Cichlidy a cichlidky - chov, odchov
NO2 a NO3 VELICE DŮLEŽITÉ!!!
NO2 - Dusitany
- prudce jedovaté pro rybky, nevyskytují se za normálního stavu v zaběhlém akváriu.
NO3 - Dusičnany
- Cichlidky jsou na ně citlivé - je třeba sledovat jeho hodnotu do 10 mg/l je to určitě v pohodě. Na odbourávání NO3 používám plovoucí rostliny:
rybicky.net/atlasrostlin/lemna_minor
rybicky.net/atlasrostlin/riccia_fluitans
Funguje to!
Doporučuji články:
www.akvarista.cz/…
issuu.com/… Časopis Akvárium č. 1 str. 14-16; č.4 str. 12-24
Zdůrazňuji: Velice důležité!!! Tyto rybky potřebují i dekorace, které jim budou vyhovovat - spousta kořenů, které tvoří skrýše! Nepodceňovat!!!
Edit:
Opravdu je důležité o těchto rybkách něco vědět, než se začnou chovat - aby z toho chovu nebylo trápení! NO2 a NO3 to je základ u jakýchkoli rybek... 0 30.10.2009 20:48 Andreas81 – Re: MeTz
Aha .... dusičnany ....a co je způsobuje ?
0 30.10.2009 20:28 Andreas81 – Re: Bob66
No četl jsem, že jsou hrozně náchylné na NO3 .... co to je ?
Můžeš zkusit Cichlidka kakadu nebo tu Cichlidka Agassizova
Můžeš chovat i jen pár nebo třeba 1+2
Zase tak náročné nejsou
Starší reakce
Mám cca 14 dní ve 100l akva 2 tyto rybky ( ostatní rybky 15 neonek, 5 otocinclusů, krevety C. japonica, akva je zarostlé s úkryty), měl to být pár, ale samička je pořád někde zalezlá, viděla jsem ji tak třikrát
, většinou nevyleze ani na krmení. Sameček je v pohodě, ten se neschovává, ale jakmile samičku uvidí, zažene ji. Je toto chování u těchto ryb normální nebo mám ještě dokoupit samičku? Bude ale z jiného zdroje, zvyknou si? Tyto mám ze spolehlivého zdroje a měl to být pár, který se už v jiném akva k sobě měl. A co by řekly na párek Ramirézek, nevadily by si?
Starší reakce
0 04.09.2009 15:14 zeck – Re: Kaplan007
Doporučil bych do začátku 1 samce + 3 samice, po spárování dát 2 nepárové samice pryč, budou dost utlačované v době tření. Ale každá ryba je jiná, tak to chce zkusit.
Pokud dám do 150 l akva 2 samce (jeden agassizii, druhý cacatuoides), nebudou se prát? (akva 150l, zarostlé). Je rivalita čistě druhová?
Starší reakce
0 06.04.2009 19:34 RAP – Re: Hatomi
Upřesnil bych to přehazování dekorace, je potřebné odlovit dominantního jedince, alespoň na 24hodin.
rybkám některé rostlinky chutnají-tak proč jim neudělat radost,že?
Možná bys ty rybky měl nachvíli dát od sebe,mohli by se v nejhorším případě zabít,nebo pro začátek zkus přeházet dekoraci v akvárku,třeba se tím chvíli zabaví a dají si pokoj...
0 06.04.2009 19:27 Dusyk – Re: Madu
Ja som si ju kúpil dva krát a vždy do stonky obžrata. A to sa kompletne zmenila osádka akvária medzi tými dvoma. Asi je chutná.
Taky mám Ramirézky, 1pár a chovají se k sobě vzorně, vše společně, od společného oběda či večeře až po prohánění neonek. Je to opravdu moc krásné je sledovat... Takže je u Vás něco špatně, asi jak napsal RAP...
0 06.04.2009 17:26 RAP – Re: Madu
ad.1) asi jim chutná ad.2)buď se nejedná o pár nebo si "nevoní"
ahoj, mám další z dotazů začátečníka
1. rybky (hlavně cichlidky, ale i parmičky a pancéřníčci) mi dokonale ožrali Mayaca fluviatilis - chci se zeptat, jestli jim něco chybí, nebo jestli je to normální... ostatní kytky jsou ok, ale tuto zlikvidovali pěkně
2. mám dvě cichlidky - měl by to být pár (asi
- a samec mi neustále prohání samičku - ta nakonec se jakokdyby nakloní na bok a on ji nechá... ale má i lehce dotrhané ploutve - to je normální u páru? nebo to znamená, že je něco špatně??
děkuju za odpovědi a přeji hezký den
Starší reakce
Jeste by mne zajimalo, nevite nekdo, kde se daji v Ostrave koupit? videl jsem je v pet centru za necely ctyri stovky, ale nevypadaly moc dobre, taky jeste je meli na nadrazni v ton zverimexu, zajimalo by me, kde jinde se daj v ostrave jeste sehnat, popripade, kde by byl jejich vetsi vyber.
0 17.03.2009 21:36 Bexi to jsou jenom druhy ze kterých vznikla
Tato rybka je nadherna a moc se mi libi, je divne, ze by byla jen v akvariich, na googlu.com jsem nasel tuto fotku
www.fishingkaki.com/… (
www.fishingkaki.com/… ) Vypada to, ze ji nekdo ulovil ve volne prirode.
Starší reakce
0 23.01.2009 07:32 Sandpiper – Re: Mickey
Kakadu a papousci je to stejné.
Ramirezky jsou citlivé ryby takze jestli teprve zacinas, zkus to treba s Agassisi nebo Cacatuoides. Neonky nejsou problem, parmicky je mozna budou trochu strasit...jsou to rychlé zravé potvurky! Ale jestli tam mas dost rostlin a maji se ty ciklidy kam schovat, tak by to mozla slo
Přeju hezký večer,vybírám teď do společ. 200l akva rybky a chtěl bych tam nějakou cichlidku rozmejšlim mezi Kakadu,papouščí,Ramirezova popř. jdou zkombimovat s Neonkama.parmičkma mechovýma a ancíkama?
Díky za rady..
isamik napsal: Jak jsem se nedavno dozvedel 2 je ten nejhorsi pocet samcu...
2 samcy se budou pořád honit až to jeden nevydrží.Ale když už budou třeba 3 tak se to rozloží..
Jak jsem se nedavno dozvedel 2 je ten nejhorsi pocet samcu...
to nieje celkom dobré, ak chceś 2 samcov tak potom 6 samic.
Starší reakce
0 02.01.2009 22:53 steel – Re: draco
Děkuji, taky se mi zdá že se již sklidnili, měl jsem zpočátku strach. Volil jsem velikostně větší ryby, aby to ustály tak snad se zabydlí.
Starší reakce
Krmím mraženým - nitěnky, patentky a artemie.
0 19.11.2008 20:47 RAP – Re: Barney
Kdybych si nebyl jistý, že to akvárium neunese, tak to nenapíšu
.
Mám přidat samičku ? Ty jsou vůči sobě taky trošku teritoriální, nemám pravdu ?
0 19.11.2008 19:00 RAP – Re: Barney
Vzhledem k tvému akváriu a jeho osádky bych ho neodlovoval. Spíš bych mu přidal samičku. To odlovování se týká spíš Akarky zelené, kdy se samička stává agresivní po vytření.
No to nejspíš jo.
0 18.11.2008 23:59 marsz U rájovců mi přišlo, že samice hlídá větší okruh. Taky samce, aby hlídal přímo mrňata. U cihlid je to asi obráceně.
No a inteligencí určitě taky.
Já myslím, že "smysly" mají stejné, možná chování se liší
No jo, ale lybirinky mají úplně jiné smysly, než Cichlidy.
0 18.11.2008 20:52 Joecz asi se to nedá moc srovnávat, ale samice bojovnic by taky měla hlídat teritorium a stejně se radši odlovuje
Přidat reakci
1 ...... [38] ...... 43 44
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 45914x