Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 78 Přejít na další stránku   1  
Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan – Re: Radek
Něco jako šidélko.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Radek – Neznámý živočich - prosím o identifikaci
Fotka k příspěvku Prosím o identifikaci živočicha na fotce. Délka cca 25mm, 3 páry nohou, "ocas" tvořený třemi symetricky rozmístěnými útvary. Ve vodě má mléčně bílou barvu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - bluedream
Díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: bluedream
ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bluedream
Fotka k příspěvku Je tohle lasturnatka?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - vejvar – Re: Bexim
i to je celkem dost ja myslim ze idealni je 20-24
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrBolíto
Fotka k příspěvku Do třetice na šnečkovy cca 3mm velkém. Provedl jsem i experiment se savem, po aplikaci kapičky (zhruba 1:10) se do dvou vteřin hlístice proměnila na kaši, na předchozím obrázku je hlístice těsně po aplikaci, kdy se začíná půlit na dvě části, další foto už jsem nestihl. :o))

Fotka k příspěvku Foceno s obráceným set objektivem 18-55mm

Fotka k příspěvku Jj to budou hlístice, měl jsem je dvakrát z krmení, jednou z vločkového a podruhé z tablet.
V obouch případech bylo krmení navlhlé, stačilo položit na radiátor a nechat proschnout.
Hlístice se vytratili samy do týdne.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy – Re: sokar
Fotka k příspěvku To je rukama a ne foťákem... :-D Také bych se přikláněl k hlísticím,na to by mělo stačit několik dní nekrmit,a myslím,že i rejnoci by to měli vyčistit.Běžně jsem je měl u Ancistrusů v chovné,nedal jsem jim pět dní nažrat a bylo po problému.Ta fotka má velmi malé rozlišení,špatné zaostření,nevím jak a čím komprimuješ,ale předpokládám,že za ty peníze máš zrdcadlovku,a tou jdou fotky jak z partesu.Já jsem na focení diletant,a i přes to je to koukatelné...Foceno Nikon D-50.

Reagovat na tento příspěvek 0  - xx – Re: sokar
Když je to tak velké proč to nechytíš a nedáš to pod lupu? Pak nám můžeš udělat náčtek, ať je trošku legrace. ;-)

Něco tak velkého se dá dát mimo vodu a vyfotit, zvládne to obyčejný digitál s ručním zaostřením.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sokar – Re: bigV
Ne e.
Jsou to fakt takový bílý nitky tak okolo 4mm.
Já vím že fotka stojí za houby.Blbej foťák za 25tisíc to nedokáže vyfotit. tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrSova
nevypada to zblizka (je dobre mit lupu v supliku-vzdy pripraven:-D )takhle:http://www.guh.cz/edu/bi/biologie_bezobratli/html04/foto_001.html
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sokar
Díky.

Zkusím něco takovýho pohledat.

Všem díky za ochotu a informace. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Archa – Re: sokar
Nic nesolte. Zbytocne si rozhádzete chémiu vody, mne také biele malé cervíky zrali platy a levatky. Ak sú to neskodné hlístice, tak vsetky ryby ich budú zrat a slimáky. Tak skuste rybu nejakú vacsiu, co sa nezmestí tej Vasej potvore do papule, ale to by musela byt ozaj vacsia he he
Respektive jaká ryba mě ty nitky sní a zároveň tu rybu nesní moja arowana??
Oni ty nitky nejsou přilepený na skle.Prostě se hejbou ve vodě.
V akva nejsou žádný zbytky jídla, pač je všecko hned pryč.

Něco sem o nitkách našel.Přisolím vodu.Co Vy na to?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Imii – Re: Mrakoplash
Jo a nitky jsou z nesnědenýho krmení ... granule, vločky aj.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash – Re: sokar
na ty fotce jsou videt jen ty bily nitky a o tech je tu nekolik temat :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Archa – Re: sokar
Ak by sa Vám nieco mohlo rozmnozit, tak asi len ten prísavník. Ak som dobre pochopila máte Krunýřovec síťovaný. To, co som si o nom zatial precítala, ze sa zahrabáva aj do piesku a tam moze naklást ikry, tak by to aj mohlo byt.
Hlístice ale nemajú hlavicku a chvostík. coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sokar – Re: Mrakoplash
Ahoj.

Však já sem nejdřív pohledal, než sem založil tohle téma,ale nikde sem nenašel nic co by vypadalo jak to, co tam mám já. :-(
Přemýšlím že bych tam dal sůl,nebo něco, co by to snědlo a nesnědla to arowana či rejnoci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash – Re: sokar
tak trosku pohledej :-) pac to tu ve foru uz je (hlístice, ploštěnky...)
Mám v akva 4 rejnoky,jednu arowanu,jednoho gibicepse.Žádný jiný ryby by to tam asi moc nedali.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Archa – Re: mch.sokolov
Tak to vyzerá, ze Vám sa este ziadne ryby nerozmnozili, inác takto vyzerajú malý pancerácikovia, ale tých tam on nemá, ze X-) A co ten ancík, ale ako vyzerajú malí ancíkovia to fakt neviem, no a vázne to myslím a som o tom aj dost presvedcená ano
Vy si to asi predstavujete, ze komár sa zahrabal do piesku a nakládol tam ikry, nie? coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov
Archa napsala: Nechajte to tak, asi sa Vám rozmnozili ryby,

to snad nemyslite vážně:-D hmm .... spiš bych pohledal ve foru spim

Reagovat na tento příspěvek 0  - Archa
Nechajte to tak, asi sa Vám rozmnozili ryby, aj ja som mala raz v akva zubrienku a nakoniec to bol malý pancerácik, he he smich
Fotka k příspěvku Líp mě to sfotit nende,pač je to levký tak 3-4mm.Má to hlavičku a ocásek. :-(

Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: sokar
Bez fotky ti těžko někdo poradí...........
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sokar – Bílí pulci či něčí larvy.PROSÍM O POMOC!
Ahojte.

Minulý týden jsem si začal ve velkym akva všímat, že je zde vidět několik bílých jakoby "spermii".Připadá mi to jako něčí larvy.Snad komára.
Dnes sem dojel a po výměně vody jak se rozvířil písek díky rejnokům jich je v akva obrovské mračno.Fakt nevim co s tym nebo jak to zlikvidovat.Některé ty bílé věci se hýbou některé sou asi kaput.Nekrmím nítěnkama,ale jen masem.

Děkuju za všecky rady.

ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sakul – Re: Mrakoplash
jj omlouvám se hledal sem špatně, místo hlístice jsem tam dal hlístnice. Jedno n navíc a jsem tu za vola :-( Baktopurem sem nic neléčil , Kdyš sem zadal hlístnice tak se tam oběvili jen tři články. jj hold sem blb smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash – Re: Sakul
nejak spatne si hledal rybicky.net/forum/hledat/hlístice
a pak jdou pouzit červíci :-) atp
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xx – Re: Sakul
A proč jsi chtěl abtibiotiky zabíjet hlístice? Jak by jim ten baktopur direkt měl ublížit, copak to jsou bakterie?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak – Re: Sakul
Tenhle druh hlistice na rybach neparazituje.Objevi se v akva vetsinou kdyz prekrmujes.Staci 2-3 dny nekrmit a ryby se o ne postaraj.
Co se tyce toho BD co jsi s nim lecil?.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sakul – Re: irča
Kdybych o tom na foru našel mraky tak bych nezakládal nový forum :-P Jedině co sem tam našel bylo, že nikdo v krámě doporučil bakto pur direct. Ten mě dost zklamal tak mu moc nedůvěřuju. A hlístnice bych moc nepodcenoval. Je to parazit a může při neléčení způsobit uhyn.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - irča
O hlísticích toho na fóru najdeš mraky ano
Nic vážného by to nemělo být.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - prisavnik
presne toto iste som mal aj ja v akva,ale nejak to zmyzlo samo :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Diego
Takový potvory jdou občas vidět,ale u mě to je většinou svačina pro ryby. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sakul
Fotka k příspěvku Ještě jedna fotečka...

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sakul – Nezvaný host
Fotka k příspěvku Poradí někdo co je to na fotce? Myslím, že to je hlístnice,ale vůbec si tim nejsem jistej nemam s tim žádné skušenosti. Popřípadě jak se těch zmentků můžu zbavit rozzureny dík

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr28 – Re: Petr28
Tak už to nadobro zmizelo. Nic jsem nedělal, proste to samo vychcipalo. Rybky vsechny prezily.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - losos – člunice jezerní
je to na stopro člunice jezerni mel jsem ji v akvarium driv taky u akvaristu je velmi vzacná a kdyz se ti premnozi tak satci ji jenom rozmacknout a slouzi to jak krmivo ro rybicky palec ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - olga – Re: johan
To je pravda, treba lebka a bublajici potapec :-D
Uvidim, jestli me pri pristim cisteni filtru ceka podobny zazitek (nebo jestli se mi tam do te doby nevylihne treba ten potapec ;-) ), a pokud ano, je to v akvariu - a je po zahade.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HoNzAaaa – odpoved
vypada tojako nitenka smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: olga
U mě to je jasný. Já si tam furt něco tahám. A co se týká vás, no, v akváriích se už našly podivnější věci než nítěnka.. ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - olga – Re: johan
presne takove, jenom na jinem pozadi! ano ;-)
A ted jeste kde se to tam u vsech vsudy ....?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: johan
O.K. - mladá žížalice. :-D
Nebo nítěnka. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan
Co jsem se to snažil určit, tak myslím, že nítěnka... Co jsem viděl žížalice, tak byli tak "10x" větší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - apinek – Re: johan
hnus,kdes to sebral? :) coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid
Žížalice! coze :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: olga
Fotka k příspěvku Něco takového?

http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [78] ...... 87 88

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 60449x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7539-co-je-to-za-zivocicha-zavleceneho-skudce-parazita?od=3851