Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaká je to řasa?

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 86 Přejít na další stránku   1  
Jaká je to řasa?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2012 19:38 R Muž romant [28001] Re: wanas
Už jsem Ti to jednou psal, že to bude nejspíš projev diogenního odvápnění, s hnědou řasou vegetující na té krustě. jednu z možných příčin bych hledal v nedostatku CO2 v nádrži a dal bych to do souvislosti s osvětlením. www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2012 19:28 Muž wanas [0] - Asie
Fotka k příspěvku :-| Tahle mrcha rezava se mi behem dvou dnu rozlezla na sle a skoro po cele rostline co je na fotu!!Co to je?Jak se toho zbavim? pH je 7.0 , kH nevim

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 19:04 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: OBKLADAC
...Katterinecka: prosperující rostliny s tím pomůžou (ty tvoje vypadaj že se jim daří)...
Zatím se dá s Katterineckou souhlasit, otázkou je, jak dlouho to vydrží... :-O
S vranečkem při rozjezdu nádrže nepočítejte jako s pomocníkem, naopak. (On dlouho nevydrží ani v zaběhlé nádrži.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 16:57 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: OBKLADAC
Je to plíseň, neboj po chvíli to zmizí, na mém kořenu v malém akva se to taky objevilo a po dnech to pomalu mizelo až nakonec jsem po dvou týdnech neměl nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 16:50 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: Kamilstrom
No to mi nepřijde jako dobrý nápad odkalovat menší dobu než týden. Prvně se odkalovalo jednou za dva týdny pak když se to objevilo před dvěma měsíci tak se začalo odkalovat každý týden, ale bordel byl na dně pořád. Teď s vylepšením filtrace to je 3000 litrů za hodinu a voda je už pěkně čistá, ale odkalovat se bude stejně každý týden. Snad taky zmizí i řasa, když bude méně dusičnanů, pořídí se i více stonkovek, pak se uvidí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 16:20 R Muž Silent [5949] Re: OBKLADAC
To bude plíseň. Až se nádrž zaběhne samo to zmizí. A prosím nepoužívej v příspěvcích Caps Lock.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 16:05 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: OBKLADAC
je jenom na tom kořenu? není to spíš plíseň?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 16:04 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: OBKLADAC
tak to nemusíš až tak řešit, prosperující rostliny s tím pomůžou (ty tvoje vypadaj že se jim daří). Můžeš to zatím mechaničky odstraňovat, nebo my to mohli sežrat nějací řasožraví živočichové (třeba šnek neritina). Jestli je to pravdu řasa, s bílou jsem se ještě nesetkala
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 13:55 Muž frantisek [0] - ŽivorodkyRe: LMI
tu mám taky - nic to neni, kdyš to bude hrozný, tak ten list urvi a kašli na to - prostě klasika, kdyio něco, tak napiš a já ti poradim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 13:50 Muž LMI [6] – kto poradí
Fotka k příspěvku Aká je to riasa? šíri sa to postupne z rastliny na rastlinu.
Je to tmavé (hnedné až čierne), nedá sa to dať dole, žiadna z mojich rýb to nechce žrať.
Ruducha? :-(

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 13:32 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: OBKLADAC
to že se v nově založeným akvárku objeví nějaká řasa je normální, je i na rostlinách?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 13:30 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: formik
tak ne z kyslíku ale ze vzduchu, to jsem trochu popletla ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 22:58 formik Re: katterinecka
katterinecka napsala: ..CO2 dostává do vody taky difuzí z kyslíku nad hladinou... coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 22:17 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: wanas
CO2 potřebují k růstu všechny rostliny, mimo umělé přidávání se ale dostává do vody taky difuzí z kyslíku nad hladinou a z rozkládajících se výkalů ryb a odumřelých listů.
Přes noc obvykle jeho koncentrace samovolně narůstá a přes den klesá díky spotřebě rostlinami. Záleží jestli to těm rostlinám co tam máš stačí. Když se zvýší světlení a mají dost živin, začnou růst rychleji a jejich spotřeba CO2 se zvýší. Někdy je jednoduší, než řešit přidávání CO2, změnit podmínky nebo vybrat rostliny které ho tolik nepotřebují
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 22:13 R Muž romant [28001] Re: wanas
Nejsem žádnej extra odborník na CO2, ale to na co odkazuješ, to bych považoval za takovou luxusnější verzi klasickýho burčáku, na nějž je tady na fóru dost a dost receptů, takže když si něco začínat s CO2, tak bych se pustil do té pet flaškové klasiky. :-)
Edit: rybicky.net/forum/9474
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 22:08 Muž wanas [0] - AsieRe: romant
Neco sem si precetl o tom CO2 i kdyz nemam rostliny ktere ho vyzaduji presto ho poridim. Koukal jsem od Rataje CO2 Biokvas za 250kc nebo www.akva-tera.cz/… Budu vdecny za Vase rady.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.02.2012 21:56 R Muž romant [28001] Re: wanas
Já bych si myslel, že je tem vidět biogenní odvápnění, což bych u nově založený nádrže neviděl jako nic neobvyklýho. Je to zřejmě způsobený nižší hladinou CO2 a pokud se to objevilo po výměně těch zářivek, tak ta souvislost by zde byla. jedna cesta boje s tímto problémem je přidat CO2 a nebo se dá taktéž ubrat osvětlení a vybalancovat si tak poměry v nádrži. www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 21:47 Muž wanas [0] - AsieRe: j0hny
Ano koupil jsem Sera Briliant Daylight T8 15W...casem k tomu koupil jeste Sera plant color T8 15W
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 21:20 Muž wanas [0] - Asie – jaka to je rasa?
Fotka k příspěvku Dozvedel jsem se ze je to jenom odumirajici list...rad bych cetl i jine nazory :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 19:57 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: Filip980
Asi bude muset odkalovat casteji! :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 18:42 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: Kamilstrom
Odkaluje se každý týden a nestačí to. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 18:37 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: Filip980
Mozna by mel vice odkalovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 17:37 Muž j0hny [86]
Nevymenil si nahodou trubku v osvetleni ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 17:03 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: Kamilstrom
No ono hlavně jde hlavně o to, že fedo2 měl v akva dost hodně odpadních látek na dně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 17:01 Muž wanas [0] - AsieRe: wanas
Fotka k příspěvku wanas napsal: Mozna to je rasa s nazvem: Ruduchy...??... a dnes se mi o objevilo i na skle akvaria jenom jeden zrzavej flek ale nevim no.. pouzivam tablety Tetra Aqva-algizit jsou hodne silne a pouzil jsem je jen jako "prevenci" po zalozeni akvaria.

Budete se hadat nebo mi nekdo poradi? Co to je? :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 16:54 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: fedo2
Verit muzes,ale lepsi filtrace(proti rasam),no nevim jestli ti pomuze!!Radsi si to tu procti cele a uvidis sam! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 15:49 Muž fedo2 [0] - AmerikaRe: larix
Dnes jsem od toho očistil všechny rostliny, přidal lepší filtraci a doufám, že se to už neobjeví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 14:55 Muž strelec [1] - MiniakváriaRe: romant
ano byl si to ty co mi radil že to nic není že časem přestane barvit palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 14:52 Muž strelec [1] - MiniakváriaRe: j0hny
já nejsem nevděčný já sem nikomu nepsal ty vole...já sem rát za každou radu opravdu ale dík,ten kořen sem koupil v akva a myslím že to je wood tak ňák to tam bylo napsaný a vubec neplave ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 12:01 Muž wanas [0] - AsieRe: wanas
Fotka k příspěvku Mozna to je rasa s nazvem: Ruduchy...??... ale nevim no pouzivam tablety Tetra Aqva-algizit jsou hodne silne a pouzil jsem je jen jako "prevenci" po zalozeni akvaria.

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 10:40 Muž wanas [0] - Asie – jaka to je rasa?
Fotka k příspěvku prosim vas....mozna to je kvuli C02 ale nemam zadnou rostlinu ktera to potrebuje.Ovsem je mozne ze ho tam proste malo je....dekuju za radu a vice fota v mem denicku.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2012 21:08 Muž Johan [4950] - RostlinyRe: Jarik
rybicky.net/clanky/625-rasy-a-podobne-organismy-v-akvariu

obr. 12.
Při nedostatku makroživin a vysoké intenzitě osvětlení se na špatně rostoucích rostinách objevuje hustý povlak z vláknitých řas. Nejvíce jsou zastoupeny zelené vláknité řasy jako Claophora či Oedogonium, ale spolu s nimi rostou i ruduchy a rozsivky. a) Odedna odtržená Limnophila sessiliflora vyfocená v nádrži s minimem dusičnanů těsně pod světlem. b) Ta samá rostlina pod mikroskopem. Povlak řas je tvořen minimálně 4 na první pohled odlišitelnými zelenými řasami a ruduchou rodu Compsopogon. c) Porosty rozsivek na zelené řase.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2012 20:12 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: Jarik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2012 20:09 Muž Jarik [105] - Jezírka a realizace jezírek
Fotka k příspěvku Ahoj,potřeboval bych poradit co to je za rasu a jak se jí zbavit.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 18:42 Muž grizly [146]
Další zbytečně založené téma............ ne
rybicky.net/forum/s16
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 17:40 Muž Vodník1 [16] - Amerika – Řasy na hladině
Ahoj, delší dobu mne trápí hnědý povlak na hladině, nevím zda je to řasa či se něco uvolňuje
v nádrži, ale již necelou huďku po vyčištění se to objeví.
Nádrž čistim každý čtvrtý den. cca 40L.
Díky za každou radu....

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 14:24 Muž Michal J. [37] - RostlinyRe: gargamel
Dakujem za info. Zmeral som no3, tetratest ukazuje hodnotu okolo 12.5mg/l. PO test nemam, najblizsie kupim a zmeriam. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 13:49 Muž j0hny [86]
Osobne mi znizenie intenzity prinieslo len pozastavenie rastu vsetkeho, vratane bacopy a ostatneho plevelu. Sice je fakt ze u mna uz je na experimenty neskoro :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 12:03 Muž Johan [4950] - RostlinyRe: AG
Buď přidejte kytky, nebo uberte světlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 09:13 Muž AG [101] Re: j0hny
Tak to jsem vůbec nechtěl slyšet. Příčiny vzniku by u mně mohly být přesně ty samé. Zkoušel jsem přidávat CO2 z kvasnic, hrál jsem si s různými difuzory, občas to šlo, občas ne, vyskytla se mi zelená řasa na skle, tak jsem trochu snížil dobu svícení a najednou tam byla tahle. Na kořenu jí mám taky. Mohl bych ten echináč vydat a oprat v roztoku Sava, ale je tak velký že bych rozvrtal půlku dna a to se mi teď nechce. Počítám s tím že někdy v březnu vyměním filtr za externí, snad větší pohyb vody v akvariu pomůže. Do té doby budu měnit vodu a zkusím sehnat někde co nejvíc dalších rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 04:16 Muž Scoty [0] - RostlinyRe: siana
tak na tuto řasu je ideální Parmička Siamská, taky jsem měl v akva takovou řasu a jakmile jsem si pořídil tyto ryby, řasa do týdne zmizela. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 01:25 Muž j0hny [86] Re: AG
Mam v celej nadrzi to iste, jedine co sa mi podarilo s touto riasou spravit bolo znizenie hustoty a predlzenie "chlpov". Jednoduchy recept na to neni. Teda aspon ja som ho nenasiel.
U mna to odstartoval zrejme koren a zanedbanie udrzby, mozno k tomu prispelo az moc "low-end" svetlo, obcas nejake slnecne ziarenie prenikajuce cez zaluzie, nedostatok NO3, nepravidelna dodavkaa CO2 z kvasnic.... to je asi vsetko co podozrievam ja, a neviem cim skor zacat.
Trubky som uz vymenil, co2 sa snazim udrzat plynule a nonstop, pravidelne menim vodu a odkalujem. Ale nepomaha to. Po precitani stranok o hnojeni pridavam trosku pmdd metodou PPS, ale ziadna zmena v neprospech rias nenastala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 22:01 Muž AG [101]
Fotka k příspěvku Ahoj, poradili byste mi s touhle řasou ? Co to je a jak na ní ? Objevila se pozvolna a nenápadně, snažil jsem se zvýšit výměnu vody na 2x týdně cca 1/3, přidal jsem CO2 do výstupu z filtru. Ale zatím to vypadá že jí to svědčí a roste čím dál víc.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 17:19 gargamel Re: Michal J.
Teď jsem se ještě díval na prezentaci. Můj tip: Extrémní nedostatek PO4 a taky NO3.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 17:14 gargamel Re: Michal J.
Vypadá to jako trochu těžší forma GSA a do toho asi i ta hnědá řasa. Zkuste si přečíst toto: rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 16:45 Muž Michal J. [37] - Rostliny
Fotka k příspěvku Zdravim. Viete mi pomoct s identifikaciou tejto riasy? Tvori sa len na skle,koreni a dne.

Tvari sa ako hneda,ide tazko ocistit avsak 144W svetla na 250l je dost svetla. Dakujem ;-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 21:18 Muž fido16 [631] Re: Jirkaass
řekl bych že je to hnědá řasa asi by to chtělo více světla. Jak často měníš vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 20:09 Muž Jirkaass [35] Re: Sid
a čím by se dala ta plísen odstranit? a nebo co je její příčinou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 19:48 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Jirkaass
Hnědá řasa s plísní?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 19:45 Muž Jirkaass [35]
Fotka k příspěvku zdravím potřeboval bych poradit co je tohle za řasu a popřípadě čím jí zlikvidovat ?Předem díky

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [86] ...... 112

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 121513x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3020?od=4251