Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
0 13.10.2018 04:19 vainio – žížala

Zdravím, po měsíci a půl po založení jsem objevil ve dně toto (ano, nedezinfikoval jsem rostliny...). Část těla vystrkuje nade dno, je to jako malá žížala, délka cca 4-5 cm. Vzhledem k tomu, že je to nalepený na sklo, je to spíše estetický problém. Každopádně nevíte někdo co to je a co s tím? I když nutně to nemám potřebu nějak drasticky řešit...
Starší reakce
Lasturnatky nic čeho by jsi se měl bát.

0 09.10.2018 22:32
xvalp06 [145] - Živorodky Dnes jsem objevil nové živočichy v čerstvě založeném akváriu (cca 1měsíc)
Poradí mi někdo, o jaké zvířátko se jedná?
Děkuji
youtu.be/…
youtu.be/…Starší reakce
Je to housenka nějakého motýla (zavíječ) nebo něco podobného.

Zdravím, chci se zeptat, zda někdo neví, co je to za živočicha na fotce. Objevil se mi v mém mini akváriu bez ryb.
Starší reakce
... nebo motýlice. Tedy pro slovenského tazatele: Jde o larvu některého zástupce podřádu Zygoptera, slovensky "šidielka"

Je to larva šídlatky nebo šidélka.

Larvální stádium vážky

0 17.09.2018 21:14 Tomáš – čo je to ???

Ahojte, toto som si našiel pri upratovaní akvarka... čo je to ??? Mám 2 biele a 1 zelenú ...

Ahoj, dnes jsem ulovil v AQ tohoto "červa" nebo co to je...velikosti cca1cm. Obyvatel si to nevšímalo, vlnilo se to v rohu AQ. Domnívám se, že by to mohla být larva Pakomára, ale raději bych měl jistotu, že to není nějaký parazit s nutností léčebného zásahu....
Díky
Starší reakce
Zdravim Vas.
Podarilo sa vam zistit co to je a ako proti tomu bojovat? Lebo ja mam presne to iste na neonkach cervenych. Ostatne druhy tetier su zatial v pohode. Dakujem za info.
Starší reakce
No já bych rád, ale když jsem se jej např. snažil chytit do pinzeta, tak se mi to nepovedlo. Je fakt maličký (a ta neonka byla taky malá - 1 cm). Obavám se, že bez mikroskopu a profi vybavení je mimo mé schopnosti z tak malé rybky vytáhnout pajšl a navíc jej ještě rozříznout po celé délce. Je otázka, jestli je to vůbec třeba. Měl jsem dojem, že vzhledem k dostupným antiparazitikům v ČR ani nemá smysl řešit, jaký to je druh a mohlo by stačit zařazení do třídy... zkusím vyfotit větší detail červa.
Toho červíka v žábrech by chtělo vyfotit ve větším rozlišení.Rozbor obsahu trávicího traktu byl proveden ?
www.chytej.cz/… 
Pravděpodobně se jedná o tasemnice,jako léčivo se dá použít Sera med Professional Tremazol,který zabírá i na žaberní červy Dactylogyrus,ale ti nedorůstají do rozměrů parazitů
na snímku

.

Dobrý den,
Chtěl bych poprosit o pomoc s určení tohoto parazita. Jedná se o bílého 2-3 mm dlouhého červa (viz. fotky), přichyceného většinou v blízkosti žaber zejména tetrovitých ryb. Nejhůře tuto infekcí snáší Neonka červená a Tetra rudoústá u kterych je v případě napadení úmrtnost téměř 100%. Naopak tetra císařskou viditelní parazité nedokážou napadnout. Větší jedinci se dokázali s infekcí vypořádat, mladé ryby umírají přibližně do 2-3 týdnů od zpozorování viditelného parazita. Parazit je nejčastěji v okolí žaber, hřbetní ploutve a ve škáře. V okolí parazita se tvoří velké množství slizu, který později vytvoří kapkovitý útvar s průměrem 1-5 mm. Ryby žerou, chovají se normálně dýchají. Zpočátku se napadení parazité projevují zarudnutím žaber, kdy rudá prosvítá skrze rozpadající se skřele.
Podle anglické literatury jsem červa zařadil do třídy Dactylogyrus, které pojmenovávájí autoři jako “Gills Flukes”.
1) prosím o pomoc s určením parazita
2) prosímm o doporučení vhodného léčiva.
Děkuji moc za jakoukoliv odpověď!
přísahal bych, že když jsem do nového akva vypustil 30 plat krvavých, tak se na ty "lasturnatky" vrhly velmi brutálně a byl fakt klid,ale.....ted si jich ani nevšímnou. Platy od té doby velmi vyrostly stejně jako lasturnatky a nic, mám je stále. Asi přestanu krmit, aby je zase požraly.
Lasturnatka

Co je to za parazita ? Velmi rychle běhá po dně akvária a jejich už mnoho. Jsou zbravení do modra a jsou jako malá kapka vody. Zde je video
www.youtube.com/…
Starší reakce
Já si myslím že ničemu neškodí jen plavou při substrátu a okusují něco ze substrátu já si je donesl v té vatě co je okolo kořenů koupených rostlin
Jo diky , za tip. Precital som nieco narychlo. Niekto vravi,ze to krevetkam skodi a niekto zase pise, ze im to vobec nevadi.

Este doplnim ,ze to je v akvarku su len krevetky. A krevetky sa mi v podstate nemnozia .. Neocadinia davidi :(. A tehotnu krevetku som nevidel uz dobre dva mesiace snad :(
0 25.08.2018 21:47 aWe – co to je ?

Nevie niekto poradit co to moze byt ? Je to v odkalenej vode. V akvarku to nevidim, takze pravdepodobne to zije v substrate. Prikladam fotku ale aj video , kde to bude ovela lepsie vidiet.
youtu.be/…
Díky za info

Taky si myslím že je to lasturnatka u mě vypadá takhle
Mozna lasturnatka,ale pockej co povi zkusenejsi..
Starší reakce
Tohle je plastový sud, podobný, co používají vodáci. Každopádně v sudu byla dva dny, než jsem tam dal prkno.
Ta by myslím vylezla i bez prkna, s kolmým hladkým povrchem nemá problém

Tak rosnička už dneska v sudu není, využila prkna.

Na jaře jsem na chalupě našel tři kousek od sebe, do záběru se vešly jen dvě
Ale jen obyčejně zelený

To jsem netušil, že je to takovej chameleónek
Prosím OT
Poznáš jí podle hlasu, samci při lákání samičky příšerně řvou. Ač malá je to nejhlasitější žába u nás. V malém jezírku se mě jich dožilo dospělosti něco okolo 100 ks. Bohužel jsem byl pryč když vylezly z vody.

Páni, takže fakt rosnička! Nemyslel jsem si, že u nás vůbec jsou

.
Je to rosnička, zbarvuje se podle okolí. Našel jsem jí na černé plachtě co přikrývám bazén a byla hodně černá.

Vyfoť ji břicho

Prosím poraďte, co za žábu nám to vlezlo do sudu? Ty přísavky na prstech mě navádí k rosničce zelené, ale ta barva... Dal jsem jí tam dneska prkno, aby mohla vylézt.
Fotky jen mobilem, tak nic moc.
Starší reakce
Akvárko je teprve tři týdny staré, nezajeté. Voda má ještě hodně dusitanů i dusičnanů, a momentálně asi 30 °C. Teď se mi v něm uvařili všichni šneci. Nechám komáry vylíhnout, nebo je ty larvy vylovím sítkou.
Dej do AQ nějaký Paví očko a uvidíš, jak zmizí
Sím, OT

Tak to si puchutnají spíš oni na mě.

Zatím tam žádné rybičky nemám. Ale dík za určení.
Larvy komárů

Dobrá bašta pro rybičky

Před pár dny se mi v akvárku objevili takové roztomilé breberky, co se bičovitě pohybují.
youtu.be/…
Nevíte někdo co jsou zač?
Nejaky typ na lecivo, co me jich zbavi, abych neprisla o snecky, kterych uz tam mam celkem dost?
Přidat reakci
1 ...... [20] ...... 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 59316x