale v aq velmi brzo odejde.
U mně taky nebude problém a i vrátím
Chtěla bych se zeptat, zda někdo bude na burze v Brně nabízet rourkatec obecný (Tortula ruralis)? Měla bych o něj vážný zájem, kdyby byl k dispozici
jak jsem psal, pod jistou hranici nejdu, a já škodný určitě nebudu
ano ano mám, takže s Vámi teda kšeft nebude, škoda...
podívám se, ale spíš ne.....
Přidat reakci
1 ...... [17] ...... 38 39
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 83380x