Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
Ja v tom akvarku mam jen sneky a rostlinky. Po precteni vsech diskuzi porad nevim, cim je z toho akva odstranit. Prosim o nejaky typ na lecivo, ktere me jich zbavi. Kdybych tam mela rybky, tak by si snima asi poradily, ale jsou tu jen levatky a kruznici. Tak abych tim lecivem nezabyla i ty sneky. Mox prosim poradte.
Dekuju, jdu cist

Jezis ase cim to prosim zlikviduju

. Ja se bojim, ze se mi s tim akvarkem kvuli tomu neco stane. A hlistice to byt nemuze?
Pohledej pojem ploštěnka.
0 03.08.2018 19:54 Andaska – Co je to za cerva?

Ahoj, prosim poradte, co je to za bileho cervika (viz foto). Mam cca 20 dni zalozene 112l akvarko a ted se mi to tam objevilo. Leze to po skle a docela rychle (asi jako se pohybuji levatky). Co s tim?

Jo, zkoukl jsem fotky na googlu a sedi, diky.
A je pravda, ze potapnika jsme v becce meli.
Tak uvidime jak si s tim rybky poradi
Zmátlo mě, že jsou tak vyžrané

.
Je to larva Potápníka (Příkopníka) rýhovaného a je to poměrně dravá záležitost.

Vypadá to jako larva vážky.
0 02.08.2018 09:17 xOB 
Co je to za zivocicha, je to dravy, docela aktivne to lovilo komari larvy
Starší reakce
Ahoj, můžete mi poradit? Nedávno se mi toto začalo rozmnožovat v akvárku, myslela jsem si naivně, že jde asi o malé krevety... ale to je asi nesmysl. Jak se toho zbavím?
www.uschovna.cz/…
Jedná se o malé akvárko (20 litrů) s krevetami a kořenem, filtrace malý pěnový filtr (nemá založenou zatím ani prezentaci) funguje bez problémů od února 2018.
Díky moc
Starší reakce
Nejaká rada čo s tým? Alebo neriešiť?
To je pijavice.

Zdravím, včera som objavil v akváriu "červíka" viď foto. Lozilo to po Echinodoru. Z toho čo som sa tu na fóre a v článkoch dočítal, tak by to mohla byť ploštenka alebo pijavica. Vie niekto, čo to je presnejšie?
www.youtube.com/…
Starší reakce

Dobrý den.
Prosím o radu :
škodí - nebo potrava __ _??
Starší reakce
Patentky

Starší reakce
OT. Je to akvárko bez ryb 12L severní okno, Echinodorus Janii a Mercedes plovoučky. Janiikovi se pomalu tlačí nové listy nad hladinu. Díky to jsem nevěděl. Tak považuju na osadkou.
Vydrží v akváriu roky, pokud tedy nemáš nějakého bagristu.

0 16.05.2018 16:09 Jarda62 – Nitěnky?

Ahoj mohli by jste pomoc s identifikací. Dno je štěrk z řeky. Tvor má 1mm v průměru na délku nevím je zavrtaný.
To je chobotnatka, určit přesný druh není snadné. Jsou mezi nimi jak neškodné druhý tak parazité. Podle mě to může být Alboglossiphonia heteroclita.
fish.kiev.ua/…
is.muni.cz/…
0 16.05.2018 15:44 eda – vyloveno

Konečně jsem šídélko našla a vylovila, a nejen ho! Můžete mi, prosím, ještě jednou poradit a říct, co je to druhé na obrázku? Pohybuje se to jak píďalka. Jinak šídélku padly za oběť tři neonky

Starší reakce
Koukni se na obrázky z příspěvku 25.01.2017 23:52

Myslel jsem to spíše jako hec a ne doopravdy. Nedokážu si představit, že by se někdo radoval z toho, jak mu draze nakoupené rybky likviduje taková potvora.
Haha, tak já zrovna nejsem z těch kdo by chtěl pozorovat likvidaci osazenstva

ještě jak jsem to viděla, tak jsem taky měla radost, jak mi to hezky žije, vůbec to totiž nevypadalo jak nějaký vetřelec predátor

tak teď plán na odpoledne je jasný
Neřešil bych to, když nejde najít a případně následoval rady páně Pepana...

Cheš doma přírodu, tak tumáš

Velmi ráda bych to zlikvidovala, jenže bych to musela nejdříve najít. Do akvárka se dívám celkem často, ale až dnes jsem to uviděla. Mám tam 18ks neonky červené (nemůžu jich dopočítat do 18, ale nechci panikařit, blbě de počítají) a tři čichavce modré, mám případně ty neonky dočasně přelovit do jiné nádrže, než tu larvu najdu a zlikviduji? Mám k dispozici jenom malou nádrž 12l bez topítka, což nevím jak dlouho by vydržely.
ctibum napsal: Kdysi mi to tu někdo vysvětloval, když jsem si to od někoho přinel s rostlinami. Byl tam tuším rozdíl v počtu "ostnů" na zadečku. Každopádně doporučení bylo vylovit, že je to dravá potvora...
Na druhé straně je zajímavé pozorovat, jak tento "Vetřelec" loví hlaváče nebo modré neonky.

Prosím O.T.
Kdysi mi to tu někdo vysvětloval, když jsem si to od někoho přinel s rostlinami. Byl tam tuším rozdíl v počtu "ostnů" na zadečku. Každopádně doporučení bylo vylovit, že je to dravá potvora...
Jestli jde o velký druh Vážky a máš tam malé ryby nebo krevety tak to rychle zlikvyduj !
cs.wikipedia.org/… Děkuji, asi je to opravdu šidélko. Našla jsem to teď ještě ve vláknu o vážkách
rybicky.net/forum/15002-vazka- a vypádá to stejně jako na fotce:
rybicky.net/forum/15002-vazka- . Je možné, že mi likviduje levatky? Bohužel jsem ho hned neodlovila a pochybuji, že ho v brzké době zase uvidím. Co jsem si přečetla, tak by se mělo časem přeměnit a potom uletět? Kdy asi?
Chtělo by to opravdu lepší fotku, ale asi se jedná o larvu jepic, šidélka nebo motýlic. Vzhledem ke kvalitě fotky a tomu, že se dívám na mobilu bych ani nevyloučil larvu vážky, ale myslím si, že ta to není.
Šídélko? Ale je to bez záruky vzhledem ke kvalitě fotky.
0 12.05.2018 12:43 eda – kdo to je?

Ahoj, mohli byste mi prosím poradit s určením živočicha na fotkách (omlouvám se za mizernou kvalitu)? Akvárium mám dva měsíce a až dnes jsem ho tam poprvé krátce viděla. Myslím, že je dlouhý 1,5-2 cm, má 6 nožiček a na konci jakoby tři ploutvičky.
Starší reakce
Už jsem to párkrát viděl ale nevzpomenu si kde. Zřejmě je to nějaká houba nebo plíseň.

0 04.05.2018 21:00
NHKG [3900] - Hadohlavci 
Zdravím, nenapadá někoho, co mi to roste na skle? Mi to připadá jako podhoubí, ale nevím.
Objevilo se to na skle na celkem stinném místě akvária. Akvárium je minimálně zarybněné (cca 20 ryb do 2cm na 325l nádrž).
Starší reakce
Já tyhle brebery nikdy neřešil a buď je vyřešily ryby, nebo samy zmizely. Ale to neber jako návod. Zkus to nejdřív identifikovat a projít příslušná vlákna

děkuji a měl bych s ní něco dělat nebo jí nechat v nádrži?
Roupice? Hlístice? Z té fotky je poznat prd...
0 01.05.2018 19:29 strambm 
při krmení jsem si všiml, že mi ve vodě plave cca 5mm dlouhá nitka vlnivým pohybem. Viz foto, ale moc to z toho nelze poznat. Nevíte co to je a zda to není náhodou nějaký parazit?
Starší reakce

Zdravím všechny.
Dnes manžel v bahně u potoka viděl podivného červa. Bohužel nemám fotku, tak přikládám nákres. Pozná někdo aspoň přibližně, o co by mohlo jít?
Byl světlý, jakoby béžový, dlouhý cca 6 cm, na zadečku (?) měl cca 8 štětin nebo spíše příchytek (na obrázku vpravo). Tělo složené z širokých článků, průměr odhadem cca 8 mm. Pohyboval se zúženým koncem vpřed (na obrázku vlevo). Po vypuštění se začal zahrabávat do bahna.
Nikdy jsme nic podobného neviděli, tak by nás zajímalo, co to viděl. Poradíte? Zkoušeli jsme googlit pod různými popisy, ale bezúspěšně...
Možno kŕmia z jazierka kde si sami krmivo chovajú a tak sa tam priplietol.
Gammarus je pravděpodobnější. Když to nechám chvíli na pokoji, schoulí se to do klubíčka na dně a nebo to šmejdí po dně. Artemie by normálně plavala, ne?
Mne to pripadá ako maličký Gammarus.
Přidat reakci
1 ...... [21] ...... 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 59316x