Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaká je to řasa?

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Jaká je to řasa?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 19:07 danka
akva je 120 délka, hloubka 55, šířka je 40. Začínala jsem s 50 litrovým akvárkem a tam se nádherně dařilo rybkám i rostlinám, ale tady mám problém s rostlinama. Źářivky mám 2x 54. Řasa je na rostlinám, malinko i na skle, ale to při každé výměně vody čistím houbičkou, tak se to zlepšilo. Ryby mám hlavně skaláry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 18:58 Muž Herry [9]
Tim chtel rict, ze pokud nevim co mas za AQ, jak svitis, jak filtrujes a co tam zije (apod) jaxi muzeme jen hadat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 18:54 danka Re: Sid
Myslíte, že svítím silnými zářivkami nebo dlouho? Prezentaci jsem nezvažovala dělat, ale zkusím, zatím děkuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 16:27 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: danka
Když už se (možná nechtíc) obracíte na mne... :-)
Moje odpověď vás asi nepotěší a moc vám nepomůže. :) Moje křišťálová koule mi říká cosi o zbytečně intenzívním osvětlení na akva vaší velikosti a předpokládané rostlinné osádce... :-O Ale je to jen o pocitech!
Nechcete si zřídit prezentaci? Přeci jen by se těm, kdož by vám chtěli pomoci, reagovalo lépe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 15:48 danka Re: Sid
Fotka k příspěvku prosím o radu, co s toto řasou?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 13:34 danka Re: Designer
akva je 120 délka, hloubka 55, šířka je 40. Začínala jsem s 50 litrovým akvárkem a tam se nádherně dařilo rybkám i rostlinám, ale tady mám problém s rostlinama. Źářivky mám 2x 54. Řasa je na rostlinám, malinko i na skle, ale to při každé výměně vody čistím houbičkou, tak se to zlepšilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.08.2014 12:53 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: danka
Kolega ma pravdu a doplnim, pouha vyska akvaria nam nic nerekne ani k potrebnemu osvetleni, chce to rozmery vsechny, a jeste lepe celou prezentaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.08.2014 12:46 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: danka
řas je několik druhů a každá vyžaduje pro svůj růst jiné podmínky. je tedy třeba specifikovat o jaký druh řasy se jedná, aby bylo možné odpovědět ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 12:43 danka Re: Designer
Ahoj, prosím o radu, mám akva s hloubkou 55 cm, mám tam řasu a chci se jí zbavit. Přemýšlím, jestli dát silnější zářivky. Kolik doporučujete?
Nevím, jak tady mám psát neutrální vzkaz pro všechny.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.07.2014 16:55 Žena Turbínka [2558] Re: Poweres
Jak říká kolega - sinice a docela štědrá porce. Doporučuji přečíst příslušné vlákno ( rybicky.net/forum/4641 ) to co jde mechanicky setřít, zbavit se toho, zjistit příčinu proč se v akváriu vyskytla a zavést opatření, aby se již dále neobjevovala ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.07.2014 16:37 R Muž Silent [5949] Re: Poweres
Já bych to viděl na sinice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2014 16:20 Muž Poweres [59] - Živorodky – řasa
Fotka k příspěvku Poprosim ,..jaka je to řasa?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2014 15:22 crevo
V akvarku mám apistogramma cacatuoides 4 kusy a 15 Hemigrammus rhodostomus + jeden pancierníček, rybám nechutia tie potvory , a sú len na koreňoch , pinzetou idú dole ... ďakujem ti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2014 15:14 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: crevo
v tom případě bych to docela jistě viděl na bílou plíseň. Nejedná se o nic hrozivého, ani škodlivého. pokud máš v nádrži ryby, ty se o ní postarají, nebo to můžeš odstranit sám. Po 4-5 týdnech stejně sama odezní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2014 15:07 crevo
Štefan, je v akváriu presne mesiac a 6 dní dá sa povedať že je nové
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2014 15:01 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: crevo
to je nové dřevo v nádrži?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2014 14:47 crevo
Fotka k příspěvku Ahojte, prosím vás čo je toto za potvoru ? a ako proti nej ? ešte som ju nikdy nemal a nevidel , dakujem vám

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.06.2014 18:16 Muž Srpenec [43] Re: nehygienix
je to fakt špatná kvalita fotky. Taky bych to viděl na sinici + něco k tomu. Podívej se sem www.vitaplant.cz/… a zkus to srovnat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 17:31 Muž Aforte [638] Re: nehygienix
Připomíná mi to sinici
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 16:55 Muž nehygienix [4] Re: Burik
Fotka k příspěvku Jo promni spatna fotka

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 16:52 Muž Burik [727] - AquascapingRe: nehygienix
Já tam žádnou zelenou řasu nevidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 16:40 Muž nehygienix [4] Re: Burik
A to zelene je to stejne ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 16:21 Muž Burik [727] - AquascapingRe: nehygienix
Ruducha-černá štětičková řasa..hledej.Je tu o ní spoustu textu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 16:18 Muž nehygienix [4] Re: nehygienix
Fotka k příspěvku nehygienix napsal: Poradite mi prosim co je to zac a co s tim delat?
A jeste jedna

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 16:16 Muž nehygienix [4] – :(
Fotka k příspěvku Poradite mi prosim co je to zac a co s tim delat?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2014 11:32 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Nestačila by im spirulína?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2014 20:57 Muž 150koni [653]
tak jsem, to přeci jen našel:

řasa
www.juwelakvarium.cz/…

držáček řasy
potreby.heureka.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2014 18:08 Muž 150koni [653] Re: Sid
Já ti nevím, jestli to byla stejná řasa jako na sushi :-D ale byla to nějaká v akvaristice. Myslel jsem že to byla od JBL ale nikde jsem ji v nabídce nenašel. Už nevím v kterém shopu to bylo. Dokonce v tom shopu byl i držáček na sklo.

Já svým parmičkám černopruhým dopřávám alespoň řasu v krmivu Tetra Phyll. Ale myslím že by se dala použít i ta Nori :-) Ale to už jdeme od tématu.

www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2014 07:46 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: 150koni
...Někde jsem třeba viděl čistou sušenou řasu v plátcích, ale už nevím kde...
Myslíte řasu "nori"? ;-) Ta se dá koupit skoro všude. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2014 05:11 Muž 150koni [653] Re: pancéřníček
Právě proto jsem dal odkaz na popisek. Vše je tam o ni napsáno.

Černou štětičkovou řasu však konzumuje jen z nouze...... Pokud ovšem chcete, aby se vrhla i na černou řasu výrazněji, musíte přestat v akváriu na pár dní krmit. Jakmile má hlad, přestane si vybírat a konzumuje co najde. Hladovění však nesmí trvat příliš dlouho, jinak by se mohla výrazněji zaměřit i na okusování rostlin, což jinak nedělá. Ani tato ryba však nedělá zázraky ...... V případě nedostatku řas či jiné potravy, bohužel okusuje jemnější, křehčí rostliny.

takže dle poslední věty v citaci, pokud ve vašem akváriu došly řasy, tak se pravděpodobně pustili do vašeho koberce. Ale i to lze vyřešit tím že krmíte řasou. Někde jsem třeba viděl čistou sušenou řasu v plátcích palec ale už nevím kde
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2014 21:09 Muž pancéřníček [168]
K Parmičkám černopruhým by ale chtělo vždy dopsat, že černou řasu požírají jen v "dětském" věku a pak si jí už ani nevšimnou hmm Zato si velmi rychle začnou všímat jemnolistých rostlinek,třeba HC. Kobercové rostliny při požírání také nechtěně vytahují ze dna. Jsou to rychlí plavci a dospělé kusy bych v aq pod 200L nenechával.Sám jsem tu chybu udělal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2014 20:11 Muž 150koni [653] Re: Pepator
Tak mi neritiny od téhle řasy vůbec nepomohly a to jsem jich měl více jak 10. Od veškerých řas a to včetně ruduchy mi pohohla Parmička černopruhá. Koupil jsem jich 10 a do měsíce jsem měl po řasách celkově ;-)

rybicky.net/atlasryb/parmicka_cernopruha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2014 08:53 Muž Pepator [9] Re: MilK
Že by štětičkovitá řasa tzv. ruducha? Bojuju s ní několik let :-O, po přečtení mnoha rad jsem pořídil 3 šneky neritiny zebry a ty jí spásají jako kombajn. Přísavka thajská, která by jí měla taky baštit se jí ani nedotkne. Pravidelné výměny většího množství vody by jí měly taky přibrzdit, ale u mne to moc nefunguje.
Posílil sem trochu osvětlení a plánuju výměnu filtru, místo honiče vody sem objednal velký bublifuk s pořádným biomolitanem a taky tekutý uhlík PMFE, který udajně aplikovaný např. stříkačkou přímo na řasu ji zabíjí, ale pozor je třeba dodržovat doporučené dávkování dle velikosti akvária.
Tady si přečti pěkný článek horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2014 08:34 MilK – Nevíte prosím, co je to za potvoru ?
Fotka k příspěvku Nevíte prosím někdo, co je to za zelenou potvoru a jak se toho zbavit ? Roste to všude, i na skle a listech rostlin, ryby to nežerou... Díky...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2014 23:37 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: kennik
Už dávno minula doba, keď výrobcovia vedeli čo vyrábajú. Dnes vyrábajú čo vedia. O predajcoch ani nepíšem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2014 22:50 Muž dudak [1895] Re: baletka
to záleží na předřadnících, já mám nad akvárkem 2 předřadníky, na který jsou jen 80w a pak jeden, kam jdou 35w,49w i 80w. Jestli se k nim dostaneš tak na ně mrkni, budou to mít na sobě napsané, asi by to mělo bejt i někde na tom světle...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2014 22:09 Žena baletka [624] Re: O.Tom
OK, pánové Side a O.Tome, tak 35W. Mea culpa. Jinak ovšem jsem tuplovaně za blondýnku, jelikož jsem pánovi prodavači z Hornbachu uvěřila... Osvětlení funguje, nicméně řekl mi ten člověk blbost? A jak moc tedy riskuji třeba životnost toho osvětlení, když tam mám slabší zářivku? Díky. Edit: 49W trubice tam totiž vůbec nemůžu mít, to bych měla z akvárka jednu velkou řasu. S tak silným osvětlením neumím pracovat. Koneckonců bojuji i s tím slabším...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2014 20:10 Muž O.Tom [439] Re: baletka
No, asi to nebude 36 W, ale 35 W to by pak odpovídalo.
Kde 35 W je verze HE a 49 W HO, 1,5 metrových trubic T5.
Pak záleží na předřadníku, jestli s tím umí pracovat.
Ne každý to umí a jestli ti to v Hornbachu prodali jen tak naslepo aniž by jste věděli, že to předřadník vezme, tak máš štěstí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2014 19:30 Muž badys [0] Re: romant
děkuji za Tvé reakce a když to nejde osobně, tak aspoň virtuálně pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2014 19:18 R Muž romant [28002] Re: badys
Pokud je bod č.3 zamýšlen účelově, tak bych to nerealizoval, až vyrostou, budou z nich jenom darmožrouti. Zákal nezákal, po výměně dna měním jak vo život. Toliko poznámka ode mě, uvidíš co na to někdo další s rukama zelenějšíma, než mám já. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2014 18:53 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: baletka
A co to je zač, ta T5/36W?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2014 18:46 Žena baletka [624] Re: O.Tom
Mluvím, samozřejmě, o T5 49W a T5 36W. Skutečně by mě nenapadlo zaměňovat T5 a T8. Jestli to tu někde padlo, tak ne ode mě :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2014 18:12 Muž badys [0] Re: romant
Děkuju pěkně, kvůli Sewelliím mám zapnuté vzduchování a filtr na plný výkon, kvůli proudění, ale budu asi muset postupovat takto:
1) vypnout vzduchování a snížit proudění
2) přestat hnojit Fe (asi ode mne nezodpovědnost, nemám test a hnojím JBL Ferropol dle návodu)
3) pořídít 3 až 4 ks SAE
4) CO2 dle dropchekru nemám úplně na maximu, ale uz bych ho asi nezvyšoval
5) doba osvitu 10 hodin na 160l čistých 2x45W zářivkama T5 i s reflektory, ale co jsem se dočetl, tak snad na ruduchu by doba neměla mít až takový vliv, reflektory jdou dolů
6) měnit 2x týdně vodu a odkalovat (teď jsem nemohl kvůli mléčnému zákalu)
7) pomoci případně s EasyCarbo
8) rostliny mám zatím napadené některé a na fotkách je list, který byl napaden nejvíce - mám začít napadené stříhat?
9) krmit střídmě, raději suchým, než mraženým (ale myslím, že jsem krmil docela střídmě a mraženým minimálně)

Děkuji za případná zhodnocení mého postupu a případná doporučení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.06.2014 17:56 R Muž romant [28002] Re: badys
Máš ruduchu(Compsopogon), který se lidově říká jelení paroh, tedy podle mýho oka.
Edit: Akvo máš v podstatě velmi čerstvě znovuzaložený, takže rozhodně nebláznit se světlem a měnit vodu co uneseš a sneseš. Podle údajů z prezenatce máš světla nadstandartně, takže pokud to jde sundal bych na čas reflektory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2014 17:51 Muž badys [0] Re: romant
Romane děkuji za odkaz a věř, že jsem ho četl za posledních 9 měsíců několikrát, včetně jiných článků i na jiných stránkách, ale stále v tom mám zmatek a opravdu si nejsem jist, s čím mám teď bojovat. Až budu mít GSA, tak tu už poznám. Ale tady bych si Tě ale dovolil jako odborníka za, kterého Tě považuji poprosit o Tvé zhodnoceni, které by mne určitě pomohlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2014 17:30 Muž badys [0]
Fotka k příspěvku foto 2

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2014 17:29 Muž badys [0]
Fotka k příspěvku Prosím zkušené je to ruducha, nebo jelení paroh, nebo ještě něco jiného? Děkuju za radu.
foto 1

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2014 08:05 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: O.Tom
dobrej tip, já chodívám do janča elektro (vítkovice - velkoobchod) cena běžných zářivek od 30 Kč, za 24w jsem dával něco kolem 50Kč/ks
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2014 22:55 Muž O.Tom [439] Re: baletka
A to ty trubice měly stejné rozměry i patice a seděly ti do stejného osvětlení ?

36W by měly být kratší a T8
49 W delší T5

A ještě, v Ostravě pokud člověk shání běžné trubice, tak chodím do velkoskladu Aspera.
Nevím jak oproti Hornbachu, ale oproti akvaristikám jsou tam ty zářivky za poloviční až třetinovou cenu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 112

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 122094x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3020?od=2598