Cichlidy a cichlidky - chov, odchov
0 07.01.2008 17:35 RAP – Re: Paulo
Pokud je nechceš dávat pryč nebo týrat v malém akva, tak sežeň větší min 250l. Čím větší, tím lepší. Ten prodavač by zasloužil.....
0 07.01.2008 17:31 Paulo – Re: RAP
Dvě a k tomu ancitruse
0 07.01.2008 17:29 RAP – Re: Paulo
Kolik jich máš?
0 07.01.2008 17:28 Paulo – Re: rolandmynar
Hele tohle mi poradili ve zverimexu. Chtěl jsem nějaké větší ryby ale nemám moc místa a tak to dopadlo. Přece je teď nevyhodím
0 07.01.2008 17:18 rolandmynar – Re: Paulo
Co by se mělo stát? Jen zakrní a na základě vývojové vady pojdou. Jinak nic. Proč si o nich něco nenajdeš když máš internet?
0 07.01.2008 17:17 RAP – Re: Paulo
Vrubozubec v 60litrech, to je vtip?
0 07.01.2008 17:15 Paulo – Vrubozubec
Mám dotaz. Co se stane, pokud budu mít vrubozubce v akváriu 60l a jestli zere pancerníčky.
Díky moc
Starší reakce
Máte pravdu, jsem odpověď příliš zjednodušila.
0 02.01.2008 15:41 Anonym sharon napsala: Americké cichlidy nemusí mít žádný písek, můžou mít klidně holé dno nebo valouny.
Musí a nemusí - třeba pro ryby rodu Geophagus či Satanoperca a další je přesívání dna jednou ze základních životních činností, takže nepřítomností písku jim celkem výrazně zasahujeme do jejich projevů...
Roman
0 02.01.2008 09:21 motýlek – sharone
pokud chceš množit třeba ramirezky, tak jemný písek je dost potřebný - dělají si v něm důlky na první dny po vykulení potěru ... mezi hrubší štěrk mladé zapadnou a už nevyplavou ...
0 01.01.2008 19:48 RAP – Re: Vanďas
Klidně ještě 5 až 10 let. Jinak na 5letého je relativně malý
0 01.01.2008 19:28 Vanďas – Vrubozubec paví
Nevíte někdo kolika se dožívají vrubozubci paví?Mám jednoho asi 15 cm už 5 let a nevím jak dlouho ještě semnou bude..
Mazec...takovy zivy buldozerky
0 01.01.2008 11:29 rolandmynar – Re: sharon
To si jako myslíš, že kamínky ryby nepřemisťují? Možná ne tlamovci, ale ameriky přenášejí i 5ti centimetrové valouny
Sehnat jdou, ale od zkušeného chovatele bych je radši, že
. S mými miláčky by se neshodli, to je jisté. Nutně je mít nemusím
, ale kdyby se jednou našlo vhodné místo pro další akva...tak možná bych i uvažovala.
0 30.12.2007 22:05 Šámes 0 30.12.2007 21:52 RAP – re: Sharon
Při troše dobré vůli se dají sehnat i tady
. Jen nevím jak by se shodli s tvými miláčky? Snad jen s K.hrbohlavými, zbytek je příliš temperamentní.
Do terčů bych taky nešla, sice přírodní formy jsou taky hezké, ale pro mně jsou málo akční
. O uaru si člověk najde spoustu informací, když se trochu namáhá. Není s nimi potíž, pokud mají dostatek klidu, dobrou vodu, dobrou stravu a přiměřenou teplotu. Stejně jako u terčů může být problém s hexamitózou. Problematické jsou jenom odchovy. Můj otec vlastní asi 12ti hlavé hejno, bohužel ve státě Texas
, jinak bych už je měla taky
0 30.12.2007 21:23 RAP – re: Sharon
Za ty roky, co si s rybkama hraju, nějakou zkušenost mám. Do terčovců bych nešel, obávám se, že by se u mne neměli dobře. Když k tomu připočítáš velmi často nejasný původ (barev. forma rodičů apod.), divím se, že si na to troufne i začátečník. Jde o to, o terčovcích se hodně píše a je onich spoustu informacích. O Uarkách jen pár základních informací.
0 30.12.2007 19:58 kastanek – Re: sharon
zkusenejsimu chovateli??? s cim, podle tebe, jsou nejvetsi problemy??? Vis jak, ja mam akva uz pres rok, predtim taky par mensich, ale byli to jen pavi ocka, molly, cichavci, perovci a ancistrusy...
no vzhledem k tomu, že do terčovců jde každý druhý ... a ještě mu to lidi odtleskají...zkušenějšímu chovateli by uaru nemusely dělat až takové potíže.
0 30.12.2007 18:37 RAP Uaru jsou co do náročnosti podobní terčovcům.
pokud je uaru 5 a více, nejsou tak bázlivé, zvlášť, když je v akvárku dostatek kořenů a není přesvětlené. Jsou sice citlivé na znečištění vody a hluk v podobě repro vedle akva apod. Ale myslím, že stojí za to
Hodně dobře jim dělají plovoucí kytky, stíní akvárrium, odčerpávají živiny a navíc jsou oblíbenou svačinkou.
0 30.12.2007 18:30 Vip – sharon
Kytky tam snad ani nebudou, vzhledem k povaze všech ryb se o to ani nebudu pokoušet. Snad jen nějaký Echinodor. No, co se týče uaru, ryba je to krásná. K Tvému předchozímu doporučení, jsem na ni koukal v atlase na akvarko.cz. Trošku mě u nich zarazil "bližší popis" - choulostivé, akva by nemělo být na rušném místě
?!
Americké cichlidy nemusí mít žádný písek, můžou mít klidně holé dno nebo valouny. Hlavně, aby to, co je na dně, nebylo ostré.
Já, kdybych měla 900 litrů a chtěla bych kančíky červené, tak bych 100% měla i hejno uaru. Myslím, že i redhead nebo červenoocí by byli kompatibilní. Zase uaru nejsou "compatible" s kytkama
0 30.12.2007 18:21 Vip jj, na všech druzích netrvám
. Červenohrdlý byl spíše takovou záložní rybou pro možnost kombinace...
Díky
0 30.12.2007 18:14 pytel – Re: Vip
červený, červenooký, red head =dobrá kombinace. brazilky bývají dost agresivní, ale myslím že by se v takové nádrži s ostatnímy snesly. červenohrdlé bych tam nedával-zachoval bych jižní ameriku.
Ahoj já bych se chtěl zeptat jestli jsou nějaké cihlidy, které nepotřebují jemný písek?
0 30.12.2007 18:04 Vip Tedy pokud bych vynechal perleťáky, tak ostatní druhy lze kombinovat?! Šla by k zbylým druhům perleťovka brazilská, případně redhead (sp.Tapajos)? V jakém počtu by jste je umístili?
cichlidy se chovají docela jinak, než ostatní ryby, zvlášť ty americké. I obyčejné sajky (kančíci zelenoocí), nebo příčnopruzí jsou docela interaktivní
kančíci perleťoví jsou celkem mírumilovní, pokud jsou chováni jako jedinci. V páru jsou docela drsní a žádné ryby z tvého výčtu bych k nim nedávala. Pokud chceš perleťové v páru, tak spíše s středoamerickými velkými agresivnějšími cichlidami, jako je rod amphilophus, herichthys, parachromis...červenoocí jsou poměrně klidní, ale při tření taky docela útoční, červenohrdlí mi přijdou docela krotcí, třeba vzhledem k octofasciátům
. Je ale docela možné, že v dobře zařízené skoro 1000litrovce by se srovnala většina, ale rozhodně nekombinovat červené s perleťovýma. Červení jsou velice mírné ryby.
0 30.12.2007 17:29 pytel – Re: Vip
já bych k perleťovým red head ani kančíky červené nedával. k octofasciatům se hodí červenohrdlí třeba i červenoocí i brazilky ale spíše bych se poohlédl po rybá o kterých mluví sharon, zkrátka střední amerika. většina ryb z jižní ameriky jsou svým temperamentem(a vlastně i nároky na prostředí) trošku jinde.
0 30.12.2007 17:19 kastanek – Re: sharon
no joo, ale my meli dycky a jeste mame jen prtave rybky, pavi oka, silver molly a tak, akorat pribyly perovci. Tak si myslim, ze cim vetsi tim inteligentnejsi
Ale asi mas pravdu
0 30.12.2007 17:00 Vip Jaká by byla vhodná kombinace kančíků do akva 220x70x60(š h v,)- 924 litrů?
Byl by tam trnovec bělopruhý - 5x, gibbiceps - 3x.
Z kančíků mám představu: červenooký, perleťový, červenohrdlý, červený. Případně "brazilku" redhead.
klidně doporučte i jiný druh
.
nj, každá ryba se dá naučit na lidskou ruku, na určité barvy..nejen vrubozubci. Taky starší ryby jsou kupodivu učenlivější, než mladé.
0 30.12.2007 16:28 kastanek – Re: sharon
prvni a posledni???
mozna podle toho, jak si je ktery majitel vychoval
To vůbec není pravda. Je to cichlida, jako každá jiná. Někdo zase říká, že je to jedna z "nejblbějších" ryb. V jedné anketě dokonce vrubozubci obsadili zároveň první i poslední místo v inteligenci cichlid
.
0 30.12.2007 16:24 kastanek – Re: sharon
noo, kancik managujsky je fakt nadherny.
Jsem nekde cetla o vrubozubcich a fascinuje me, ze jsou to inteligentni ryby, ze dokonce dokazou rozeznat i toho, co je krmi
Jako jsem z ni nadsena.
No uvidime, kazdopadne diky
já bych na tvém místě vybrala nějaké snadnější cichlidy, třeba kančíci červenoocí jsou v Anglii docela dobře k sehnání v obou variamtách (severum, gold severum), krásná a klidná cichlida je kančík červený (chocolate cichlid), anebo co takhle uaru? Nádherná cichlida, velká a snášenlivá v hejnu. Anebo z agresivnějších třeba kančík perleťový (Jack Dempsey), do 600 litrů by šel i páreček v Anglii běžný kančík managujský (Jaguar cichlid)....co bys chtěla ještě?
0 30.12.2007 16:00 kastanek no jo, jenze jak to mam v obchode poznat???
Asi to bude lepsi u toho chovatele, ten by snad mel vedet.
..u každé párové cichlidy je lepší,když se pár vybere sám.
0 30.12.2007 15:01 kastanek A mate nekdo zkusenosti s oskary??? Docetli jsem se, ze je lepsi mit 1 nebo minimalne 4, pry 2 je uplne nejvetsi blbost, nesednou si a je konec. Ale kdyby se mi podarilo sehnat 2 prtavce???
Co myslite???
0 30.12.2007 14:48 kastanek to wladys
Jeste zatim nemam zadne akva, ale vim, ze potrebuji spousty mista, takze tak 600l minimalne. Zatim mame 2 130ti litrove. A bez obav, vim, ze je treba se dobre pripravit na vybudovani kazdeho akva. Zatim to teda jen promyslim.
Vim, ze je spousta velkych cichlid, je jich tu hodne, a taky ty anglicke nazvy
ale s tim vrubozubcem je to bida. Zkusim asi radsi nejakeho domaciho chovatele.
Diky
Velkých druhů cichlid je spousta...jde spíš o to,jak velkou nádrž máš pro ně připravenou.
Aby to nedopadlo,jako na spoustě amerických videí,kde se dají vidět Cichly ve třístovce a pod.
0 29.12.2007 17:31 kastanek – Velke druhy cichlid
Ahoj vsem,
mohli byste mi, prosim, poradit, jake druhy velkych cichlid jsou nejlepsi pro chov, nebo s jakymi mate zkusenosti, vrubozubec pavi a podobne. Ziju v anglii, zatim jsme nenatrefili na male vrubozubce pavi, bohuzel jen dospele jedince a to docela v bidnem mnozstvi, ve dvou obchodech po jednom a ty jeste nebyli k prodeji.
Diky moc
Přidat reakci
1 ...... [41] 43 44
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 45913x