Dobrý den, chtěl bych touto cestou poprosit o radu. Na rostlinkách se mi dělá řasa, která rostlinky barví do tmavě zelené až černé barvy (asi GSA řasa?), také se v akváriu vyskytuje zelená řasa - především na kamenech (asi Spirogyra) a také zelená řasa na mechu (asi Rhizoclonium), viz foto. Všechny rostlinky se hýbají, tak doufám, že proud je dostačující. Také vím, že mám velmi tvrdou vodu z kohoutku, ale může taková voda způsobovat všechny tyto problémy?

Dobrý den všem

Zdravím akvaristi, prosím Vás viete mi povedať čo to mám za riadu na rastlinách? Robím pravidelnú údržbu, svietim cca 8 hodín denne wrgb svetlom, pridávam tekutý uhlík no na rastlinách sa nie a nie zbaviť takej hnusnej riasy.
Dobrý den, nevím kam to dát, v akvárium se mi objevilo tohle na kořenech a na jednom kameni, AQ je založené přes 2 roky a tohle jsem tam nikdy neměl.Nevíte co to může být?Děkuji
Ahoj, muzu poprosit o identifikaci rasy pripadne tipy na jeji odstraneni? Resp. co ji muze typicky zpusobovat? 

Dobrý deň všimla som si že sa mi v novo založenom akváriu začala tvoriť zvláštna riasa.Mám ju v celom akváriu
Na listech se mi začal dělat takový prachove slizky povlak. Když to sekrabu, je to taková tmavší břečka. Nevíte prosím někdo co je to? Nějak mi to nesedí k řasám co jsem zatím vygooglil. Je to způsobeno velikým nebo příliš slabým světlem nebo něčím jiným?
Ahoj všem,
Ahojte, ešte som nevyriešila zelené riasy a už som dnes zistila, že sa mi objavila nejaká biela riasa (alebo čo to je). Určite som niečo také tu niekde videla, ale neviem to nájsť. Jediné, čo som od kauzy zelená riasa zmenila, je že som predsa len začala pridávať CO2 (presnejšie od 15.10.) a ostrihala som nejaké rastliny. Neviem, čo je to za riasu, je v podstate biela. Pridávam dve foto, jedna na rastline, druhá po vytiahnutí z akva.
Možná je ač ne v takové hustotě i na některé předešlé fotce v příspěvku.Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 122105x