Jaká je to řasa?
Já udělal to samé, akorát na mechanické odstraňování jsem dal ryby, co rozhrabaly celé akvárium.
Zajímavé je, že fosfor už nedávám, hrabající ryby jsem dal jinam, protože by tu nádrž zničily a sinice už je v přijatelné míře jen na vrcholcích rostlin.
Co já se s ní nazlobil, NO3 jsem měl dost vysoko a stejně tam byla za čas znova, zatemnění, antibiotika, UV lampa až když jsem začal přidávat fosfor tak už se v akváriu neukázala. Občas jí vidím ve filtru ale to je nad vodou když koukají molitany z vody.
0 08.12.2018 23:27 Driv3r [236] To jste se do sebe teda pustily a kvuli čemu?.
Ja zkusil zvednout no3 mam ho na nule,ale vysledek není vydět.
Těd je aplikovano zatemnění.
Zkoušel jsem blue exit,tam bylo vydět učinek bohužel se to po chvilce vratilo zpatky.
Jestli teda něco máš k tomu jak to řešit sem s tím.
Nenechavej si to pro sebe.
Keď už si sem napísal túto akvarisickú poučku, môžeš napísať aké sú tie možné príčiny výskytu sinice a aký je spoľahlivý postup na jej nechemickú likvidáciu (okrem postupu, ktorý som na týchto stránkach uvádzal ja alebo zatemnenia nádrže, ktoré tiež riešia iba následok)?
Vše, co řeší následky, ale né příčinu, nefunguje. Pokud máš sinici, snaž se zjistit co je důvodem.
Protože anglicky se řasy řekne algae, tak tenhle slovní základ sám o sobě algicid neznamená. Tak z názvu můžeš sotva něco dovozovat.
(Ale já taky nevím, co to je a dělá, takže výrobek jako takový nekomentuji.)
Je to Tetra Pond Algofin a ten název má moc blízko k algicidu což je skupina pesticidů určená k hubení řas v bazénech. To se mě do akvária nechce lít.
Starší reakce
Starší reakce
V podstate mas pravdu.NO3 mam 10-15 a vodu menim fakt pravidelne a doufam ze se to akvarko zabehne tak jak ma.Mel jsem trochu ruduchy na kamenech tak jsem to odstranil v savu a doufam ze uz se nevrati.
No
Cladophora glomerata. Viz odkaz v modrém rámečku...
nie je to druh cladophory? alias riasoguľa?
Přesně. Týhle mám spoustu ve "26" aje super
hadravam napsal: to myslíš vážně?Mě se teda taky líbí ale mám ji i na listech rostlin.
Mám pre teba zlú správu. Ak sa ti páči, asi si ju dlho neužiješ. Máš novozaložené akva s výživným dnom. Predpokladám, že rastlinky sa ti chytili a robí sa ti to hlavne na starších listoch pomaly rastúcich rastlín. Ak by si si spravil meranie živín, isto budú aj v stĺpci. Nároky tejto riasy budú veľmi podobné s rastlinami. Preto je otázka času, kedy svoj súboj riasa prehrá s evolučne vyspelejšími vyššími rastlinami. Kým sa tak stane, na mieste je opatrnosť, či to má japonec tak zvládnuté, že vo vode nemáš amoniak, NO2 a koľko NO3.
to myslíš vážně?Mě se teda taky líbí ale mám ji i na listech rostlin.
Prečo by si sa zbavoval takej peknej riasy? Radšej poraď, ako si ju dopestoval.
Jaká je to řasa a jak se jí zavit?
Starší reakce
Určitě bych ceočka přidal. Držel bych se světlejší barvy
Rastliny sú nové,čiže potrebujú podrástnuť, čidlo na fotke, asi ešte treba pridat CO2
Chceš to nechat tahle nebo budeš přidávat další rostliny. Jakou barvu má čidlo na CO2.
Meranie aktualizované pomocou JBL EasyTest 6v1, čiže len probližné odčítané hodnoty z papierika. Je to riasa, biogénne odvapnenie to nebude
Co takhle nějaké měření, máš je 4 roky staré. Na listu se dělá tvrdý povlak nebo jsou to jen řasy a ne biogenní odvápnění.
Ano mám stejný pocit. Nové listy jsou krásné zelené bez řasy ale jakmile je starší list tak je zařasený. Ja jsem to udělal i tak že jsem kořen vytáhnul a houbičkou jsem jednotlivé listy očistil.
S tymi anubiasmi je vzdy nejaký problem kedze su pomaly rastúce a háklive na riasu
Jedno z druhým světlo + čištění filtru
Filter je zabehnuty, pri udrze len hrube nečistoty oplachnute v akvariovej vode, no len nerozumiem tomu že na koreni sa robí zelena riasa (vid foto) ana anubiasi pravdepodobne hneda aebo čierna
Mě tohle udělalo když jsem měl čerstvé akva. Měl jsem podezření na světlo ale na jiných stránkách jsem četl že to dělá když je nový filtr. Bakterie je málo a nestíhají rozkládat amoniak v nádrži. Teď už mi to konečně mizí
Svetla su tam 2 Chichiros A901, svietim cca na polovicný výkon, ta riasa vyzerá tvrdá
Ty led světla tam máš dvě? Proč děláš přestávku ve svícení když sytíš z lahve? Ta řasa jde setřít nebo je to tvrdá vrstva?
Po údržbě nebo založení? Které to akva to máš?
Jojo akva ma 3 tyždne po údržbe
Hnědá řasa. Není akva moc čerstvé?
Maq napsal: Vypadá to na biogenní odvápnění. Tvrdá voda a kolísá obsah CO2.
Kolísanie CO2 moze byť kolísavé nakoľko v noci sa so svetlom dodavanie CO2 vypína, tvrdost vody sa mi nezda vysoká. Tak neviem čo s tým
Vypadá to na biogenní odvápnění. Tvrdá voda a kolísá obsah CO2.
Priatelia pridať svetlo alebo ubrat?..pripadne o aky druh riasy sa jedna..nejako neviem identifikovat či zelená alebo hneda
Mám to úplně stejné jako přes kopírák,
můžu se zeptat co to teda je? (bylo? ...vím že reaguju na starší příspěvek)
Starší reakce
No ta sitě zelená je jen na jednom lístku, jinde ne, ale to hnědý nevím, kdybych měl komu tak bych Helenu věnoval hned, a nasadil bych si tam z vedlejšího akvaria alespoň levatky. Nemám tam prakticky žádného řasožrouta, dříve se 9 to staral asi ancitrus s Mollynami ale ty jsem rozdal, ancitrus jak jsem zjistil je pro toto akva nevhodný a navíc bordelář ničící zeleň, Mollyny mi šikanovali neonky i danie, tak šli taky, od té doby klid a teď toto, každopádně je to minimální, ostatní kytky jsou v pohodě, tak raději jen dopředu zjišťuji co to vlastně je
Sinici tam nevidím, ale to moc neznamená. On ten foťák asi ani barvy moc nedrží.
To máš tak: V podstatě je to biofilm. Začnou to rozsivky, přidají se nějaké bakterie, tím pádem se tam zalíbí zelené vousaté, a nakonec z toho vyroste třeba ještě ruducha. Tohle všechno šneci žerou a mechanicky rozrušují, a tím to omezují.
No to mi povídej
, nikdo jí nechce, tehdy jsem jí koupil na doporučení v akvaristice, prý je užitečná, tak jsem ji vzal, teď bych ji raději neměl, v tom novém akváriu jsou levatky, a jak na ně rád koukám.
Pravděpodobně by to bylo lepší, pokud bys tam namísto surmovky měl ščobáky (=dříve okružáky).
Pokusím se, fotím to telefonem
mě to přijde taky jako rozsivka, byly ve stínu i na te mokřance je to ja listu který je pod jiným ale jsou na těch postižených listech ještě štětinky a nevím zda to k rozsivce patří
Fotky by mohly být detailnější. Dělá to na mě dojem, že to zahájily rozsivky, no a na ně se pak rády nabalují další.
Starší reakce
Ceratophyllum mohu těžit, ale děkuju!
Mám microkrabičku na pestovanie rastliniek. Rias sa tam nájde. Budeme v práci zakladať akvárium, uvažujem nad 30cm kockou... Tam očakávam, že bez filtra bude rias požehnane. A keby nevyšlo, podarujem.
Teraz idem kolegyni darovať rastlinky: Ceratophyllum demersum a Limnophila sessiliflora. Keby si chcel, môžem nejaké posunúť aj tebe.
Bude pokračovat, nemá tam co žrát. Nechceš ho darovat?
Přidat reakci
1 ...... [16] ...... 112
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 121513x