Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
larva podenky alebo vážky?
No já bych to viděl na larvy jepice ale jak se ti dostaly do akvária to by mě zajímalo.
0 16.05.2019 21:43 NEW 

Dobrý den,
Už několikrát jsem našel mrtvolky tohoto živočicha zaseklé ve filtru nebo na dnů. Dneska jsem ale odkaloval a dva jsem nasál živé. Jednoho pod řasokoulí, kterou jsem omylem otočil a jednoho vzadu v houští hygrophila polysperma. Neznáte ho někdo?
EDIT- Mají asi 1,5cm a jsou pořád někde zalezlí (ještě nikdy sami nevylezli že skrýše)
Starší reakce
Vyhledej si lasturnatky.

0 07.05.2019 08:55 snejky – ?
Ahoj. V akváriu se mi objevil nový rychlý obyvatel. Libí se mi, ale raději bych věděl s kým mám tu čest.
youtu.be/…
0 05.05.2019 19:08
půlpy [2168] 

Ahoj,
poradíte mi co by to mohlo být za živočichy na těchto nepovedených fotkách z mořských akvárií z botanické v Liberci?
ten červený je velký asi 1 - 1,5cm, makroobjektivem se mi ho bohužel nepodařilo vyfotit (nejdřív jsem si myslel, že to je malá krevetka pruhovaná, ale to je asi blbost - dospělé jsou v aqwa),
ty ostatní jsem objevil až náhodou při úpravě fotek, tak se omlouvám za ty hrozný fotky
Dík Půlpy
Starší reakce
1 25.04.2019 13:22 Forester – Že by nějaká mechovka?

Jedná se mi o určení, pro mě zvláštního organismu.
Mám běžné sladkovodní akvárium 50L.
V komerčním obchodě jsem koupil jávský mech a asi po čtrnácti dnech se na něm objevilo cosi bílého asi 2 cm velkého,
vypadajícího jako nějaká bílá plíseň.
Při bližším zkoumání jsem zjistil, že to reaguje na pohyb.
Když se hodně přiblížím nějakým předmětem, celé se to stáhne a zmenší.
Z fotografií je patrné, že organismus vystrkuje jakési vějířky asi jako mají mořské korály.
Pomalu to porůstá jávský mech.
link na video.
leteckaposta.cz/…
Starší reakce
Uf, Díky moc

Ne je neškodná.Lasturnatky.
Jsou neškodné.
Zbavovat se jich nemusíš, vypozoroval jsem, že mnohdy zastávají práci plžů.
Živí se řasami, odumřelými částmi rostlin a živočichů.
Koukám a vypadá to na lasturnatku, děkuju! Může nějak ohrozit rybky?
Teď to zase vypadá na lasturnatku.

Vytáhla jsem to z akva... Dávám sem ještě fotky, když jsem to vytáhla z vody, protože jsem to za boha nemohla lepe vyfotit :/ Je to dost malinké tak se to ne a ne zaostřit.

Snad vám to postačí :/ fakt si s tím nevím rady a bojím se aby to neohrozilo rybky.
To jsi nachytala venku nebo už to bylo v akváriu?
Souhlasím se Smetany. Ale lepší fotka by velmi pomohla i foto z boku.
Na lasturnatku to moc nevypadá, ale může být.

Mohl by to být kapřivec. Ale koukám na mobilu a fotka nic moc takže jistota to není.
0 31.03.2019 09:59 JanaK – ?
Ne. Je to vpohodě. Mimochodem o pár příspěvků níže jsem o tom psal tak by nebolo od věci kuknout

Přijde mi to taky ale jde mi o to jestli to může nějakým způsobem ublížit ?
Že si taky myslíš že je to ona?
A jaký to má tvar? Kulatý, červovitý?
A dost rychle plave je to jakoby skákání i plavání zároveň
Jakoby to poskakuje nejde to ani vyfotit zkusím to ještě ale nebude asi dobrá fotka
Stále nevíme jak to vypadá, ale řekl bych, že jim to neublíží.
Takže se nemusím bát že se jím něco stane? Jsou čtyři dny od vykulení
Nálevník a nebo mě napadá jak tomu já říkám "červ z překrmení".
Cokoliv od zbytků žrádla až po pijavku. Fotka by nebyla?
0 30.03.2019 20:44 Rosta15 Nevěděl by někdo co by to mohlo být? Má to cca 2mm a je to bílé a plaveto v rohu akvária bojím se aby to nebylo něco co by mi mohlo zabít potěr bett
Lasturnatky.
Jsou neškodné.
Zbavovat se jich nemusíš, vypozoroval jsem, že mnohdy zastávají práci plžů.
Živí se řasami, odumřelými částmi rostlin a živočichů.
0 30.03.2019 16:48 stanedav 

Ahoj, v akvárku se mi začali hemžit tyhlety "blechy", pohybují se poměrně rychle, jakoby poskakují, foto přikládám, jsou nebezpečné krevetkám? Dá se jich nějak zbavit?
Jsou to lasturnatky? :o
Starší reakce
Ahoj, ako si na tom s Rhabdocelami? Lebo ako čítam, tak ani u mňa sa nerozmnožili nakoniec ploštenky, ale tieto Rhabdocela. Sú malé od 1-3 mm, majú oblú "hlavu" a nie kosoštvorcovú. Možno mi trošku odľahlo, idem ďalej hľadať a študovať. V nádrži mi to vadí asi hlavne z estetického hľadiska. Pekný večer
Patentka to rozhodně není. Je to larva šidélka nebo vážky. Přesně to z té fotky nepoznám.
0 18.03.2019 21:45 Jana – ?

Zdravím,
nevíte někdo, co to je? Může to být patentka?
Starší reakce
Aha, tak jo. Děkuji.Budu čekat.

Nejlepší je někdy nedělat nic, tak jak se objevily tak zas zmizí.

a jak se toho zbavit? ve vodě je jich docela hodně a mám strach, aby mi nezamořily akva.

To by měly být lasturnatky
0 02.03.2019 16:24 JanuleBrno – bílé pohybující se potvůrky

Ahoj všem, nevíte někdo co je to za potvůrky?

plavou si po celým akva a některé střídavě sedí na kořenu. Jsou asi 1mm malinké. Rybkám to zdá se nevadí. Třou se a rodí ostošest. Mám je už delší dobu. Všimla jsem si, že když nakrmím dafniemi sušenými tak je jich najednou víc. Jinak žádnou živou potravu nedávám a ani žádné šneky krom jedné ampularky nemám. Mám jen nové rostlinky, tak že bych si něco zavlekla?
Jinak osazenstvo: 2 ancíci hlídající jikry, 3 paví očka, 3 neonky a 2 kamarádské skalarky a čestvě narozené paví očka. Děkujuuuu
Starší reakce
A jak zatím jsem narazil na jednu a ta poletí na hnůj. Nějaký predátor nepřipadá v úvahu mam moc malé akvárium, jestli teda nějaký je.
Díky za rady
To sedí. Každopádně bych se jich pokusil zbavit. Vylézají hlavně v noci.
Má to asi tak 1cm a hlave má jedno oko a sužuje se jakoby do chobotu a dokáže se to extrémně natáhnout ale taky udělat klubíčko o velikosti křužníka malého
To je chobotnatka.
Jsou druhy, které jsou neškodné, živí se detritem. Některé jsou nebezpečné pro šneky a některé i pro ryby. Ta co máš ty, bude asi patřit k těm pro ryby neškodným.
www.efotogaleria.pl/…
www.naturabohemica.cz/…
Líp už to asi nepude
Co ploštěnka? Lepší foto by pomohlo.

Dobrý den
Potřebuju poradit o víkendu jsem nechal rodinu ať mi krmí akvária a menší sw jim povedlo extémně překrmit.
Objevilo se mi tam tohle stvoření nevíte co to může být a jestli je to pro mé akvárium nebezpečé?
Ještě se to pohybuje tak že se to stočí do klubíčka a natáhne, má to na zádech takové tečky.
Všem díky za rady
Podľa mňa to bude Rhabdocoela.
Přidat reakci
1 ...... [16] ...... 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 59316x