Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
V akva som mala mini sneckov a tí záhadne zmizeli . (zavlečenych s kytkami) . ale viem ze moja bojovnica ich jedla taky. Lenze ta ich jedla i s ulitou. boli velci asi 2mm max.V akva mam military helmet snail, ale toho tam chci. Ma ale cca 1 cm. To zere i takto velkeho sneka? Počkam či nejakou este najdu. Par tydnu sme hledali tuto jednu. A ted ma napadlo, nachazim prazdné ulity na pisku.To by asi sedelo , ked rikas ze ro zere sneky...

Vitej do klubu

. ja je tam mam stale. Třeba týden nenajdu zadnou a pak za den klidne 3. Rybek si to nevšímá, krevetek zatim taky ne. Ale slusne to likviduje šnečí populaci. Zatim jsem žádnou chemii nenasadil, mam tu připravený Panacur.
joo to je ono

. ale moc toho neni ze co s tym robit. vylovila som to opatrne z akva...našla som len 1 tak uvidim či sa to objví. Dakujem

Stačí se podívat trochu dolů 04.04.2017 16:55

Je to tenke jak schnily hnedy list.
Já myslím,že to je ploštěnka.
0 02.06.2017 19:02 Pettra – plostenka?pijavice?

zdravím vas! Konečne som našla čo som hľadala... Je to malé cca 1 cm ale dokaze sa to zmrsknuť na polovinu do kuličky. je to akoby elastické. je to ploštenka? Plostenky sa tak plazia toto je akoby pricucnute jednou stranou. vlastne sa to natahuje. natiahne sa to a potom sa to zmrskne. takto sa to pohybuje.aj to vie odlepiť jednu polovinu tela, ze to drzi len na spičke.

čo to je?
Nekrmil, bylo to v krevetkárku, když jsem měl všechno vylovené předělávám ho od základů, a tohle mi lezlo po ruce

. Jinak tam krmím jen tabletama se spirulinou, zeleninou, případně vločkovým. Navíc poslední dobou sem to zanedbával, řekněme že měsíc a půl se v akvu nic nedělo
Nekrmil si živýma patentkama?
Zajímavé, útroby měla dozelena, jakoby byla býložravá
Starší reakce
Jsou aktivní hlavně v noci. Mě se osvědčilo v noci rozsvítit akvárko a sebrat ji, přes den budou zahrabaný ve dně.
Glossiphonia. Pryč s tím. Ideálně ruční sběr.
Není to nemoc, je to parazit. Je to nějaká chobotnatka. Která, to přesně nevím. Budeš muset pogooglit. Tady máš seznam ze kterého můžeš zkusit vyhledávat
www.biolib.cz/…
0 24.05.2017 21:08 mape – neviete co to je ?

na siel som uz uz 3 v akvarku
ryby som kupoval z hornachu vedcina casomn skapala a druhu cast od chovatela
asi som to doneisom z horbachu v rybach :((
viete co to je pripadne ako sa toho zbavit ale asi to bude neaky parazit preto casom kapu je to v strku
Starší reakce
Todle to jsou taky flagellates? Konkretne vite nekdo co? Prave jsem nasel asi 3 v jednom vykalu ale skalary ok zerou vse v cajku asi normalni soucast mikroflory strevni rozhodne se to tam jima nehemzilo. Ale nemuzu najit nazev.
m.youtube.com/…Starší reakce

Tak rostliny a obecně všechno co jde do akvária by jsi měl desinfikovat, rostliny třeba slabým roztokem hypermanganu. Samozřejmě to není 100%.
Tak jsem byl dnes poprvé na burze v Praze. Koukal jsem, že v nádržkách s rostlinami se pohybuje velké množství havěti. Sám jsem si domu přinesl mšici leknínovou. Naštěstí mám rostlinky zatím pouze v kýblu.
Tak nevím, jestli je takové terno nakupovat na burzách...
Chtěl jsem tam nakoupit i nějaké ryby, ale nevim nevim...
Ty lejes do akva vodu ze Zverimexu??

To nemuzes, ryby se prelovuji sitkou, vodu ze zverace do akva NIKDY , pak si tam muzes zatahnout cokoliv. A stejne je jistejsi pouzivat karantenu.
To bylo rok zpátky, když jsem ještě byl obyčejný sprostý lid... ;) A čuměl jsem na to jak puk. Ale dost možná to byla jen shoda okolností. Nevim, jestli se cyclop umí probudit z hibernace...

Ale třeba vajíčka?
Mně se buchanka poprve objevila, když jsem začal krmit cyclopsem. Mraženým...
Nico napsala: Jako pochopím lasturnatky i ty buchanky, ale ploštěnku si ze zverimexu přinýst snad nejde ne?
-zcela běžně
-nemusí to být přímo jedinec ,spíše se jedná o vajíčka
-lasturnatky a buchanky = pozůstatek krmení "živou", včetně těch ploštěnek (třeba)
-

Řekl bych, že ano. Se máš, tu bych bral hned. Buchanku bych neřešil, tu někdo sežere. Alespoň mně nikdy dlouho nevydržela, když se objevila.
Lasturnatku chceš řešit proč...?
Ale asi irská varieta, já mám jen bílý...
0 21.04.2017 18:58 jamajcan Jako vždy, Markéta nezklamala
Lasturnatka. Teď už stačí jen hledat, je tu o nich popsáno dost.
Starší reakce
0 06.04.2017 23:26 fishon – neznámý živočich
Dobrý den,
zajímalo by mě zda někdo pozná tohohle živočicha, plave mi po celým akváriu, měří asi 2 milimetry. děkuji
vimeo.com/… Zatim jsem jich vyndal asi 6.
Sneky zlikvidovat muzu. To je fakt. Myslim ze by to mohlo pomoci. Diky.

Já se toho zbavil asi jenom díky tomu, že jsem tam měl tu chobotnatku jenom jednu. Jsou prý aktivní v noci, přes den jsou schované. Tak jsem ji ráno, než se rozednilo, vyndal ji z akvária a od té doby jsem žádnou neviděl. Tak přeju hodně štěstí v boji s touhle potvorou
Edit: Třeba by vyhladovět šla, když se živí šnekama.
Zkusim to
Co jsem tu cetl tak to chemicky zlikvidovat nejde. Vyhladovet taky ne. Akvarko predelavat nebudu, prece to vsechno nevyhodim. Nezbyva tedy nic jineho, nez je odchytavat. Uvidime jak to zvladnou krevetky.
Diky. Takze pijavice. No tak to je v pr.... toho se asi nezbavim.
is.muni.cz/… tam vyhledej: Alboglossiphonia heteroclita jako druhý výsledek vyhledávání by měl být stručný popis druhu

Diky to bude ono. Super

Taky mi to jako ploštěnka nepřijde. Bejt to moje, když to neškodí, nechal bych to a hledal dál. Třeba to mezitím předvede další vývojovou fázi

Romane, hledal jsem, ale zatím jsem nic podobného nenašel.
V nejhorším zkusím No Planaria a uvidím, zda to vyvraždím. Ale po pravdě se mě do toho zatím nechce. AQ má 3 měsíce a bojím se, že si hodně rozhodím už tak křehkou rovnováhu

Na rybách ani krevetkách nic nepozoruji.
Pravda odpověď z 1.4.17 lze považovat za apríl, ale stejně díval jsi se na dostupné fotky oné nabízené možnosti, co že to tam máš?
Nestrkal bych obličej do vody...
Škodí to nějak?
Přidat reakci
1 ...... [25] ...... 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 59316x