Jaká je to řasa?
tu fotku jeste v prezentaci nemam....bylo to ted....
Nevím, ale já tu fotku v prezentaci tazatelky nevidím, ale třeba se špatně dívám.
Bavíme se oba dva o prezentaci uživatelky "toni"?
Nemáš prerybnené? Ak nie, tak fakt netuším z čoho Ti to rastie.
viď. listy Vallisnerie v pozadí
Adam napsal: Myslím biele usadeniny na rastlinách, nie tú riasu.A na nich potom ta řasa roste, máš to takto na mysli?
Myslím biele usadeniny na rastlinách, nie tú riasu.
Biogénne odvápnenie=biele usadeniny na rastlinách, vyskytuje sa pri malom obsahu CO2 vo vode.
Velmi nekvalitní fotka, přesto - pravděpodobně ruducha.
muzes mi to prosim vysvetlit "pro zacatecniky"...nevim uplne presne co si mam pod tim predstavit,nadmerne hnojeni to nebude,protoze jsem zkousela i bez hnojeni delsi dobu a taky nic,mene krmit-mam tam ted male....hmmm.....
Ak dobre vidím, vláknitá zelená riasa. V prezentácií pozerám, že hnojíš. Nevyskytuje sa Ti v nádrži biogénne odvápnenie? Ak hej, máš nedostatok voľného CO2 vo vode. Ak nie, tak pravdepodobne prebytok živín(alebo živiny).
ahojky...vedel by nekdo jaka to je,cim to muze byt a jak na ni?....casta vymena vody,filtr je nastelovanej a nic nefunguje....
dekuju..
na jelení paroh som myslel
no neviem, podľa obrázkov to vyzerá ako ruducha, neviem, rastei po takých malých oddelených chumáčikoch, idem ju mechanicky dať dole. Inak mám na to dve SAE ale neviem čo stvárajú, asi im to nechutí.
Zdravím, mám taký menší problém, v akvárku sa mi začala vyskytovať riasa (pravdepodobne) no a vyskytuje sa hlavne na listoch ktoré su najvyšie v akvarku, teda na končekoch starých listov valisnérky, na dvoch anubiasoch, na ostatných nie. napríklad na pozadí to nerastie, na skalách a koreňoch tiež nie, akurát ešte na vyústení filtra, neviem, no akvárko je v prezentácii DNO pridám fotku tej riasy.
Aj tak sa dá
i v mixu máš anubias já tě nenutím vyhazovat nic jenom píšu jak jsem s nimi zatočil já
jasný, ale u tlamek mi jiné kvítko nepřežije :/
anubiasy.já jsem je vyhodil a mám klid nejlepší jsou rychle rostoucí rostliny ty nemají čas zarůst řasou ty střihám každý týden= je to náročné ale mě to baví, ale lepší jak se dívat na špinavé rostliny
do čistírny - hezký výraz xD
taky dávám anubiasy do čistírny, z akva malawi k otíkům a SAE a během pár dnů jsou čisté a dokonce si udrží i nové lístky, které by jim tlamky zdlábly
Ja mám krevetiek v akva dosť a aj tak som minule musel použiť Savo. Barteri nana bola u mňa najkrajšia, keď som svietil jednou, maximálne dvoma 18W T8 do 120l akvária, vtedy dokonca aj kvitol, ale v 112l osvetlenom tromi 18W T8 je stále zariasený.
Děkuji všem, nechám tomu prozatím volný průběh a uvidíme.
Velký obdiv "grunda" poznat zelenou - GDA.
Taky jsem na to několikrát použil Savo ... ale pak mě napadlo něco lepšího ... začal jsem je dávat do čistírny (ke krevetkám :o) a super ... všichni byli spokojený ... krevetky se nadlábly a já měl zase krásně čistý anubisy ... Když jsem pak z velkýho akva udělal krevetkárium, už jsem to samozřejmě řešit nemusel ...
ja sem se celkem uspesne zbavil snad vsech druhu ras ktery existujou a mel jsem je ( samozrejme stale mam v nejake mire )ale tohohle bordelu z anubiasu se asi nezbavim nikdy ( leda savem ), asi to k ty kytce tak nejak patri
Na Anubiasoch je to normálne.
mimo jiné, ještě je tam vidět zelená - GDA
dle me se jedna o biologicke odvapneni...
dle me je to zacinajici cerna stetickova rasa (ruducha)
0 06.03.2013 20:18 kxos – Prosím o radu - černé listy rostlin
Zdravim vsechny, chtel bych pozadat o radu jaka je to rasa. Pred casem zacal cernat Anubias a stale se to rozrusta. Nevim, zda to je opravdu rasa, nebo nejaka nemoc. Dik za radu.
Starší reakce
0 27.02.2013 22:22 Rasho Už se to začína pomalu ztracet
.
Starší reakce
0 24.02.2013 17:24 Rasho OK. Děkuji, uvidíme co z toho vyleze.
Taky to vidím na bordýlek.
Já bych řekl že to zatím žádná řasa není jen bordel usazený na rostlinách nebo i trochu plísně, která časem zmizí.
0 23.02.2013 15:58 Rasho – Identifikace
Akvarium je v zabehu cca mesic s debilnim filtrem
, ktery az moc honi vodu a ma malo filtracni hmoty. Co je todle za rasu? Dik
Starší reakce
PS: A barevné spektrum mám. Jedna žárovka do fialova, druhá teplá do žluta, další dvě klasika třípásmové bílé.
OK. Filtraci nezkrotím, nemám regulovatelnou. Osvětlení můžu zkrátit a oštipovat taky. Ale třeba tu hygrophilu bych musela oštípat skoro dohola. Nehledě na to, že ani jedno řešení není skutečné řešení, ne? Jde jen o přechodné omezení, jakmile začnu znovu svítit, začne to zase. Není problém naopak v nedostatku živin, pokud se bavíme o hnojení? Nejde spíše o přidání živin s ohledem na sílu osvětlení?? Děkuji.
Podle mě,je to taky začátek nástupu ruduchy.
Černá štětičková, tedy alespoň podle mě.
Dobrý večer, pomůže mi někdo s určením řasy? Mám tip, ale ráda bych si ho potvrdila. Usazuje se především na starých listech, ale teď už dost napadá i nové. Štětičky to nemá. Setřít nejde, jen oškrábat. Požírají to kanadští okružáci, ale nestíhají, je toho moc. U hygrophila polysperma jsou nenapadeny pouze nové horní listy, ty spodní opadávají. Prý je to u této rostliny normální, ale proces je velmi rychlý, nejsem si jistá, zda se na tom nepodílí právě řasa. Děkuji za tipy.
díky
Podle mě je to Rhizoclonium - zelená vláknitá řasa, pokud si ale nezaložíš prezentaci nebo podrobně nepopíšeš své akvárium, těžko pak určíme příčinu vzniku řasy v tvém akváriu
a ještě jedno foto
Prosím o radu, co to mám za řasu a jak se jí zbavit, děkuju
Přidat reakci
1 ...... [74] ...... 112
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 121513x