Cichlidy a cichlidky - chov, odchov
...v tom máš samozřejmě pravdu,ale rod geophagus bych s kančíkama nesrovnával.Tyhle ryby potřebují své specifické podmínky,na které je třeba už při prodeji upozornit....což si myslím,že pan prodavač neudělal,ale třeba se pletu....

to bych moc neřešila, v jedné akvaristice měli taky kančíky pruhoocasé a věděli o nich docela dost, až na to, že to byli červenoocí... už velké štěstí je, když upozorní na běžné projevy chování všech cichlid a nepošle je do akva k neonkám.

To by mě zajímalo co ti PAN prodavač o téhle rybě mohl poradit,když ti ji prodal pod jménem PERLOVEC.To už myslím hovoří za vše co se týče vědomostí o téhle rybě milého PANA prodavače....

V akvárium doroste nanejvíš tak do 20cm.Spíše méně.Původ Jižní amerika.Dno potřebuje z jemného písku,neboť celej den prohrabuje substrát a hledá v tom nějakou baštu.Hrubší kamínky můžou zůstat mezi žábry a to je pak zle.Krmení je dobré mražené či živé,vesměs jako většina středně velkých cichlid.Po vytření a bere samička jikry do tlamky jako afričtí tlamovci a hlídá je.Po dobu,kdy má jikry v tlamce se neporučuje krmení,jinak to zbaští.Na chov stačí obyč voda z vodovodu teploty cca 24-26*C.Je možnost kombinace s jinými klidnými druhy ryb přiměřené velikosti a taktéž není problém chovat více jedinců tohoto druhu pohromadě.Aqa je třeba velikosti 200l a více.Silnější filtrace je nutností-stále ryjí.

me se libil a chlap v obchode mi o nem neco rekl ale ja bych se o nem chtela dozvedet jeste vic
Ale Horáci, ty to vidíš moc černě. ďouče třeba zjistí, že rybka potřebuje akvárko min. 500 litrů, extra měkkou vodu, tak prostě rozbije prasátko, koupí akvárko a osmózu a je to! Jak jednoduché...
Teda, já nechci prudit, ale přesně takhle by se to dělat nemělo. Nejdřív si přece musím zjistit všechny dostupné informace a teprve potom rozbiju prasátko a jdu si koupit rybičky. Ne naopak. Vždyť jsou to živí tvorové, ne hračky.

...co je perlovec...není to náhodou Geophagus steindachneri?
Starší reakce
kiki,až ted jsem si přečetl vše o tvé nádrži,nevypadá špatně máš to vkusně zařízené,ale prosímtě ,tak jako ostatní nekupuj zatím žádnou novou rybu,začni měnit aspon 25% vody každých 10dní a né 10% jak jsem si přečetl.Zkus si něco přečíst o pěstování ryb ,které tam máš a sama zjistíš co je potřeba proto,aby se jim dařilo a v případě nového nákupu kupuvala jen ty,které se podmínkami a chováním k sobě hodí,ted je to spíše mišmaš. Filtr nemusíš tak často čistit a doufám ,že ho pucuješ v odpuštené akvarijní vodě.Pokud je nemáš kup si testy na vodu a zmeř si základní parametry,at víš na čem jseš.Další už je potom na tobě,ale tedˇkromě ryb trpíme i my všichni.
Nezbývá mi, než souhlasit s ostatními - já být tebou, tak bych s přídáváním dalších rybek opravdu počkal - nejdříve si udělej pořádek u těch stávajících - mám pocit, že tam máš příliš mnoho druhů rybek a jejich zvláštní počty - vždy je lepší méně druhů o vícero jedincích. A jakékoliv cichlidky jsou citlivé na kvalitu vody a těch úmrtí u tebe bylo opravdu hodně...
Roman
Jaká Americká cichlidka by se hodila do mé nádrže?????PS:Klikněte na moje jméno a můžete se na nádrž podívat

Přidat reakci
1 ...... 43 ...... [44]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 46022x