Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvarijní burzy Brno

 

NápovědaFórum » Obchody » Burzy 

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Akvarijní burzy Brno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 22:13 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: Chem
Fotka k příspěvku K těm cenám se přiznám, že ještě před dvouma rokama jsem sám prodával červené mečovky menších velikostí po tři koruny za jeden kus. To proto, že jsem jich z venkovního - jezírkového odchovu vylovil stovky a trh v té době byl jimi nasycen a já je nemohl déle doma držet, jinak by jejich kvalita nedostatkem potřebného prostoru v krátké době po výlovu poklesla.

Teď tyto běžnější variety prakticky nemnožím a věnuji se hlavně takovým, které moc k vidění nejsou a je o ně ze strany nakupujících za danou mnohem příznivější cenu po jejich spatření zájem.

I tak tyto ryby rozmnožuji jen v početně omezeném rozsahu a tím pádem všechny moje přebytku snadněji najdou své nové majitele.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 20:35 Muž Chem [837] Re: harpunar
Vim zhruba jak to kde chodi, jen jsem rypnul do formulace "pokakane koste". Na toto mam trosku jiny nazor a uz jsem se o tom parkrat prel (naposledy pred rokem pri ceste z Hannoverskeho sampionatu). Batman je nicmene pekny vyraz ale prosim, nestavej se batmanem... vice v SZ, neb tusim, ze my se zname a prezdivky nas matou. ;-) Uz se nechci prit - prestalo by to byt plodna debata.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.02.2013 19:55 harpunar – for Chem-pokakané koště jsem měl na mysli tehdy,
pokud by kdokoliv-podotýkám KDOKOLIV třeba v Německu prodával za ceny neobvyklé,nepřiměřeně nízké na burze.Jen jsem tím chtěl říct že to je důvod,proč si tam naši prodejci,nikdy ani nevrznou. V civilizovaných zemích je totiž dobrým zvykem znát cenu svých výpěstků nebo práce a nikdo tam nedegraduje ceny tak,jako u nás.Takže si udělejte někdy výlet a uvidíte že mám pravdu.Pod úroveň je u mne to ,že je obvyklé vidět některé prodejce běhat jako Batmany před začátkem burzy od stolu ke stolu a podrazit kolegu o korunu.Mají s toho pak dobrý pocit a mnozí úsměv jak s ostatními vy...li. To je hlavní důvod,proč jsem do toho rýpnul.Už nebudu,stanu se Batmanem............ ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   17.02.2013 19:04 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Chem
Já musím říct, že zatím na každé burze jsem na podobný "špek" narazil.... jednou to byly Brotia pagodula za 20,-Kč, jindy za stejnou cenu mřenka annamská, nebo na další burze krystalky za 25,-Kč, ze kterých se doma po vybarvení ukázaly krásné grade ´S´... ono prostě skoro na každé burze se najde někdo, kdo se chce zbavit něčeho, co je sice v dobré kvalitě a normálně to stojí zcela jiné peníze, ale on to chce prodat teď hned a je mu jedno, kolik za to dostane, protože má jiný důvod k prodeji - končí s rybkama, chce uvolnit akva pro jiné rybky... a nebo má důvod úplně jiný. Proti tomu myslím nelze mít žádné námitky.
Co se mi ale nelíbí je, jak se i na burzy tahají mnohdy velmi podivné rybky z pochybných zdrojů za ceny, které podrážejí nohy našim chovatelům... a pak to vypadá tak, že člověk nemůže sehnat v celém Česku klasické přírodní čichavce medové, kteří se u nás dřív běžně chovali, a kouká na ty asijské zrůdnosti, kdy ani prodejci sami nevědí, co to vlastně prodávají, proto tomu dávají nějaké "folklorní" názvy typu Colisa sota. Co je mi platné, že tyhle zrůdičky prodávají za dvacku? Já bych dal raději pajsku za kvalitní Trichogaster chuna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 18:52 Muž Yirka [9126] Re: Chem
Ještě bych dodal, že takový "špek" je nejlepší pozvánkou na další burzu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   17.02.2013 18:32 Muž Chem [837] Re: 0
0 napsal: Jenže úplně to samé, napsané na AKVARISTA.cz, zůstane nesmazáno. Poučení z ukvapené horlivosti.
Ano, ono to zustane asi i tady, jak to vypada. Pisete "pouceni z ukvapene horlivosti" - nevim, ja ted s odstupem casu (a v jistem rozporu se svym predchozim prispevkem) premyslim, ze bych to asi napsal znovu, mozna bych vice rozepsal to, ze mi ta cena vyrazila dech.

Nevim, proc bych o zajimavostech prozitych na burzach nemohl objektivne psat.

Tak, jako se s kazdym ode mne kupujicim bavim o puvodu krevet, za kolik jsou kde k sehnani (a ze zrovna na burze jsou vetsinou levnejsi prodejci nez ja) , stejne tak nevidim nic nespravneho na tom, napsat zajimave zazitky z burzy (i kdyz se tykaji netradicnich cen). Samozrejme Vam ani dalsim prispivajicim neberu nazor, ze jde o podceneni - naopak, souhlasim s Vami a proto o tom "levnem zbozi" v puvodnim prispevku vubec pisu... Kdybych napsal, ze jsem je koupil za 50Kc/ks, tak by si asi kazdy rekl: "No a co?". Bohuzel samozrejme, kolemjdouci a prispevek ctouci si mohou potom vzit tuto cenu a pouzit ji proti prodavajicim za beznejsi ceny. V tomto pripade si muzeme myslet neco spatneho o tech, kteri by s cenou 40Kc/ks nebyli spokojeni a brblali by. Myslet si neco spatneho a honit "pokakanym kostetem" akvaristy, kteri jdou na burzu prodavat prebytky, nechtej na tom extra vydelat a maji nizke ceny je tak nejak pod uroven.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 16:02 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: katterinecka
To máš přesně pravdu. Akvárko jsem chtěl, sice objem kolem 250l, ale i tohle je fajn. A výhrou se dá "zlegalizovat" další akva doma. Na druhou sranu je fakt pravda, že náklady na samotnou skleněnou nádrž jsou tak 10-20% celkových nákladů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 14:31 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
Super na paludárko
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   17.02.2013 14:21 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: malyLibor
Pro mě to byl spíš takový Danajský dar, člověk dostane akvárko, k tomu musí dokoupit osvětlení, písek, filtr, sehnat rostliny, ryby a výjde to ve výsledku na mnohem víc než jen to akvárko. Taky mi ty peníze nerostou na stromě.
Ale aby to nevypadalo že si stěžuju :-) tombola je fajn, člověk je rád že něco vyhrál :-) Dobrý je to pro lidi co si akvárko přejou. Třeba jim ho manželka nechce dovolit, a když ho vyhráli, tak už se s tím nedá nic dělat :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 14:13 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: malyLibor
jednu stovku už mám, i když ji už nepoužívám (i když tu by asi nikdo nechtěl, je ve staré skřínce a není zrovna nejmladší).
Mě to příjde spíš jako docela blbej objem, protože je to moc velký na to aby to člověk jen někam šoupl, ale přitom to na ryby až tak velký není. Tím nechcu říct že to není dobrý akvárko, každýmu vyhovuje něco. Já už mám akvárka od každé velikosti a tohle bych už neměla kam dát. A s tím světlem je to taky na houby.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 13:42 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: katterinecka
No já si tu svoji snad užiju. Ale už šílím nad osvětlením. 80cm je na houby skrz zářivky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 13:36 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: katterinecka
A přitom 112ka je tak šikovné akvárko... je to ještě prcek, vybavení za pár kaček, ale už dostatečný objem, aby se tam vlezli i nějací ti tvorečkové, nejen krevetky, ale i rybky nebo c kdo rád... to mne překvapuje, že si ji nikdo nekoupil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 10:27 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: PR0V0CATEUR
už ji nemám, nakonec myslím skončila na burze jako prodejní akvárko
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 10:11 PR0V0CATEUR Re: katterinecka
Já si ji vezmu, když ji nechceš... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 09:59 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: malyLibor
já vyhrála 112ku asi před rokem nebo dvouma a pak mi 3 burzy trvalo ji prodat, nakonec si ji nekoupil nikdo ani za nižší cenu než je běžně prodejná
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.02.2013 01:06 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: malyLibor
Nevidím důvod to zapírat. Stejně to nejspíš bude na stránkách burzy zveřejněné. Navíc z toho mám ohromnou radost. Bude to momentálně největší akva, co doma mám. Kdysi jsem měl 112 litrů, ale otec ho v nestřežené chvíli daroval nějaké "slepici nafoukané". Ale sny jsou ještě v úplně jiných objemech :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   17.02.2013 00:17 Muž SlavekB [168] - ŽivorodkyRe: malyLibor
Ja se nepřiznával k třetí ceně na minulé burze. Jen tak pro radost jsem si koupil 2 listky a vyhrál akvarko 60x30x30 :-)
Nejlepší na tom bylo, že den předtím jsem ho nesl na podium při přípravě burzy a v duchu si říkal, že by se mi docela hodilo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 00:07 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: MichoCZ
No nééé... tak to je myslím poprvé, co se tady přiznal výherce hlavní ceny. Tak to gratuluju, chlape! palec potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 23:34 Muž MichoCZ [891] - Amerika
Já burzu hodnotím kladně. Mám obrovskou radost z první ceny v tombole. Kdybych to věděl dřív, že vyhraju 100l akvárko tak tam koupím nějaké vybavení ještě. Katka měla přednášku pěkně podanou, nejasnosti jsme si probrali takže fajn. Tlačenice na moji postavu moc nebyla, ale dalo se to projít. Došel jsem hned kolem deváté, viděl spousty ryb a rostlin, přivezl si živé patentky a násadu trepky na zkoušku. Potkal jsem tam provokatera a s ním se pobavil. Bylo pro mě jako pro začínajícího akvaristu přínos projít znovu ty prodejní nádrže a povykládat si co si o tom myslíme. Takže pokud se nic nepředvídatelného nestane tak na příští burzu jedu zas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 22:22 0 Re: Chem
Jenže úplně to samé, napsané na AKVARISTA.cz, zůstane nesmazáno. Poučení z ukvapené horlivosti.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   16.02.2013 21:37 Muž Chem [837] Re: harpunar
Ale vzdyt ja psal, ze mi to vyrazilo dech.. Pravdou je, ze jsem nemel psat tu cenu, neb to, co pises v poslednich vetach je nemila pravda a stava se to.. Eleganska ma svou cenu, proto jsem byl z toho kaufu nadsen. Nebudu to jiz dele rozpitvavat a pokud spravci mohou, necht to promazou. Rozhodne jsem nechtel prispevkem nikomu uskodit, spise naopak a snad to z toho i vyznelo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.02.2013 20:53 Jostom Re: malyLibor
Ahoj, příští burza bude 11.5.2013 a fotky z této burzy se budeme snažit dodat co nejdříve. Děkujeme za pochvalu a těšíme se na další burzu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   16.02.2013 20:16 harpunar – For Chem-no já bych to nenazval štědrostí,ale
slovem,které vyjadřuje kulantně řečeno slaboduchost.Mercedesa také nekoupím za třistapíďo,jako Octavii,vrtačku Bosch také ne za osmset v Baumaxu,a taktéž si myslím že N. elegans je ryba,která by měla mít a má (až na tohle extempore) svou cenu. Kdyby chlapci přijeli na burzu třeba v Rakousku-či Německu a tam by tyhle rybky nabídli za 60 centů,tak je poženou pokakaným koštětem až do Egeru (Cheb)a v životě by si tam ani nevrzli.Co se dá totiž příště očekávat až je budu nabízet za svých lidových 40 kč? Pane,vy jste se zbláznil,vždyť minule je tady měli za patnáct,no vy budete asi velký zloděj a darebák!!!! Asi tak,vážení....................... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.02.2013 20:11 Muž LisourJr [33] Re: Louka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 19:20 Muž Chem [837] Re: 0
0 napsal: Za tu cenu by se mi je - N.elegans, též vůbec neoplatilo "dělat" nad rámec vlastního chovu.

Běžná snadno se množící paví oka se nabízejí za mnohem víc, takže bych je za těch 15kč odkoupil všechny a mnul si ruce. To předem vědět, tak by se mi vyplatilo tam, přes tu velkou vzdálenost a nemalé výdaje zajet.

Ale neodsuzuji ty prodejce, jen bych využil jejich štědrost, nebo neznalost, pokud ovšem ony ryby byly opravdu kvalitní, což je důležitější, než cena.


Byla to stedrost, nikoli neznalost. Vzhledem k tomu, ze jde o kolegy, kteri se rybam venuji pouze na vedecke urovni, o kseft jim dle jejich slov nejde a taky, jak pisete - jsem je po spatreni ceny koupil skoro vsechny..

K dalsim otazkam: Oni chov neomezuji, neznalost absolutne take neni na miste. Cena za 15Kc/ks je pro mne v pohode cesta - znam je, jsou to profici, nekvalitniho chovu se neobavam. Do Singapuru pravidelne nejezdi, ale v Asii ryby lovi (na vyzkum). Jde jim predevsim o genetiku halanciku. Tyhle rybky spolu s dalsimi, ktere prodavali jsou takovy "by produkt" jejich hobby i prace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 19:05 Muž Louka [49] Re: malyLibor
V Olomouci?Náhodou nevíš termín.Skusím něco pohledat.Kde tam?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 18:41 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Louka
Burzy bývají v Olomouci. Na předposlední byl Clarkii a ten neonky modré měl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 18:12 Muž Kryštof [314] - Amerika
Ty rybky byly prtave, aq je male ale ne prtavé :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 17:40 Muž Louka [49] Re: Kryštof
No právě já mám taky AQ prťavé smich
A co bylo na přednášce cca +/- ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2013 17:36 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: 0
No já jsem si koupil čtyři a myslím že cena mohla být uměrna jejich velikosti protože jsou fakt prtavé
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 17:17 Muž Louka [49] Re: katterinecka
Kruci a já je tady u nás sháním :-( no moje chyba měl sem jet do Brna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 17:03 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Louka
jo viděla jsem je tam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 16:57 Muž Louka [49]
Jsem to nějak nestíhal tam zajet a tak se ptám měly tam neonky modry?
A náhodou nebude něco podobného poblíž šumperska?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.02.2013 16:49 Žena katterinecka [2146] - Rostliny
já se stihla podívat co kde prodávaj až po přednášce a i přesto jsem si odnesla 20 neonek, tetry krvavý a čerpací hlavu - taže vlastně skoro všechno co jsem měla v plánu koupit a jsem spokojená :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   16.02.2013 16:47 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: 0
Já si myslím že ta cena byla nasazena buď z neznalosti, nebo dotyčný chce omezit chov a vyprodat ryby. Jako kupující nad takovou cenou zajásám, ovšem z dlouhodobého hlediska se za tuhle cenu chovatelům nevyplatí tuhle rybu dělat a tento druh skončí v propadlišti dějin jako stovky jiných.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   16.02.2013 16:41 0 Re: harpunar, Chem
Za tu cenu by se mi je - N.elegans, též vůbec neoplatilo "dělat" nad rámec vlastního chovu.

Běžná snadno se množící paví oka se nabízejí za mnohem víc, takže bych je za těch 15kč odkoupil všechny a mnul si ruce. To předem vědět, tak by se mi vyplatilo tam, přes tu velkou vzdálenost a nemalé výdaje zajet.

Ale neodsuzuji ty prodejce, jen bych využil jejich štědrost, nebo neznalost, pokud ovšem ony ryby byly opravdu kvalitní, což je důležitější, než cena.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   16.02.2013 16:13 harpunar – For-Chem
No nevím,nevím,zda je cena 15 kč za elegansky ta správná cesta?!Za tu cenu je s prominutím může prodávat jen .......! Abych neurazil.Možná je má pán s nějaké velkopěstírny v Singapore,jinak pochybuji..... tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 15:57 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: PR0V0CATEUR
No, ale aspoň kousek jsi viděl a nakoupil sis, co jsi potřeboval... ale co, zamáčkneme slzu a život jde dál.
Kdy bude příští burza? A kdy budou fotky z této?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 15:37 PR0V0CATEUR Re: malyLibor
Ani mi nemluv, já jsem musel odejít v polovině přednášky a to mi vadilo ještě víc...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 15:35 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: PR0V0CATEUR
Mně tlačenice nevadí, jsem malinkej a štíhlounkej, všude se protáhnu smich smich smich
Mně nejvíc vadí, že jsem nebyl na přednášce. Z mražené krmení mi sice chybí moina, ale i bez ní to do příští burzy přežijeme.. ale přednášku mi nikdo nevrátí. Určitě není ani nahraná, ani nafocená... no, co už. Jen se pokorně léčit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.02.2013 15:00 PR0V0CATEUR Re: malyLibor
Byla tam tlačenice, když už chceš slyšet ty mínusy...

Ale ta nikoho nezajímá, protože jinak to bylo úplně bomba! potlesk X-) smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.02.2013 14:26 Muž Kryštof [314] - Amerika
Suprovní burza, pořadatelům děkuji až na to že tam bylo strašně lidí, ale za to nemůžou :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.02.2013 14:06 Muž malyLibor [5371] - Asie
No, jo, ještě to tu chvilku chvalte... a já to tu čtu, chrblám jak tuberák, a nedávám na chřipku... No, už ať je pryč... Ale zas jsem aspoň neutratil a vyměnil vodu u kreveťulí a u kardinálek vietnamských... ty z toho mají velkou radost a počítám, že nejpozději zítra se zase vytřou :-)
Člověk se na to musí umět podívat i pozitivně... do háje tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.02.2013 13:05 PR0V0CATEUR
Taky se mi na burze moc líbilo, jen škoda, že jsem byl donucen odejít dřív jak z přednášky, tak z celé burzy, ale příště to pořeším líp... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.02.2013 12:31 Muž jajaapaja [174]
Taky souhlasím.Dnes to bylo ,jak by řekla moje vnučka.Hustý.Jsem plně spokojen.Všem dík. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.02.2013 12:11 Muž Chem [837] Re: malyLibor
Vzdycky jsem se divil, jak MalyLibor pise, ze na burzu jede koupit jen par veci a pak tam necha i posledni drobne z nadite penezenky. Do teto burzy jsem to mel na vsech akvaristickych akcich tak, ze jsem nakoupil a prodal co jsem mel nasmlouvano a sem tam koupil nejakou trosku krevet/rybek navic. Tato burza ale predcila moje ocekavani - N. elegans od Radima Blazka a jeho kolegy za 15Kc/ks mi vyrazily dech, do jezirka na leto jsem doplnil svoje chovy Notropisu od slovenskych kolegu. Ivan Vysluzil tam mel ty sve tmave heteropody/palmaty? co prezentoval na Caridina show, tem jsem taky neodolal.. Proste velka spokojenost - velke diky poradatelum (mala omluva Pepovi Tomancovi, kteremu jsem na zkrmeni ke "stikam" dovezl mensi pavaky, nez jsou pro stiky vhodnym soustem) a velka poklona i prodejcum - bylo opravdu na co se divat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2013 21:26 Muž malyLibor [5371] - Asie
No jo... mně se ta potvora chřipka letos nějak drží. Tentokrát se mnou zametla opravdu pořádně. Teď už ji chci skutečně zodpovědně doléčit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2013 21:00 PR0V0CATEUR Re: malyLibor
Velice jsi zklamal, budu tam muset pokecat s někým jiným... :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2013 17:28 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: malyLibor
no mě dneska začlo škrábat v krku, ale asi to budu muset přežít
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2013 17:23 Muž Ičin [1405] - CichlidyRe: malyLibor
No jo, rýmečka, kašílek, nedej bože i teplůtka... pro chlapa takřka smrtelný :-D
Sorry za OT

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 38 39

Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 83214x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8060-akvarijni-burzy-brno?od=501