Přihlásit se RYBICKY.NET »

Cichlidy a cichlidky - chov, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Cichlidy a cichlidky - chov, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danol – Re: NHKG
Díky...vodovodní vodu zjistím. Kytky mi rychle rostou i ty "pomalurostoucí" ano . Jinak Ancíky mám 4 větší a 3 kolem 3cm - on je jedinej samec Pepa hroozně výkonej :) :) a odlovit ty prťata v takhle zarostlém akva je vcelku očistec hmm . Dokud jsem tam měla závojnatky, tak možnost odchovu byla 0. Teď to zařizuje pouze thoracata. Jo a šneky nemám žádné a filtr vyzjistím a vodu pořeším. Díky za rady!!!
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Wendy2 Re: NHKG
hlavně bych omezila těch 7 ancíků :)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - NHKG Re: danol
Kolik no3 máš ve vodovodní vodě? Pokud málo, tak měň častěji vodu, klidně 2x týdně.
Další možností je omezit počet ryb a šneků v akváriu a tím i krmení.
Samozřejmě je potřeba krmit málo a rostliny vybírat ty rychle rostoucí.
No a pak jde omezit no3 speciálním filtrem s bakteriemi co se jím živí ( síra a vodka filtry) a nebo náplněmi do filtru, co no3 pohlcující.
Bohužel ty filtry jsou docela komplikované a náplně je potřeba měnit nebo regenerovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danol Re: vaaclav
Děkuji za odpověď. Kytky mi teď jdou jak draci a myslela jsem si,že mi pomohou dusičnany snížit. Nějaká dobrá rada,jak je snížit by nebyla??? Díky za odpověď.☺
 Reagovat na tento příspěvek 5  - DeepinpeatRe: vaaclav
Jo asi tak o 40
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R vaclav Re: danol
Cichlidky a dusičnany nejdou k sobě. 50 NO3 je na ně moc. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danol – Proč mi nejdou cichlidky???
Ahoj všichni. Ve své 180-tce,která běží třetím rokem a je z původně závojnatkového akva zcela předělaná na ryze společenské, jsem chtěla nějakou barevně a velikostně dominantnější rybku....volba byla jasná Cichlidka ramirezova....
Postupně jsem do akva přidala vždy pár,ale jeho životnost je prachbídná. Cca 1,5 měsíce mi vydrží, krásně žerou , jsou barevné a pak během týdne odejdou....jakmile ztmavnou, posedávají v koutku nebo u dna , do 48 hodin je konec. Koupila jsem si i kakadu,že by měly být odolnější než ramirezky,ale bohužel. Nádherná ryba,ale u mě se jim zkrátka nedaří.
Akva je dost zarostlé- hlavně cryptocorine a anubias, schovky mají, společnost jim dělají: tetry červenohlavé , tetra fantom red, drobnoústky, 2 poslední razborky , ancíci, 1 velká torakáta , 3 menší pancéřníčci, 1 parmička černopruhá a 2 mřenky trpasličí. Teplotu držím 25+/-1stupeň (dle svícení) , NO2 mám 0 , NO3 do 50 ,pH 6,5-6,8.....svítím , topím , vzduchuju....jen ty cichlidky nic nevydrží!?!
Máte někdo nějakou radu? Nádrž č. 18830. Díky za cenné rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: Lorennzo
To už je lepší, tak na dva druhy 1x Apistogramma + 1x jiný.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lorennzo Re: RAP
Ne, bude to jiné akvárium. Větší, 200l. Budu ho mit v sobotu. Ale premyslim že tam dám klasický štěrk. Přece jenom cichlidkam velikosti 9cm když mávne ploutví tak liapor by byl všude.
 Reagovat na tento příspěvek 5  - RAPRe: Lorennzo
Pokud máš na mysli toto akvárium rybicky.net/nadrze/24537 , tak pouze jeden druh, buď pár nebo samce a tři samičky zejm. u Apistogramm. Pro každou samičku dej jeden úkryt v dostatečné vzdálenosti od sebe a tak, aby z nich na sebe samičky pokud možno neviděly.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - asdRe: Lorennzo
Těm to dno vadit nebude.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lorennzo
Tak budu tam mít Cichlidku kakadu, Cichlidku Thomasovu, cichlidku apistogramma panduro, akarka zelena.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - asdRe: Lorennzo
Mohou, ale ne pro všechny je to vyhovující. Musíš být konkrétnější. Například pro Geophagus je toto dno nevyhovující až nebezpečné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lorennzo – Cichlidky a dno
Mám dotaz zda Cichlidky můžou mít dno z liaporu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarloCZ
Mockrát Díky za rychlo reakci - ještě tedy pár dotazů - zapoměl jsem napsat, jaká mi tu teče voda s kohoutku - tedy co píšou vodárny:
Vápník (mg/l) 29,4 ; Hořčík(mg/l) 0,55; Tvrdost(mmol/l) 0,76; Dusičnany(mg/l) 1,1 - měkká
Tak spíš abych nemusel kvuli těm konkrétním rybám dělat nějaký extra složitý brikule s tou vodou.
A nějaké typy na to zařízení toho akvarka ? - přemýšlím, že na té jedné boční stěně (která je stejně u skříně) udělám s té břidlice takovou jako terasu, kde abych dostal pár kobercových rostlin blíže ke světlu a pod tím by měli rybky takový hezký převis na schovávání.

Jo a ještě k těm rybám - dali by se k těm Bettám dát třeba dva druhy těch Cichlid ?
Udělat jim vícero jeskyněk (v každém rohu akva nějakou ?
A ty druhy raději nějaké méně agresivní co by se snesli ?
Pak ještě časem nějaké hejnko malých rybek - neonky ?

Opět předem Díky za rady.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: MarloCZ
Mrkni třeba na rybicky.net/atlasryb/pestrenec_thomasuv , bude to sice kombinace kontinentů, ale je to nic proti ničemu, klidně si tu kombinci s betama dovedu představit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarloCZ – Nové AQ
Zdravim . po 30 letech se vracim k porizeni akvaria, a jak to tu uz mesic procitam, tak se toho dost zmenilo.
AQ je (zatim prazdne) jake nejvetsi se vlezlo 200 l d75 š45 v60 bude ext. filtrace JBL e901 LED světla topeni atd.
Nicmene abych zde nebyl OT muj dotaz:

Rád bych zkusil chov a časem i odchov Cichlid (třeba i menších druhu), nicméně manželka by zase velice ráda Bojovnici pestrou - asi samce a dve samice - tak že se ptám, lze to nějak dohromady, aby prosperovali - nedej boze aby se pozrali ? Není to AQ pro ty Betty neprekonatelne vysoke (hladina bude tak 55cm) ?
A jak to akvarium zaridit - mam nakoupene nejake kořeny mangrovniku a budu mit sehnanou bridlici, tak ze z ni chci udelat hodne ukrytu mozna i cele pozadi ? Samozrejme kytky a min mesic zajizdet bez rybek - pak postupne davat - v jakem poradi ?

Jelikož jsem si toho zde uz hodne procetl, tak si chci nejdrive ujasnit jake ryby a pak k tomu udelat to akvarko - nechci byt jak ty mlady nadsenci, kteri si ve zverimexu koupi AQ a nejaky hezky rybky, a pak tu teprve žadoni o rady co s tim maji jako dělat.

Predem Diky za odpovedi.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - MonterMonty Re: Janek
Já k tomu přidám ještě teplotu alespon 27 - je to pro ramky balzám - třikrát tejdně něco masitého (žábronožku - nebo kvalitní patentku-koretru -klidně mrážo) krmit raději dvakrát denně malinko než jednou více a hodně kytek jak už bylo řečeno , v tom si lebedí- když se jimi můžou proplejtat
EDIT: a ještě , toho ancáka bych poslal jinam , to nebude dělat dobrotu - je to na něj malý ,je to prasák - ramky potřebují čistoutu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Xpe Re: Janek
Samička potřebuje i nějaký ten úkryt (jeskyňku) třeba je dobrý upravený kokosový ořech. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Janek
On chce, ona ne. Pořiď mu tam ještě jednu a více rostlin. Nepodceňuj kvalitu vody a pravidelně měň, přidej listy(1 velkej na 100 litrů) mandlovníku mořského.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Janek – Ramirezky
Zdravím, kúpil som si párik Ramireziek. V akváriu sú už vyše týždňa sú zdravé,pekné a chutí im papať. Zo začiatku sa k sebe aj dobre správali plávali spolu a držali sa stále pri sebe. No asi 3-dni dozadu začal samček samičku naháňať. Není k nej nijako inak agresívny len vždy keď ju vidí tak ju zaženie kým sa neschová. Samička už stráca z toho stresu aj farby. Neviete čím by to mohlo byť ? Ďakujem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - blegon
Zde v atlase tento druh není, pokud potřebuješ něco konkrétního tak mi napiš do vzkazů ;-).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mejla82
Muzete me nasmerovat na crenicichla lenticulata v nasem atlase? Pls.....diky
 Reagovat na tento příspěvek 2  - JoKaRe: Arjoen
Doplnil bych Romana na 80-100 litrů na sestavený pár. Pokud si samec a samice budou "smrdět", začnou problémy... Zrovna pričnopruhý se párují vcelku ochotně, nebývá se sestavením problém, ale je tam to většinou. Stát se může všechno...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: Arjoen
80-100 litrů na pár. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ArjoenRe: Mislow
Nevím reagují na romanta. Na některých webech se uvádí třeba jen 80 l na kanciky tak jsem myslel,ze by se tam ještě někdo vlezl...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mislow Re: Arjoen
A kdyz to vis, proc chces dalsi ryby? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ArjoenRe: romant
Mám dno 100x50 což by melo byt ku prospěchu, je to už opravdu za hranici tedy ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mislow Re: Arjoen
Ahoj, ty cerveny, muzes zkusit cerveny okruzaky ....bud je kancici sezerou nebo se chytnou ... horsi to bude s tou zlutou ... hmm :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Arjoen
Žádné, už tak je to přerybněný.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Arjoen – Rada
Jaké cichlidy by jste mi doporučili do 160l nádrže k kancikum pricnopruhym? Tech je tam 5 a rad bych ozivil akvárium o nějaké žluté či červené zbarvene `obyvatele`
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: Lukaš
Vypni si Caps lock, to prvně. Zaregistruj se, zřiď si prezentaci předmětnýho akvária, uveď co nejvíce údajů a bude možný ti poradit. Jinak univerzální rada ode mě je častější výměna vody.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukaš – Cichlidy
Dobri Deň Vedel By My Niekto Poradit Ohladom Cichlidy Pred Včerom Som Dostal Od Priatelky Darček 2 Rybky Cichlidy presny Nazov Neviem Sfarbenie Maju Take Moc Tmave Telo Čierne Pruhy Po Tele A Na Boku Taky Oranžovy Fliačik A Problem Spočiva V Tom Že Už 2 Deň Odmietaju Žrať Potravu Stale Su Len Dole Na Kamienkach V Kute Prosim Poradte Čo Dalej ĎAKUJEM

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - snehulda007 Re: LiborSprysl
aha,já jednou koukám na pc,jednou na tabletu(jak odbíhám z obýváku do dílny)a ten váš nejdůležitější příspěvěk jsem přehlídnul...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: snehulda007
Výhoda žádná velká není... ale jsou to ryby výryzně klidnější a k okolí tolerantní. Stačí se přečíst mé poznámky níže... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - snehulda007 Re: LiborSprysl
Aha, z toho co jsem si načet jsem vyvodil, že jsou choulostivější a dobře snášejí teploty do 26 stupňů a já mám tak 28 kvůli elkům... a v čem konkrétně je jejich výhoda oproti nigrofasciátům?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl Re: snehulda007
Jak netroufnu? coze Chovají se ve stejných podmínkách.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: snehulda007
Zkusil bych Papíka v Dřítči. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - snehulda007 Re: radim
No to bylo super jak tam mezi nima proplouval jak frajer a kradl jim krmení... :-D Vlastně za to můžeš ty, že je chci. :) Ne vážně, Romant má pravdu v tom že když se mi líbí tak si je mám vyzkoušet. Ti cutteři jsou taky super ale na ně si ještě netroufnu. Teď ještě sehnat kvalitní jedince. Je pravda, že v obchodech jsem narazil spíš na křížence. Chci aby byli opravdu pěkní, když už budou v akv jediní plavci
snehulda007 napsal: Já rád koukám na videa z tý tvojí ameriky a vždycky se mi tam strašně líbil ten tvůj nigrofasciatus ano Cutteři jsou taky pěkný,ale nedaří se mi o nich toho moc najít..Navíc se mi dostal do ruky rozbor vody ze školky v sousední ulici a výsledky jsou horší než dřív..NO3 47mg/l,pH 7,5 ceková tvrdost 4,5... :-O
Není o nich zase až tak moc co studovat... chovají se jako všichni ze skupiny cryptoherosů, proti nigrofasciátům mají povahu lepší vůči ostatním rybám. Když jsem je začínal, měl jsem 3 páry pohromadě + 3 liché samce a v pohodě se vytřely a odchovaly mladé. Mám je dosud, Honza také. Z hlediska nároků jsou velmi tolerantní... víc než velmi... smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: snehulda007
ten malý nigrofasciat byl tak paličatý prevít, že se stavěl na odpor i těm 30cm Hoplarchusům :-D
tady maš zaklady pro ty cutteri
www.cichlid-forum.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: snehulda007
Osobně si myslím, že se tím rozborem moc svazuješ. No a co, tak tam je více dusíků, to je přeci snadno řešitelný, použiješ do filtrace zeolit, dáš na hladinu pistie a bude to richtik. ;-) Ovšem pokud jsi uchvácen negrofasciáty, proti gustu žádnej dišputát, ono se má v životě zkusit všechno, bez toho to budou stále jenom spekulace. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - snehulda007 Re: radim
Já rád koukám na videa z tý tvojí ameriky a vždycky se mi tam strašně líbil ten tvůj nigrofasciatus ano Cutteři jsou taky pěkný,ale nedaří se mi o nich toho moc najít..Navíc se mi dostal do ruky rozbor vody ze školky v sousední ulici a výsledky jsou horší než dřív..NO3 47mg/l,pH 7,5 ceková tvrdost 4,5... :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: snehulda007
popřemýšlel bych být tebou místo nigrfasciatu, kteří jsou celkově v obchodech už v katastrofickém stavu zakrslosti nad Cryptoheros cutteri, které má Honza (hansel) a nejspíš i LiborSprysl k dispozici ahoj je to něco jak nigrofasciat, ale v bledě modrém a podle mě je to atraktivnější ryba X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - snehulda007 Re: NHKG
No v případě utlačování by šli nigrofasciáti,protože krunýři jsou pro mě priorita.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: snehulda007
Jak píšou na Cichlidforu, možná to fungovat bude, ale dokud to nezkusíš sám, tak to vědět nebudeš. :-D A pokud je fakt chceš, není co řešit. Akorát se předem s někým domluv na azylu pro utlačované ryby, kdyby to nefungovalo.
Nemám s reverzní osmózou zkušenosti, ale neřešila by částečně tvůj problém s vodou? Zkus si o tom něco nastudovat...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - snehulda007 Re: LiborSprysl,RAP
Chlapi vy mě tady normálně kolektivně odrazujete :( Mě je jasný, že to jsou hajzlíci,co se pustí i do mnohem většíchcichlid,ale když akv. rozdělím kořenama a krunýři budou mít úkryty pod kamenama,tak by to snad fungovat mohlo?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - RAPRe: snehulda007
Tak pokud se kančíci vytřou, tak do těch sumců půjdou, ale to téměř každá cichlida.
Jinak optej se PaDy, jak dopadl jeho pokus s příčnopruhými, taky si to chtěl zkusit. smich
No za normálních okolností uhlídají... ale problém je ten, že kvalitní jedince asi neseženete. A pak je možné, že neuhlídají. Ale ono fakt není moc o co stát a jestli jim zbude do vylíhnutí pět jiker, bude to až do dost... ;-) ahoj

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 43 44

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 46022x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5993-cichlidy-a-cichlidky-chov-odchov?od=501